Meer dan 5000 behandelingen...

DHI Haartransplantatie

De DHI haartransplantatie wordt tegenwoordig steeds vaker toegepast. Een van de eerste vragen die bij u opkomt als u een haartransplantatie overweegt betreft de haartransplantatie methode die wordt toegepast. Welke techniek is de beste en hoe worden de mooiste resultaten bereikt? Naast de bekende FUE-techniek, wordt regelmatig gekeken naar de DHI haartransplantatie methode. Direct Hair Implantation, DHI, is een moderne haartransplantatie techniek die natuurlijke resultaten biedt.

Hoe werkt DHI?

Het ontwikkelen, verbeteren en verfijnen van bestaande haartransplantatie technieken heeft geleid tot de DHI-methode. Net zoals bij een FUT of FUE-haartransplantatie zijn de resultaten natuurlijk en blijvend. Succesvol getransplanteerde haarzakjes blijven uw leven lang haren produceren. Het opvallende verschil met andere haartransplantatie technieken is dat met behulp van speciaal ontwikkelde apparatuur de haarzakjes direct geoogst en geïmplanteerd kunnen worden. Van incisies of kanaaltjes in de ontvangstgebieden is geen sprake waardoor uw ontvangstgebied niet geschoren hoeft te worden.

De Direct Hair Implantation methode is een van de nieuwste haartransplantatie technieken die wordt toegepast met een speciaal ontwikkelde pen. Deze DHI Implanter wordt gebruikt bij het direct implanteren van de geoogste haarzakjes in de kalende gebieden.

Bitmap

DHI vergeleken met andere methodes

Het voornaamste verschil tussen de FUE en DHI techniek zit in de manier waarop de haarzakjes in de ontvangstgebieden worden geïmplanteerd. Bij een FUE haartransplantatie worden kanaaltjes geboord, terwijl met de DHI techniek de haarzakjes direct na het extraheren geïmplanteerd worden, zonder dat daarbij kanaaltjes geboord worden.

De uiteindelijke keuze voor een behandeltechniek is aan u. Maak eventueel kennis met meerdere aanbieders, zodat u in staat bent de voor- en nadelen van de methodes met elkaar te vergelijken. Laat u informeren door de consulenten van GlobalHair in Leiden. U krijgt informatie over de verschillende haarimplantatie technieken. Onze ervaren ISHRS gecertificeerde haarchirurgen hebben een jarenlange ervaring met het toepassen van de micro FUE-techniek. Wij hebben de beste prijs kwaliteit verhouding voor een FUE-haartransplantatie in Turkije. Een complete FUE-haartransplantatie behandeling, inclusief 2 hotelovernachtingen, medicatie en VIP transfers kost € 2.949. De ingreep wordt toegepast in onze luxe, moderne kliniek in Istanbul. Het volstaat om een keer naar Turkije te reizen. Zowel het intakegesprek als de nazorg gebeuren in Leiden.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

De Direct Hair Implantation methode is een van de nieuwste haartransplantatie technieken die wordt toegepast met een speciaal ontwikkelde pen. Deze DHI Implanter wordt gebruikt bij het direct implanteren van de geoogste haarzakjes in de kalende gebieden.

Zowel het donorgebied als de transplantatiegebieden worden voorafgaand aan de ingreep plaatselijk verdoofd. De manier waarop de verdovingen worden aangebracht verschilt per behandelaar. Eens de verdoving werkt, voelt u niets van het oogsten en terugplaatsen van de haarzakjes. Na afloop van de ingreep bestaat er een kans op napijn. De huid kan trekkerig en branderig aanvoelen. Ook lichte zwellingen komen geregeld voor. De meeste verschijnselen zijn tijdelijk en nemen af in de dagen na de ingreep. U kunt pijn bestrijden met een gewone paracetamol.

Een DHI haartransplantatie kent beperkingen als het aankomt op het aantal haarzakjes dat getransplanteerd kan worden. Doorgaans wordt een maximum aantal van 3.000 haarzakjes gehanteerd tijdens een sessie. Voor uitgebreidere en complexere haartransplantaties zal een FUE haartransplantatie worden geadviseerd.

De uitleg hiervoor is dat een haarchirurg de ingreep zelfstandig, zonder assistenten, uitvoert. Bovendien wordt tijdens de DHI methode gewerkt met de DHI implanter. De haarzakjes die getransplanteerd worden, worden eerst in de Implanter geplaatst en daarna in de ontvangstgebieden geïmplanteerd. Het is een tijdrovende, intensieve behandeling. De complexiteit van de methode maakt dat er een maximaal aantal grafts gehanteerd wordt, dat op een dag getransplanteerd kan worden.

De behandeltechniek kan worden toegepast bij mannen en vrouwen. Uw geschiktheid wordt beoordeeld tijdens een intakegesprek bij een haarkliniek. Uw gezondheid, medische achtergrond en medicatie gebruik worden hierbij ter beoordeling meegenomen. Daarnaast kijkt een haarchirurg ook naar de mate waarin uw haar is uitgevallen en de aanwezigheid van donormateriaal.

De duur van een DHI haartransplantatie is persoonsgebonden en in ruime mate afhankelijk van het aantal haarzakjes dat bij u wordt getransplanteerd. Relatief kleine ingrepen verlopen sneller dan wanneer u 3.000 haarzakjes laat transplanteren. De gemiddelde behandelduur ligt tussen 6 en 9 uur.

Vrouwelijke haarzakjes bevatten meestal 1 à 2 haren, bij mannen is dit gemiddeld hoger. Dit kan ertoe leiden dat de haardichtheid bij vrouwen na een haartransplantatie lager is dan bij mannen, terwijl een gelijkwaardig aantal haarzakjes wordt getransplanteerd. De behandelend haarchirurg kan dit tijdens een intakegesprek nader toelichten. Overigens zijn de resultaten bij zowel mannen als vrouwen blijvend. De haarzakjes blijven uw leven lang haren produceren.

Mits toegepast door een ervaren specialist is de DHI haarimplantatie een veilige cosmetische ingreep, met een uiterst kleine kans op complicaties. Algemene bijwerkingen die zich voor kunnen doen zijn een slechte wondgenezing als gevolg van het openkrabben van de behandelde huid. Dit heeft infectiegevaar en de kans op littekentjes tot gevolg. Een enkele keer komt het voor dat iemand allergisch blijkt voor de verdovingsmiddelen die gebruikt worden. Na de DHI haartransplantatie kan de behandelde huid licht gezwollen zijn en kunt u een doof gevoel ervaren. Deze verschijnselen gaan vanzelf over. Heeft u langdurig last van koorts en neemt de roodheid niet af? Neem dan altijd contact op met de behandelend kliniek en/of arts.

Nee, net zoals bij andere haartransplantatie technieken is ook bij de DHI methode het resultaat niet direct zichtbaar. De getransplanteerde haren, zullen zo’n 3 weken na de ingreep uitvallen. Pas na drie maanden wordt nieuwe haargroei zichtbaar. Het duurt ongeveer een jaar voordat het eindresultaat is bereikt. De resultaten die bereikt worden zijn blijvend.

Nee, de haarzakjes zijn afkomstig uit uw haarkrans. Deze grafts hebben een andere structuur, waardoor ze niet gevoelig zijn voor het DHT hormoon dat erfelijke of mannelijke kaalheid veroorzaakt. Ook na het transplanteren blijft de unieke structuur behouden. U krijgt groeigarantie op de haarzakjes die met succes getransplanteerd worden.

De behandelde huid is rood en kan bovendien gezwollen zijn. De eerste dagen is het zichtbaar dat u een ingreep heeft ondergaan. Hoe snel uw huid herstelt verschilt van persoon tot persoon. Als gevolg van het herstelproces kan de huid gaan jeuken. Belangrijk is om krabben en wrijven te vermijden, zodat u de huid niet onnodig beschadigd. Binnen 7 tot 10 dagen is uw huid doorgaans volledig hersteld. Meestal verloopt het genezingsproces van de DHI techniek sneller dan bij een standaard FUE haartransplantatie. Dit omdat er geen incisies en/of gaatjes worden gemaakt.

De kosten voor een DHI haarimplantatie verschillen per aanbieder en zijn gebaseerd op het aantal haarzakjes dat wordt getransplanteerd. De behandeling is beschikbaar voor € 3.749. Heeft u interesse in de DHI haartransplantatie? Vraag dan altijd bij meerdere behandelaars een gepersonaliseerde prijsopgave op. U kunt hiermee interessante voordelen ontdekken.

Nee, het is niet waarschijnlijk dat uw zorgverzekeraar met een gedeeltelijke of volledige kostenvergoeding instemt. U kunt dit teruglezen in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering en/of de aanvullende zorgpolis.

De micro FUE methode is een veilige behandeltechniek die uitstekende resultaten biedt. De kosten voor de ingreep liggen stukken lager en bovendien kunnen bij GlobalHair tijdens een behandeldag tot 4.500 haarzakjes getransplanteerd worden. De ingreep wordt toegepast met behulp van een plaatselijke verdoving en het herstel verloopt vlot. Onze haarchirurgen zijn ervaren, gecertificeerde professionals die de ingreep als het ware in de vingers hebben zitten. Door een geoliede samenwerking met een team van ervaren haartransplantatie assistenten worden natuurlijke resultaten bereikt.

DHI wordt beschouwd als een van de meest geavanceerde haartransplantatie methodes. Het is tegelijkertijd ook de duurste behandeltechniek. De DHI techniek wordt nog niet door alle haartransplantatie klinieken en specialisten aangeboden. De resultaten die worden bereikt zijn permanent.

Het voornaamste verschil tussen de FUE en DHI techniek zit in de manier waarop de haarzakjes in de ontvangstgebieden worden geïmplanteerd. Bij een FUE haartransplantatie worden kanaaltjes geboord, terwijl met de DHI techniek de haarzakjes direct na het extraheren geïmplanteerd worden, zonder dat daarbij kanaaltjes geboord worden.

In veel gevallen kunt u zo snel als de volgende dag weer aan het werk. Dit op voorwaarde dat u de postoperatieve adviezen en verzorgingsinstructies in acht neemt. De meeste mensen kiezen ervoor om de week na de haartransplantatie vrij te nemen, zodat de hoofdhuid gelegenheid krijgt om te genezen.

Als er niet genoeg haar is voor donorextractie, kan een enkele keer overwogen worden om gezichts- en/of lichaamshaar te gebruiken. Er zijn mogelijk andere, betere behandelingsopties beschikbaar. U kunt langskomen voor een consult, waarbij de mogelijkheden worden besproken.

Het geïmplanteerde haar volgt de normale, natuurlijke fasen van het haargroeiproces. Gebruik een haargroeimiddel zoals Minoxidil of Finasteride na een haartransplantatie uitsluitend in overleg met de haarchirurg. Deze kan u adviseren over de eventuele voor- en nadelen van het middel.

Alle operaties brengen risico’s en mogelijke complicaties met zich mee, zoals infecties, nabloedingen, slechte wondgenezing of littekens. De risico’s kunnen tot een minimum worden beperkt als u in goede algemene gezondheid verkeert, zonder reeds bestaande medische aandoeningen en u de pre- en postoperatieve instructies van de haarchirurg volgt. De DHI techniek kent een laag risico, is pijnloos, laat geen littekens achter en biedt een blijvende oplossing bij haaruitval.

Net zoals bij een FUE haartransplantatie beoefent u contactsporten, watersporten en andere intensieve sporten de eerste zes weken beter niet. Hardlopen of fietsen kunt u na een dag of 10 hervatten. Wacht met andere sporten en gun uw lichaam tijd om van de ingreep te herstellen.

Nee, draag de eerste weken geen hoofddeksel. Het duurt een aantal dagen voordat de haarzakjes zijn vastgegroeid. Bespreek met de haarchirurg vanaf wanneer het dragen van een hoofddeksel weer is toegestaan. Vermijd het dragen van te strak zittende hoofddeksels.

Net zoals na een FUE haartransplantatie, kunnen de getransplanteerde haarzakjes 2 tot 4 weken na de ingreep uitvallen. Dit is tijdelijk. Nieuwe haargroei wordt vanaf 3 maanden na de ingreep zichtbaar.

Haarklinieken die de DHI techniek aanbieden, geven garantie. De voorwaarden en bepalingen lopen uiteen.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.