De DHI haartransplantatie wordt tegenwoordig steeds vaker toegepast. Een van de eerste vragen die bij u opkomt als u een haartransplantatie overweegt betreft de haartransplantatie methode die wordt toegepast. Welke techniek is de beste en hoe worden de mooiste resultaten bereikt? Naast de bekende FUE-techniek, wordt regelmatig gekeken naar de DHI haartransplantatie methode. Direct Hair Implantation, DHI, is een moderne haartransplantatie techniek die natuurlijke resultaten biedt.

DHI haartransplantatie.
DHI haartransplantatie.

DHI haartransplantatie methode

Het ontwikkelen, verbeteren en verfijnen van bestaande haartransplantatie technieken heeft geleid tot de DHI-methode. Net zoals bij een FUT of FUE-haartransplantatie zijn de resultaten natuurlijk en blijvend. Succesvol getransplanteerde haarzakjes blijven uw leven lang haren produceren. Het opvallende verschil met andere haartransplantatie technieken is dat met behulp van speciaal ontwikkelde apparatuur de haarzakjes direct geoogst en geïmplanteerd kunnen worden. Van incisies of kanaaltjes in de ontvangstgebieden is geen sprake. Directe voordelen van de DHI haartransplantatie zijn:

  • Uw hoofd hoeft niet volledig geschoren te worden. De DHI-techniek kan worden toegepast met alleen het scheren van het donorgebied, uw haarkrans.
  • Directe haarimplantatie zonder incisies. Bij een traditionele FUT of FUE-haartransplantatie worden kleine gaatjes geboord in de ontvangstgebieden, waar vervolgens de haarzakjes in geplaatst worden. Bij de DHI-techniek worden de grafts direct geïmplanteerd, waardoor er minder bloedingen optreden.
  • Vlot herstel. De DHI haartransplantatie is een minimaal invasieve methode, waardoor uw hoofdhuid sneller herstelt in vergelijking met onder andere een FUE-haartransplantatie.
  • Maximale haardichtheid. De DHI-methode maakt het mogelijk om een hoog aantal haarzakjes per cm2 te implanteren, gemiddeld 80-90, terwijl dit aantal bij andere haartransplantatie methodes gemiddeld 45-60 per cm2 zijn.

DHI haartransplantatie vs. FUE-techniek

Om een keuze te maken voor een bepaalde behandeltechniek is het goed om de verschillen te kennen. Iedere techniek heeft voor- en nadelen. Daarnaast lopen de prijzen voor de behandelmethodes sterk uiteen. Wat zijn de verschillen tussen de meest toegepaste haartransplantatie techniek FUE en de relatief nieuwe DHI-methode?

  • Bij de standaard FUE-haartransplantatie techniek worden eerst alle haarzakjes uit uw donorgebied geoogst. Na een controle van de grafts worden ze één voor één in de transplantatiegebieden geplaatst. Zeker bij uitgebreide haartransplantaties, meer dan 2.500 grafts, wordt uw haar volledig geschoren om het terugplaatsen te versnellen. De behandeling wordt uitgevoerd door een haarchirurg die samenwerkt met een team van ervaren haartransplantatie assistenten.
  • Geoogste haarzakjes worden bij de DHI-methode na 1-2 minuten direct geplaatst in de ontvangstgebieden. Dit kan ook tussen langere haren, zodat scheren niet noodzakelijk is. De haarzakjes verblijven slechts een korte tijd verstoten van doorbloeding en de kans op verzwakking is uiterst klein.
  • Een ander verschil is dat de DHI-methode (nog) niet overal wordt aangeboden en toegepast.
  • De kostprijs van de DHI-techniek is hoger dan die van de FUE-techniek. Dit komt onder meer door de intensiviteit van de behandeling.

Nadelen DHI-haarimplantatie

Ook een moderne, innovatieve techniek als Direct Hair Implantation heeft een keerzijde. Overweegt u een DHI haartransplantatie? Kijk dan niet alleen naar de voordelen die de techniek te bieden heeft, maar zeker ook naar de nadelen. Het is een langdurige ingreep die tijdsintensiever is dan een haartransplantatie die met behulp van de FUE-techniek wordt toegepast. Dit komt onder meer omdat de haarzakjes individueel, dus één voor één, verplaatst worden. Om een natuurlijk resultaat te bereiken is veel ervaring en concentratie vereist van degene die de behandeling toepast. Zeker bij het transplanteren van de grafts in de ontvangstgebieden is uitgebreide kennis onmisbaar. De volledige behandeling wordt uitgevoerd door een haarchirurg, doorgaans zonder assistenten. De DHI pennen die gebruikt worden bij de ingreep, kunnen slechts 1 keer gebruikt worden. Dit alles maakt dat de kostprijs van de ingreep hoger is dan bij een FUE-haarimplantatie. Op de website van de Nederlandse Haarstichting kunt u meer informatie vinden over haartransplantatie.

DHI haartransplantatie Turkije

Een aantal klinieken in Turkije biedt de DHI-techniek aan. Vaak ontvangt u een prijsopgave tijdens of na een persoonlijk gesprek bij een behandelend haarchirurg. De vraag die u zichzelf kunt stellen is of u daadwerkelijk gebruik wenst te maken van een nieuwe techniek die zo arbeidsintensief is en waarvan de ervaringen nog niet massaal worden gedeeld. GlobalHair is specialist in de haartransplantatie DHI-methode. U kunt ook kiezen voor de FUE haartransplantatie behandeling. De beproefde micro FUE-haartransplantatie wordt toegepast bij zowel mannen als vrouwen. U kunt daarbij eveneens gebruik maken van de haarsparende FUE-techniek, waarbij uw haar alleen in het donorgebied wordt geschoren. Tijdens een FUE-haartransplantatie worden bij GlobalHair tot 4.500 haarzakjes in een behandeling getransplanteerd. Dit is mogelijk doordat de haarchirurg samenwerkt met een ervaren team van haartransplantatie assistenten. Laat u goed en uitgebreid voorlichten over de haartransplantatie methode die het beste bij u past en waarvan u een goed resultaat mag verwachten.

DHI of FUE-haarimplantatie?

De uiteindelijke keuze voor een behandeltechniek is aan u. Maak eventueel kennis met meerdere aanbieders, zodat u in staat bent de voor- en nadelen van de methodes met elkaar te vergelijken. Laat u informeren door de consulenten van GlobalHair in Leiden. U krijgt informatie over de verschillende haarimplantatie technieken. Onze ervaren ISHRS gecertificeerde haarchirurgen hebben een jarenlange ervaring met het toepassen van de micro FUE-techniek. Wij hebben de beste prijs kwaliteit verhouding voor een FUE-haartransplantatie in Turkije. Een complete FUE-haartransplantatie behandeling, inclusief 2 hotelovernachtingen, medicatie en VIP transfers kost € 2.949. De ingreep wordt toegepast in onze luxe, moderne kliniek in Istanbul. Het volstaat om een keer naar Turkije te reizen. Zowel het intakegesprek als de nazorg gebeuren in Leiden. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen en welke haartransplantatie techniek in uw situatie het beste resultaat biedt? Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een het consult. Bel of WhatsApp met +316 333 88 757 . U kunt ook het online contactformulier invullen of een e-mail sturen naar contact@globalhair.nl. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie.  

DHI haartransplantatie FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over een DHI haartransplantatie. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

1. Wat houdt een DHI haartransplantatie in?

De Direct Hair Implantation methode is een van de nieuwste haartransplantatie technieken die wordt toegepast met een speciaal ontwikkelde pen. Deze DHI Implanter wordt gebruikt bij het direct implanteren van de geoogste haarzakjes in de kalende gebieden.

2. Is een DHI haartransplantatie een pijnlijke ingreep?

Zowel het donorgebied als de transplantatiegebieden worden voorafgaand aan de ingreep plaatselijk verdoofd. De manier waarop de verdovingen worden aangebracht verschilt per behandelaar. Eens de verdoving werkt, voelt u niets van het oogsten en terugplaatsen van de haarzakjes. Na afloop van de ingreep bestaat er een kans op napijn. De huid kan trekkerig en branderig aanvoelen. Ook lichte zwellingen komen geregeld voor. De meeste verschijnselen zijn tijdelijk en nemen af in de dagen na de ingreep. U kunt pijn bestrijden met een gewone paracetamol.

3. Hoeveel grafts worden er op een dag getransplanteerd?

Een DHI haartransplantatie kent beperkingen als het aankomt op het aantal haarzakjes dat getransplanteerd kan worden. Doorgaans wordt een maximum aantal van 3.000 haarzakjes gehanteerd tijdens een sessie. Voor uitgebreidere en complexere haartransplantaties zal een FUE haartransplantatie worden geadviseerd.

4. Waarom kent de DHI techniek beperkingen over het aantal grafts?

De uitleg hiervoor is dat een haarchirurg de ingreep zelfstandig, zonder assistenten, uitvoert. Bovendien wordt tijdens de DHI methode gewerkt met de DHI implanter. De haarzakjes die getransplanteerd worden, worden eerst in de Implanter geplaatst en daarna in de ontvangstgebieden geïmplanteerd. Het is een tijdrovende, intensieve behandeling. De complexiteit van de methode maakt dat er een maximaal aantal grafts gehanteerd wordt, dat op een dag getransplanteerd kan worden.

5. Ben ik geschikt voor een DHI haartransplantatie?

De behandeltechniek kan worden toegepast bij mannen en vrouwen. Uw geschiktheid wordt beoordeeld tijdens een intakegesprek bij een haarkliniek. Uw gezondheid, medische achtergrond en medicatie gebruik worden hierbij ter beoordeling meegenomen. Daarnaast kijkt een haarchirurg ook naar de mate waarin uw haar is uitgevallen en de aanwezigheid van donormateriaal.

6. Hoe lang duurt een DHI haartransplantatie?

De duur van een DHI haartransplantatie is persoonsgebonden en in ruime mate afhankelijk van het aantal haarzakjes dat bij u wordt getransplanteerd. Relatief kleine ingrepen verlopen sneller dan wanneer u 3.000 haarzakjes laat transplanteren. De gemiddelde behandelduur ligt tussen 6 en 9 uur.

7. Zijn de resultaten van een DHI haarimplantatie hetzelfde bij mannen en vrouwen?

Vrouwelijke haarzakjes bevatten meestal 1 à 2 haren, bij mannen is dit gemiddeld hoger. Dit kan ertoe leiden dat de haardichtheid bij vrouwen na een haartransplantatie lager is dan bij mannen, terwijl een gelijkwaardig aantal haarzakjes wordt getransplanteerd. De behandelend haarchirurg kan dit tijdens een intakegesprek nader toelichten. Overigens zijn de resultaten bij zowel mannen als vrouwen blijvend. De haarzakjes blijven uw leven lang haren produceren.

8. Wat zijn de bijwerkingen van een DHI haartransplantatie?

Mits toegepast door een ervaren specialist is de DHI haarimplantatie een veilige cosmetische ingreep, met een uiterst kleine kans op complicaties. Algemene bijwerkingen die zich voor kunnen doen zijn een slechte wondgenezing als gevolg van het openkrabben van de behandelde huid. Dit heeft infectiegevaar en de kans op littekentjes tot gevolg. Een enkele keer komt het voor dat iemand allergisch blijkt voor de verdovingsmiddelen die gebruikt worden. Na de DHI haartransplantatie kan de behandelde huid licht gezwollen zijn en kunt u een doof gevoel ervaren. Deze verschijnselen gaan vanzelf over. Heeft u langdurig last van koorts en neemt de roodheid niet af? Neem dan altijd contact op met de behandelend kliniek en/of arts.

9. Zijn de resultaten direct zichtbaar?

Nee, net zoals bij andere haartransplantatie technieken is ook bij de DHI methode het resultaat niet direct zichtbaar. De getransplanteerde haren, zullen zo’n 3 weken na de ingreep uitvallen. Pas na drie maanden wordt nieuwe haargroei zichtbaar. Het duurt ongeveer een jaar voordat het eindresultaat is bereikt. De resultaten die bereikt worden zijn blijvend.

10. Vallen de getransplanteerde haren niet meer uit?

Nee, de haarzakjes zijn afkomstig uit uw haarkrans. Deze grafts hebben een andere structuur, waardoor ze niet gevoelig zijn voor het DHT hormoon dat erfelijke of mannelijke kaalheid veroorzaakt. Ook na het transplanteren blijft de unieke structuur behouden. U krijgt groeigarantie op de haarzakjes die met succes getransplanteerd worden.

11. Hoe ziet mijn hoofd eruit na een DHI haarimplantatie?

De behandelde huid is rood en kan bovendien gezwollen zijn. De eerste dagen is het zichtbaar dat u een ingreep heeft ondergaan. Hoe snel uw huid herstelt verschilt van persoon tot persoon. Als gevolg van het herstelproces kan de huid gaan jeuken. Belangrijk is om krabben en wrijven te vermijden, zodat u de huid niet onnodig beschadigd. Binnen 7 tot 10 dagen is uw huid doorgaans volledig hersteld. Meestal verloopt het genezingsproces van de DHI techniek sneller dan bij een standaard FUE haartransplantatie. Dit omdat er geen incisies en/of gaatjes worden gemaakt.

12. Wat kost een DHI haartransplantatie?

De kosten voor een DHI haarimplantatie verschillen per aanbieder en zijn gebaseerd op het aantal haarzakjes dat wordt getransplanteerd. De behandeling is beschikbaar voor € 3.749. Heeft u interesse in de DHI haartransplantatie? Vraag dan altijd bij meerdere behandelaars een gepersonaliseerde prijsopgave op. U kunt hiermee interessante voordelen ontdekken.

13. Worden de kosten vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Nee, het is niet waarschijnlijk dat uw zorgverzekeraar met een gedeeltelijke of volledige kostenvergoeding instemt. U kunt dit teruglezen in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering en/of de aanvullende zorgpolis.

14. Wat is het alternatief voor een DHI haarimplantatie?

De micro FUE methode is een veilige behandeltechniek die uitstekende resultaten biedt. De kosten voor de ingreep liggen stukken lager en bovendien kunnen bij GlobalHair tijdens een behandeldag tot 4.500 haarzakjes getransplanteerd worden. De ingreep wordt toegepast met behulp van een plaatselijke verdoving en het herstel verloopt vlot. Onze haarchirurgen zijn ervaren, gecertificeerde professionals die de ingreep als het ware in de vingers hebben zitten. Door een geoliede samenwerking met een team van ervaren haartransplantatie assistenten worden natuurlijke resultaten bereikt.

15. Is een DHI haartransplantatie goed?

DHI wordt beschouwd als een van de meest geavanceerde haartransplantatie methodes. Het is tegelijkertijd ook de duurste behandeltechniek. De DHI techniek wordt nog niet door alle haartransplantatie klinieken en specialisten aangeboden. De resultaten die worden bereikt zijn permanent.

16. Wat is beter, de FUE methode of DHI methode?

Het voornaamste verschil tussen de FUE en DHI techniek zit in de manier waarop de haarzakjes in de ontvangstgebieden worden geïmplanteerd. Bij een FUE haartransplantatie worden kanaaltjes geboord, terwijl met de DHI techniek de haarzakjes direct na het extraheren geïmplanteerd worden, zonder dat daarbij kanaaltjes geboord worden.

17. Wanneer kan ik terug aan het werk?

In veel gevallen kunt u zo snel als de volgende dag weer aan het werk. Dit op voorwaarde dat u de postoperatieve adviezen en verzorgingsinstructies in acht neemt. De meeste mensen kiezen ervoor om de week na de haartransplantatie vrij te nemen, zodat de hoofdhuid gelegenheid krijgt om te genezen.

18. Kan de DHI techniek uitgevoerd worden als ik al veel haar heb verloren?

Als er niet genoeg haar is voor donorextractie, kan een enkele keer overwogen worden om gezichts- en/of lichaamshaar te gebruiken. Er zijn mogelijk andere, betere behandelingsopties beschikbaar. U kunt langskomen voor een consult, waarbij de mogelijkheden worden besproken.

19. Kan ik nog steeds een haargroeimiddel gebruiken?

Het geïmplanteerde haar volgt de normale, natuurlijke fasen van het haargroeiproces. Gebruik een haargroeimiddel zoals Minoxidil of Finasteride na een haartransplantatie uitsluitend in overleg met de haarchirurg. Deze kan u adviseren over de eventuele voor- en nadelen van het middel.

20. Is een DHI haartransplantatie veilig?

Alle operaties brengen risico’s en mogelijke complicaties met zich mee, zoals infecties, nabloedingen, slechte wondgenezing of littekens. De risico’s kunnen tot een minimum worden beperkt als u in goede algemene gezondheid verkeert, zonder reeds bestaande medische aandoeningen en u de pre- en postoperatieve instructies van de haarchirurg volgt. De DHI techniek kent een laag risico, is pijnloos, laat geen littekens achter en biedt een blijvende oplossing bij haaruitval.

21. Wanneer kan ik weer sporten?

Net zoals bij een FUE haartransplantatie beoefent u contactsporten, watersporten en andere intensieve sporten de eerste zes weken beter niet. Hardlopen of fietsen kunt u na een dag of 10 hervatten. Wacht met andere sporten en gun uw lichaam tijd om van de ingreep te herstellen.

22. Kan ik een pet dragen na de DHI haartransplantatie?

Nee, draag de eerste weken geen hoofddeksel. Het duurt een aantal dagen voordat de haarzakjes zijn vastgegroeid. Bespreek met de haarchirurg vanaf wanneer het dragen van een hoofddeksel weer is toegestaan. Vermijd het dragen van te strak zittende hoofddeksels.

23. Valt mijn haar uit na een DHI haartransplantatie?

Net zoals na een FUE haartransplantatie, kunnen de getransplanteerde haarzakjes 2 tot 4 weken na de ingreep uitvallen. Dit is tijdelijk. Nieuwe haargroei wordt vanaf 3 maanden na de ingreep zichtbaar.

24. Heb ik garantie op een DHI haartransplantatie?

Haarklinieken die de DHI techniek aanbieden, geven garantie. De voorwaarden en bepalingen lopen uiteen.