Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
98% slagingspercentage
10.000+ operaties
Logo

FUT Haartransplantatie

FUT haartransplantatie staat eigenlijk voor follicle unit transplant. Hiermee wordt bedoeld dat er follikels worden getransplanteerd. Er wordt bij de FUT haartransplantatie methode een reep huid uit het donorgebied verwijderd. Dit wordt vervolgens weer gehecht. Deze reep huid wordt onder een microscoop gelegd, waarna deze in grafts wordt opgedeeld van één tot vier haren per graft. Een nadeel van de FUT haartransplantatie behandeling is dat er een litteken achter blijft.

Hoe werkt FUT?

Meestal wordt er voor gekozen om iemand eerst zeer kort te scheren, voordat de FUT haartransplantatie methode plaats gaat vinden. Het kan echter tegenwoordig ook dat u ervoor kiest om niet alles kort te scheren. Dit wordt ook wel een haarsparende haartransplantatie methode genoemd. Er wordt dan alleen in het donorgebied een klein gedeelte kort geschoren. Het haar moet dan meestal minimaal 10 centimeter lang zijn, zodat dit haar over het kaal geschoren gedeelte heen valt. Vervolgens wordt de hoofdhuid verdoofd. Dit gebeurt zowel in het donorgebied als het gebied waar het haar naartoe zal worden verplaatst.

FUT vergeleken met andere methodes

Overweegt u een haartransplantatie, maar weet u niet wat de beste haartransplantatie techniek is? Laat u informeren en voorlichten door ervaren deskundigen. GlobalHair nodig u uit voor een consult in Leiden, waarbij onze consulenten u alles over de verschillende mogelijkheden vertellen. Uiteraard wordt de FUE techniek toegelicht en wordt verteld welke resultaten u van een haartransplantatie kunt verwachten. Haartransplantatie voor en na foto’s worden getoond en gekeken wordt hoeveel haarzakjes in uw situatie getransplanteerd kunnen worden. U ontvangt een persoonlijk behandelvoorstel. Het is gesprek is vrijblijvend.

Veelgestelde vragen

Net als een FUE haartransplantatie is de FUT methode een manier om haarzakjes uit het donorgebied te oogsten. Bij de FUT methode gebeurt dit door middel van het wegnemen van een reepje huid uit uw haarkrans. Het reepje wordt vervolgens versneden, zodat er individuele haarzakjes overblijven die getransplanteerd worden in de kalende gebieden. Het is een methode die tegenwoordig steeds minder wordt toegepast, omdat er een ontsierend litteken achterblijft in de haarkrans.

In enkele gevallen kan een donorgebied te beperkt zijn om een FUE behandeling toe te passen. Dan kan voor eventueel voor een FUT methode gekozen worden.

De FUT techniek werd wereldwijd jarenlang toegepast. Tegenwoordig kiezen steeds meer haarklinieken en behandelend specialisten voor de moderne FUE techniek. Waar er bij de FUT methode een reepje huid van de achterzijde van uw hoofd wordt weggenomen is dat bij de FUE techniek niet van toepassing. Snijden in de huid, betekent dat er gehecht wordt waardoor er na een FUT haartransplantatie een litteken achterblijft in de haarkrans. Met de keuze voor de FUE techniek, waarbij haarzakjes individueel geoogst worden is er van littekenvorming geen sprake. Het herstel na een FUE haartransplantatie verloopt doorgaans ook vlotter en beter dan bij de FUT techniek.

Voorwaarden voor uw geschiktheid verschillen bij een FUT haartransplantatie niet van een FUE haartransplantatie. Dat betekent dat de oorzaak van uw haaruitval bekend moet zijn en dat u nog over genoeg donorharen beschikt. Tijdelijke haaruitval veroorzaakt door ziekte, medicatie, een medische behandeling, stress, een vitaminetekort of hormonale schommelingen kan niet met een haartransplantatie opgelost worden.

Nee, ondanks dat er in uw huid wordt gesneden en gehecht vindt de behandeling niet onder volledige narcose plaats. Gekozen is voor lokale verdovingen in zowel het donor- als transplantatiegebied. Van pijn tijdens de ingreep is geen sprake. Eens de verdovingen zijn uitgewerkt, bestaat de kans op napijn. Indien noodzakelijk kunt u een paracetamol nemen om de pijn te stillen.

De resultaten van de FUT methode zijn vergelijkbaar met die van de FUE techniek. Dat houdt in dat u niet direct zichtbare resultaten hoeft te verwachten. Na de transplantatie zullen de getransplanteerde haren eerst uitvallen, alvorens nieuwe haargroei verwacht mag worden. Nieuwe haargroei wordt zichtbaar 2 tot 3 maanden na de haartransplantatie. Voordat het resultaat definitief is zijn zeker 9 tot 12 maanden verstreken.

FUT haartransplantaties zijn iets goedkoper dan de nieuwere FUE methode.

Het litteken dat u na afloop van de FUT haartransplantatie heeft is niet bepaald mooi. Met name als u voor een kort kapsel kiest is het litteken zichtbaar. In tegenstelling tot de FUE methode, waarbij de behandeling in complexe situaties over meerdere dagen wordt verdeeld, kan bij de FUT techniek maar op een dag behandeld worden. Mede door het verwijderen van de huid en het ontsierende litteken is de FUT techniek verouderd en wordt steeds minder vaak toegepast.

Nee, de gecertificeerde ISHRS haarchirurgen hebben een bewuste keuze gemaakt voor de moderne micro FUE techniek. Door tijdens de haartransplantatie nauw samen te werken met ervaren assistenten is het mogelijk om een groot aantal haarzakjes, tot 4.500 stuks, op een dag te oogsten en te transplanteren. De FUE methode laat geen littekens achter en het herstel verloopt bij de meeste mensen uiterst voorspoedig.

Ja. U kunt het eindresultaat positief maar ook negatief beïnvloeden. Voor een vlot herstel volgt u de instructies op die de arts u geeft. Dat begint vaak al ruim voor de geplande ingreep. Stoppen met roken en een gewijzigd doseerschema van eventuele medicatie zijn hiervan voorbeelden. Het gebruik van alcohol kort voor en na de haartransplantatie is eveneens niet aangeraden. Alcohol heeft een bloedverdunnend resultaat wat van nadelige invloed is op het vastgroeien van de getransplanteerde haarzakjes en het herstel van de huid. U kunt altijd advies vragen aan de medewerkers van de kliniek als u niet zeker bent of u alles wel doet zoals geadviseerd.

Een FUT haartransplantatie is een chirurgische ingreep. Net zoals bij iedere andere medische ingreep kan het gebeuren dat een arts uw gebruikelijke doseerschema een aantal dagen voor de haartransplantatie wijzigt. Dit is onder meer het geval bij bloedverdunners. Volg het gewijzigde schema op. Een aantal dagen na de haartransplantatie kunt u uw normale schema hervatten.

Niet in alle gevallen is het nodig om het haar te scheren. Dit wordt met u doorgenomen tijdens het consult dat aan de ingreep vooraf gaat. Wilt u zelf uw haar liever niet afscheren? Medewerkers van de haarkliniek kunnen dit voor u doen, kort voor aanvang van de FUT haartransplantatie.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis
Selecteer onderwerp
Vraag
Medicatie / allergie?
Hele naam
Telefoonnummer
Emailadres
Land

Photo 1

Photo 2

Photo 3

Photo 4