FUT haartransplantatie

Haartransplantatie door
de beste specialisten

Behandeling onder leiding van een geregistreerde ISHRS haarchirurg.

Contact opnemen

Globalhair

1
Gekwalificeerde kliniek, uw haar herstelt snel, weinig pijn, veilige methode
2
Moderne techniek van haartransplantatie. Micro FUE voor een natuurlijk resultaat, inclusief PRP plasmabehandeling
3
Behandeling wordt uitgevoerd onder toezicht van een geregistreerd ISHRS haarchirurg
Alle voordelen

FUT haartransplantatie

U kunt tussen verschillende haartransplantatie methodes kiezen. Vroeger werd vooral de FUT haartransplantatie methode toegepast. Deze methode lijkt echter steeds verder te worden teruggedrongen, door de opkomst van de FUE haartransplantatie methode. We zullen in dit artikel toelichten hoe het precies zit met de kosten, ervaringen en voor- en nadelen van deze behandeling. Daarnaast zal ook het onderwerp FUT haartransplantatie in Turkije verder worden toegelicht.

Waar staat FUT haartransplantatie voor?

FUT haartransplantatie staat eigenlijk voor follicle unit transplant. Hiermee wordt bedoeld dat er follikels worden getransplanteerd. Er wordt bij de FUT haartransplantatie methode een reep huid uit het donorgebied verwijderd. Dit wordt vervolgens weer gehecht. Deze reep huid wordt onder een microscoop gelegd, waarna deze in grafts wordt opgedeeld van één tot vier haren per graft. Een nadeel van de FUT haartransplantatie behandeling is dat er een litteken achter blijft.

Hoe werkt de FUT haartransplantatie methode?

Meestal wordt er voor gekozen om iemand eerst zeer kort te scheren, voordat de FUT haartransplantatie methode plaats gaat vinden. Het kan echter tegenwoordig ook dat u ervoor kiest om niet alles kort te scheren. Dit wordt ook wel een haarsparende haartransplantatie methode genoemd. Er wordt dan alleen in het donorgebied een klein gedeelte kort geschoren. Het haar moet dan meestal minimaal 10 centimeter lang zijn, zodat dit haar over het kaal geschoren gedeelte heen valt. Vervolgens wordt de hoofdhuid verdoofd. Dit gebeurt zowel in het donorgebied als het gebied waar het haar naartoe zal worden verplaatst.

Fut haartransplantatie – De eeuwige haarkrans

Nadat dit is gedaan, wordt er dus een reep huid met haar uit het achterhoofd verwijderd. Dit gedeelte wordt ook wel de eeuwige haarkrans genoemd. De eeuwige haarkrans bevat haren die niet gevoelig zijn voor haaruitval. Wanneer deze haren worden getransplanteerd, behouden ze deze eigenschappen. Getransplanteerde haren zullen dus normaal gesproken ook nooit meer gaan uitvallen.

Nadat de reep met huid is onderverdeeld in grafts, worden incisies gemaakt in de hoofdhuid. De wond wordt natuurlijk ook gehecht.

De incisies worden gemaakt met een dun naaldje of een klein mesje. In de gemaakte gaatjes kunnen de haren dan worden geplaatst. Afhankelijk van het aantal benodigde grafts, duurt een FUT haartransplantatie gemiddeld zo’n 5 tot 10 uur. Dit is een behoorlijk zit. Daarom kan de mogelijkheid worden geboden om bijvoorbeeld naar eigen muziek te luisteren. Sommige mensen kiezen er zelfs voor om te gaan slapen.

FUT haartransplantatie in Turkije of in Nederland?

In Turkije wordt steeds vaker de FUE haartransplantatie behandeling uitgevoerd. We zien dat deze methode steeds meer wordt uitgevoerd dan de FUT haartransplantatie methode. Er zijn echter nog klinieken die beide methodes toepassen. Kiest u voor de FUT of FUE methode? Het is dan belangrijk om de verschillende voor- en nadelen van deze behandelingen af te wegen tegen elkaar. Op basis hiervan kunt u dan een keuze maken voor welke methode u kiest. Vervolgens kunt u beslissen of u deze behandeling liever in Nederland of Turkije ondergaat. Veel mensen kiezen namelijk voor Turkije, in verband met het kostenvoordeel. Door te kiezen voor een FUT haartransplantatie behandeling in Turkije, bespaart u vaak al snel duizenden euro’s.

FUT haartransplantatie ervaringen op het forum Haarweb

Op het haar forum Haarweb kunt u talloze FUT haartransplantatie ervaringen vinden. Aan deze ervaringen met deze behandelmethode vallen een aantal zaken op. Over het algemeen zijn mensen positief over de haartransplantatie methode. Er kleven echter wel verschillende nadelen aan de FUT methode. Het grootste nadeel aan deze behandeling is het litteken dat hierdoor achter blijft. Dit litteken is vooral vervelend, wanneer het haar kort geschoren moet worden. Er is dan bij veel mensen een litteken van oor tot oor te zien. De dikte van dit litteken varieert van een potloodstreepje tot een dikke lijn van ruim een centimeter.

De FUT haartransplantatie kosten

Voorheen was de FUT haartransplantatie goedkoper dan de FUE methode. We zien hier echter een verschil in ontstaan. Omdat steeds meer mensen kiezen voor de FUE haartransplantatie methode en de haarklinieken hier veel ervaring in hebben opgedaan, zijn de FUT haartransplantatie kosten tegenwoordig ongeveer gelijk aan de FUE haartransplantatie kosten.

Wilt u de FUT haartransplantatie kosten vergelijken tussen verschillende klinieken? Dan kunt u het beste de verschillende sites van deze klinieken raadplegen. Wat u direct zal opvallen, is dat Global Hair zeer scherpe prijzen hanteert. Veel klinieken rekenen ongeveer €2,- tot €4,- per graft. Bij Global Hair liggen deze kosten veel lager. U betaalt bij ons meestal €0,50 tot €1,- per graft. De  kosten in Turkije zijn uiteraard lager dan veel haarklinieken in Nederland. Over het algemeen scheelt dit enkele duizenden euro’s per behandeling. Door de ervaring van de haarkliniek in Turkije hoeft u bovendien niet in te boeten op kwaliteit. Veel mensen vinden de kwaliteit van Turkse haarklinieken momenteel zelfs beter dan de kwaliteit van haarklinieken in Nederland. Twijfelt u over de klinieken in Turkije en wilt u hier meer over lezen? Dan raden we u aan een beroep te doen op het haar forum Haarweb. Hier kunt u ook alles lezen over de FUT haartransplantatie.

De FUT haartransplantatie voordelen en nadelen

De FUT haartransplantatie methode kent voor- en nadelen. Wanneer de behandeling wordt vergeleken met de FUE  methode, kennen we echter meer nadelen dan voordelen. We zullen dan ook over het algemeen aanraden om te kiezen voor de FUE methode.

De belangrijkste nadelen van een FUT haartransplantatie zijn:

  • Relatief lange hersteltijd.
  • Het litteken dat altijd achter blijft na de behandeling.
  • Mogelijke napijn door de wond op uw achterhoofd.

Heeft u de FUT haartransplantatie voor- en nadelen afgewogen en heeft u ook een behandeling in Turkije overwogen? We nodigen u graag uit, om zelf de voordelen van een FUE haartransplantatie behandeling in Turkije te ervaren..

Gratis een consult inplannen voor haartransplantatie in Turkije?

Indien u na het lezen van de tekst ‘FUT haartransplantatie’ een gratis consult wilt inplannen, kunt u contact opnemen via het contactformulier. U kunt er ook voor kiezen om foto’s op te sturen van uw huidige situatie. Er kijkt dan een haartransplantatie arts naar uw haar, waarbij wordt gekeken naar het aantal benodigde grafts. Er volgt advies op maat, met hierbij een offerte voor de FUT haartransplantatie  speciaal voor u.

Contact ons

Betrouwbaar
Eerlijk advies
Natuurlijk uitstraling
VIP behandeling