facebook pixel

Meer dan 5000 behandelingen...

Haar op hoofd tatoeëren lang haar

Zoekt u naar informatie over haar op hoofd tatoeëren lang haar? Haaruitval is een veelvoorkomend probleem dat mensen van alle leeftijden en achtergronden treft. Als u zoekt naar een behandeling voor haarverlies, bent u misschien een haar tattoo tegengekomen. Een haar tattoo heeft het verbergen van haaruitval als doel. De techniek, ook bekend als micro haar pigmentatie is een interessant alternatief voor een haartransplantatie. Kaalheid camoufleren, haarverlies verbergen, maar ook haar op hoofd tatoeëren lang haar zijn voorbeelden van tricopigmentatie.

Wat is haar op hoofd tatoeëren lang haar?

Haar tattoos lijken wel wat op een echte tatoeage, maar zijn dat eigenlijk niet. Het is een techniek om met gekleurd pigment haaruitval te verdoezelen en het uiterlijk van een vollere haardos te creëren. Micro haar pigmentatie omvat het injecteren van honderden tot duizenden kleine stippels in de hoofdhuid die het uiterlijk van natuurlijke haarstoppels nabootsen. Wanneer de techniek door een ervaren specialist wordt toegepast, zien de resultaten van een haar tattoo er zowel indrukwekkend als verbluffend natuurlijk uit. Een haar tattoo geeft een lange haardos een voller uiterlijk. Uw haar ziet er dikker en dichter uit. Soms is tricopigmentatie alleen bedoeld om het uiterlijk van dichter haar te creëren op een specifiek deel van de hoofdhuid, om bijvoorbeeld een litteken te verbergen. Maar ook haarverlies door alopecia areata of alopecia androgenetica is te behandelen.

Aanbrengen haar tattoo

Hoewel een haar tattoo en een tatoeage wel wat op elkaar lijken, zijn het twee verschillende technieken met de nodige onderlinge verschillen. De apparatuur die MHP-specialisten gebruiken, bestaat uit extreem fijne naalden waarmee het pigment onder de huid wordt aangebracht. De naalden hebben een hoge snelheid, waardoor een natuurlijk resultaat op de hoofdhuid ontstaat. Omdat de naalden niet verder dan een millimeter in de hoofdhuid doordringen, voelt u nauwelijks pijn. Door de lange behandelduur is het eerder een vervelend tot irriterend gevoel. Een normale behandeling bestaat uit twee tot drie sessies, waarin tienduizenden kleine pigment stippels aangebracht worden. Het bijzondere van een haar tattoo is dat u direct na de eerste sessie verbetering van de haardos ziet.

Bitmap

Voordelen van een haar tattoo bij lang haar

Net zoals andere oplossingen en behandelingen bij haarverlies heeft micro haar pigmentatie voor-, maar ook nadelen. Het is een minimaal-invasieve manier om het uiterlijk van een volle haardos te creëren. De kale en dunne plekken vallen niet langer op. Ook ziet uw haardos er dikker uit. Daarnaast zijn de resultaten langdurig. De meeste mensen kiezen gemiddeld eens om de anderhalf tot drie jaar voor een nabehandeling en/of het bijwerken van het pigment. In vergelijking met andere procedures is een haar tattoo betaalbaar. U betaalt op basis van de omvang van de procedure, de ervaring van de specialist, de kwaliteit van het pigment enz. Bovendien is er alleen maar een korte herstelperiode. De meeste mensen gaan de volgende dag aan het werk. Het duurt een paar dagen voordat de hoofdhuid is genezen.

Nadelen micro haar pigmentatie

Ondanks de interessante voordelen is het ook handig om naar de andere kant van de techniek en dus de nadelen te kijken. Zo mag u van een haar tattoo geen nieuwe haargroei verwachten. Het pigment heeft geen enkele invloed op de haargroei, zowel niet positief als negatief. Het is een puur optisch resultaat dat zichtbaar is. De hoofdhuid valt minder op, maar de behandeling kan verder haarverlies niet voorkomen. Voor een zo goed mogelijk resultaat is behandeling door een deskundige en ervaren specialist nodig. Anders loopt u het risico dat de effecten er minder natuurlijk uitzien dan verwacht. Bij goed uitgevoerde haar tattoos is het ook van dichtbij nauwelijks zichtbaar dat uw ‘haarstoppels’ niet echt zijn. De procedure is tijdrovend. De meeste mensen hebben meerdere sessies nodig om het gewenste niveau van dichtheid te bereiken. Een sessie duurt soms tot wel acht uur en is wat dat betreft intens.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Herhaling nodig

Misschien is het grootste nadeel van een haar tattoo wel dat de resultaten niet permanent zijn. Hoewel de resultaten of effecten langdurig zijn, vervaagd het pigment onder invloed van onder andere de zon. Het hangt er een beetje van af hoe uw levensstijl is en op welke manier u de behandelde hoofdhuid verzorgt. Op lange termijn kunnen de kosten van de touch-ups, zoals de nabehandeling genoemd wordt, oplopen wat betekent dat het meer kan kosten dan dat u misschien bij aanvang heeft berekend.

Veilig, risico’s zeldzaam

Hoewel zeldzaam, kunnen bij een haar tattoo complicaties optreden. Bijwerkingen van micro haar pigmentatie zijn tijdelijke zwellingen en blauwe plekken. Specialisten die werken met een GGD-vergunning en haar tattoos in een hygiënische behandelruimte aanbrengen, werken veilig en met steriele apparatuur. Allergische reacties kunt u voorkomen door eerst een proefstukje aan te laten brengen. De gebruikte pigmenten zijn hypoallergeen een duurzaam. Het is altijd mogelijk om de behandeling ongedaan te laten maken. Hiervoor zijn laserbehandelingen nodig. Kies altijd voor een ervaren MHP kliniek.

Kosten haar tattoo

Bij het zoeken van een geschikte oplossing voor haarverlies, kijkt u onder andere naar de kosten. Omdat er verschillende oorzaken van haaruitval zijn, zijn er vaak al enkele behandelingen die u links kunt laten liggen. Micro haar pigmentatie is een behandeling op maat. De prijzen liggen tussen € 590 en € 3500, afhankelijk van de omvang en het aantal hoofdzones dat is inbegrepen. In vergelijking met een haartransplantatie is een haar tattoo op het eerste gezicht goedkoper. Waar een haartransplantatie echter vaak eenmalig is, heeft u bij een haar tattoo regelmatig touch-ups nodig om het effect te houden. Deze nabehandelingen kosten weliswaar niet zoveel als de eerste behandeling, maar zijn zeker niet gratis.

Advies haaruitval behandeling

Wilt u deskundig advies hebben over haarverlies en behandelingen die daarbij passen? Twijfelt u wat de beste oplossing is voor haaruitval? Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult bij GlobalHair in Leiden. Onze consulenten laten u zien wat een haartransplantatie inhoudt en hoe deze techniek nieuwe haargroei mogelijk maakt. Stel de vragen die u heeft en ontvang een prijsvoorstel op maat. GlobalHair is telefonisch en via WhatsApp bereikbaar op +31 6 33388757.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.