Zoekt u informatie over haar op hoofd tatoeëren vrouwen? Iets in ons zegt dat een perfecte, gezonde haardos het dagelijks leven makkelijker maakt. Helaas is de realiteit dat veel vrouwen dagelijks kampen met ernstig haarverlies, gedeeltelijke kaalheid en dunner wordend haar. Heeft u hier ook mee te maken en zoekt u een oplossing voor haarverlies? Een haar tattoo, of haar op hoofd tatoeëren vrouwen bedekt deze onvolkomenheden en geeft het idee van een volle haardos.

De noodzaak voor haar op hoofd tatoeëren vrouwen

Hoewel het wel bekend is dat mannen micro haar pigmentatie behandelingen laten toepassen vanwege haarverlies, is het minder bekend dat ook veel vrouwen van deze techniek gebruikmaken. Hoewel het volkomen normaal en natuurlijk is om dagelijks tot 100 haren te verliezen, ervaren sommige vrouwen ernstige haaruitval. In verschillende gevallen en bij diverse haaruitvalproblemen biedt micro haar pigmentatie bij vrouwen een oplossing:

Typisch vrouwelijke kaalheid

De grootste boosdoener voor haaruitval bij vrouwen is alopecia androgenetica. Dit probleem is ook bekend als vrouwelijke kaalheid en is meestal genetisch bepaald. Kaalheid bij vrouwen heeft verschillende patronen die artsen en behandelaars beoordelen en indelen volgens de zogenaamde Ludwig-schaal. Een haar tattoo biedt een oplossing door gekleurd pigment in de getroffen hoofdhuidzones aan te brengen. Het is een vrij eenvoudige procedure die zonder verdoving gebeurt. De kalende plekken zijn na de behandeling nog nauwelijks zichtbaar en het pigment bootst het uiterlijk van echte haarstoppels na. Als u lijdt aan een milde vorm van vrouwelijke kaalheid is tricopigmentatie de makkelijkste en nagenoeg onderhoudsvrije behandeling.

Diffuus haarverlies

Diffuus of verspreide haaruitval komt meestal voor bij vrouwen als gevolg van hormonale problemen. Dit zijn aandoeningen zoals schildklierproblemen, de menopauze of het gebruik van medicatie die de hormonen beïnvloeden. Diffuus haarverlies gaat over milde tot matige haaruitval. Als gevolg daarvan kan de hoofdhuid verschijnen, iets wat vooral het geval is als u een lage haardichtheid heeft. Er zijn verschillende manieren om hier mee om te gaan. Sommige van deze manieren hebben betrekking op veranderingen in uw levensstijl, het aanpassen van uw voedingsgewoonte of het gebruik van speciale haarverzorgingsproducten. Deze methoden hebben helaas niet altijd het gewenste effect. In dat geval is micro haar pigmentatie een uitstekende methode om verspreide haaruitval te behandelen. De nazorg is net zoals de herstelperiode beperkt en de resultaten langdurig.

Alopecia areata

Alopecia areata is een auto-immuunaandoening dat haarverlies veroorzaakt. Het haarverlies komt tot uiting in de kenmerkende ronde of ovaalronde plekken op de huid. De aandoening is moeilijk te behandelen en artsen nemen dan ook vaak een afwachtende houding aan. In veel gevallen herstelt de haargroei zich vanzelf en komt de aandoening tot rust. Wanneer u een behandeling zoekt, maar geen gebruik wilt maken van corticosteroïden is micro haar pigmentatie een alternatief. Het pigment camoufleert de kale plekken en het is niet langer zichtbaar dat u te maken heeft met deze vorm van alopecia.

Werking haar tattoo bij vrouwen

Bij micro haar pigmentatie zal een ervaren specialist het pigment in de huid aanbrengen. Omdat de apparatuur en werkwijze wel wat weg hebben van een tatoeage, wordt er ook wel gesproken over haar op het hoofd tatoeëren. Het is niet nodig om het haar te millimeteren, ervaren specialisten brengen het pigment tussen het bestaande haar aan. Niet alleen camoufleert de techniek op deze manier kale plekken, de behandeling draagt ook bij aan de dichtheid van uw haargroei. De resultaten zijn langdurig en afhankelijk van verschillende huidtypes en externe factoren, zoals blootstelling aan het zonlicht en de verzorging van de hoofdhuid. Vrouwen die voor een haar tattoo kiezen, laten gemiddeld om de anderhalf tot drie jaar een nabehandeling uitvoeren.

Veilige behandelmethode

Het is normaal om u zorgen te maken over de veiligheid van een cosmetische behandeling en de manier waarop de resultaten zich ontwikkelen. Zeker bij haarverlies, wilt u geen extra schade aan de haargroei toebrengen. Micro haar pigmentatie brengt uw haar op geen enkele manier schade toe. Behandelaars injecteren het pigment in de bovenste huidlaag en de naalden komen niet in de buurt van de dieper gelegen natuurlijke haarzakjes. Wilt u zeker zijn van een natuurlijk resultaat? Laat u dan altijd voorlichten en adviseren door een ervaren specialist. Alleen behandelaars met voldoende kennis en ervaring bereiken de gewenste resultaten en passen de techniek op de beste mogelijke manier toe.

Een van de beste methoden voor haarverlies bij vrouwen

Er zijn tegenwoordig verschillende manieren om haaruitval bij vrouwen te behandelen. Zowel chirurgische als niet-chirurgische technieken bieden een oplossing. Elke behandelmethode heeft unieke voor- en nadelen. Micro haar pigmentatie is een algemeen geaccepteerde behandeling met goede resultaten bij mild tot matig haarverlies. Kenmerken van de methode zijn:

  • Niet-chirurgisch;
  • Langdurige resultaten;
  • Minimaal invasief en minder pijnlijk dan een haartransplantatie;
  • Onderhoudsvrij;
  • Dekking van littekens of andere onvolkomenheden op uw hoofdhuid;

Haarverlies treft niet alleen mannen

In tegenstelling tot wat velen vaak denken, treft haaruitval niet alleen mannen. Ook vrouwen hebben hier mee te maken en bij velen heeft haarverlies grote gevolgen voor het zelfbeeld en zelfvertrouwen. Gelukkig is het niet nodig om haaruitval onbehandeld te laten. Een haar tattoo is een behandeltechniek waarbij in drie sessies de haardos er optisch voller en beter uitziet. Het zien van voor en na foto’s van een haar tattoo bij vrouwen, helpt u bij het krijgen van een duidelijk beeld van de behandeling.

Alternatief micro haar pigmentatie

Twijfelt u aan de juistheid van een haar tattoo, maar wilt u wel iets aan uw dunner wordende haardos laten doen? Laat u adviseren over een haarsparende FUE haartransplantatie. In plaats van optische resultaten, maakt een haartransplantatie nieuwe haargroei wel mogelijk. Het is vaak een eenmalige chirurgische behandeling waar u blijvend plezier van heeft. Bent u benieuwd naar de verschillen tussen beide behandelingen? Maak een afspraak voor een gratis consult bij GlobalHair in Leiden. Onze consulenten laten u zien hoe de haartransplantatie techniek in praktijk gebeurt en hoe de resultaten van een behandeling eruit zien. De gezondheid van uw hoofdhuid en de mate van haarverlies worden bekeken, zodat een behandeladvies gegeven kan worden. Neem telefonisch of via WhatsApp contact op met GlobalHair. U bereikt ons op 06 33388757.

Haar op hoofd tatoeëren vrouwen – FAQ

1. Is het veilig op haar op mijn hoofd te laten tatoeëren?

Een haar tattoo is geen echte tattoo. De techniek is veilig en de resultaten die met een behandeling bereikt worden zijn niet van echte haarstoppels te onderscheiden. Ervaren specialisten weten wat ze doen en zorgen ervoor dat de behandeling in een hygiënische ruimte plaatsvindt.

2. Beschadigt een haar tattoo mijn echte haar?

Nee, het pigment heeft geen enkele invloed op de haargroei. De haarzakjes bevinden zich in de diepere huidlagen, terwijl het pigment in de bovenste hoofdhuidlaag wordt aangebracht.

3. Is het resultaat van een haar tattoo permanent?

Met de tijd zal het pigment lichter worden en vervagen. Ondanks dat kunt u een langdurig resultaat verwachten. Onder andere blootstelling aan uv-stralen en de manier waarop u de hoofdhuid verzorgd zijn op de levensduur van het resultaat van invloed.

4. Zijn nabehandelingen nodig?

Ja, als het pigment vervaagd en het haarverlies weer zichtbaar wordt, kiezen de meeste mensen voor een touch-up. Gemiddeld gebeurt dit iedere 18 tot 24 maanden. Eventueel kunt u dan de haarlijn aan laten passen en de kleur van het pigment opnieuw afstemmen.

5. Hoeveel kost een haar tattoo?

De prijzen bij GlobalHair liggen tussen € 690 en € 2395. U krijgt een prijsopgave tijdens een consult bij een consulent. Zowel het aantal sessies als het aantal hoofdzones dat u laat behandelen is van invloed op het behandeltarief.

6. Kan ik op minderjarige leeftijd een haar tattoo laten aanbrengen?

In principe wordt de techniek alleen bij volwassenen gedaan. Minderjarigen met schriftelijke toestemming van een ouder of voogd kunnen de haar tattoo laten toepassen. Begeleiding en aanwezigheid van een volwassene tijdens de behandeling is nodig.

7. Wat is het voordeel van een haar tattoo?

Vrouwen zien vaak verspreide haaruitval zonder echte kaalheid, maar wel met een hoofdhuid die door het uitgedunde haar zichtbaar is. Omdat een haartransplantatie niet altijd mogelijk is, is een haar tattoo een prima alternatief. Uw haardos ziet er voller uit en het haarverlies valt niet langer op. Een haar tattoo is een betaalbare techniek, zonder downtime en met een korte hersteltijd.

8. Verbetert de haargroei na een haar tattoo?

Micro haar pigmentatie heeft geen invloed op de natuurlijke haargroei. Net zoals dat er geen beschadigingen aan de haarzakjes gebeuren, zo vindt er geen stimulatie van de haargroei plaats. Het resultaat van een haar tattoo is alleen maar optisch.

9. Zijn er speciale voorbereidingen voor een haar tattoo sessie?

Specialisten adviseren om tenminste twee dagen voor een behandelsessie geen alcohol te drinken. Alcohol werkt bloedverdunnend, wat een risico is voor en na micro haar pigmentatie. U mag voor een sessie gewoon eten en drinken. Zorg dat u uitgerust naar de kliniek komt.

10. Zie ik direct resultaat?

Een haar tattoo is een van de weinige behandeltechnieken bij haarverlies met direct resultaat. Al na de eerste sessie valt het haarverlies minder op. Deze resultaten verbeteren en ontwikkelen zich met de tweede en derde sessie.