Zoekt u informatie over haar tattoo dames? Vaak domineren mannen het gesprek als het gaat over haarverlies en kaalheid. Dit is een belediging voor vrouwen die met exact hetzelfde probleem te maken hebben. De samenleving verwacht van vrouwen dat ze een gezonde, stralende haardos hebben. Dat erfelijkheid hier een smet opwerpt, wordt snel over het hoofd gezien. Micro haar pigmentatie is een uitstekende oplossing bij haarverlies. Een haar tattoo dames camoufleert haaruitval en maakt de haardos optisch voller.

Haar tattoo dames oplossing voor erfelijke haaruitval

Als u het nieuws heeft gekregen dat u te maken heeft met erfelijke haaruitval, of alopecia androgenetica kan micro haar pigmentatie helpen. Haaruitval bij vrouwen ziet er over het algemeen anders uit dan het mannelijke haaruitval patroon. Typisch vrouwelijk haarverlies treft een op de drie vrouwen. Volledige kaalheid komt zelden voor. Naast erfelijk haarverlies zijn er andere redenen waarom vrouwen met haaruitval te maken hebben:

  • Telogeen effluvium na een medische ingreep, zwangerschap, ernstige ziekte, langdurige stress of andere ingrijpende gebeurtenissen.
  • Tractie alopecia.
  • Alopecia areata of pleksgewijze kaalheid.
  • Hormonale onbalans door bijvoorbeeld schildklierproblemen.
  • IJzertekort.
  • Chronische ziekten zoals lupus, sclerodermie en diabetes.

Een van de voordelen van micro haar pigmentatie is dat het zowel een optie voor het behandelen van tijdelijk als blijvend haarverlies is.

Kale plekken camoufleren

Het patroon van vrouwelijke haaruitval is anders dan bij mannen. Uw haar wordt over het hele hoofd dunner, maar de haarlijn blijft intact. Ondanks dat er matige haaruitval op de kruin is, leidt dit zelden tot vergevorderde haaruitval en/of volledige kaalheid. MHP-specialisten behandelen elke haar- en huidskleur. De kleur van het gebruikte pigment is af te stemmen op uw eigen kleur, waardoor het een prima techniek is om kale plekken te camoufleren en haaruitval optisch te verbeteren.

Oorzaak haaruitval bij vrouwen

Haarverlies bij vrouwen komt vaker voor dan u denkt. Gemiddeld krijgt een op de drie vrouwen op een bepaald moment in het leven hiermee te maken. Verrassend genoeg is de oorzaak vaak terug te wijzen naar erfelijke factoren en heeft het haaruitval een herkenbaar patroon. Om zeker te zijn van de oorzaak, laat u deze vaststellen door een arts. Zowel een huisarts als dermatoloog kunnen de oorzaak van haarverlies goed en vlot diagnosticeren. Erfelijke haaruitval heeft een kenmerkend patroon, in combinatie met uw familiale bekendheid met haarverlies zijn aanvullende onderzoeken niet nodig. Eventueel stelt de arts een bloedonderzoek voor om eventuele andere oorzaken of onderliggende aandoeningen uit te sluiten.

Niet-chirurgische haar tattoo

Micro haar pigmentatie is een eenvoudige, non-invasieve oplossing om haaruitval bij vrouwen te behandelen. Haaruitval is vervelend en een haar tattoo geeft u uw zelfvertrouwen terug. Het is een techniek die semipermanente resultaten biedt. Ervaren MHP-specialisten staan bekend om de natuurlijke effecten. In tegenstelling tot het gebruik van een haargroeimiddel, zoals Minoxidil ziet u direct na een eerste sessie verbetering. Een haar tattoo stimuleert weliswaar geen nieuwe haargroei, het pigment heeft het uiterlijk van haarstoppels en versmelt zich naadloos met uw natuurlijke haar. Een volledige MHP-behandeling bestaat uit drie afzonderlijke sessies, met een tussenpose van meerdere weken.

Aanbrengen haar tattoo

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is een haar tattoo niet hetzelfde als een tatoeage. Bij een eerste kennismaking met de techniek, ontstaat het idee dat de gebruikte apparatuur identiek is bij beide behandelingen. Dat is niet helemaal waar. De apparatuur die MHP-specialisten gebruiken is fijner dan die van een tatoeëerder. De naalden zijn korter en het gebruikte pigment is niet hetzelfde als tatoeage-inkt. Het pigment van een haar tattoo wordt in de bovenste hoofdhuidlaag geïnjecteerd en heeft als doel te camoufleren zonder op te vallen. De kleuren vervagen met de tijd en verkleuren niet blauw of groen. Daar tegenover staat de tatoeage die u om andere redenen laat zetten. Meestal is een tatoeage opvallend aanwezig. De inkt zit in de diepere huidlagen en afhankelijk van de kwaliteit ontstaan soms blauwe of groene verkleuringen.

Behandeling op maat

Een haar tattoo is een unieke behandeling die een oplossing biedt aan verschillende oorzaken van haaruitval. Als u voor een consult bij een MHP-specialist komt, kijkt deze naar de mate van haaruitval en de hoofdzones die voor behandeling in aanmerking komen. Beginnende haaruitval is minder ingrijpend dan vergevorderd haarverlies. De kosten verschillen per persoon, waarbij het uitgangspunt doorgaans de omvang van de haar tattoo is. GlobalHair heeft tarieven die liggen tussen € 690 en € 2395. Elke behandeling bestaat uit drie sessies. In veel gevallen is de derde sessie een touch-up.

Nabehandeling of touch-up

Het gebruik van semipermanent pigment zorgt voor langdurige resultaten. Toch vervaagt het pigment met de tijd en dit gaat sneller door onder andere onbeschermde blootstelling aan uv-stralen en uw levensstijl. Na verloop van tijd kan een touch-up nodig zijn. De kosten voor een touch-up zijn lager, al neemt dat niet weg dat u te maken heeft met terugkerende kosten. Een nabehandeling stelt u in staat de haarlijn bij te laten werken en/of de kleur aan te passen. Uw ‘haar’ blijft zo passen bij uw leeftijd en uitstraling. De meeste mensen laten eens in de achttien tot vierentwintig maanden een touch-up toepassen. Deze tijd varieert en hangt onder andere af van de manier waarop u de hoofdhuid verzorgt.

Persoonlijk haar tattoo consult

Voor vrouwelijke haaruitval zijn meerdere oplossingen en behandelingen beschikbaar. Als u tijdig ingrijpt, voorkomt u erger. Diffuse haaruitval, maar ook erfelijk haarverlies zijn met een haar tattoo te camoufleren. Deze minimaal-invasieve techniek, wordt door de specialisten van GlobalHair al jaren succesvol toegepast. Plan een adviesgesprek bij een van onze medewerkers in Barendrecht en krijg antwoord op de vragen die u heeft over een haar tattoo. Het consult is gratis en bedoelt om u te informeren en adviseren over de beste behandeling bij haaruitval. We laten u graag voorbeelden zien van eerdere micro haar pigmentatie behandelingen. Ook de verschillen tussen een haartransplantatie en een haar tattoo komen ter sprake. Een afspraak maakt u door het contactformulier in te vullen, maar u kunt ook telefonisch contact opnemen. U bereikt ons op +31 6 33388757, of stuur een WhatsApp bericht.

Haar tattoo dames – FAQ

1. Hoelang blijft een haar tattoo mooi?

Door het gebruik van semipermanent pigment kunt u langdurige resultaten verwachten. De manier waarop u uw hoofdhuid verzorgt en blootstelt aan externe factoren is hierop van invloed. Gemiddeld laten vrouwen eens in de 18 tot 24 maanden een touch-up doen.

2. Is een haar tattoo veilig?

Haar tattoos die met steriele apparatuur in een hygiënische ruimte worden toegepast zijn veilig. Het pigment dringt niet diep in de weefsellagen door en vervaagt op natuurlijke manier. Specialisten werken met hypoallergene, veilige pigmenten.

3. Is een haar tattoo pijnlijk?

De hoofdhuid is van nature gevoelig. U kent uw eigen pijngrens het beste. Bent u gevoelig? Bespreek met een specialist de mogelijkheden van verdovende crème. De pijn van een sessie is mild tot matig. Eventueel neemt u voor de sessie een paar paracetamol pijnstillers om de pijn zoveel mogelijk te beperken.

4. Hoe ziet het resultaat van een haar tattoo eruit?

Een haar tattoo is niet te vergelijken met een gewone tatoeage. De laatste heeft de bedoeling om op te vallen, terwijl een haar tattoo alleen maar optisch is. Een gewone tatoeage heeft verschillende kleuren en de inkt wordt in de diepere huidlagen geïnjecteerd. Het resultaat van een haar tattoo is niet van natuurlijke haarstoppels te onderscheiden. Zo wordt uw uitgedunde haardos optisch voller, worden littekens en kale plekken perfect verborgen.

5. Veroorzaakt een haar tattoo haaruitval?

Het pigment heeft geen effect op de haarzakjes. Doordat specialisten het gekleurde pigment in de bovenste hoofdhuidlaag aanbrengen, komt het niet met de haarzakjes in aanraking. De haar tattoo is een oplossing voor haaruitval en geen oorzaak van verder haarverlies.

6. Wat zijn de bijwerkingen en risico’s van een haar tattoo?

Bijwerkingen die regelmatig voorkomen zijn roodheid, zwellingen, jeuk, allergische reactie en droogheid van de hoofdhuid. Een enkele keer ontstaan griepachtige symptomen, waaronder koorts.

7. Kan ik een haar tattoo ongedaan laten maken?

Ja. Als u niet wilt wachten tot het pigment op natuurlijke wijze is afgebroken, kunt u kiezen voor laserbehandelingen.

8. Hoe ziet mijn haargroei eruit na een haar tattoo?Micro haar pigmentatie brengt geen schade toe aan bestaande haargroei en/of de haarzakjes. Uw haargroei wordt niet bedreigd. Als gevolg van het aangebrachte pigment ziet een uitgedunde haardos er voller uit dan eerder en zijn kale plekken aan het oog onttrokken.
9. Mag ik mijn haar wassen na een MHP sessie?

Specialisten adviseren om de hoofdhuid tot 48 uur na een sessie droog te houden en niet te wassen. Daarna wast u het haar en de huid voorzichtig met lauw water, zorg er voor dat de waterstraal niet te hard is. Dep uw haar en huid na het wassen droog met een zachte handdoek, zonder dat u daarbij te hardhandig met een handdoek over de huid wrijft.

10. Hoelang duurt het voordat mijn hoofdhuid is genezen?

Een haar tattoo wordt met een fijne naald in de huid geïnjecteerd. Het duurt ongeveer een week voordat de huid volledig is genezen. Volg de nazorginstructies van de specialist op voor een vlot herstel.