Meer dan 5000 behandelingen...

Haar tattoo lang haar

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij een haar tattoo lang haar? Een haar tattoo of micro haar pigmentatie behandeling is een procedure van een realistische, niet opvallende tattoo voor de haarlijn en hoofdhuid. Een haar tattoo lang haar is geschikt voor mannen en vrouwen. Het is een langdurige procedure waarbij gekleurd pigment in de huid wordt ingebracht. Dit creëert het idee van een vollere haardos of kort geschoren haren. De techniek is geschikt voor kort of lang haar en helpt bij het herdefiniëren van uw haarlijn, het camoufleren van littekens en het verbergen van kale plekken.

Tijdrovende haar tattoo lang haar

Micro haar pigmentatie behandelingen bij lang haar duren lang. Voor een mooi resultaat is het nodig dat een specialist het pigment geduldig in de vooraf vastgestelde hoofdzones aanbrengt. Last van haarverlies komt voor bij mannen en vrouwen en heeft uiteenlopende oorzaken. Als een van de weinige behandeltechnieken is een haar tattoo mogelijk bij zowel blijvende als tijdelijke vormen van haaruitval. Staat u niet te springen om uw lange haar af te knippen om haarverlies te laten behandelen? Micro haar pigmentatie is misschien wel de oplossing die bij u past. De techniek wekt de illusie van dikker haar. Het pigment brengt uw haarlijn naar voren en verdicht een uitgedunde haardos op natuurlijke wijze. Voor een mooi resultaat, stemt de specialist de kleur van het pigment af op de natuurlijke haarkleur van uw haarstoppels. Vaak is dit net iets donkerder dan de rest van de haar.

Bitmap

Resultaten haar tattoo met lang haar

Micro haar pigmentatie is bij lang haar niet altijd een lange termijn oplossing. Met een haar tattoo heeft u de illusie van kort haar. Als u lang haar heeft en daarbij een haar tattoo toepast, kunnen de resultaten er goed uitzien. Feit is wel dat u afhankelijk bent van de kennis en kunde van een MHP-specialist. Het is bij lang haar altijd nodig om het verdere verloop van haaruitval te volgen, zodat een haar tattoo op tijd bijgewerkt kan worden. Dat betekent dat het niet direct nodig is om uw haar af te knippen, al is dit op lange termijn soms onvermijdelijk. Afhankelijk van de oorzaak van het haarverlies en de mate waarin het haar verloren is gegaan, is het mogelijk om alsnog een haartransplantatie toe te laten passen. De gebruikte pigmenten geven langdurige resultaten, al hebben de meeste mensen iedere anderhalf tot drie jaar behoefte aan een touch-up.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Haar tattoo voor mannen

Als u een man met lang haar bent, helpt micro haar pigmentatie van de hoofdhuid bij het behouden van uw look als de haarlijn zich begint terug te trekken. Een haar tattoo vult de leegtes op, zodat uw haardos er voller uitziet. Wel is het belangrijk om de haarlijn in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat het aangebrachte pigment er natuurlijk uit blijft zien. Na verloop van tijd mogen de meeste mannen ervan uit gaan dat de haarlijn zich verder zal terugtrekken. Wanneer dit gebeurt, kan het tijd zijn om het haar toch af te knippen en/of om een andere behandeling te overwegen.

Haar tattoo voor vrouwen

Veel vrouwen zijn trots op hun haardos. Lang haar is een deel van uw identiteit en iets wat u niet wilt opgeven. Om leeftijds- en/of medische redenen hebben veel vrouwen te maken met haaruitval. Bij vrouwen treedt vooral diffuus, of verspreid haarverlies op. De hoofdhuid kan op sommige plaatsen door de dunne beharing zichtbaar zijn. Met behulp van scalp pigmentatie is het mogelijk om haarverlies te verbergen. Gekleurd pigment zorgt ervoor dat uw haardos er dikker of voller uitziet dan eerder. Vaak is een haar tattoo bij lang haar effectief voor het camoufleren van kale plekken of het verbergen van dunner wordend haar.

Vergelijkbare techniek, geen gewone tatoeage

De behandeling mag dan wel een haar tattoo heten, het is niet hetzelfde als een gewone tatoeage. Op het eerste gezicht is techniek vergelijkbaar, maar zelfs de apparatuur verschilt. Micro haar pigmentatie apparatuur is fijner en voorzien van kortere naalden. Waar u een tatoeage aan laat brengen om op te vallen, valt een haar tattoo niet of nauwelijks op. Tatoeage inkt zit in de diepere huidlagen en heeft een zeker risico om blauw of groen te verkleuren. Omdat een haar tattoo pigment alleen maar in de bovenste huidlaag wordt geïnjecteerd, vervaagt de kleur met het verstrijken van de tijd. De kans op verkleuring is klein.

Kosten haar tattoo

Micro haar pigmentatie is minimaal-invasief en specialisten gebruiken geen plaatselijke verdovingen tijdens de sessies. Het volstaat om voor de sessie een paracetamol te nemen. Mens met een gevoelige huid, kunnen het gebruik van een verdovende crème overwegen. Om te weten wat u voor een haar tattoo betaalt, moet u weten hoeveel hoofdzones behandeld zullen worden. Dit bespreekt u met een specialist tijdens een consult. Het consult is bedoeld om uw geschiktheid te beoordelen, uw haarverlies en hoofdhuid te onderzoeken en uw vragen te beantwoorden. Na afloop van het gesprek ontvangt u een behandelvoorstel op maat. De kosten voor een haar tattoo liggen gemiddeld tussen € 500 en € 3500. Bij het tarief zijn drie behandelsessies inbegrepen. De laatste sessie is bij de meeste mensen een touch-up en verfijning van het bereikte resultaat.

Meer informatie haar tattoo

Onderzoekt u de beschikbare behandelmethodes voor haaruitval bij lang haar? Micro haar pigmentatie biedt mogelijkheden en is ook interessant als u te maken heeft met tijdelijke haaruitval. Het is een behandeling die langdurige resultaten biedt, maar op lange termijn zal nabehandeling nodig zijn om de effecten bij te werken. Touch-ups zijn weliswaar goedkoper dan een volledige behandeling, u heeft met terugkerende kosten te maken. Het is belangrijk om uzelf te realiseren dat een haar tattoo geen nieuwe haargroei tot gevolg heeft en dat resultaten alleen maar optisch zijn. Het is niet verkeerd om ook naar andere technieken te kijken. Een haartransplantatie geeft nieuwe haargroei en is in veel gevallen een eenmalige behandeling. Maak gerust een afspraak voor een gratis consult. Onze consulenten laten u zien wat de voor- en nadelen van beide technieken zijn.

Haar tattoo lang haar – FAQ

Er is geen regel die zegt dat u uw haar moet scheren voor micro haar pigmentatie. Een haar tattoo kan ook bij lang haar gebeuren, de techniek is niet van invloed op de bestaande haargroei.

Als u last heeft van verspreide haaruitval dan is een haar tattoo een manier om haarverlies te verbergen. Het pigment wordt op de dun behaarde gebieden aangebracht en geeft het idee van voller haar weer.

Hoewel iedere specialist op eigen manier werkt, is het basisprincipe hetzelfde: het inbrengen van gekleurd pigment in de bovenste hoofdhuidlaag. Deze pigmentstippels zien eruit als natuurlijke haarstoppels. Een uitgedunde haardos krijgt op deze manier meer volume. Resultaten zijn alleen maar optisch. De techniek creëert geen nieuwe haargroei.

De techniek wordt al langere tijd succesvol toegepast. Een haar tattoo is niet-chirurgisch en minimaal invasief. Bijwerkingen zijn van tijdelijke aard en bestaan uit zwellingen, blauwe plekjes en rode huidverkleuringen.

Ervaren specialisten werken met duurzame, hypoallergene pigmenten die volledig op uw haarkleur en huidskleur af te stemmen zijn. In tegenstelling tot tatoeage-inkt verkleurd het pigment niet blauw of groen. Wel vervaagt de kleur met de tijd, zodat een touch-up nodig is. Als u gevoelig bent voor allergische reacties, is het mogelijk een proefstukje te doen en zo te zien of de huid reageert op het pigment.

Een haar tattoo heeft geen invloed op de haarzakjes en het haargroeiproces. Daarom kan een haar tattoo ook bij langer haar een natuurlijk resultaat geven.

Als u last heeft van een actieve hoofdhuidinfectie of huidschilfering wordt een sessie naar een later moment verplaatst. Sommige ziektebeelden komen ook niet voor micro haar pigmentatie in aanmerking.

De eerste dagen is het beter om het haar en de hoofdhuid droog te houden. Was uw haar niet en voorkom zweten. Na een paar dagen wast u de huid zonder dat u daarbij een (te) harde en/of (te) warme waterstraal bij gebruikt. Wees voorzichtig met het drogen en vermijd het gebruik van een haardroger.

Net zoals met een gewone tatoeage, is het mogelijk om het pigment versneld af te laten breken. Hiervoor zijn laserbehandelingen beschikbaar. Er zijn meerdere behandelingen nodig voordat het pigment volledig is verdwenen. De hoofdhuid is gevoelig en een laserbehandeling kan als onprettig ervaren worden.

De kleur van het pigment past bij uw natuurlijke haarstoppelkleur en uw huidskleur. Verft u uw haar in een andere kleur dan kan het gebeuren dat het pigment zich onderscheidt. Zolang u het haar niet helemaal tot de aanzet verft, blijft het verschil beperkt.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.