Haartransplantaties zijn populair bij mannen wereldwijd. Mannen van uiteenlopende leeftijd en afkomst zoeken een oplossing bij haaruitval en kaalheid. Het is logisch dat een haartransplantatie de voorkeur heeft. Het is immers de enige beschikbare behandeling die blijvende resultaten biedt. De ingreep is niet alleen gewild in Nederland, ook in onder meer Turkije en het Midden-Oosten is de FUE haartransplantatie een van de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen. Maar is een haartransplantatie toegestaan door de Islam of wordt het als Makroeh gezien?

Haartransplantatie Islam.
Haartransplantatie Islam.

Haartransplantatie Islam, Haram of Makroeh?

Iets wat niet nadrukkelijk in de Koran wordt vermeld kan voor een vrome Moslim toch verboden zijn. De haartransplantatie is een moderne behandeltechniek, waarvan in de tijd van de Profeet nog geen sprake was. Het is dan ook niet vreemd dat er niets in Heilige Boek vermeld is over de haarimplantatie. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld het dragen van een pruik of haarwerk. De Profeet, Mohammed, is hierover heel duidelijk en heeft de pruik verboden. Reden hiervoor is dat er op een oneerbiedige manier met het eigen haar wordt omgegaan en dat iemand zich door het dragen van een haarwerk als iemand anders voor kan doen. Nu is een FUE haartransplantatie niet te vergelijken met een haarwerk: • De FUE haartransplantatie wordt toegepast met uw eigen donormateriaal, haarzakjes die afkomstig zijn uit uw haarkrans worden in de ontvangstgebieden geplaatst. • Aangezien het uw eigen haar is dat wordt gebruikt, wordt er ook niemand in de maling genomen. U bent en blijft uzelf. Toch is de vraag of een Moslim wel of geen haartransplantatie mag ondergaan daarmee niet beantwoordt. Het is en blijft een schemergebied dat zich tussen toegestaan en verboden heen en weer beweegt.

Blijvende oplossing bij kaalheid

Ondanks dat de haartransplantatie niet nadrukkelijk wordt verboden, kan de behandeling wel als Makroeh of afkeuringswaardig worden gezien. Het is dan ook aan uzelf om te beslissen of u een haartransplantatie als Haram of Makroeh beschouwd. Feit is wel dat veel haarklinieken in Turkije de moderne ingreep jaarlijks duizenden keren met succes toepassen. Heeft u in het dagelijks leven veel last van een dunner wordende haardos? Is de haaruitval een gevolg van het ouder worden of een aandoening? U kunt een haartransplantatie zonder enige belemmering of bezwaarlijke gevoelens ondergaan op het moment dat het als ‘medicijn’ dient voor de aandoening die de haaruitval veroorzaakt. Kiest u, als vrome Moslim, voor een haartransplantatie om uw haardos op te vullen puur uit cosmetisch oogpunt? Dan is het een vorm van zelfverheerlijking en dan wordt de ingreep wel degelijk als Makroeh beschouwd.

Haartransplantatie in Turkije

Aangezien de Koran niet duidelijk aangeeft of een haartransplantatie al dan niet verboden is, is het aan Moslims zelf om een beslissing te nemen. Vindt u dat een haarimplantatie voor u de meest geschikte oplossing is bij blijvend haarverlies? Dan is er geen reden om aan te nemen dat de behandeling Makroeh is. U kunt de behandeling zowel in Nederland als in Turkije laten toepassen. GlobalHair heeft in Istanbul een luxe haarkliniek met internationale kwaliteitskeurmerken. De FUE haartransplantatie wordt uitgevoerd door ISHRS gecertificeerde haarchirurgen en ervaren assistenten. Tijdens een behandeling worden tot maximaal 4.500 haarzakjes geoogst uit het donorgebied en getransplanteerd in de ontvangstgebieden. Door toepassing van plaatselijke verdovingen, ervaart u nauwelijks pijn gedurende de ingreep. Na afloop van de haartransplantatie begint de herstelperiode, waarin nog geen resultaten zichtbaar zijn. De getransplanteerde haren vallen een aantal weken na de FUE haartransplantatie uit, voordat ze 2 tot 3 maanden later beginnen te groeien. Pas na 9 tot 12 maanden is het resultaat optimaal. Wist u trouwens dat de FUE haartransplantatie zowel bij mannen als vrouwen kan worden toegepast?

Betaalbare haarimplantatie

Veel mensen laten zich afschrikken door de kosten van een haartransplantatie. GlobalHair biedt een aantrekkelijk vast all-in tarief van € 2.949. Bij dit bedrag zitten naast de ingreep zelf ook 2 hotelovernachtingen, alle medicatie en VIP transfers inbegrepen. De haartransplantatie wordt altijd voorafgegaan door een consult bij GlobalHair in Leiden. Tijdens dit consult bekijken we samen de mogelijkheden en worden uw verwachtingen ten aanzien van de ingreep besproken. Na gebleken geschiktheid ontvangt u een persoonlijk behandelvoorstel. Het consult is gratis en geheel vrijblijvend. U heeft voldoende tijd om een beslissing te nemen. Meer weten of direct een afspraak maken bij GlobalHair? Bel of WhatsApp ons op +316 44 36 36 22. Uiteraard behoort een fotoconsult ook tot onze flexibele mogelijkheden. Stuur foto’s van de diverse kanten van uw hoofd naar contact@globalhair.nl en u ontvangt een reactie.