Het is nog niet zo lang geleden dat het ondergaan van een haartransplantatie als enigszins ‘vreemd’ werd beschouwd. De behandeling kende een zeker taboe en de effectiviteit van de ingreep was onvoldoende bekend. De conclusie is echter dat meer en meer mannen en vrouwen een haartransplantatie als oplossing voor Alopecia androgenetica ondergaan. Geavanceerde behandeltechnieken en blijvende resultaten dragen bij aan de populariteit van de ingreep. De vraag ‘haartransplantatie ja of nee?’ is voor iedereen anders te beantwoorden en daar heeft u zelf een groot aandeel in.

Haartransplantatie ja of nee?
Haartransplantatie ja of nee?

Wanneer wel of geen haartransplantatie?

Uiteraard bepaalt u voor een groot gedeelte zelf of u een haartransplantatie ja of nee laat uitvoeren. Wat veel mensen niet of onvoldoende weten is dat niet iedere vorm van haarverlies met een haartransplantatie behandeld kan worden en dat dus niet iedereen een geschikte haartransplantatie kandidaat is. Wanneer weet u of een FUE haartransplantatie voor u een behandelmogelijkheid is? • Als er sprake is van blijvend haarverlies dat veroorzaakt wordt door het DHT hormoon, ook wel erfelijke kaalheid of Alopecia androgenetica genoemd. • Als u beschikt over voldoende donorhaar. Dit donormateriaal bevindt zich meestal in uw haarkrans, aan de achterzijde van het hoofd. • Als u een realistisch verwachtingspatroon heeft van de ingreep. Het is niet realistisch om een volle haardos te verwachten. Een verkeerde verwachting kan reden zijn voor een teleurstellende ervaring. Bent u niet overtuigd van uw geschiktheid? Een haarchirurg kan een andere behandeling voorstellen. Dit gebeurt onder meer in de volgende situaties: • Uw haaruitval is tijdelijk en wordt veroorzaakt door stress, grote gewichtsschommelingen, medicijn gebruik, ziekte en/of hormonale invloeden zoals een zwangerschap of de overgang. • Uw haaruitval is te ver gevorderd, zodat er ook met een haartransplantatie geen mooie, natuurlijke resultaten bereikt kunnen worden. Het bovenstaande maakt van een haartransplantatie een persoonlijke ingreep waar altijd een uitgebreid consult aan vooraf gaat. Hiermee wordt voorkomen dat een haartransplantatie mislukt en dat u een verkeerd beeld heeft van zowel de mogelijkheden als resultaten van de ingreep.

Voor- en nadelen haartransplantatie

Als u zichzelf afvraagt of u ja dan nee voor een haartransplantatie kiest, zijn zowel de voor- als nadelen van de ingreep interessante gegevens. Het is zo makkelijk om alleen naar de gunstige voordelen te kijken als u een cosmetische ingreep overweegt, maar vaak zijn de nadelen iets om over na te denken. De FUE haartransplantatie heeft als voordelen: • De resultaten zijn permanent. Haarklinieken geven levenslange groeigarantie op de haarzakjes die tijdens de ingreep met succes geoogst en getransplanteerd worden. • U hoeft zich geen zorgen meer te maken over haaruitval. De verplaatste haarzakjes blijven de rest van uw leven nieuwe haren produceren. • De moderne FUE techniek kent een vlotte herstelperiode zonder dat er zichtbare littekens achterblijven. • Door een toenemend aantal behandelaars en haarklinieken wordt het steeds makkelijker om de mogelijkheden en tarieven met elkaar te vergelijken. Nadelen FUE haartransplantatie: • De FUE haartransplantatie is kostbaar. Zorgverzekeraars vergoeden de kosten vrijwel nooit en dat maakt dat u zelf de kosten draagt. • Het is een behandeling waar niet iedereen geschikt voor is. • Bij een verkeerd verwachtingspatroon kunnen de resultaten teleurstellend zijn. Uw haardos wordt immers nooit meer zo dik en vol als in uw jeugd.

Haartransplantatie in Turkije, ja of nee?

Tegenwoordig heeft u keuze mogelijkheden te over als het gaat over een haartransplantatie. Kiest u voor een behandelaar in Nederland of heeft u na het bekijken van de tarieven ook oren naar een haartransplantatie in Turkije? Keuze stress. U bent niet de enige die daarmee te maken krijgt, want alhoewel u graag weer van een mooie haardos wilt genieten het kostenplaatje telt ook mee. Het is een bekendstaand feit dat de kosten voor een haartransplantatie in Turkije aantrekkelijker zijn dan in Nederland of België. Dat er daarbij niet wordt ingeleverd op kwaliteit en bereikte resultaten, bewijst GlobalHair. Onze ervaren haarchirurgen voeren jaarlijks honderden FUE haartransplantaties bij mannen en vrouwen van over de hele wereld toe. De resultaten die we bereiken zijn uitstekend en bovendien geven we u de laagste haartransplantatie prijsgarantie van Turkije. Het is niet nodig om gedurende het behandelproces meerdere keren naar Istanbul te reizen. Alleen de ingreep zelf vindt plaats in de luxe haarkliniek. Nazorg en het eerste consult vinden plaats in Leiden. Zo is er ook geen enkele reden om u zorgen te maken over extra bijkomende kosten. Bij het gunstige behandeltarief zijn 2 hotelovernachtingen en VIP transfers inbegrepen. Een retourticket van en naar Istanbul is al verkrijgbaar vanaf € 175. Meer weten over de mogelijkheden die we ook u te bieden hebben? Bel of WhatsApp dan naar: +316 44 36 36 22.