Nederlandse steden zijn populair als het gaat om een haartransplantatie. De Limburgse hoofdstad, Maastricht, behoort hier toe. Wellicht dat de gunstige ligging ten opzichte van buurlanden als België en Duitsland daar iets aan bijdraagt, maar feit is dat veel binnen- en buitenlandse mannen en vrouwen interesse tonen in een haartransplantatie in Maastricht. De ingreep wordt door een aantal haarklinieken in Maastricht en omgeving aangeboden en toegepast.

Haartransplantatie Maastricht.
Haartransplantatie Maastricht.

Ruime keuze haartransplantatie in Maastricht

U bent voor een haarimplantatie in de omgeving van Maastricht niet aan een bepaalde haarkliniek gebonden. Een groot aantal bekende en minder bekende mensen is u voor gegaan richting Maastricht voor een haarimplantatie. De behandeling geniet bekendheid en wint nog steeds aan populariteit. Waar vroeger nogal krampachtig werd gedaan over haaruitval en kaalheid, zoeken mannen en vrouwen vandaag de dag veel sneller naar een geschikte oplossing. Het is dan ook niet nodig om bij de pakken neer te gaan zitten en het haarverlies zonder slag of stoot te accepteren. De verdere ontwikkeling van bestaande haartransplantatie technieken heeft geresulteerd in de moderne FUE techniek. Van littekens is niet langer sprake en mensen komen er veel makkelijker voor uit dat ze een haartransplantatie in Maastricht hebben laten toepassen. Door deze ervaringen te delen, kunt u op het moment dat u een oplossing zoekt bij haaruitval daar uw voordeel mee doen. Meningen en ervaringen van anderen geven u inzicht in hetgeen u van de haarimplantatie kunt verwachten en laten u zien welke haarklinieken en specialisten er positief of juist negatief worden besproken. Dit zorgt ervoor dat u de voor- en nadelen van een haartransplantatie op overzichtelijke wijze in beeld krijgt en weet wat een behandeling inhoudt. Op eenvoudige wijze kunt u de behaalde resultaten van anderen bekijken. Zowel haartransplantatie voor en na foto’s, als haartransplantatie video’s zijn online op diverse websites en platforms zichtbaar. Door de betere bekendheid is de drempel om een afspraak te maken bij een haarkliniek een stuk lager geworden. U kunt in Maastricht en omgeving bij meerdere haartransplantatie specialisten terecht voor een kennismakingsgesprek.

FUT of FUE haartransplantatie in Maastricht

In Maastricht en omgeving wordt gewerkt met de meeste bekende haartransplantatie technieken: de FUT en FUE methode. Waar de FUT techniek steeds minder vaak wordt toegepast, stappen specialisten steeds vaker als vanzelf over op de moderne FUE methode. Het is niet langer nodig om met een ontsierend haartransplantatie litteken rond te lopen. Verfijning van de techniek en apparatuur die gebruikt wordt, heeft de kans op het ontstaan van littekens tot een minimum beperkt. Waar het vroeger standaard was dat uw haar voor de ingreep gemillimeterd werd, is ook dat niet langer noodzakelijk. Dit is met name voor vrouwen die de ingreep overwegen interessant. De haarsparende FUE haartransplantatie in Maastricht biedt prima resultaten zonder volledig scheren. Alleen het donorgebied wordt gemillimeterd. Het verschil met de standaard FUE haartransplantatie is dat tijdens een behandeling iets minder haarzakjes getransplanteerd kunnen worden. De resultaten bij beide methodes zijn echter uitstekend. Welke techniek bij u wordt toegepast, bespreekt een arts met u tijdens een intakegesprek in de haarkliniek.

Haartransplantatie in Maastricht, kostenoverzicht

Als het aankomt op de kosten van een haartransplantatie lopen de prijzen sterk uiteen. U kunt toevallig tegen een redelijk geprijsde aanbieding aanlopen en u krijgt prijsopgaves te zien waarbij € 5.000 niks is. Het is een kwestie van het zoeken naar de aanbieder waar u vertrouwen in heeft en die in uw ogen een betaalbare behandeling aanbiedt. Dat u daarbij ook rond kijkt in de omgeving van Maastricht ligt voor de hand. Nederlandse haarklinieken zijn over het algemeen duurder dan klinieken die zich in het buitenland bevinden. Waarom? De hoofdoorzaak voor het verschil in kostprijs zit in de kosten voor arbeidsloon en de algemene kliniek kosten. Dat u niet de enige bent die op zoek gaat naar een betaalbare behandelaar in het buitenland blijkt uit de aanwezigheid van tal van buitenlandse haarklinieken in Nederland. Voor veel van deze aanbieders geldt dat ze over een Nederlandse vestiging beschikken waar het intakegesprek en de controles achteraf plaatsvinden. De daadwerkelijke haartransplantatie vindt plaats in het buitenland. Ook buitenlandse haarklinieken bieden hoogwaardige haartransplantaties met uitstekende resultaten aan. Waar vaak gezegd wordt dat u op moet passen voor dubieuze klinieken en communicatieproblemen, is het net als bij Nederlandse haarklinieken een kwestie van uw intuïtie vertrouwen en zorgen dat u vooraf weet wat u precies kunt verwachten.

De beste haarkliniek in Maastricht

Juist het brede aantal haarklinieken vergemakkelijkt het maken van een keuze niet direct. Kiest u voor een Nederlandse haartransplantatie specialist, of heeft het buitenland uw voorkeur. De prijs speelt mee in uw keuze, maar ook de bereikte resultaten in het verleden van een haartransplantatie kliniek kunnen van doorslaggevend belang zijn. Het belangrijkste is echter om zelf een kijkje te nemen bij de haarkliniek van uw voorkeur en aan den lijve te ondervinden hoe u wordt verwelkomd en op welke manier een intakegesprek verloopt. Is de ontvangst hartelijk en worden uw vragen naar behoren beantwoord? Dan is dat een basis om uw vertrouwen op te baseren. Heeft u bij binnenkomst echter al een onaangenaam gevoel dat tijdens het gesprek niet verbeterd? Waarschijnlijk is het in dat geval beter om even verder te kijken. Een haartransplantatie is een langdurige ingreep, waarbij u 6 tot 9 uur in een behandelstoel zit. Zit u niet met vertrouwen of op ontspannen manier in deze stoel dan is het een behandeling waar voor uw gevoel geen einde aankomt. Ook voor een behandelend specialist werkt het prettiger als u ontspannen bent. Heeft u een haarkliniek in Maastricht bezocht en bent u nu benieuwd naar de verschillen met een haartransplantatie in een land als Turkije? Maak dan een vrijblijvende afspraak voor een consult bij GlobalHair. Ook een fotoconsult is mogelijk, stuur uw foto’s naar contact@globalhair.nl. Aan de hand hiervan ontvangt u zo spoedig mogelijk een reactie. U bent ook van harte welkom bij onze vestiging in Leiden, waar u door ervaren consulenten wordt geïnformeerd over een betaalbare FUE haartransplantatie in Istanbul. U kunt ons bereiken via +316 44 36 36 22.

Haartransplantatie in Maastricht FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over een haartransplantatie in Maastricht. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

1. Waarom gaan relatief veel bekende mensen voor een haartransplantatie naar Maastricht?

Maastricht heeft een gunstige ligging ten opzichte van onder meer België en Duitsland. Toch gaan bekende mensen niet alleen naar Maastricht voor een haartransplantatie. Regelmatig wordt gekozen voor een ingreep in Turkije, zo gingen onder andere Wesley Sneijder, Lange Frans en Najib Amhali naar Istanbul.

2. Wat maakt een haartransplantatie in Maastricht zo interessant?

De haartransplantatie techniek biedt een blijvende oplossing bij Alopecia androgenetica, erfelijke haaruitval. Nieuwe haargroei wordt mogelijk op gebieden die flink uitgedund en zelfs kaal zijn. Het is een ingreep die bij mannen en vrouwen met succes wordt toegepast.

3. Kan ik voor een haartransplantatie in Maastricht bij GlobalHair terecht?

Ja, ook als u uit de omgeving van Maastricht komt bent u in Leiden welkom voor een consult. Onze haarkliniek is gevestigd in Istanbul waar ISHRS geregistreerde haarchirurgen werkzaam zijn. Vanuit Maastricht is het eenvoudig om een voordelige retourvlucht naar Istanbul te reserveren. De controles en nazorg achteraf, gebeuren eveneens in Leiden.

4. Zijn er mogelijkheden voor een haarsparende haartransplantatie?

Ja, de haarchirurgen passen de FUE techniek zowel bij mannen als vrouwen toe. Vrouwen worden doorgaans met de haarsparende FUE methode behandelt. In plaats van al het haar kort te scheren blijft het millimeteren beperkt tot het donorgebied aan de achterzijde van het hoofd. De resultaten die bereikt worden zijn goed en vergelijkbaar met een standaard haartransplantatie.

5. Hoe groot is het verschil in prijs?

Een haartransplantatie in Maastricht waarbij 3.000 haarzakjes inbegrepen zijn kost gemiddeld zo’n € 5.000. Bij GlobalHair betaalt u voor een FUE haartransplantatie van maximaal 4.500 grafts een vast all-in tarief van € 2.949. Naast de ingreep zelf zijn bij dit bedrag ook 2 hotelovernachtingen, medicatie, VIP transfers en een haargroei stimulerende behandeling ter waarde van € 750 inbegrepen.

6. Waarom is het verschil zo groot en welke kwaliteit kan ik voor die prijs verwachten?

Ondanks het verschil in prijs wordt er zeker niet ingeboet op de kwaliteit. In Turkije liggen de kosten voor arbeidsloon en algemene overheadskosten nu eenmaal een stuk lager dan in Nederland. Dat maakt dat de ingreep voor een lagere prijs aangeboden en uitgevoerd kan worden. GlobalHair beschikt over meerdere (inter)nationale kwaliteitskeurmerken, waarbij de haarchirurgen jaarlijks honderden haartransplantaties met succes toepassen. Er wordt gebruik gemaakt van moderne behandeltechnieken en geavanceerde apparatuur.

7. Kan ik mezelf ter plaatse in Istanbul verstaanbaar maken?

De haarchirurgen spreken voornamelijk Engels en soms ook Duits. De haartransplantatie assistenten beperkt. Om eventuele communicatie problemen voor te zijn, is er gedurende uw verblijf in de haarkliniek Nederlandstalige begeleiding aanwezig.

8. Behoort een haartransplantatie tot de verzekerde zorg?

Nee, haartransplantaties worden niet vanuit de basisverzekering vergoed. Veelal heeft de ingreep een puur cosmetische achtergrond en is er geen medische noodzaak. Aanvullende verzekeringspakketten bieden een enkele keer beperkte mogelijkheden.