facebook pixel

Meer dan 5000 behandelingen...

Haartransplantatie met kunsthaar

Niet iedereen met haaruitval beschikt over voldoende lichaamseigen donormateriaal om een succesvolle haartransplantatie toe te passen. Een haartransplantatie met kunsthaar, of biofibres, kan dan als alternatieve behandeling worden overwogen. Niet iedere haartransplantatie kliniek werkt met biofibres. In tegenstelling tot een haartransplantatie met eigen donormateriaal zijn de resultaten van een haartransplantatie met kunsthaar wel direct zichtbaar. Het is een behandeling met een intensieve nazorgperiode.

Haartransplantatie biofibres

Kunsthaar implanteren wordt gedaan met zogenaamde biofibres. Het is een behandeling die kan worden aangeboden aan mannen en vrouwen die een dikkere haardos nastreven, maar die zelf over onvoldoende donormateriaal beschikken. Biofibre is een kunstmateriaal dat bestaat uit synthetische stoffen en bestanddelen. Om allergische reacties te vermijden wordt voorafgaand aan de haarimplantatie uitgebreid getest. Dit wordt gedaan door professionele medewerkers die kennis hebben van de hoogwaardige apparatuur die bij de ingreep wordt gebruikt. Al lijkt de haartransplantatie met kunsthaar op het eerste zich op een standaard haarimplantatie, er zijn wel degelijk behoorlijke verschillen. De ingreep wordt over het algemeen niet geadviseerd aan mannen en vrouwen die geschikt zijn voor een gewone FUT of FUE haartransplantatie. Overigens is een haartransplantatie met kunsthaar of biofibre veilig. De veiligheid is gebaseerd op diverse, uiteenlopende factoren:• Biofibre, kunsthaar, wordt door vrijwel ieder huidtype goed verdragen. Er is zelden sprake van allergische reacties. • Biofibre is gemaakt van materialen die onder meer goedgekeurd zijn voor medisch gebruik door de invloedrijke FDA. • De materialen zijn op geen enkele manier schadelijk voor u lichaam. • Biofibre is sterk, breekt niet en heeft natuurgetrouwe vezels. • Het is mogelijk om de haarimplantatie ongedaan te maken, dit zonder dat er littekens achterblijven. • Biofibre dat tussen echte natuurlijke haren worden geïmplanteerd vallen niet als kunsthaar op. De kleuren van biofibre lopen uiteen, net zoals dat beschikbare lengtes en haarstijlen. • Kunsthaar moet met de daarvoor bestemde producten verzorgd worden.Ondanks het succes van de ingreep zijn er ook een aantal nadelen die typerend zijn voor een haartransplantatie met kunsthaar:• Strikte hygiëne en langdurige nazorg zijn noodzakelijk om het natuurlijke effect te waarborgen. • De behandeling wordt doorgaans niet voorgesteld aan mannen en vrouwen die te maken hebben met huidaandoeningen en haarziekten.

Bitmap

Kunsthaar haarimplantatie vergelijkbaar met FUE haartransplantatie

In vergelijking met een standaard FUE haartransplantatie zijn biofibres vrij eenvoudig te implanteren. Om natuurgetrouwe resultaten te bewerkstelligen wordt nauwkeurig gekeken naar uw natuurlijke haarkleur en haarstructuur. De synthetische haarvezels, biofibres, die geïmplanteerd zullen worden hebben uiteenlopende lengtes tussen 15 cm en 45 cm. Het plaatsen van de kunstharen wordt gedaan met een speciaal daarvoor ontworpen naald die iedere haar individueel in de eerder aangegeven gebieden plaatst. Het is een vrij lange behandeling, waarbij u gedurende langere tijd in de behandelstoel zit. Uw huid wordt voor aanvang van de ingreep plaatselijk verdoofd. Van pijn en/of andere ongemakken is nauwelijks sprake. Waar de resultaten van een standaard haartransplantatie 9 tot 12 maanden op zich laten wachten, is dat bij een haartransplantatie met kunsthaar niet het geval. De haren zijn kant-en-klaar en hebben geen tijd nodig om te herstellen. Direct na afloop van de ingreep beschikt u over een natuurlijk ogende haardos. Wel dient u de nodige aandacht te besteden aan de nazorg. Dit wordt tijdens een intakegesprek bij een haarchirurg uitvoerig besproken. Kunsthaar kan niet altijd op dezelfde manier behandeld worden als lichaamseigen haren. Bij een te warm gebruik van onder meer styling apparatuur zoals een föhn en/of krultang kan het haar smelten. Dit dient ten alle tijd vermeden te worden.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Haartransplantatie met echt of kunsthaar?

Wilt u graag een oplossing voor uw haaruitval, maar denkt u dat u niet in aanmerking komt voor een FUE haartransplantatie? Wellicht dat een haartransplantatie met kunsthaar dan een mogelijkheid is. Het is vaak moeilijk om zelf te bepalen wat u voor de beste behandeling is. Laat u daarom voorlichten door de ervaren professionals van een haarkliniek. U kunt hiervoor een afspraak maken bij de consulenten van GlobalHair in Leiden. Tijdens een consult wordt gekeken naar de oorzaak van uw haaruitval en de mate waarin uw beschikt over donormateriaal. Beschikt u over voldoende haren in uw haarkrans dan kan een standaard FUE haartransplantatie voorgesteld worden. Is dit niet het geval dan kan een haarimplantatie met kunsthaar overwogen worden. Ook kan een haarchirurg alternatieve behandelingen met u bespreken. GlobalHair bekijkt graag samen met u de mogelijkheden om uw haaruitval te behandelen. Een consult is vrijblijvend en stelt u in de gelegenheid om de vragen die u heeft te stellen. Meer weten of direct een afspraak maken? Bel of WhatsApp naar +316 44 36 36 22.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.