Haartransplantatie mislukt

Als uw haartransplantatie bij een andere kliniek is mislukt, kunnen wij mogelijk toch zorgen voor een mooi haartransplantatie resultaat bij u. We informeren u graag over de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend consult. Haartransplantaties zijn populair. Het is een ingreep die door mannen en vrouwen wordt gekozen als oplossing bij haaruitval, kale plekken, dieper wordende inhammen en een terugtrekkende haarlijn. Bestaande technieken zijn de voorbije jaren verder ontwikkeld en verbeterd. Met deze ontwikkelingen zijn ook de resultaten steeds succesvoller geworden. Toch bestaat er altijd een kleine kans dat een haartransplantatie mislukt. FUE haartransplantaties behoren tot de meest veilige cosmetische ingrepen. Om teleurstellingen te voorkomen is het belangrijk om uzelf bewust te zijn van het verloop van de behandeling.

Wat als een haartransplantatie mislukt?

Haartransplantaties mislukken zelden, al kan er wel sprake zijn van een teleurstellend resultaat. Helaas worden niet altijd de beste technieken toegepast om een haartransplantatie uit te voeren. Daarbij komt dat ook niet ieder resultaat voldoet aan de verwachtingen die iemand vooraf heeft. Zo komt het regelmatig voor dat een aantal van de haartransplantaties die GlobalHair op jaarbasis toepast, worden gedaan om onnatuurlijke of ongewenste resultaten van een eerdere haartransplantatie te herstellen of verbeteren. Een aantal oorzaken wordt gezien als er sprake is van een onnatuurlijk haartransplantatie resultaat:

  • Toepassingsmethode. Onnatuurlijke resultaten kunnen veroorzaakt worden door toepassing van verouderde haartransplantatietechnieken.
  • Onervaren haartransplantatie specialist die de ingreep uitvoert.
  • Haartransplantatie die is toegepast bij een ongeschikte kandidaat.

De kans dat een haartransplantatie mislukt is klein als u zich laat informeren en adviseren door ervaren specialisten die weten hoe de techniek op de juiste manier toegepast dient te worden.

Kan een mislukte haartransplantatie hersteld worden?

Als u een haartransplantatie heeft ondergaan met een minder resultaat dan is het logisch dat u op zoek gaat naar een oplossing. Het is niet nodig om met een onnatuurlijke haardos te blijven zitten. In de meeste situaties zijn diverse keuzes mogelijk:

  • Bij een andere haarkliniek het eerdere resultaat laten herstellen of verbeteren. Hiervoor dient u uiteraard wel over voldoende donormateriaal te beschikken. In feite is het een nieuwe FUE haartransplantatie die u uit laat voeren.
  • De plekken waarvan u vindt dat ze mislukt zijn camoufleren. Dit kan bijvoorbeeld met micro haar pigmentatie.
  • De situatie aanvaarden en eventueel met een aangepaste snit of een nieuw kapsel het resultaat proberen te verbeteren.

De ervaren en ISHRS gecertificeerde haarchirurgen van GlobalHair adviseren u graag over de mogelijkheden die passen bij uw situatie.

Voorkomen dat een haartransplantatie mislukt

Een FUE haartransplantatie is niet zomaar iets. Het is een ingrijpende, dure behandeling waar u zich op voorbereidt. Wist u dat met een grondige voorbereiding u een teleurstelling kunt voorkomen? Door uzelf in te lezen in de behandeling, ervaring van anderen en het verloop van een herstelperiode weet u ongeveer wat u kunt verwachten. Haarchirurgen en consulenten geven u niet voor niets tips en adviezen mee waar u zich zowel voor als na de haartransplantatie rekening mee kunt houden. Zo kunt u, om te voorkomen, dat een haartransplantatie mislukt al ruim van tevoren stoppen met roken. Roken heeft een verkeerde invloed op het herstel. Dit heeft voornamelijk te maken met de verstoring van de bloedsomloop. Haarzakjes, en dan met name de getransplanteerde grafts, hebben behoefte aan zuurstofrijkbloed. Iets wat verminderd wordt door onder meer nicotine dat in tabaksproducten is verwerkt. Rook ook niet in de weken nadat de haartransplantatie heeft plaatsgevonden. Dit vergroot de kans op het succesvol vastgroeien van de getransplanteerde haarzakjes. Wat veel mensen niet weten is dat naast roken ook alcohol na een haartransplantatie het resultaat niet ten goede komt. Alcohol heeft hetzelfde effect als bloedverdunners. Geadviseerd wordt dan ook om zeker de eerste 48 tot 72 uur na een haartransplantatie geen alcohol te drinken. Vaak zijn het kleine tips en aanpassingen die van invloed zijn op het resultaat en waarmee u een teleurstelling kunt voorkomen. Heeft u echter een verkeerd beeld van de mogelijkheden of heeft u een onrealistisch verwachtingspatroon? Dan kan dat aanleiding zijn voor een ‘mislukte haartransplantatie’. De ingreep zelf is in dat geval meestal niet mislukt, maar doordat u een verkeerd beeld heeft van de resultaten kunt u dat wel zo ervaren. Tijdens een intakegesprek bij GlobalHair worden uw wensen en verwachtingen uitvoerig besproken. Daar waar nodig zal uw verwachting bijgesteld worden naar een meer realistisch beeld. Zo is het onrealistisch om bij een ver gevorderde mate van haaruitval een volle haardos als resultaat te verwachten.

Consult FUE haartransplantatie

Heeft u eerder een haartransplantatie ondergaan en bent u niet tevreden met het resultaat? Wilt u weten hoe u kunt voorkomen dat een haartransplantatie mislukt? Laat u vrijblijvend voorlichten door onze ervaren consulenten in Leiden. Bel of Whatsapp met +316 44 36 36 22 voor het maken van een afspraak.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis