Ouder worden gaat vanzelf, al valt dat niet altijd mee. U wilt uw jeugdige uiterlijk behouden, maar uw lichaam werkt daarin niet altijd mee. Hoewel we allemaal trots zouden moeten kunnen zijn op wie we zijn en hoe we eruit zien, is dat niet vanzelfsprekend. Haarverlies heeft echt impact op uw zelfvertrouwen en voor veel mensen is het aanleiding om de mogelijkheid van een haartransplantatie in Noordoostpolder te onderzoeken. Mannen en vrouwen worden met uitstekende resultaten behandeld.

Haartransplantatie Noordoostpolder.
Haartransplantatie Noordoostpolder.

FUE haartransplantatie in Noordoostpolder

De meest populaire haartransplantatie techniek is de zogenaamde Follicle Unit Extraction, FUE, methode. Het is een ingreep die geen zichtbare littekens achterlaat en die zowel bij mannen als vrouwen wordt toegepast. Een gemiddelde FUE haartransplantatie in Noordoostpolder duurt 6 tot 9 uur. Bij een FUE haarimplantatie worden individuele haarzakjes verwijderd van de achterkant en zijkanten van het hoofd, de haarkrans, en vervolgens in de kalende gebieden geplaatst. Na afloop van de ingreep ontstaan kleine korstjes op de plaatsen waar het haar werd geëxtraheerd en geplaatst. De huid is binnen 2 weken volledig genezen. FUE is geschikt voor mannen en vrouwen, omdat ook gebruik kan worden gemaakt van de haarsparende methode. In plaats van al het haar te millimeteren wordt dan alleen het donorgebied geschoren. Met een plaatselijke verdoving worden de haarzakjes verwijderd. Afhankelijk van de oppervlakte van de kalende gebieden die u op laat vullen, worden gemiddeld zo’n 1.500 tot 4.500 haarzakjes getransplanteerd. Door de verdoving voelt u niets van de ingreep en ligt u ontspannen in de behandelstoel. Het is mogelijk om televisie te kijken, wat te internetten of een dutje te doen. Na afloop van de haartransplantatie in Noordoostpolder wordt geadviseerd om de eerste nachten met een extra kussen te slapen. In de dagen en weken die volgen op de ingreep kunt u uw werkzaamheden en (sportieve) activiteiten hervatten. Overhaast niets en geef uw lichaam de tijd die het nodig heeft om te herstellen. Verwacht ook zeker niet dat u de volgende ochtend een volle haardos heeft. Een haartransplantatie vraagt geduld, veel geduld. Pas na 9 tot 12 maanden wordt het eindresultaat beoordeelt.

FUT haartransplantatie in Noordoostpolder

Een andere techniek is de Follicle Unit Transplantation, FUT, methode. Dit is de traditionele behandeltechniek, die de voorbije jaren naar de achtergrond is verdwenen. FUE haartransplantaties zijn toonaangevend en niet alleen omdat de herstelperiode korter is. Bij de FUT techniek wordt donorhaar verkregen door het wegnemen van een reepje huid van de achter- of zijkant van uw hoofdhuid. Hiervoor wordt in uw huid gesneden en gehecht, wat een litteken achterlaat. Het oogsten van de donorharen gaat bij een FUT haartransplantatie is sneller, maar uw huid heeft aanmerkelijk meer tijd nodig om te herstellen van de ingreep. Uit het reepje huid worden de haarzakjes geëxtraheerd om vervolgens individueel in de kalende gebieden teruggeplaatst te kunnen worden. De kosten voor een FUT haartransplantatie liggen iets lager dan een FUE ingreep. Veel mensen zien echter af van de FUT techniek door het ontsierende litteken dat goed zichtbaar is in het donorgebied. Bovendien stappen haarchirurgen over op de FUE haartransplantatie techniek en neemt de interesse in de FUT methode verder af.

Verschillen FUE en FUE haartransplantatie

De verschillen tussen beide technieken bevinden zich voornamelijk in de manier waarop de haarzakjes uit het donorgebied worden verwijderd. Voor het terugplaatsen worden in beide gevallen kleine kanaaltjes in de transplantatiegebieden geboord, waar de haarzakjes in geplaatst worden. Na een haartransplantatie heeft de behandelde huid tijd nodig om te herstellen. Dat geldt voor beide technieken. Verschil daarbij is dat het herstel na een FUE haartransplantatie vlotter verloopt dan bij de FUT techniek. Zeker als u de korstjes kans geeft om vanzelf van uw huid te vallen, zonder ze los te krabben, bent u binnen zo’n 7 tot 10 dagen herstelt. Littekens zijn niet zichtbaar en de resultaten kunnen zich verder ontwikkelen. Tijdens een intakegesprek bij een haarchirurg zullen de beide technieken toegelicht worden en wordt aangegeven waarom de FUE techniek wordt toegepast. Ondanks het iets lagere kostenplaatje wordt de techniek nog zelden toegepast.

Laat uzelf informeren

Een succesvolle haartransplantatie begint al bij een grondige voorbereiding. Laat uzelf niets wijsmaken door zelfbenoemde ervaringsdeskundigen, maar stel de vragen die u heeft aan een haarchirurg tijdens een intakegesprek. Maak een afspraak voor een consult bij GlobalHair in Leiden. Uw situatie wordt beoordeeld, uw wensen en verwachtingen worden besproken en u ontvangt een persoonlijk behandelvoorstel. U kunt het contactformulier invullen, maar bellen of WhatsAppen kan natuurlijk ook. U bereikt ons op +316 44 36 36 22.

Haartransplantatie in Noordoostpolder FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over een haartransplantatie in Noordoostpolder. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

1. Welke haartransplantatie techniek wordt het meeste toegepast?

Haartransplantatie specialisten geven voornamelijk de voorkeur aan de FUE methode. De ingreep wordt toegepast zonder dat er in uw huid gesneden of gehecht wordt. Van zichtbare littekens is geen sprake en het herstel verloopt doorgaans zonder complicaties.

2. Hebben specialisten voldoende ervaring met de FUE haartransplantatie?

Niet iedere, beginnend, specialist heeft de techniek in de vingers zitten. Voel u niet bezwaard om tijdens een consult te vragen naar de aantoonbare ervaring waarover een behandelaar beschikt. Het is een bekend gegeven dat de beste resultaten bereikt worden door ervaren specialisten. Ontbreekt het vertrouwen dat u voelt voor een behandelaar, kijk dan verder en maak een afspraak bij een andere haarkliniek. Het vergelijken van uw eigen ervaringen is beter dan volledig afgaan op de mening van anderen.

3. Kan ik binnen- en buitenlandse aanbieders met elkaar vergelijken?

Ja, al is dat niet altijd even eenvoudig. Niet iedere buitenlandse haarkliniek heeft een vertegenwoordiging of vestiging in Nederland. GlobalHair heeft een vestiging in Leiden waar naast het consult ook de controles en nazorg plaatsvinden. Tijdens het consult ontvangt u een overzichtelijk behandelplan dat u in uw vergelijking mee kunt nemen.

4. Waar moet ik opletten bij het vergelijken van de mogelijkheden?

De prijs is een van de belangrijkste facetten bij een haartransplantatie. Kijk goed wat er bij een tarief is inbegrepen. Hoeveel haarzakjes worden getransplanteerd, welke behandelmethode wordt toegepast, hoe zijn het consult en de nazorg gerekend? Ook zijn er vaak bijkomende kosten die al dan niet in een prijsoverzicht zijn opgenomen. Ga bij het vergelijken uit van hetzelfde aantal grafts.

5. Wat maakt een FUE haartransplantatie in Turkije zoveel goedkoper?

Naast het grote verschil in loonkosten, worden tijdens een dagbehandeling in Turkije ook aanmerkelijk meer haarzakjes getransplanteerd. Dit is eveneens van invloed op de prijs. Zo betaalt u in Noordoostpolder voor haartransplantatie van 3.200 haarzakjes ruim € 5.000, terwijl GlobalHair tot 4.500 grafts transplanteert voor € 2.949.

6. Zijn de resultaten van een haartransplantatie in Turkije blijvend?

Ja, net zoals bij een haartransplantatie in Noordoostpolder zijn ook de resultaten die de haarchirurgen van GlobalHair in Istanbul bereiken permanent. De getransplanteerde grafts produceren uw leven lang nieuwe haren. U krijgt bovendien groeigarantie. De voorwaarden worden toegelicht tijdens het consult.

7. Kan ik een natuurlijk resultaat verwachten?

De haarchirurgen van GlobalHair passen de FUE techniek dagelijks toe en beschikken over jarenlange ervaring met de haartransplantatie. Men weet hoe in iedere situatie de haarzakjes in de natuurlijke groeirichting geplaatst moeten worden, zodat u later kunt genieten van een gezonde haardos.

8. Wat kan ik doen als ik niet tevreden ben met het resultaat?

Haartransplantatie resultaten laten enige tijd op zich wachten en gemiddeld wordt na 12 maanden het eindresultaat beoordeelt. Een enkele keer is iemand teleurgesteld, waardoor een aanvullende behandeling wordt overwogen. Door vooraf duidelijk uw verwachtingen aan te geven, kan een teleurstelling voorkomen worden.