Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
98% slagingspercentage
10.000+ operaties
Logo

Haartransplantatie pet

Direct na de haartransplantatie is het een aantal dagen zichtbaar dat u een ingreep heeft ondergaan. Veel mensen hebben dan de behoefte om de hoofdhuid te bedekken, zodat de roodheid en korstjes onzichtbaar zijn. Informatie over het dragen van een petje, helm of ander soort hoofdbedekking na de haartransplantatie is niet altijd even duidelijk. Er bestaat niet zoiets als een haartransplantatie pet en haarchirurgen raden het dragen van hoofdbedekking de eerste dagen na de ingreep zelfs af. Laat u goed adviseren en volg voor een goed resultaat de instructies van de behandelend specialist op.

Helm dragen na haartransplantatie

U bent niet de enige die zichzelf afvraagt of er speciale petten of hoeden bestaan voor na een haartransplantatie. Het dragen van een haartransplantatie pet wordt niet aangemoedigd door haarklinieken. Met name de eerste dagen na de haarimplantatie is het belangrijk om de getransplanteerde haarzakjes zoveel mogelijk te ontzien en niet te belasten. Gemiddeld hebben de grafts zo’n 3 dagen nodig om vast te groeien in de transplantatiegebieden. Daarmee is het herstel van de huid niet voorbij. Het duurt doorgaans 7 tot 10 dagen voordat uw huid volledig is genezen van de haartransplantatie. Om beschadigingen en een slechte wondgenezing te voorkomen adviseren haarchirurgen om uw hoofd de eerste 10 tot 14 dagen niet te bedekken met een pet, helm of muts. Wilt u niet dat uw omgeving ziet dat u een haartransplantatie heeft ondergaan? Hou hier dan rekening mee tijdens het plannen van de behandeling. Een zorgvuldige voorbereiding in combinatie met de juiste planning, voorkomt dat u de hoofdhuid te vroeg bedekt waardoor het resultaat tegenvalt omdat de haarzakjes beschadigd worden.

Wel of geen haartransplantatie pet?

Voor, tijdens en na een haartransplantatie zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Dat geldt ook voor het dragen van een pet of muts. Hoe logisch het ook lijkt om uw hoofdhuid de eerste dagen te willen beschermen met een petje, dat is het niet. Uw huid heeft behoefte aan rust tijdens het herstel. Overweegt u een haartransplantatie pet te dragen om uw hoofdhuid aan het zicht van anderen te onttrekken? Kies dan liever voor een paar dagen ontspanning thuis. Al na een paar dagen is het niet meer zichtbaar dat de behandeling is toegepast en u geeft de haarzakjes op die manier de kans om zich te ontwikkelen. Draagt u naderhand een petje, muts of hoed? Let dan op de volgende zaken: • De pet of hoed mag niet te strak om uw hoofd zitten. Kies voor een loszittende pet en let daarbij op dat de stof van de pet niet over de haarzakjes schuurt. • Zorg ervoor dat er voldoende luchtcirculatie is en dat uw hoofdhuid niet gaat zweten tijdens het dragen van de pet. • Laat de hoofdbedekking niet te lang zitten. Draag deze alleen wanneer u denkt dat het noodzakelijk is. • Volg de instructies en adviezen van de haarchirurg op. • Na het herstel kunt u een pet of muts dragen, zoals u dat gewend bent.

Slaaphouding na haartransplantatie

Net zoals het dragen van een petje, wordt ook het gebruik van een slaapmuts na een haartransplantatie niet toegejuicht. Haarchirurgen zullen u het advies geven om met name de eerste paar nachten na de ingreep met een extra kussen te slapen. Uw hoofd ligt dan wat hoger, wat beter is voor het herstel. Het is niet nodig om rechtop zittend te slapen, een extra kussen volstaat in de meeste gevallen prima. Na een aantal nachten, kunt u weer gewoon van uw nachtrust genieten zoals u dat altijd doet en kan het extra kussen vergeten worden. Datzelfde is ook van toepassing voor de wijze waarop u uw haar verzorgd. Hiervoor gebruikt u de eerste dagen producten die u door de haarkliniek geadviseerd worden. Volg de verzorgingsinstructies nauwgezet op, hierdoor worden onnodige huidbeschadigingen voorkomen. Eens de hoofdhuid is hersteld kunt u uw vertrouwde verzorgingsroutine weer oppakken.

Bent u nieuwsgierig naar hetgeen onze consulenten en haarchirurgen te vertellen hebben over een haartransplantatie pet? Heeft het bedekken van de hoofdhuid echt een negatief effect op het eindresultaat? Laat u vrijblijvend voorlichten over de haartransplantatie en de herstelperiode tijdens een consult. Tijdens het consult wordt gekeken naar de oorzaak en mate van uw haarverlies en de mogelijkheden die een FUE haartransplantatie u te bieden heeft. Wat neemt u mee naar het consult? Informatie over uw gezondheid, medische achtergrond en eventueel een overzicht van medicatie die u gebruikt. Het eerste consult is bij GlobalHair gratis. Bel met +316 44 36 36 22 en maak direct een afspraak.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis
Selecteer onderwerp
Vraag
Medicatie / allergie?
Hele naam
Telefoonnummer
Emailadres
Land

Photo 1

Photo 2

Photo 3

Photo 4