facebook pixel

Meer dan 5000 behandelingen...

Haartransplantatie proces

De haartransplantatie is een veel gevraagde cosmetische ingreep. Waar velen denken dat met de ingreep de behandeling is afgelopen, is het haartransplantatie proces echter veel uitgebreider. Het is een procedure die in meerdere fasen verdeelt kan worden. Haarverlies en kaalheid bij mannen en vrouwen kan met behulp van een FUE haartransplantatie worden behandeld. Afhankelijk van de oorzaak van het haarverlies komt u in aanmerking voor de ingreep. Maar wat houdt het haartransplantatie proces precies in en wat kunt u verwachten van de behandeling?

Haartransplantatie procedure

Even googelen en navragen leert al snel dat een haartransplantatie niet iets is wat u even tussen het ontbijt en de lunch door doet. Het is een intensieve, langdurige behandeling waarbij alleen de ingreep zelf al zo’n 6 tot 8 uur duurt. Daar komen bovendien de voorbereiding en herstelperiode bij. Al met al moet u rekenen op een periode van 1,5 tot 2 jaar. Waarom zo lang, vraagt u zichzelf misschien af. Daar is in feite een vrij eenvoudige uitleg en verklaring voor. U beslist niet van de ene op de andere dag dat u een haartransplantatie wilt ondergaan. Hier gaat een periode van voorbereiden aan vooraf. Daarna gaat u zich oriënteren op de mogelijkheden, waarbij u meerdere haarklinieken bezoekt. Niet bij iedere haartransplantatie specialist of haarkliniek waar u een afspraak heeft, krijgt u een vertrouwt of begrepen gevoel. Vergelijk de verschillende ervaringen met elkaar, zodat u in staat bent een keuze te maken. Heeft u dan uiteindelijk een keuze gemaakt voor een haarkliniek? Dan kan een afspraak gepland worden voor de daadwerkelijke haartransplantatie.

Bitmap

Voorbereiding haartransplantatie

Zowel de consulenten als de haarchirurgen van GlobalHair ondersteunen u om uw voorbereiding op de haartransplantatie zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Hoe dit gebeurt? Door u handige tips en adviezen te geven die later in het haartransplantatie proces van positieve invloed kunnen zijn op het resultaat. • Stoppen met roken. Verstokte rokers zullen dit advies niet graag horen, maar het is voor het eindresultaat toch echt beter om al meerdere weken voor de haartransplantatie te stoppen met roken. Ook de eerste weken na de ingreep wordt roken afgeraden. Waarom stopt u zo vroeg met roken? Zodat de bloedcirculatie zich enigszins kan herstellen en de getransplanteerde haarzakjes baat hebben bij zuurstofrijkbloed dat de hoofdhuid bereikt. • Volg, indien van toepassing, een aangepast doseerschema voor de medicatie die u gebruikt. Dit wordt na overleg met de haarchirurg gedaan. Een aantal dagen na de ingreep kunt u het normale doseerschema hervatten. • Alcoholgebruik wordt vanaf 24 uur voor de ingreep vermeden. Dit omdat alcohol een bloedverdunnende werking heeft. Ook de eerste 24 tot 48 uur na de haartransplantatie nuttigt u beter geen alcoholische dranken.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Na de voorbereiding volgt de ingreep

De haartransplantatie zelf vindt plaats in onze luxe kliniek in Istanbul. In de kliniek wordt de procedure nogmaals met u doorgenomen en wordt u voorbereidt op de ingreep. Het donorgebied wordt plaatselijk verdoofd, waarna de haarchirurg en ervaren assistenten aan de slag gaan om het vastgestelde aantal haarzakjes, maximaal 4.500, te oogsten. Voor het plaatsen van de grafts in de transplantatiegebieden worden de haarzakjes gecontroleerd en heeft u tijd om gebruik te maken van een lunch. Al met al duurt de dagbehandeling zo’n 6 tot 8 uur, waarbij u tussendoor tijd heeft om uw benen te strekken en wat rond te lopen. Na afloop van de haartransplantatie wordt u teruggebracht naar het comfortabele hotel waar u verblijft. De volgende ochtend komt u voor een laatste controle terug bij de haarchirurg die u dan toestemming geeft om terug naar huis te vliegen. Bij de behandelingen zitten 2 hotelovernachtingen, VIP transfers en alle medicatie inbegrepen. U bent gedurende uw verblijf in Istanbul in uiterst ervaren en bekwame handen.

Haartransplantatie nazorg

Nazorg is eveneens een belangrijke fase van het haartransplantatie proces. Geef uw huid en lichaam tijd om te herstellen van de ingreep. De huid heeft meestal zo’n 5 tot 10 dagen nodig om te herstellen. Dit kan gepaard gaan met jeuk en korstvorming. Vermijd wrijven of krabben, zodat u de huid niet onnodig beschadigd. Tegelijkertijd zal het haargroeiproces zich herstellen, waardoor na 2 tot 3 weken de getransplanteerde haren uit kunnen vallen. Nieuwe haargroei wordt langzaam zichtbaar en ontwikkeld zich steeds verder. U kunt naar de kapper voor een nieuwe look. Het duurt zo’n 9 tot 12 maanden voordat het eindresultaat is bereikt.

consult

Oriënteert u zich op een haartransplantatie en heeft u nog geen keuze gemaakt voor een haarkliniek? Laat u dan tijdens een consult voorlichten door de consulenten van GlobalHair. Bel of WhatsApp met +316 44 36 36 22 en maak direct een afspraak.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.