facebook pixel

Meer dan 5000 behandelingen...

Haartransplantatie Turkije voordelen en nadelen

Bij een oplossing voor haaruitval denkt u wellicht niet direct aan een haartransplantatie in Turkije. Toch is het een bekend gegeven dat jaarlijks een toenemend aantal mensen de grens over gaat voor een FUE haartransplantatie. Het aantal mannen en vrouwen dat een haartransplantatie in Turkije ondergaat is de voorbije jaren explosief gestegen. Bekende mensen die in samenwerking met Turkse haarklinieken de ingreep ondergaan, dragen hier op positieve wijze aan bij. Uiteraard valt er veel voor te zeggen om de ingreep wel of niet in het buitenland toe te laten passen. Kijk daarbij ook eens naar de haartransplantatie Turkije voordelen en nadelen.

Leider op haartransplantatie gebied

Door het brede aanbod is het niet gek dat Turkije wordt gezien als leider en voortrekker op gebied van haartransplantatie mogelijkheden. De meeste Turkse klinieken zijn vergevorderd op het gebied van techniek, apparatuur, kwaliteit en werkzame specialisten. Bovendien wordt voldaan aan strikte (inter)nationale wetten en regelgeving op het gebied van gezondheidszorg en haarchirurgie. Toch maakt dat niet, dat iedereen naar Turkije gaat voor de gewenste behandeling. Het vergt gedegen voorbereiding om de beste haarkliniek te vinden. Een haartransplantatie Turkije heeft zowel voordelen als nadelen, die u ter overweging mee kunt nemen. Hoe u deze voor- en nadelen ervaart is vaak een kwestie van persoonlijke opvatting. De ervaring leert dat wat door de een als nadelig wordt ervaren, dit vaak voor een ander een andere waarde heeft.

Bitmap

Haartransplantatie Turkije voordelen en nadelen

Een haartransplantatie is een ingrijpende cosmetische ingreep die zowel in Nederland als in Turkije verschillende voor- en nadelen met zich mee brengt. Twijfelt u aan uw keuze en weet u niet waar u de beste haarkliniek vindt? Bekijk dan de voor- en nadelen en waarbij u uw eigen wensen en verwachting als uitgangspunt neemt.Haartransplantatie Turkije voordelen: • Kostprijs. Een van de meest aantrekkelijke voordelen van een FUE haartransplantatie in Turkije is de lage kostprijs. Gemiddeld betaalt u voor een ingreep in Turkije zo’n 50% minder dan bij een Nederlandse haarkliniek. De oorzaak van dit prijsverschil wordt veroorzaakt door de lagere kosten voor arbeidsloon. In Turkije zijn ook de maandelijkse kosten voor het draaiende houden van een kliniek lager dan in Nederland. Deze lagere kosten zijn terug te zien in de haartransplantatie tarieven. • Hoger aantal haarzakjes. In Turkije worden tijdens een FUE haartransplantatie meer haarzakjes getransplanteerd dan bij Nederlandse haarklinieken. Bij GlobalHair worden tijdens een dagbehandeling tot 4.500 haarzakjes behandeld, in Nederland ligt dit aantal tussen 3.000 en 3.200. De haarchirurg in Turkije werkt samen met ervaren assistenten, waardoor de haartransplantatie op vlotte en efficiënte wijze verloopt. • Blijvende resultaten en garantie. • Intakegesprek, controles en nazorg in Nederland.Haartransplantatie Turkije nadelen: • Het is vooraf niet altijd makkelijk om een Turkse haarkliniek op kwaliteit te controleren. Kies daarom voor een behandelaar die beschikt over een Nederlandse vestiging. • Een enkele keer blijkt de communicatie ter plaatse voor problemen te zorgen. • Niet iedereen staat te springen om naar Turkije te reizen. • Ondanks de lagere kostprijs, blijft het een ingreep die u uit eigen middelen betaald. Vergoeding is nauwelijks mogelijk.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Conclusie haartransplantatie Turkije voor- en nadelen

De bereikbaarheid van de Turkse haarklinieken is in de regel goed. Zo heeft GlobalHair een vestiging in Leiden en vliegt u eenmalig naar Istanbul op en neer, op het moment dat de ingreep daadwerkelijk plaatsvindt. Daarnaast heeft GlobalHair als voordeel dat er ook tijdens de haartransplantatie Nederlandssprekende begeleiding in Turkije aanwezig is. Dit neemt meteen een mogelijk nadeel weg. U bent in staat om met de behandelend haarchirurg en de assistenten te communiceren, zonder dat u zich daarbij onbegrepen hoeft te voelen. De voornaamste reden om voor een haartransplantatie uit te wijken naar Turkije is en blijft de prijs. Bent u benieuwd hoe anderen de behandeling ervaren hebben? Online zijn tal van klantervaringen en reviews te vinden.

Persoonlijk consult haartransplantatie Turkije

Overweegt u een haartransplantatie? Ervaar zelf de verschillen tussen een Nederlandse en Turkse haarkliniek. De consulenten van GlobalHair in Leiden nodigen u graag uit voor een consult. Tijdens dit intakegesprek wordt de ingreep nader toegelicht en heeft u tijd om vragen te stellen. U krijgt te zien welke ervaring onze haarchirurgen hebben en hoe dit in verhouding staat tot de bereikte resultaten. Omdat er tijdens het consult ook over uw gezondheid en medische achtergrond wordt gesproken, is het van belang dat u eventueel een overzicht van de medicijnen die u gebruikt meeneemt. Een afspraak voor een vrijblijvend consult maakt u door te bellen of WhatsAppen met +316 44 36 36 22.

Haartransplantatie Turkije voor en na FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over een haartransplantatie Turkije voor en na. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

In principe verloopt een FUE haartransplantatie op vergelijkbare wijze. Het verschil zit hem voornamelijk in de aantallen haarzakjes die getransplanteerd worden. Bij Nederlandse haarklinieken ligt dit aantal bij een dagbehandeling op maximaal 3.200. De haarchirurgen van GlobalHair in Istanbul transplanteren op een dag tot maximaal 4.500 grafts.

In Nederland is het de haartransplantatie specialist zelf die de haarzakjes oogst en terugplaatst. De haarchirurgen in Turkije werken samen met een team van ervaren, professionele haartransplantatie assistenten. Dit maakt dat een haartransplantatie op efficiënte en vlotte wijze kan worden uitgevoerd.

Nee, al blijft het feit dat veel mensen de ingreep in Turkije overwegen door de lagere kosten. Met een verschil dat op kan lopen tot ruim 50% is het prijsverschil één van de grootste voordelen. Daarnaast beschikken de Turkse haarklinieken over jarenlange expertise en ervaring met het toepassen van de haartransplantatie techniek. De kwaliteit die wordt geleverd is constant en bovendien hoogwaardig.

Veel mensen beschouwen de afstand als een van de nadelen. U gaat niet zomaar ‘even’ langs bij de haarkliniek. U moet vooraf een reis plannen. Een gedeelte van dit eventuele nadeel wordt door GlobalHair weggenomen door middel van de vestiging in Leiden. Hier wordt u in uw eigen taal aangesproken en ook tijdens uw verblijf in Istanbul is een Nederlandstalige consulent(e) in de kliniek aanwezig.

De Nederlandse vestiging van de haarkliniek is daarvoor het aangewezen adres. GlobalHair in Leiden is op verschillende manieren bereikbaar voor vragen en/of problemen na de haartransplantatie. Heeft u vragen of wilt u weten wat u kunt doen bij klachten? Neem dan altijd contact op, zodat eventueel tijdig een behandeling geadviseerd kan worden.

Ja, ook de resultaten van een FUE haartransplantatie die in Turkije succesvol wordt toegepast zijn blijvend.

Ja, de haarchirurgen hebben jarenlange ervaring met het toepassen van de FUE techniek bij zowel mannen als vrouwen. De resultaten die bereikt worden zijn goed.

Mannen wordt gevraagd het haar voor de haartransplantatie te millimeteren, dit maakt het voor een behandelend haarchirurg makkelijker om de haarzakjes te oogsten en te plaatsen. Vrouwen die de ingreep laten toepassen, kunnen gebruik maken van de haarsparende FUE techniek. Het volstaat in dat geval om een strookje van het donorgebied te millimeteren. Na afloop van de haartransplantatie vallen de omliggende haren over het kortere gedeelte heen.

Turkse haarklinieken genieten wereldwijde bekendheid. De kennis en ervaring van de behandelend haarchirurgen is uitgebreid en altijd up-to-date. Jaarlijks worden de klinieken door mannen en vrouwen van over de hele wereld bezocht voor een haartransplantatie. De klinieken voldoen aan de strikte wet- en regelgeving zoals die wordt gesteld door het Turkse Ministerie van Volksgezondheid.

Bij GlobalHair zijn alleen ISHRS geregistreerde haarchirurgen werkzaam. De artsen zijn vakbekwaam en hebben meer dan 15 jaar ervaring met het toepassen van haartransplantaties. Bovendien worden jaarlijks meerdere workshops, conferenties en congressen bijgewoond, zodat men altijd op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van behandelmogelijkheden en technieken.

Nee, en dat is gelijk een van de weinige nadelen die een haartransplantatie heeft. U verblijft 3 dagen en 2 nachten in een modern, comfortabel hotel. Na de ingreep gaat u naar het hotel. De haarchirurg geeft in principe een dag later, na een controle, toestemming om naar huis te reizen.

Ja. De haarzakjes die getransplanteerd worden en in de kalende plaatsen succesvol aanslaan blijven uw leven lang nieuwe haren produceren. Naarmate u ouder wordt, kan het haar wat dunner worden.

Nee. Zorgverzekeraars vergoeden haartransplantaties vrijwel nooit. Ook niet wanneer u de ingreep in het buitenland toe laat passen.

De haartransplantatie techniek is uitermate veilig. Zeker wanneer u voor een ervaren haarchirurg kiest, is de kans op complicaties erg klein. Na de ingreep kan de hoofdhuid rood en gezwollen zijn, dit zijn tijdelijke verschijnselen die na een aantal dagen vanzelf wegtrekken. Een enkele keer is er sprake van ontstekingen of infecties.

Nee, haartransplantaties worden uitsluitend met plaatselijke verdovingen uitgevoerd. Eventueel kunt u een kalmerend middel krijgen, zodat u ontspannen in de behandelstoel plaatsneemt. Bespreek dit tijdens het intakebesprek bij de haartransplantatie specialist.

Ook als u naar een Turkse haarkliniek gaat, wordt eerst uw situatie in beeld gebracht. Een ervaren specialist kijkt naar de oppervlakte van het transplantatiegebied en het beschikbare donormateriaal. Als blijkt dat een natuurlijk resultaat niet behaald kan worden, zal de haartransplantatie afgeraden worden.

Nee. Haartransplantaties worden niet bij minderjarigen toegepast. Haarchirurgen adviseren om de ingreep niet op te jonge leeftijd, onder 25 jaar, toe te laten passen. Het is niet te voorspellen hoe het overige haar later uitvalt. Wanneer de ingreep op jonge leeftijd wordt toegepast, kan een aantal jaren later een nabehandeling wenselijk zijn.

Ja. Bespreek dit tijdens het consult bij de kliniek. Het geeft vaak een stukje zekerheid om een vertrouwt gezicht in de buurt te hebben.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.