Haaruitval beïnvloedt uw zelfvertrouwen en heeft een zekere impact op de manier waarop u naar uw spiegelbeeld kijkt. Een veranderend uiterlijk kan uw sociale leven op een lager pitje zetten en u gaat op zoek naar een manier om de haaruitval te verminderen. Een haartransplantatie is, zeker bij beginnend haarverlies, een drastische behandeling die overigens ook niet bij alle vormen van haaruitval en iedereen toepast kan worden. De vraag ‘haartransplantatie wel of niet doen?’ is erg persoonlijk en kan alleen na een grondig onderzoek beantwoord worden.

Haartransplantatie wel of niet doen.
Haartransplantatie wel of niet doen.

Haaruitval, haartransplantatie wel of niet doen?

Met alle positieve berichtgeving over de FUE haartransplantatie, lijkt het inmiddels gewoon te zijn om bij haaruitval voor deze ingreep te kiezen. Wat veel mensen niet weten is dat niet iedere vorm van haarverlies met een haartransplantatie behandelt kan worden. Tijdelijke haaruitval veroorzaakt door medische behandelingen, haar- en huidaandoeningen, stress, vitamine gebrek, medicatie en/of hormonale veranderingen worden niet met een haarimplantatie behandelt. Doorgaans keert de haargroei na verloop van tijd vanzelf terug. In de tussenliggende tijd kunt u eventueel gebruik maken van een haargroeimiddel en/of het haarverlies camoufleren met een haarwerk of pruik. Is uw haaruitval al enige tijd zichtbaar en in een wat verder gevorderde fase? Ook dan is het niet zeker of uw geschikt bent voor de ingreep. Om een natuurlijk resultaat te bereiken is de aanwezigheid van genoeg donormateriaal onmisbaar. Dit donormateriaal is afkomstig van de achterzijde van uw hoofd, de zogenaamde haarkrans. Er zitten dus nogal wat haken en ogen aan om in aanmerking te komen voor een haartransplantatie.

Voor- en nadelen haartransplantatie

Als antwoord op de vraag ‘haartransplantatie wel of niet doen?’, kunt u beginnen met de diverse voor- en nadelen te bekijken. Ook eventuele alternatieve behandelingen verdienen de nodige aandacht. Lees uzelf in in de procedure en bekijk hoe anderen de FUE haartransplantatie hebben ervaren. FUE haartransplantatie voordelen: • Blijvende resultaten en levenslange groeigarantie. • Geen littekenvorming. • Behandeling geschikt voor mannen en vrouwen. • Veilige ingreep met een uiterst kleine kans op bijwerkingen of complicaties. FUE haartransplantatie nadelen: • Kostbare ingreep. • Het is een chirurgische ingreep, waar altijd een zeker risico aan is verbonden. • Het is een behandeling waarbij u veel geduld nodig heeft. Pas 9 tot 12 maanden na de ingreep wordt het definitieve resultaat bereikt.

Wanneer wel of geen haartransplantatie?

Op het moment dat u zich bezighoudt met een haartransplantatie dan ontstaat al snel het besef dat het een complexere behandeling is dan gedacht. De voorbereiding, de ingreep en de nazorg maken van een haarimplantatie een uitgebreide procedure die niet van de een op de andere dag is geregeld en toegepast. Vast onderdeel van het overwegen van een haartransplantatie is het bekijken van haartransplantatie tarieven. Veel mensen schrikken van de hoge bedragen die, met name door Nederlandse haarklinieken, gehanteerd worden. Bedragen die ver boven € 5.000 uitstijgen zijn eerder regel dan uitzondering en dat maakt dat u onnodig afknapt op het idee van een haartransplantatie. Kijk verder en laat u informeren door buitenlandse haarklinieken. Zo biedt GlobalHair u een uiterst betaalbare prijs voor een FUE haartransplantatie van maximaal 4.500 haarzakjes. Het consult en de nazorg vinden plaats in Leiden, terwijl u voor de ingreep naar onze luxe haarkliniek in Istanbul gaat. Communicatieproblemen? U wordt gedurende het proces begeleidt en bijgestaan door een ervaren tolk. U hoeft zich op geen enkel moment onbegrepen te voelen. Overigens beschikt GlobalHair over internationale kwaliteitskeurmerken en wordt de FUE haartransplantatie gemiddeld met een 9.9 gewaardeerd. Onze haarchirurgen zijn ISHRS gecertificeerd en werken samen met een team van ervaren haartransplantatie assistenten.

consult

Een beslissing nemen over haartransplantatie wel of niet doen? Laat ons u daarbij adviseren. Tijdens een adviesgesprek nemen wij de mogelijkheden met u door en wordt gekeken of u een geschikte haartransplantatie kandidaat bent. Wat kunt u verder verwachten van een consult: • Bespreken van uw gezondheid, medicatie gebruik en medische achtergrond. • Advies over het aantal haarzakjes dat voor een optimaal resultaat getransplanteerd wordt. • Persoonlijk behandeladvies. • Mogelijkheid om vragen te beantwoorden. • Bekijken van haartransplantatie voor en na foto’s van behandelingen die bij GlobalHair zijn toegepast. • Toelichting op uw verblijf in Istanbul en de begeleiding ter plaatse. Bij het behandeltarief zijn naast de haartransplantatie zelf ook 2 hotelovernachtingen, VIP transfers en medicatie inbegrepen. De enige extra kosten zijn de vliegreis en eventuele kosten voor eten en drinken ter plaatse. Bent u benieuwd naar onze tarieven? Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen en wanneer de haartransplantatie uitgevoerd kan worden? Maak dan nu een afspraak voor een consult. Bel of WhatsApp met +316 44 36 36 22.

Gerelateerde onderwerpen: