Haartransplantatie

Home » Haartransplantatie
Awards haartransplantatie
Kom op adviesgesprek!
Of bel vrijblijvend 06 3338 8757

  Gekwalificeerde kliniek

  Gekwalificeerde kliniek, uw haar herstelt snel, weinig pijn, veilige methode

  Moderne techniek

  Moderne techniek van haartransplantatie. Micro FUE voor een natuurlijk resultaat, inclusief haargroei stimulerende plasmabehandeling

  ISHRS haarchirurg

  Behandeling wordt uitgevoerd onder toezicht van een geregistreerd ISHRS haarchirurg

  FUE haartransplantatie

  Interesse in een FUE haartransplantatie? Er bestaan verschillende methodes waar u tussen kunt kiezen. Onder andere de FUE haartransplantatie methode en FUT haartransplantatie methode worden veelal toegepast. In dit artikel wordt uitgelegd hoe deze behandeling er uit ziet, wat u er van kunt verwachten en waar u op moet letten. Daarnaast wordt ook de FUE haartransplantatie in Turkije verder toegelicht.

  Waar staat FUE haartransplantatie voor?

  FUE haartransplantatie staat eigenlijk voor follicle unit extraction. Wat hier mee wordt bedoeld, is dat de follikels of grafts één voor één worden verwijderd. Dit is een belangrijk voordeel van de FUE haartransplantatie ten opzichte van de FUT haartransplantatie methode, omdat bij de FUT methode een groot litteken achter blijft.

  FUE haartransplantatie in Turkije of in Nederland?

  In Turkije wordt over het algemeen tegenwoordig de FUE haartransplantatie uitgevoerd. Dit zien we in Nederlandse klinieken ook steeds vaker terug komen. De reden hiervan is dat de FUE haartransplantatie verschillende voordelen heeft ten opzichte van de oude  methodes. Kiest u ook voor de nieuwste behandel methode? Dan is de FUE haartransplantatie erg geschikt voor u. Het belangrijkste voordeel om te kiezen voor haartransplantatie in Turkije, is het kostenvoordeel. Dit scheelt namelijk al snel duizenden euro’s, zonder dat u hoeft in te boeten op de kwaliteit.

  FUE haartransplantatie ervaringen op het forum Haarweb

  Als er wordt gesproken over FUE haartransplantatie ervaringen of over een haartransplantatie forum, komt u al snel op Haarweb uit. Haarweb wordt door veel mensen gezien als hét forum op het gebied van haartransplantatie. Er zijn op dit forum duizenden van dergelijke ervaringen gedeeld. Een belangrijk voordeel van deze ervaringen, is dat het vaak om zeer uitgebreide ervaringen gaat. Hierbij worden naast duidelijke FUE haartransplantatie voor en na foto’s ook beschreven hoe de desbetreffende persoon voor, tijdens en na de behandeling heeft ervaren. Op de website van de Nederlandse Haarstichting kunt u meer informatie vinden over haartransplantatie.

  De FUE haartransplantatie kosten

  Ongeveer vijf jaar geleden was de FUE haartransplantatie nog aanzienlijk duurder dan de FUT haartransplantatie. Tegenwoordig is dit echter niet meer zo. De FUT haartransplantatie behandeling wordt steeds minder uitgevoerd en steeds meer mensen kiezen voor de FUE methode. De FUE haartransplantatie kosten verschillen sterk per land en per kliniek. Wilt u de FUE  kosten vergelijken tussen verschillende klinieken? Dan kunt u het beste de verschillende sites van deze klinieken raadplegen. Wat u direct zal opvallen, is dat Global Hair zeer scherpe prijzen hanteert. Veel klinieken rekenen ongeveer €2,- tot €4,- per graft. Bij Global Hair liggen deze kosten veel lager. U betaalt bij ons meestal €0,50 tot €1,- per graft. De FUE haartransplantatie kosten in Turkije zijn uiteraard lager dan veel haarklinieken in Nederland.

  De FUE haartransplantatie voordelen en nadelen

  Eigenlijk zijn er geen FUE haartransplantatie nadelen op te noemen, wanneer de behandeling wordt vergeleken met andere methodes. De belangrijkste voordelen van een FUE haartransplantatie zijn:

  • Relatief korte hersteltijd.
  • Uitblijven van haartransplantatie littekens.
  • Groot aantal mogelijkheden.
  • Mooie en natuurlijke resultaten.

  Heeft u de FUE haartransplantatie voor- en nadelen afgewogen en heeft u ook een behandeling in Turkije overwogen? We nodigen u graag uit, om zelf de voordelen van een behandeling in Turkije te ervaren.

  Haartransplantatie FAQ – Veelgestelde vragen

  Haartransplantatie FAQ – Veelgestelde vragen

  Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over een haartransplantatie. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

  1. Wat is houdt een haartransplantatie precies in?

  Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep, waarbij complete haarzakjes uit uw haarkrans naar andere, kalende gebieden worden verplaatst. De ingreep bestaat uit drie verschillende fasen, waarbij als eerste het oogsten van de haarzakjes plaatsvindt. Vervolgens worden de geoogste haarzakjes op kwaliteit gecontroleerd en voorbereidt op het terugplaatsen. De laatste fase van de haartransplantaties is het inplanten van de haarzakjes die getransplanteerd worden.

  2. Hoe wordt een haartransplantatie toegepast?

  GlobalHair past de moderne FUE methode toe. Deze techniek behoort tot de meest populaire haartransplantatie technieken ter wereld en staat bekend om de goede resultaten. FUE is de afkorting van Follicle Unit Extraction en houdt zoveel in als dat ieder haarzakje afzonderlijk, met een micro motor, wordt geoogst. De ingreep wordt met plaatselijke verdovingen toegepast.

  3. Komt iedereen in aanmerking voor een haartransplantatie?

  Vrijwel iedereen die een natuurlijke vorm van haaruitval heeft, kan in aanmerking komen voor een haartransplantatie. Dit betreft de haaruitval veroorzaakt door het mannelijke DHT hormoon en gemakshalve ook wel erfelijke of mannelijke kaalheid genoemd. Het komt helaas ook geregeld voor dat iemand niet geschikt is voor een haartransplantatie. Met name in een van de volgende situaties kan een alternatieve behandeling voorgesteld worden: ontbreken van voldoende donormateriaal en/of het ontbreken van de gewenste haardichtheid in het donorgebied. Haaruitval als gevolg van een ziekte of medische behandeling kan meestal niet met een haartransplantatie behandeld worden.

  4. Zijn er leeftijdsbeperkingen?

  Erfelijke kaalheid kan al op jongere leeftijd, in de puberteit, voorkomen. Met de voortdurende ontwikkeling en verbetering van de moderne haartransplantatie technieken wordt de ingreep steeds vaker op jonge leeftijd toegepast. Dit wordt echter niet altijd toegejuicht, omdat rond de leeftijd van 20 jaar, nog niet voldoende bepaald kan worden hoe de haaruitval zich in de toekomst ontwikkeld. Op latere leeftijd een haartransplantatie ondergaan is prima mogelijk, zolang uw gezondheid goed is en u beschikt over voldoende donormateriaal.

  5. Wat kan ik verwachten na een haartransplantatie?

  Na afloop van de ingreep, kan de behandelde huid licht gezwollen en rood verkleurd zijn. Eens de verdovingen zijn uitgewerkt kan napijn optreden. Deze pijn neemt geleidelijk aan af en kan het beste bestreden worden met een standaard pijnstiller, zoals Paracetamol. Vanaf tien tot veertien dagen na de ingreep is het niet meer zichtbaar dat u een haartransplantatie heeft ondergaan.

  6. Welke resultaten kan ik van een haartransplantatie verwachten?

  Haartransplantatie resultaten hebben tijd nodig om zich te ontwikkelen. Het is niet realistisch om direct een volle haardos te verwachten. Na de ingreep is het gebruikelijk dat de getransplanteerde haren uitvallen, dit gebeurt gemiddeld 2 tot 4 weken na de haartransplantatie. Nieuwe haargroei wordt zichtbaar zo’n 2 tot 3 maanden later. Voordat het resultaat definitief is, bent u 9 tot 12 maanden verder.

  7. Laat een haartransplantatie zichtbare littekens achter?

  De moderne FUE techniek laat nauwelijks zichtbare littekens achter. Eens de hoofdhuid is hersteld van de ingreep is er van littekenvorming geen sprake.

  8. Waar komen de donorharen vandaan?

  FUE haartransplantaties worden uitgevoerd met lichaamseigen donormateriaal. Deze haarzakjes zijn voornamelijk afkomstig uit uw haarkrans, aan de achterzijde en zijkanten van het hoofd. Om succesvolle haartransplantaties mogelijk te maken worden complete grafts geoogst en geplaatst in de transplantatie gebieden.

  9. Is een haartransplantatie pijnlijk?

  U voelt niets van de ingreep. Zowel het donorgebied als de transplantatiegebieden worden plaatselijk verdoofd. Achteraf kan kortdurende napijn optreden. Gebruik hiervoor een Paracetamol.

  10. Wat zijn de voordelen van een haartransplantatie?

  Een haartransplantatie is een veilige behandeling, met slechts een kleine kans op complicaties. Tijdens een behandelsessie kunnen tot 4.500 grafts getransplanteerd worden. De resultaten die bereikt worden zijn zowel bij mannen als vrouwen goed en bovendien permanent.

  11. Wat zijn de nadelen van een haartransplantatie?

  De ingreep dient met uiterste nauwkeurigheid door een ervaren arts te worden uitgevoerd en duurt daardoor lang. Met een gemiddelde behandelduur tussen 6 en 8 uur kunt u de behandeling als erg lang ervaren. In enkele gevallen valt het resultaat tegen. Dit is vaak te wijten aan een verkeerd verwachtingspatroon. Uw haardos zal ook niet zo dik zijn als vroeger. Een haartransplantatie kent daarnaast een hoog kostenplaatje en komt vrijwel nooit voor vergoeding in aanmerking.

  12. Kan ik de resultaten op een of andere manier gunstig beïnvloeden?

  Volg de tips en adviezen op die u ontvangt van de behandelend arts. Door bijvoorbeeld ruim voor de geplande haartransplantatie te stoppen met roken, en dit ook na de ingreep vol te houden, geeft u de getransplanteerde haarzakjes meer kans op optimaal vast te groeien. Roken heeft een negatieve invloed op de doorbloeding, iets waar uw haar en haarzakjes juist behoefte aan hebben. Ook de manier waarop u de huid en het haar verzorgd zijn van invloed op het resultaat.

  13. Is het mogelijk om de haartransplantatie onder narcose te ondergaan?

  Nee, een haartransplantatie wordt niet onder volledige narcose toegepast. Lokale verdovingen maken dat u geen pijn ervaart gedurende het oogsten en plaatsen van de haarzakjes. Ziet u erg op tegen de ingreep? Maak hiervan melding tijdens het intakegesprek. Vaak kan een kalmerend middel helpen te ontspannen.

  14. Hoe lang duurt de ingreep?

  Een haartransplantatie is een intensieve behandeling die meestal de hele dag duurt. De exacte behandelduur is afhankelijk van de complexiteit en het aantal grafts dat getransplanteerd wordt. U kunt rekenen op 6 tot 8 uur. De ingreep bestaat uit drie fasen, die elk behoorlijk wat tijd in beslag nemen. U zit overigens niet de hele dag non-stop in de behandelstoel. Tussendoor wordt voldoende tijd ingepland om uw benen te strekken, wat rond te lopen en te lunchen.

  15. Hoeveel grafts worden er getransplanteerd?

  Iedere haartransplantatie is uniek. Het aantal grafts dat in uw situatie getransplanteerd wordt, hangt af van uw haarverlies. Ook de aanwezigheid en kwaliteit van het donormateriaal zijn van invloed. Het maximale aantal grafts dat tijdens een behandelsessie getransplanteerd kan worden is 4.500. Voorafgaand aan de behandeling geeft de arts aan hoeveel grafts bij u getransplanteerd wordt voor het gewenste resultaat.

  16. Is een behandeling voldoende?

  Meestal is een behandeling genoeg om het gewenste resultaat te bereiken. Indien u echter op zeer jonge leeftijd een haartransplantatie ondergaat, kan later een extra behandeling nodig zijn. Het is immers niet voorspelbaar hoe de ontwikkeling van de haaruitval zich voltrekt. Een enkele keer komt het voor dat iemand de haardichtheid na een eerdere haartransplantatie wil laten vergroten. Ook dan is een aanvullende ingreep nodig.

  17. Wat zijn de risico’s van een haartransplantatie?

  Over het algemeen kan gezegd worden dat een haartransplantatie tot de meest veilige chirurgische, cosmetische ingrepen behoort. Toch zijn er, net zoals aan iedere andere medische behandeling, complicaties en risico’s aan de ingreep verbonden. U kunt rekening houden met nabloedingen, infecties, slechte wondgenezing, gevoelloosheid van de behandelde huid en/of een allergische reactie op de gebruikte verdovingsmiddelen. Als gevolg van infecties en slechte wondgenezing kunnen littekens ontstaan. De kans op complicaties wordt verkleind door de adviezen en tips van de artsen op te volgen.

  18. Kan ik direct na de haartransplantatie terug naar huis?

  De ingreep vindt plaats in onze luxe kliniek in Istanbul. Na afloop van de haartransplantatie geeft de gespecialiseerde arts u toestemming om terug te gaan naar uw hotel. De volgende dag vindt vaak nog een controle plaats, waarna u veilig terug naar huis kunt. Terug thuis vindt de opvolging van de ingreep en de ontwikkeling van de resultaten plaats bij de vestiging in Leiden. U kunt onze consulenten altijd bellen en/of mailen als u vragen heeft over de ingreep en het herstel.

  19. Hoe snel na de haartransplantatie kan ik weer aan het werk?

  Lichte werkzaamheden en huishoudelijke klusjes kunt u een paar dagen na de ingreep weer doen. Geadviseerd wordt om het een week tot tien dagen voorzichtig aan te doen en uw hoofd niet te stoten. Zware, lichamelijk arbeid kan na veertien dagen hervat worden. Bent u niet zeker? Vraag advies aan de arts en/of consulent.

  20. Mag ik na de ingreep sporten?

  Geadviseerd wordt om het tenminste de eerste week na de ingreep rustig aan te doen. Zweten is niet bevorderlijk voor het herstel. Ook contactsporten zet u even op een laag pitje. Zwem en sauna liefhebbers moeten de activiteiten ook opschorten. Na veertien dagen kunt u de meeste sportieve activiteiten hervatten en beoefenen zoals u dat gewend bent.

  21. Wat kost een haartransplantatie?

  Een haartransplantatie is een kostbare ingreep. Zeker als u de tarieven bekijkt, zult u zien dat bedragen van ruim € 5.000 geen uitzondering zijn. GlobalHair biedt de laagste tarieven voor een haartransplantatie in Turkije. Daarbij is bewust gekozen voor een vast all-in tarief, waarbij maximaal 4.500 grafts getransplanteerd worden. De kostprijs bedraagt € 2.949 waarbij naast de behandeling ook 2 hotelovernachtingen, transfers en medicatie is inbegrepen.

  22. Worden de kosten vergoed door mijn zorgverzekeraar?

  Nee, dat is niet waarschijnlijk. Aangezien de haartransplantatie meestal uit cosmetische overwegingen wordt ondergaan, staat daar geen kostenvergoeding tegenover. Is er bij uw haarverlies sprake van ernstig psychisch lijden of haaruitval ten gevolge van een ongeval of brandwonden? Neem dan contact op met u zorgverzekeraar. Wellicht dat u dan wel in aanmerking komt voor een zekere vergoeding.

  23. Kan ik een haartransplantatie in termijnen betalen?

  Ja, GlobalHair werkt hiervoor samen met flexibel betaalgemak van mijnbetaalplan.nl. Overweegt u een financiering af te sluiten voor een haartransplantatie? Hou er dan rekening mee dat geld lenen, geld kost. Naast het financieringsbedrag bent u onder meer rentekosten verschuldigd.

  24. Zijn de kosten van een haartransplantatie aftrekbaar?

  Medische kosten die u zelf betaald, zijn soms aftrekbaar. De Belastingdienst hanteert strikte voorwaarden. Lichamelijke of psychische stoornissen kunnen een reden zijn om een haartransplantatie te ondergaan. U dient dit aan te kunnen tonen aan de hand van medische rapportages en doktersverklaringen. Overweegt u de kosten van de haartransplantatie af te trekken van uw belastingaangifte? Win eerst advies in bij een belastingconsulent. Deze kan u de mogelijkheden uitleggen en toelichten.

  25. Klopt het dat de resultaten van een haartransplantatie blijvend zijn?

  Ja, de succesvol getransplanteerde grafts zullen uw leven lang haren blijven produceren. Dit is mogelijk omdat de grafts uit de haarkrans een andere structuur hebben die ze ongevoelig maakt voor het DHT hormoon. Het is overigens niet ondenkbaar dat, met het verstrijken van de jaren, uw haardos op natuurlijke wijze wat dunner wordt.

  26. Mijn hoofdhuid jeukt, is dat wel normaal?

  De huid die geneest kan inderdaad jeuken. Dit is niets om u zorgen over te maken. Het is echter wel belangrijk om krabben en wrijven tot een minimum te beperken. U zou hiermee immers de huid kunnen beschadigen, wat zelfs ontsierende littekens tot gevolg kan hebben. De duur van de jeuk verschilt per persoon en overkomt niet iedereen die een haartransplantatie heeft ondergaan. Vindt u dat de jeuk lang aanhoudt of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

  27. Welke alternatieve behandelingen zijn er?

  Als u een blijvende oplossing zoekt bij haaruitval, biedt een haartransplantatie momenteel de enige uitkomst. Gaat een haartransplantatie u te ver of komt u niet in aanmerking voor de ingreep? Dan kunt u onder meer het gebruik van effectieve haargroeimiddelen overwegen. Ook een micro haar pigmentatie behandeling biedt goede resultaten. Daarnaast zijn er ook behandelingen met laser beschikbaar. Een ervaren arts kan u verder adviseren.

  28. Is er nog meer dat ik moet weten over een haartransplantatie?

  Haaruitval is niet prettig en kan uw zelfvertrouwen behoorlijk beschadigen. In uw zoektocht naar een geschikte oplossing maakt u kennis met diverse behandelmethoden. Laat u zorgvuldig voorlichten over hetgeen het beste bij u past en welke behandeling in uw situatie de beste resultaten biedt. Als dat een haartransplantatie is, vergelijk dan het aanbod. Ga naar meerdere klinieken voor een intakegesprek en kies voor een behandelaar waar u zich op gemak en begrepen voelt. Voor een goed resultaat is het hebben van vertrouwen in de arts die de ingreep uitvoert belangrijk. U zit immers lange tijd in de behandelstoel. Ontspannen aan de behandeling beginnen is zowel voor uzelf als de arts onmisbaar.

  Gerelateerde onderwerpen:

  Kom op adviesgesprek!
  Of bel vrijblijvend 06 3338 8757