Meer dan 5000 behandelingen...

Mesotherapie bij haaruitval

Wilt u weten of mesotherapie bij haaruitval of mesotherapie haar het gewenste resultaat biedt? Mesotherapie is een niet-invasieve en niet-chirurgische cosmetische procedure om haaruitval te verminderen en haargroei te verbeteren. Mesotherapie bij haaruitval heeft de afgelopen jaren meer bekendheid gekregen en het is tegenwoordig een veel toegepaste techniek bij diverse vormen van haarverlies. Door middel van oppervlakkige micro-injecties worden actieve ingrediënten ingebracht om de haarzakjes te voeden en de doorbloeding te verbeteren. Microtherapie vermindert haarverlies en verbetert de uitstraling van uw haardos.

Geschiedenis mesotherapie bij haaruitval

De Franse arts Michel Pistor is de grondlegger van mesotherapie. De therapie of behandelmethode is oorspronkelijk ontwikkeld als behandeling bij pijnbestrijding. Gaandeweg werden ook andere resultaten zichtbaar. Naast het succesvol behandelen van pijn wordt mesotherapie ingezet bij de behandeling van huidaandoeningen, cellulitis, acne, breekbaar haar en haarverlies. Het werk van dr. Pistor bleef niet onopgemerkt en sinds 1987 is mesotherapie officieel erkend als een legitieme behandelmethode binnen de conventionele geneeskunde door de Franse Academie voor Geneeskunde. Tegenwoordig is de techniek zo bekend dat deze door ruim 40.000 artsen wereldwijd wordt gebruikt. Mesotherapie toegepast door een professional is veilig en nagenoeg pijnloos. Volledig of plaatselijk verdoven is overbodig.

Werkwijze mesotherapie bij haaruitval

Mesotherapie maakt gebruik van een proces met dubbele werking, waarbij zowel chemische stimulatie als mechanische stimulatie van het getroffen gebied wordt toegepast.

 • Mechanische werking. De naalden die worden gebruikt om de oplossing toe te dienen, creëren microperforaties in de huid waar het haar is uitgevallen. Hierdoor ontstaat een proces waarbij collageen en elastine worden geproduceerd. Deze natuurlijke bouwstenen in het weefsel zijn onmisbaar voor de vorming van een gezonde huid en haar. Omdat de perforaties zo klein zijn, wordt er geen noemenswaardige schade toegebracht aan het bestaande collageen. Dit is de methode die gebruikt wordt om de haargroei te stimuleren en de invloed van DHT tegen te gaan.
 • Chemische werking. De actieve ingrediënten die via micro-injecties worden toegediend, stimuleren de juiste respons in het mesoderm, afhankelijk van de aandoening die wordt behandeld. De kwaliteit en samenstelling van het product is van het grootste belang.

Er is geen standaard of specifieke formule van de werkzame ingrediënten die in de hoofdhuid worden geïnjecteerd. Voor de behandeling van haarverlies bevat een bepaalde oplossing die in het mesoderm van de huid wordt geïnjecteerd actieve ingrediënten zoals Acetyltetrapeptide-3 en Biochanine A, die samenwerken om de haargroei te stimuleren. De actieve ingrediënten in de oplossing werken samen om het haarverlies te verminderen, de bloedcirculatie te verbeteren, overtollig DHT te neutraliseren, ontstekingen te verminderen en de productie van collageen te stimuleren.

Voordelen van Acetyltetrapeptide-3:

 • Afname ontstekingsreacties.
 • Bevorderen van de haargroei.
 • Invloed DHT remmen.
 • Stimuleren van natuurlijke aanmaak van collageen en elastine.
 • In sommige gevallen kan Acetyltetrapeptide-3 een alternatief zijn voor Minoxidil.

Voordelen van Biochanine A:

 • Biochanine A is een natuurlijke organische verbinding die is afgeleid van rode klaver. Het is tegelijkertijd een krachtig isoflavon. Biochanine A moduleert de omzetting van testosteron naar dihydrotestosteron, DHT, en remt de invloed van het DHT af.

Daarnaast kan voor mesotherapie bij haaruitval gebruik worden gemaakt van zogenaamde nano peptiden die elk een unieke functie hebben. Regelmatig gebruikte nano peptiden bij mesotherapie zijn:

 • Decapeptide, stimuleert de haarzakjes sterke haarschachten te creëren.
 • Oligopeptide, stimuleert de voortplanting van haarcellen.
 • Acetyl decapeptide, revitaliseert de haarzakjes door haarcellen te regenereren.
 • Copper Tri peptide, stimuleert de creatie van sterke haarschachten en verhoogt de bloedcirculatie naar de hoofdhuid.
Bitmap

Mesotherapie bij haaruitval behandelprotocol

De behandelingsprocedure van mesotherapie kan van persoon tot persoon verschillen, maar een sessie duurt meestal tussen de 10 en 30 minuten, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Over het algemeen zijn minimaal 10 sessies vereist om de condities in de hoofdhuid te creëren, die nodig zijn om de haargroei te stimuleren. Behandeling wordt vaak in kuurvorm aangevangen, waarbij de eerste sessies wekelijks zijn. Vervolgens vermindert de frequentie. Na een volledige kuur worden jaarlijks nabehandelingen geadviseerd. Verwacht niet direct resultaat. Afhankelijk van de ernst van het haarverlies en de manier waarop u op de behandeling reageert, worden na 5 tot 6 behandelsessies de eerste verbeteringen zichtbaar. Het volledige effect van de behandeling ontwikkelt zich nog tot 6 maanden later. Op de website van de Nederlandse Haarstichting kunt u meer informatie vinden over mesotherapie haaruitval.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Effectiviteit van mesotherapie voor haarherstel

Mesotherapie is net zo effectief en soms effectiever gebleken dan haargroeimiddelen voor haarherstel. In tegenstelling tot het gebruik van orale haargroeimiddelen, wordt mesotherapie rechtstreeks in het getroffen gebied toegepast. De actieve ingrediënten gaan direct op de juiste plaatsen aan het werk met het stimuleren van de haarzakjes en het verbeteren van de doorbloeding. Mesotherapie is effectief bij het behandelen van haaruitval en het verjongen van de verouderde huid. Wetenschappelijk is er onvoldoende onderzoek verricht om de effecten en resultaten te bevestigen. Mesotherapie is momenteel één van de meest toegepaste behandelingen bij haaruitval. De ingreep biedt een oplossing voor mannen en vrouwen die met uiteenlopende oorzaken van haarverlies te maken hebben. De techniek kan plaatselijk toegediend worden en heeft geen ingrijpende voorbereiding of nazorg nodig. Een behandelsessie kan op elk willekeurig moment van de dag plaatsvinden, u kunt daarna uw werkzaamheden hervatten. Downtime is er niet. Het enige waar u een aantal dagen rekening mee houdt, is het beschermen van de behandelde huid tegen invloeden zoals de zon en agressieve verzorgingsproducten. Krijgt u advies over het wassen van de hoofdhuid of raadt een specialist u een bepaald product aan? Het opvolgen van advies kan de resultaten van de behandeling positief beïnvloeden.

Mesotherapie behandeling in binnen- en buitenland

Net zoals andere cosmetische en medische behandelingen wordt mesotherapie wereldwijd toegepast. Waar het voor een haartransplantatie prijstechnisch interessant is om naar het buitenland te gaan, is dat bij mesotherapie veel minder het geval. De eerste sessies worden wekelijks toegepast, waarna de tussenpose langer wordt. Voortdurend heen en weer reizen is kostbaar en maakt een relatief goedkope behandelmethode veel duurder. Online is het mogelijk om behandeltarieven met elkaar te vergelijken. Ook leest u hoe anderen de behandeling hebben ervaren en welke resultaten mesotherapie heeft opgeleverd. U kunt ook een afspraak maken bij een of meerdere specialisten en tijdens een persoonlijk consult vragen of laten beoordelen of mesotherapie voor u een geschikte behandeltechniek is.

Mesotherapie bij haaruitval – FAQ

Mesotherapie is een volkomen veilige procedure die minimale bijwerkingen heeft en geen verdovingen vereist. Mensen die mesotherapie bij haaruitval ondergaan, ervaren minimale tot geen pijn. Het is een goede oplossing om haarproblemen te verbeteren.

Mesotherapie bij haaruitval kan nuttig zijn, omdat de ingrediënten de invloed van het DHT-hormoon tegengaan. Dit resulteert in een stabilisatie van het haarverlies. Voor maximaal zichtbare resultaten zijn 6 tot 10 sessies vereist.

Bijwerkingen van mesotherapie kunnen zijn: roodheid, een prikkelend of branderig gevoel dat tot 2 uur na de sessie kan aanhouden. De zwellingen en huidverkleuringen bereiken binnen 6 tot 72 uur na de behandelsessie een hoogtepunt. Daarna nemen ze af. Een enkele keer voelt iemand knobbeltjes of verhardingen op de injectieplaatsen.

Mesotherapie is een niet-chirurgische behandeltechniek voor onder andere haarverlies. De werkzame stoffen die geïnjecteerd worden, voorzien de haarzakjes van gezonde voedingsstoffen en stimuleren een gezonde haargroei. Het haar groeit sterker en ziet er vol uit.

De techniek behandelt haarverlies en stimuleert de haargroei. In combinatie met bijvoorbeeld een haartransplantatie hebben beide technieken een versterkend effect. De resultaten van mesotherapie zijn niet blijvend. Jaarlijks zijn 1 à 2 nabehandelingen nodig.

Na vier tot zes behandelsessies vallen merkbare verbeteringen op. Het kan 4 tot 6 maanden duren, voordat de gewenste resultaten bereikt worden.

De eerste sessies vinden wekelijks plaats. Bij zichtbare verbetering neemt de frequentie af en zitten er meer weken tussen de sessies.

Momenteel zijn alleen de resultaten van een chirurgische haartransplantatie blijvend. Door het verplaatsen van gezond donorhaar, ziet u nieuwe haargroei op kale plaatsen ontstaan.

Losse mesotherapie sessies zijn verkrijgbaar vanaf € 125. Gaat uw voorkeur uit naar een complete behandelkuur dan moet u rekening houden met bedragen tussen € 700 en € 1.000.

Mannen en vrouwen met haarverlies die in goede gezondheid verkeren, zijn doorgaans geschikte kandidaten. Het is belangrijk dat u niet volledig kaal bent. Hoe eerder u mesotherapie overweegt, hoe beter de resultaten zijn.

Mesotherapie is het beste voor mensen met beginnend milde tot matige haaruitval. Verwacht geen volle haardos als het haarverlies langdurig aan de gang is.

Blijf niet te lang rondlopen met aanhoudende haaruitval. Met name als de oorzaak erfelijk is, zal het uitgevallen haar niet vanzelf teruggroeien. Om een gezonde, volle haardos te laten groeien is het noodzakelijk om op tijd actie te ondernemen.

De meningen over de effectiviteit van mesotherapie bij haaruitval variëren. Vergelijk de behandeltechnieken met elkaar en lees hoe anderen een bepaalde behandeling hebben ervaren. Als u zoekt naar een blijvend resultaat dan is mesotherapie wellicht niet de beste keuze.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.