Meer dan 5000 behandelingen...

Mesotherapie haar behandeling

Heeft u interesse in een mesotherapie haar behandeling? Mesotherapie is een techniek die al lang in de geneeskunde wordt gebruikt. De therapie is gericht op cosmetische behandelingen bij huidaandoeningen en haaruitval. De behandeling is eenvoudig, kent nauwelijks bijwerkingen en heeft veelbelovende resultaten. Maar hoe ziet een mesotherapie behandeling eruit en welke resultaten kunt u verwachten?

Mesotherapie bij haaruitval

Mesotherapie kan als behandeling bij haaruitval toegepast worden. Met behulp van onderhuidse, oppervlakkige injecties worden speciaal geselecteerde werkzame bestanddelen in de hoofdhuid gezet. De injecties dringen tot 2 mm in de huid- en weefsellagen door en bevatten een combinatie van sporenelementen, vitamines, aminozuren, mineralen, enzymen en antioxidanten. De voedingsstoffen komen direct bij de haarzakjes terecht wat de haargroei stimuleert. Mesotherapie wordt soms ook geadviseerd na een haartransplantatie. De actieve ingrediënten hebben een positieve invloed op de haarzakjes en de haargroei. Een mesotherapie haar behandeling kan ook als een op zichzelf staande behandeltechniek geadviseerd worden.

Hoe werkt een mesotherapie haar behandeling?

Om de techniek uit te voeren, moet de huid schoon en droog zijn. Het aanprikken van de huid veroorzaakt nauwelijks ongemakken en/of een pijnlijk gevoel. Soms wordt een verdovingsgel gebruikt om de huid tijdelijk te verdoven. De mesogun die wordt gebruikt bij de behandeling is zo ontwikkeld dat de injecties zeer snel gemaakt kunnen worden. De naald dringt ongeveer 2 mm in de huid. Het aantal injecties dat wordt gegeven varieert per situatie. Bij iemand anders kan het haarverlies in min of meerdere mate afwijken van uw situatie. Een mesotherapie sessie duurt niet langer dan 30 minuten. Afhankelijk van het behandelplan worden de eerste sessies wekelijks uitgevoerd. Zodra resultaten duidelijk worden neemt de frequentie af. Een mesotherapie haaruitval behandeling is effectief bij het stimuleren van de haarzakjes en het verbeteren van de bloedcirculatie. Daarnaast kan het helpen om de haargroei de versterken en het haar minder breekbaar te maken. De beste resultaten worden bereikt als het haarverlies in de beginfase is. Wat mesotherapie niet doet is het genezen van alopecia androgenetica. Wel kan de invloed van het dihydrotestosteron hormoon afgeremd worden, waardoor de haaruitval afneemt en de haargroei verbetert.

Bitmap

Bijwerkingen en resultaten mesotherapie

De injecties worden oppervlakkig gegeven. Mesotherapie heeft nauwelijks bijwerkingen en de verschijnselen die zich voordoen zijn tijdelijk. In sommige gevallen is er sprake van milde napijn in het behandelgebied. Een enkele keer voelt de huid geïrriteerd, trekkerig of jeukend aan. Om verdere bijwerkingen te voorkomen, krijgt u van een specialist het advies om niet aan de huid te krabben. Zowel mannen als vrouwen kunnen mesotherapie als behandeling bij haaruitval overwegen. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven wordt geadviseerd de behandeling uit te stellen. Daarnaast kan een negatief behandeladvies gegeven worden als u diabetes patiënt bent en afhankelijk van insuline, maar ook bepaalde hartaandoeningen en auto-immuunziekten kunnen reden zijn om de behandeling af te raden. De doelstelling van een mesotherapie behandeling is het stimuleren van de haarzakjes en het verbeteren van de doorbloeding. De resultaten van de behandeling variëren en niet iedereen behaalt het gewenste resultaat. Het succes zit voor een groot deel in de ervaring van de specialist of huidtherapeut die de mesotherapie ampullen samenstelt. Ervaren mensen weten op welke manier de werkzame bestanddelen elkaar versterken en hoe de natuurlijke balans herstelt kan worden. Het resultaat en de duur van mesotherapie hangt af van de kwaliteit van de ingrediënten die gebruikt worden. Kwalitatief hoogwaardige actieve bestanddelen kunnen van invloed zijn op de prijs die u voor een behandeling betaald. Het is echter niet zo dat de duurste behandeling met de beste ingrediënten wordt gedaan. Om deze reden is het belangrijk om de mogelijkheden met elkaar te vergelijken, voordat u de beslissing neemt om mesotherapie te ondergaan.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Kosten en vergoedingsmogelijkheden mesotherapie behandeling

Cosmetische behandelingen worden niet standaard vergoed. Wanneer iemand een medische indicatie heeft voor een bepaalde ingreep kan een zorgverzekeraar, als er aan alle voorwaarden wordt voldaan, een uitzondering maken. Mesotherapie bij haaruitval is geen medische noodzaak. U wilt het haarverlies stabiliseren en de haargroei verbeteren, omdat u zich niet prettig voelt bij een dunner wordende haardos. Prijzen en behandeltarieven van mesotherapie behandelingen lopen uiteen. Er zitten verschillen tussen losse mesotherapie behandelingen en behandelingen die in kuurvorm gegeven worden. Vaak is de prijs van een kuur voordeliger dan wanneer aparte behandelingen worden toegepast. Vergelijken van de tarieven toont aan dat u door zorgvuldig te selecteren een aardig prijsvoordeel kunt behalen. Is mesotherapie in het buitenland goedkoper? Die kans bestaat. Feit is dat, zeker als behandeling bij haaruitval, mesotherapie uit meerdere sessies bestaat. Hoe is de verhouding tussen de lagere behandelprijs en de bijkomende reis- en verblijfkosten? Wanneer deze de kosten van de behandeling overstijgen, wordt een goedkope behandeling alsnog een dure optie. Vergeet ook niet dat mesotherapie jaarlijks behoefte heeft aan één of meerdere nabehandelingen. Op de website van de Nederlandse Haarstichting kunt u meer informatie vinden over mesotherapie tegen haaruitval.

Voor- en nadelen mesotherapie bij haaruitval

Mesotherapie is een niet-chirurgische behandeltechniek die geen downtime kent. U hoeft geen vrije dagen op te nemen, mesotherapie kan tussen uw werkzaamheden door gepland en toegepast worden. De behandeling laat geen littekens achter en de huid herstelt probleemloos van de injecties. Resultaten worden pas na een aantal weken zichtbaar. Blijft resultaat uit? Dan kan besloten worden de kuur niet af te maken. Resultaten en/of effecten van mesotherapie zijn niet blijvend. De werkzame stoffen remmen weliswaar de werking van dihydrotestosteron af, het is geen behandeling die blijvend nieuwe haargroei mogelijk maakt. Regelmatige vervolgbehandelingen helpen het effect te behouden. In dat opzicht is mesotherapie op den duur een kostbare behandelmethode. Als u jaarlijks nabehandelingen ondergaat, kunnen op langere termijn de kosten van andere behandeltechnieken wellicht voordeliger zijn.

Meer informatie

Wilt u meer weten over mesotherapie bij haaruitval? Heeft u te maken met beginnende alopecia androgenetica? Zoekt u een veilige, maar niet-chirurgische oplossing om uw haar te versterken? Mesotherapie kan op verschillende manieren een verbetering beteken voor de haargroei. Om te bepalen of u baat kan hebben bij een mesotherapie behandeling, maakt u een afspraak voor een consult. Een specialist licht de techniek toe en legt uit op welke manier de actieve bestanddelen bijdragen aan een gezonde haargroei en een verbetering van de bloedcirculatie.

Mesotherapie behandeling – FAQ

Net zoals bij andere toepassingen van mesotherapie, is er onvoldoende wetenschappelijk bewijs dat de werkzame effecten bevestigd. Van de meeste actieve stoffen die in de ampul zitten, wordt aangenomen dat ze van invloed zijn op de lichaamsprocessen die aan de haargroei verbonden zijn.

Zwellingen, roodheid, blauwe plekjes en een branderig gevoel kunnen zich na een behandelsessie voordoen. Deze gevoelens en verschijnselen zijn tijdelijk. Zo’n 2 uur na de sessie merkt u dat het gevoel verbetert. Zwellingen en blauwe plekken nemen meestal binnen 24 uur na de ingreep af. Koelen kan dit proces versnellen.

Een gemiddelde mesotherapie kuur bestaat uit 6 tot 10 behandelsessies. De een ziet eerder verbetering dan de ander. Een volledig traject neemt 4 tot 6 maanden in beslag.

Nee, om het bereikte effect te behouden en eventueel verder te verbeteren zijn nabehandelingen nodig. Afhankelijk van uw behoefte adviseren specialisten jaarlijks 1 à 2 vervolgbehandelingen.

De huid in het behandelde gebied voelt de eerste uren soms wat geïrriteerd aan. Specialisten adviseren om het hoofd 24 uur droog te houden en niet te douchen.

Mesotherapie biedt een oplossing bij tijdelijk en blijvend haarverlies. Hoe eerder een behandeling wordt gestart, hoe groter de kans op succes. De injectievloeistof bestaat uit bestanddelen die van invloed zijn op uw unieke behoefte. Resultaten variëren per persoon.

De injecties worden oppervlakkig in de huid geïnjecteerd. Aderen of spieren worden niet aangeraakt. Het pijngevoel verschilt per persoon. Regelmatig maakt iemand melding van een branderig of geïrriteerd gevoel. Dit kan met een verkoelende zalf of gel tegengegaan worden.

Mesotherapie is een veilige techniek die nauwelijks bijwerkingen kent. Complicaties doen zich vrijwel nooit voor. Gebruikelijke bijwerkingen zijn zwellingen en blauwe plekken in het behandelde gebied. Dit neemt vanzelf af.

In principe kunt u uw normale werkzaamheden direct hervatten. Pas de eerste 24 uur op dat het behandelde gebied droog blijft. Gebruik geen overmatige hoeveelheden alcohol en zouten om overmatige zwellingen te voorkomen. Stel de hoofdhuid niet langdurig bloot aan de zon. Gebruik koelkompressen om de zwellingen tegen te gaan.

Mesotherapie of een PRP-behandeling kunnen na een haartransplantatie toegepast worden. De mogelijkheden variëren per persoon. De geïnjecteerde stoffen hebben geen negatieve invloed op de haarzakjes en/of de natuurlijke haargroei.

Nee, cosmetische ingrepen zijn niet geschikt voor minderjarigen. Gezonde, volwassenen mannen en vrouwen komen ook op latere voor de behandeling aanmerking.

Mesotherapie valt onder de alternatieve geneeswijzen. Het is dikwijls een cosmetische behandeling zonder medische noodzaak. De basisverzekering heeft geen vergoedingsmogelijkheden. Ook aanvullende zorgpakketten bieden geen volledige kostenvergoeding.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.