Zoekt u mesotherapie haar foto’s? Mesotherapie is een behandeltechniek die wordt gebruikt om haaruitval bij mannen en vrouwen te behandelen. De therapie is een cosmetische, alternatieve methode om de haargroei te herstellen door vitamines, eiwitten en andere essentiële voedingsstoffen in de huid te injecteren om zo de hormonale balans van de hoofdhuid te herstellen. Als gevolg van mesotherapie worden de haarzakjes gestimuleerd om sterke haren te produceren. Mesotherapie foto’s laten zien hoe de ingreep wordt toegepast en welke resultaten bereikt worden.

Mesotherapie haar foto's.
Mesotherapie haar foto’s.

Mesotherapie behandelproces

Mesotherapie is de techniek van het injecteren van werkzame voedingsstoffen in het mesoderm van de hoofdhuid. De oppervlakkige injecties dringen 0,5 mm tot 4 mm door in de weefsels. De sterk geconcentreerde voedingsstoffen worden met korte, fijne naalden in de delen van de huid geïnjecteerd waar het haar is beschadigd en/of uitgevallen. De haarzakjes kunnen de voedingsstoffen opnemen en uw hoofdhuid wordt beter doorbloed. De behandeling is nagenoeg pijnloos en uiterst veilig. Mesotherapie vereist geen operatie of anesthesie. Na de behandeling kunt u eenvoudig weer aan het werk. Op een enkele uitzondering na kunnen de meeste werkzaamheden gewoon hervat worden. Mesotherapie foto’s die behandelaars online plaatsen, laten zien hoe de apparatuur eruit ziet en hoe deze wordt gebruikt.

Voordelen mesotherapie foto’s

Elke medische en cosmetische ingreep of behandeling heeft voor- en nadelen. Mesotherapie bij haaruitval is een methode die wordt geadviseerd bij uiteenlopende oorzaken van haarverlies. De techniek is oorspronkelijk geïntroduceerd als pijnbestrijdingsmiddel. Tegenwoordig wordt mesotherapie ook gebruikt bij de behandelingen van huidaandoeningen en bij haaruitval. Mesotherapie foto’s laten behandelingen zien, waarbij u zowel resultaten van toepassing bij huid- en haarproblemen kunt beoordelen. Voordelen van mesotherapie zijn:

  • Mesotherapie is een niet-invasieve oplossing bij haaruitval. De behandeling is nagenoeg pijnloos.
  • Van downtime is geen sprake. U kunt na een behandelsessie eenvoudig uw normale werkschema hervatten.
  • De stoffen die geïnjecteerd worden zijn veilig en zorgen ervoor dat de natuurlijke hormoonbalans wordt hersteld.
  • Mesotherapie is goedkoper dan chirurgische behandelingen bij haaruitval.
  • De hersteltijd van mesotherapie is kort. Het is niet nodig om vrijaf te nemen en/of uw werkzaamheden op een laag pitje te zetten.

Voorzorgsmaatregelen mesotherapie

Mesotherapie bij haaruitval wordt bij mannen en vrouwen toegepast. Zowel haaruitval door alopecia androgenetica, als kale plekken als gevolg van alopecia areata, als een uitgedunde haardos door een medische behandeling of stress komen voor een mesotherapie behandeling in aanmerking. Er zijn een aantal voorzorgsmaatregelen die van invloed zijn op zowel het behandeltraject als de resultaten:

  • Na het doorlopen van de mesotherapie behandeling is het belangrijk om een gezonde, actieve levensstijl na te streven, waarbij u regelmatig beweegt en kiest voor een gevarieerd en verantwoord voedingspatroon.
  • Blootstelling aan de zon dient 48 tot 72 uur na de behandelsessie vermeden te worden.
  • Spoel uw hoofd niet en/of neem geen bad gedurende tenminste 8 uur na de sessie.
  • Allergische reacties kunnen zich na een sessie voordoen. Bent u bekend met allergieën? Bespreek dit tijdens het consult, zodat de specialist hier bij het selecteren van de actieve bestanddelen rekening mee kan houden.

De behandeling is nagenoeg pijnloos. Iedereen ervaart mesotherapie op eigen manier. Mede door het vrij hoge tempo waarin de injecties worden gegeven, is er weinig tijd om een pijnreactie te ervaren. Uiteraard hangt dit nauw samen met uw pijngrens. Na de ingreep kan het gebeuren dat u tijdelijk wat napijn ervaart. Dit neemt snel af. Mesotherapie is een veilige, effectieve behandeling die nauwelijks bijwerkingen kent. Afhankelijk van uw gezondheid en pijngevoel kunt u tijdelijk last hebben van napijn, gevoeligheid, blauwe of rode plekken, uitslag op de injectieplaatsen, donkere plekken op de huid, jeuk en zwellingen. Ernstige complicaties zoals infecties komen vrijwel nooit voor.

Gedetailleerde mesotherapie foto’s

Wilt u weten hoe de huid eruit ziet vlak na een behandelsessie? Behandelaars plaatsen vaak enkel de zogenaamde voor en na foto’s, terwijl u eigenlijk benieuwd bent naar de tussenliggende periode. Deze foto’s worden ook gepubliceerd, alleen niet op de website van klinieken en salons. Foto en video verslagen van mesotherapie worden gepubliceerd op persoonlijke blogs en vlogs. Ook op Haarweb.nl, vindt u aanvullend beeldmateriaal. U kunt zien hoe de huid zich vlot hersteld van een behandelsessie en hoe de effecten zichtbaar worden. Het interessante van particuliere foto’s is dat u een meer realistisch beeld krijgt van een mesotherapie behandeling en de resultaten die daarmee bereikt worden. Overigens kunt u ook foto’s bekijken van mesotherapie behandelingen die in het buitenland zijn toegepast. U bekijkt de beelden als voorbereiding op een eventuele behandeling. De doelstelling van de therapie is hetzelfde: de huidaandoening of het haarverlies succesvol aan te pakken.

Mesotherapie video

Wist u dat behandelaars regelmatig video’s plaatsen van behandelsessies? U ziet hoe de huid wordt voorbereidt op de micro-injecties en hoe de specialist met de geavanceerde apparatuur werkt. Het is interessant om te zien hoe vlot een sessie gaat en hoe iemand na afloop van de behandeling vrijwel direct het werk kan hervatten. Luister hoe een specialist iemand voorbereidt op de injecties en hoe iemand de behandeling ervaart. U zult zien dat de meeste mensen mesotherapie als een minimaal invasieve, niet-pijnlijke behandeltechniek ervaren. Naast beelden van de behandeling zelf, worden ook interviews met patiënten gepubliceerd en wordt gesproken over hoe iemand het volledige behandeltraject heeft ervaren.

Persoonlijk behandelplan mesotherapie

Dat mesotherapie bij iedereen andere resultaten heeft, verschilt niet of nauwelijks in vergelijking met andere beschikbare behandeltechnieken. Er zijn meerdere sessies nodig, 4 tot 6, voordat u een vermindering van het haarverlies opmerkt. Hoe de resultaten zichtbaar worden en of de behandeling tot nieuwe haargroei leidt is onvoldoende onderzocht. De meeste mensen die voor mesotherapie kiezen, zijn achteraf te spreken over zowel de behandelmethode als het resultaat. Afhankelijk van de behoefte die u heeft en de oorzaak van het haarverlies, wordt de mesotherapie oplossing samengesteld en vermeld in een persoonlijk behandelplan. Bij de een worden meer ingrediënten gecombineerd dan bij de ander. Zoekt u een niet-chirurgische en betaalbare behandeling bij haaruitval? Wellicht dat mesotherapie ook bij u goede resultaten heeft. Laat uzelf adviseren door een ervaren specialist, die over aantoonbare ervaring en resultaten beschikt. U kunt hierom vragen tijdens een consult.