Meer dan 5000 behandelingen...

Mesotherapie haar kosten

Zoekt u informatie over mesotherapie haar kosten? Mesotherapie is een niet-chirurgische techniek die wordt gebruikt om de huid te verjongen en strakker te maken met behulp van injecties bestaande uit vitamines, enzymen, hormonen, medicijnen en plantenextracten. De techniek wordt niet uitsluitend gebruikt als oplossing bij haarverlies, een andere toepassingsmethode voor mesotherapie is het verwijderen van overtollig vet en het verminderen van cellulitis. Onderliggende problemen die huidbeschadiging veroorzaken, zoals een slechte bloedsomloop en ontstekingen, worden gecorrigeerd door het gebruik van deze techniek. De mesotherapie kosten worden berekend op basis van de omvang van de behandeling.

Mesotherapie haar vermindert haaruitval

De vloeistof die geïnjecteerd wordt bestaat uit een combinatie van stoffen die op uw situatie zijn afgestemd. De stoffen kunnen oplossingen zijn zoals kruidenextracten, vitamines en mineralen, enzymen zoals collagenase en hyaluronidase, hormonen zoals calcitonine en voorgeschreven medicijnen zoals minoxidil, vaatverwijders en antibiotica. De specialist werkt met een mesogun, een speciaal voor mesotherapie ontwikkeld apparaat, waar dunne, korte naalden aan zijn bevestigd. De behandeling wordt zonder verdoving gedaan. De reeks injecties die wordt gegeven, worden als gevoelig maar niet echt pijnlijk ervaren. De mesogun is ontwikkeld om veel injecties achter elkaar af te geven. Een volledig behandeltraject bestaat meestal uit 6 tot 10 behandelsessies. Bij aanvang volgen de sessies zich om de 7 tot 10 dagen op. Zodra er verbetering wordt waargenomen, wordt de tijdsperiode tussen de sessies opgebouwd naar twee weken en zo verder tot aan een maand. Mesotherapie bij haaruitval is geen wonder behandeling waarbij u direct verbetering ziet. Om haaruitval te behandelen worden, afhankelijk van de oorzaak van het haarverlies, ingrediënten samengesteld die de doorbloeding van de hoofdhuid stimuleren en die de haarzakjes van noodzakelijke voedingsstoffen voorzien. Dit resulteert in een afname van de haaruitval en een verbetering van de haargroei. De procedure bestaat uit 3 fasen: • Begrip. Om de juiste ingrediënten samen te stellen, worden uw hoofdhuid en het haarverlies eerst door een specialist bekeken en met u doorgenomen. Hoewel de aanpak om ieder behandeltraject te beoordelen hetzelfde is, zullen de bevinden altijd anders zijn en verschilt het behandelplan per persoon. • Ervaring. De behandeling is nagenoeg pijnloos en volkomen veilig, mits toegepast in een professionele kliniek. Er zijn geen anesthesie en/of verbandmiddelen nodig. Ervaren specialisten streven ernaar u de behandelsessies op de meest comfortabele manier te laten ervaren. • Aanpassen. Geen twee mensen zijn hetzelfde. Iedereen die een mesotherapie behandeling overweegt om haaruitval tegen te gaan, krijgt een behandelplan op maat. De behandeling is volledig op uw persoonlijke behoeften en problemen samengesteld. Op de website van de Nederlandse Haarstichting staat ook veel interessante onafhankelijke informatie over mesotherapie.

Bitmap

Mesotherapie bij haaruitval indicaties

Verschillende vormen van tijdelijk en blijvend haarverlies kunnen met mesotherapie behandeld worden. De indicaties voor een behandeling zijn: • Mannen en vrouwen. • Bij recent haarverlies, bij voorbijgaand haarverlies als gevolg van stress, hormonen, zwangerschap of vermoeidheid, of in geval van matige kaalheid. • In geval van erfelijke haaruitval. • In combinatie met een haartransplantatie. • Alternatief voor medicatie zoals Dutasteride, Finasteride of Minoxidil. Alhoewel de behandelmethode bij veel mensen een oplossing biedt, is mesotherapie niet altijd succesvol en wordt de ingreep niet bij iedereen toegepast. Als u bekend bent met allergische reacties voor bepaalde stoffen dan zal mesotherapie afgeraden worden. Neem informatie over uw gezondheid mee naar het consult bij de specialist. Op basis hiervan, en eventueel medicijngebruik, wordt een behandelvoorstel gedaan. Heeft u eerder een haartransplantatie ondergaan en overweegt u mesotherapie om bijvoorbeeld de haardichtheid te verbeteren? Combinatie behandelingen worden regelmatig toegepast. Een specialist kan u meer informatie geven over de mogelijkheden en het tijdsbestek waarmee u rekening dient te houden.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Mesotherapie risico’s en bijwerkingen

Het gevoel dat u tijdens mesotherapie ervaart is subjectief en verschillend per persoon. Sommige mensen spreken over het gevoel als een warme massage, terwijl een ander opziet tegen de behandelsessie. Bent u erg gevoelig? De specialist kan een verdovende crème aanbevelen. U brengt de crème ongeveer een uur voor de behandelsessie aan op de huid, waardoor het pijngevoel aanzienlijk wordt verminderd. Mesotherapie bij haaruitval is een veilige procedure en er zijn geen bijwerkingen op lange termijn. In de uren na de behandeling kunt u tijdelijk last hebben van napijn, overgevoeligheid, jeuk, roodheid, huiduitslag of bultjes op de injectieplaatsen. Ontstekingen of ernstige bijwerkingen doen zich zelden voor. Als u te maken heeft met bijwerkingen zal de specialist u de juiste tips en adviezen geven om het ongemak tot een minimum te beperken. Voor snelle en goede resultaten is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Het eten van junkfood tot een minimum te beperken en regelmatig wat aan beweging te doen. Doorloop het volledige behandeltraject en ga naar elke behandelsessie, zodat de kans op succes toeneemt. Na afloop van het traject zijn nabehandelingen nodig om het bereikte effect te behouden. Hoe vaak u een nabehandeling nodig heeft, kan de specialist u vertellen.

Mesotherapie haar kosten en tarieven

De kosten voor mesotherapie bij haaruitval variëren. In Nederland liggen de tarieven tussen € 500 en € 4.500 voor een volledige behandeling. Als u dit vergelijkt met de gemiddelde prijs die voor een haartransplantatie wordt gerekend, is mesotherapie relatief betaalbaar. Mesotherapie wordt in binnen- en buitenland aangeboden en vergelijken geeft inzicht in zowel de mogelijkheden als kosten. Mesotherapie haar kosten worden niet vergoed door zorgverzekeraars. De meeste klinieken bieden u de mogelijkheid om de sessies afzonderlijk te betalen, zodat u niet in een keer een hoog bedrag moet missen. Mesotherapie kosten worden berekend op basis van de omvang van de ingreep en het aantal behandelsessies. Hoe dit zich in uw geval verhoudt, wordt doorgenomen tijdens een consult bij een specialist. Naast aandacht voor uw verwachtingen, besteed een specialist uitgebreide aandacht aan uw gezondheid en medische geschiedenis. Op basis van de antwoorden en de oorzaak en mate van het haarverlies worden de ingrediënten samengesteld die tijdens de behandelsessies in de hoofdhuid worden geïnjecteerd. Wilt u meer weten over mesotherapie haar kosten of bent u benieuwd hoe de ervaring met mesotherapie bij haaruitval zijn? Laat u adviseren door een ervaren specialist, bekijk mesotherapie voor en na foto’s en lees mesotherapie ervaringen online. U kunt online ook de kosten van mesotherapie, en andere behandelingen bij haaruitval, met elkaar vergelijken.

Mesotherapie kosten – FAQ

De kosten van mesotherapie hangen af van het soort behandeling dat wordt toegepast en het aantal behandelsessies. Losse behandelsessies zijn verkrijgbaar vanaf € 125. Mesotherapie in kuurvorm wordt vanaf € 750 toegepast.

Mesotherapie bij haaruitval wordt in kuurvorm geadviseerd. Eén behandeling is onvoldoende om het haarverlies te stabiliseren en de haargroei te stimuleren. Een kuur bestaat uit 5 tot 10 behandelsessies. De eerste behandelingen vinden wekelijks plaats, daarna wordt de tussentijd langer. Het volledige behandeltraject duurt 4 tot 6 maanden.

Mesotherapie valt onder de alternatieve geneeswijzen. De basisverzekering vergoed deze kosten niet. Misschien dat uw aanvullende zorgverzekering wel vergoedingsmogelijkheden heeft. Deze staan vermeld in de polisvoorwaarden van de verzekering.

Kosten die u zelf betaald heeft voor medisch zorg kunnen soms van de belasting afgetrokken worden. De Belastingdienst hanteert strikte voorwaarden. Vraag advies aan een belastingconsulent of fiscaal adviseur. Zo voorkomt u eventuele naheffingsaanslagen en boetebedragen.

Afspraken over de betaling maakt u met de specialist voor aanvang van de behandeling. Sommige klinieken bieden de mogelijkheid van termijnbetaling. Let wel op dat hier kosten voor in rekening gebracht kunnen worden. Het is ook mogelijk om een doorlopend krediet of persoonlijke lening af te sluiten.

Mesotherapie bij haaruitval bestaat uit meerdere behandelsessies. Als de kliniek in het buitenland is gevestigd, zijn de kosten die u uitgeeft voor het heen en weer reizen vaak hoger dan de kosten van de behandeling zelf. De behandeling zelf kan evenzo wel goedkoper aangeboden worden dan in Nederlandse klinieken.

Helaas niet. De effecten die met mesotherapie bereikt worden zijn tijdelijk. Specialisten adviseren jaarlijks 1 à 2 vervolgbehandelingen.

Klinieken en salons hebben betalingsvoorwaarden die nagelezen kunnen worden. Over het algemeen kan er zowel contant, met een pinbetaling of door middel van een bankoverschrijving betaald worden.

De kosten worden berekend op basis van het aantal behandelsessies. De samenstelling van de ingrediënten die gebruikt worden kan van invloed zijn op de prijs. Onderscheid tussen mannen en vrouwen wordt zelden gemaakt.

Onderzoek naar mesotherapie bij haaruitval ontbreekt. De effecten zijn niet of onvoldoende wetenschappelijk bewezen. Niet iedereen bereikt het gewenste resultaat. Als resultaat uitblijft, kan overwogen worden het behandeltraject te staken. Resultaten verschillen per persoon.

Elke behandeling staat op zich. Mesotherapie na een haartransplantatie kan de haargroei op positieve manier stimuleren. Prijzen verschillen niet van een standaard behandeltraject. Het aantal sessies dat wordt toegepast is van effect op het tarief.

De kosten voor vervolgbehandelingen worden bepaald door de kliniek. Het is altijd mogelijk om naar de kortingsmogelijkheden te vragen.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.