facebook pixel

Meer dan 5000 behandelingen...

Mesotherapie haar kuur

Bent u benieuwd hoe haaruitval met een mesotherapie haar kuur behandeld kan worden? Mesotherapie is een moderne behandeltechniek die bestaat uit het injecteren van sterke concentraties vitamines, mineralen, antioxidanten, aminozuren en plantenextracten in het te behandelen gebied. Het is een verbazingwekkende techniek die steeds vaker bij haaruitval wordt toegepast. Om een optimaal resultaat te bereiken wordt een mesotherapie kuur aanbevolen.

Unieke behandeltechniek

In plaats van een algemene toepassingsmethode is mesotherapie een behandeling die volledig op maat wordt samengesteld en toegepast. Oorspronkelijk ontworpen als techniek bij pijnbestrijding wordt mesotherapie tegenwoordig gebruikt bij huidverjongingsbehandelingen en als techniek om haaruitval te verminderen en haargroei te stimuleren. De samenstelling van mesotherapie-oplossingen kunnen de huid stimuleren meer collageen en elastine aan te maken om zo de tekenen van (huid)veroudering tegen te gaan en haaruitval te verminderen. Op de lijst met huid- en haarvriendelijke ingrediënten bevinden zich groeifactoren, peptiden, antioxidanten en sporenelementen die de ideale omgeving bieden voor een gezonde, sterke haargroei. Mesotherapie is een behandeling die geleidelijk aan meer bekendheid heeft gekregen en die tegenwoordig een veel toegepaste techniek is om haaruitval te verminderen. De formule die in de huid wordt geïnjecteerd kan uit meer dan 50 ingrediënten bestaan. Deze actieve bestanddelen worden afgestemd op de aandoening of het probleem dat wordt behandeld. Een mesotherapie kuur is een unieke behandeling. Met behulp van een mesogun worden de bestanddelen direct in het probleemgebied geïnjecteerd. Het gericht behandelen zorgt ervoor dat de weefselstructuren en de haarzakjes baat hebben bij een verbeterde doorbloeding.

Bitmap

Verloop mesotherapie haar kuur

Alhoewel mesotherapie bij haaruitval goede resultaten heeft, is het niet realistisch om na de eerste behandelsessie zichtbaar resultaat te verwachten. Er zijn meerdere sessies nodig om het haarverlies te stabiliseren en de haargroei te verbeteren. Door de doorbloeding te stimuleren en essentiële voedingsstoffen te leveren, worden de haarzakjes aangemoedigd om sterkere haren te produceren. Er zijn echter 6 tot 10 sessies nodig om verbetering te zien. Over het algemeen heeft u na de kuurbehandeling vervolgafspraken als onderhoudsbehandeling nodig. Mesotherapie behandelt diverse oorzaken van haarverlies. Het behandeltraject begint met een consult bij een specialist. Om te beoordelen of en hoe mesotherapie bij u tot het gewenste resultaat kan leiden, worden de oorzaak en de mate van het haarverlies bekeken. Een specialist stelt uitgebreide vragen over uw gezondheid, eventuele chronische aandoeningen, bekendheid met allergieën en medicijn gebruik. Op basis van de antwoorden en ondervindingen, wordt bepaald welke werkzame ingrediënten bij de mesotherapie gebruikt kunnen worden. De specialist licht toe hoe een mesotherapie haar kuur verloopt. Bij aanvang van de behandeling vinden de sessies wekelijks plaats. Vanaf de 5e of 6e sessie wordt de duur tussen de behandelmomenten langer. Een sessie duurt 10 tot 30 minuten en kan tussen uw werkzaamheden door gedaan worden. Hersteltijd is er in zeer beperkte mate. In de uren na een behandelsessie is het belangrijk om de huid met rust te laten en niet te gaan zwemmen of de sauna te bezoeken. Een volledige mesotherapie kuur duurt 4 tot 6 maanden.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Mesotherapie is geen wondermiddel

Na een aantal sessies zult u resultaten opmerken, maar verwacht geen wonder. In combinatie met een optimale haar-, en huidverzorging, regelmatige lichaamsbeweging, het vermijden van stress en een gezond voedingspatroon worden de resultaten verbeterd en geniet u langer van een gezonde haargroei. Mesotherapie wordt omschreven als een behandelkuur waar een onderhoudsbehoefte aan zit. Hoe vaak en wanneer u een onderhoudsbehandeling nodig heeft, hangt af van verschillende factoren. Tijdens een consult kan een specialist toelichten wat mesotherapie nabehandelingen precies omvatten. Iedereen reageert anders op mesotherapie, vandaar dat ook het behandeladvies varieert. Mesotherapie is een veilige techniek met beperkte bijwerkingen. Behandelsessies worden zonder verdoving gedaan. Door het tempo waarin de oppervlakkige injecties worden gegeven, voelt u nauwelijks pijn. Indien u dat wilt is het mogelijk om de huid die behandeld wordt, vooraf in te smeren met een verdovende crème. Mesotherapie is geschikt voor alle huidtypes en haarstructuren. De gemiddelde leeftijd waarop mesotherapie wordt overwogen is vanaf de vroege dertiger jaren. Zolang u gezond bent is er geen bovengrens. Behandelingen worden niet toegepast bij minderjarigen. Zoals bij de meeste andere behandelmethodes wordt mesotherapie niet toegepast tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding. Eventuele bekendheid met allergische reacties op een van de ingrediënten kan ook een reden zijn om de behandeling af te raden. Bijwerkingen zijn zeer beperkt. Op sommige injectieplaatsen kunnen kleine zwellingen en blauwe of rode verkleuringen opkomen, deze verdwijnen snel. Een enkele keer is er sprake van grotere kneuzingen. Mesotherapie bij haaruitval heeft nauwelijks invloed op uw werkzaamheden.

Kosten mesotherapie haaruitval kuur

De tarieven voor een mesotherapie behandeling variëren en worden beïnvloed door diverse factoren. Zo is de omvang van de behandeling van invloed, maar ook de werkzame bestanddelen die worden gebruikt kunnen meetellen. Juist omdat mesotherapie een persoonlijke behandelmethode is, is het belangrijk om persoonlijk kennis te maken met een behandelaar. U ontvangt een prijsopgave op maat en kunt gelijk vragen wat er allemaal bij het behandeltarief is inbegrepen en hoeveel behandelsessies worden toegepast. Het aantal klinieken en salons dat mesotherapie behandelingen aanbiedt is divers. Binnen- en buitenlandse behandelaars passen mesotherapie meer en meer toe bij de behandeling van huidaandoeningen en problemen met de haargroei. Mesotherapie is een cosmetische behandeling. Zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor een behandeling of mesotherapie haar kuur vrijwel nooit. Op de website van de Nederlandse Haarstichting kunt u meer informatie vinden over mesotherapie kosten.

Adviesgesprek mesotherapie haar kuur bij haaruitval

Haaruitval is een probleem waar veel mensen op een bepaald moment in het leven mee geconfronteerd worden. Onafhankelijk van de oorzaak heeft haarverlies een zekere impact op uw uitstraling en zelfvertrouwen. Zoekt u naar een niet-chirurgische behandelmethode? Mesotherapie is een minimaal belastende techniek die in kuurvorm wordt aanbevolen. De samenstelling van de bestanddelen wordt volledig op uw behoefte afgestemd. Resultaten die behaald worden zijn goed, al heeft niet iedereen direct zichtbare verbetering. Online vindt u ervaringsverhalen en reviews van mensen die mesotherapie hebben laten toepassen. Wilt u meer weten over deze behandeltechniek? Laat uzelf voorlichten door specialisten die weten hoe de techniek op de juiste manier ingezet kan worden. Mesotherapie kan ook als aanvulling op een haartransplantatie worden overwogen. De specialisten van GlobalHair vertellen u meer over deze combinatie. GlobalHair is telefonisch of via WhatsApp bereikbaar op +31 6 3338 8757.

Mesotherapie kuur – FAQ

Een mesotherapie kuur is een behandeltraject dat uit een aantal sessies bestaat. Een kuur omvat gewoonlijk 6 – 10 behandelsessies en duurt 4 tot 6 maanden.

Bij aanvang van de kuur vinden de sessies wekelijks plaats. Na een aantal sessies, wanneer verbetering zichtbaar wordt, neemt de frequentie af en is de tussenliggende tijd langer. Dit verschilt per persoon. De een ziet eerder verbetering dan de ander.

Kosten van de behandeling variëren per kliniek of salon. Mesotherapie in kuurvorm kost tussen € 750 en € 2.000. Vergelijken is interessant. Let daarbij op of hetzelfde aantal sessies is inbegrepen en wat de eventueel bijkomende kosten zijn.

De duur van een sessie hangt af van de omvang van het behandelgebied. U moet rekening houden met 10 tot 30 minuten. De specialist vertelt u voor aanvang van de kuur hoelang elke sessie duurt.

Nee. Mesotherapie sessies kunnen tussendoor plaatsvinden. Downtime is er niet. Na de sessie kunt u de meeste werkzaamheden en activiteiten gewoon doen. Wel let u op dat u het behandelde gebied de eerste uren droog houdt. Het gebruik van alcohol is van invloed op de doorbloeding en het is beter om tot zo’n 72 uur na de sessie geen alcohol te drinken.

Mesotherapie is een toepassing die zowel door haarklinieken als huidtherapeuten wordt aangeboden. Het succes van de techniek hangt af van de samenstelling van de mesotherapie vloeistof. Ervaren specialisten die nauwkeurig onderzoek doen naar de gezondheid van uw hoofdhuid en de oorzaak van het haarverlies weten welke bestanddelen aan uw unieke behoefte voldoen, waardoor goede resultaten bereikt worden.

De behandeling is persoonlijk. Als u het aanbod wilt vergelijken is het belangrijk om naar een aantal consulten te gaan. Alleen na een consult krijgt u een behandelplan op maat. Vergelijk de verschillende kuren met elkaar, waarbij u extra aandacht besteed aan de inhoud en samenstelling van een behandeltraject.

Mesotherapie bij haaruitval is een alternatieve geneeswijze. Zorgverzekeraars vergoeden de kosten niet vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering biedt soms beperkte mogelijkheden. Voorwaarden leest u na in uw zorgpolis.

Mesotherapie heeft tijdelijk resultaat. Om het effect te behouden heeft u jaarlijks vervolgbehandelingen nodig.

In principe is verdoven niet nodig. Een sessie verloopt zeer snel en eventuele pijn is van zeer korte duur. U kunt er voor kiezen om uw huid voor de sessie te behandelen met verdovende crème. De specialist geeft u hierover advies.

Bijwerkingen en complicaties zijn zelden. Zolang er vooraf onderzoek wordt gedaan naar uw algemene gezondheid en bekendheid met allergieën, beperken de bijwerkingen zich tot tijdelijke zwellingen in het behandelgebied.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.