facebook pixel

Meer dan 5000 behandelingen...

Mesotherapie haar voordelen

Zoekt u naar mesotherapie haar voordelen? Mesotherapie is een moderne cosmetische behandeltechniek die wordt toegepast bij huidproblemen en haaruitval. Het is een relatief goedkope procedure en een niet-chirurgische ingreep. Voor een goed resultaat laat u de ingreep toepassen door een bekwame specialist. De mesotherapie voordelen lopen uiteen en worden door iedereen op eigen unieke wijze ervaren.

Mesotherapie techniek

Alhoewel mesotherapie geen chirurgische ingreep is, valt de behandeling onder cosmetische behandelingen, bedoeld om probleemgebieden op het gezicht, hoofd en lichaam te behandelen. Verschillende huidproblemen worden effectief behandeld. De techniek wordt steeds vaker gebruikt als haaruitvalbehandeling en ter bevordering van de haargroei. Mesotherapie werkt door een reeks injecties toe te passen in de middelste en buitenste huidlagen om onder andere vetophopingen op te lossen en de doorbloeding te stimuleren. De oplossing die wordt geïnjecteerd bestaat uit vitamines, mineralen, enzymen, platenextracten en andere werkzame stoffen. De combinatie van bestanddelen wordt door de arts op uw unieke behoefte afgemeten. Elk resultaat is anders en meerdere behandelsessies zijn nodig om het probleem of de aandoening optimaal te kunnen behandelen. Tijdens een consult wordt gekeken of en hoe mesotherapie bij u toegepast kan worden. De specialist adviseert een aantal behandelsessies, het volgen van mesotherapie is doorgaans voordeliger dan losse behandelafspraken. De tijd die tussen de behandelingen zit, varieert. Bij aanvang van het behandeltraject volgen de behandelingen zich snel op. Wanneer verbetering zichtbaar wordt, neemt de frequentie van de sessies af. Een compleet mesotherapie behandeltraject duurt ongeveer 6 maanden. Op de website van de Nederlandse Haarstichting staat ook veel interessante onafhankelijke informatie over mesotherapie.

Mesotherapie haar voordelen en nadelen

Elke behandeling bij haaruitval heeft unieke kenmerken en eigenschappen. Dit is voor mesotherapie niet anders. De techniek kan uiteenlopende oorzaken van haaruitval behandelen. Mesotherapie haar voordelen zijn:

 • Een behandelsessie duurt niet lang, ca. 15 tot 45 minuten.
 • Mesotherapie kan in kuurvorm worden gegeven, maar ook losse behandelingen zijn mogelijk.
 • Mesotherapie versterkt de haarzakjes en stimuleert de haargroei.
 • Bijwerkingen en complicaties zijn mild, terwijl er van (na)pijn zelden sprake is.
 • • De bestanddelen voeden de haarzakjes, waardoor uw haargroei verbeterd.
 • Mesotherapie wordt zonder anesthesie toegepast, u kunt uw werkzaamheden na de behandeling hervatten.
 • De behandeling wordt als nagenoeg pijnloos ervaren.

Alhoewel mesotherapie minimaal belastend en non-chirurgisch is, kent de techniek ook een aantal nadelen:

 • Mesotherapie is een relatief nieuwe behandeling bij haaruitval. Resultaten zijn divers waarbij de een sneller en beter resultaat heeft dan de ander.
 • De bestanddelen worden samengesteld op basis van de aandoening die behandeld wordt. Een enkele keer gebeurt het dat de ingrediënten minder betrouwbaar zijn.
 • Er bestaat een zekere kans op infecties.
 • Mesotherapie heeft in de meeste gevallen, meerdere sessies nodig om effectief te zijn. Sommige klinieken brengen elke sessie apart in rekening, terwijl anderen de behandeling in kuurvorm aanbieden.
 • Mesotherapie kan niet alle haarproblemen behandelen. Onderneem tijdig actie en wacht niet tot het haarverlies te ver gevorderd is.
 • Na het initiële behandeltraject zijn nabehandelingen noodzakelijk. Afhankelijk van uw situatie worden jaarlijks 1 à 2 vervolgbehandeling geadviseerd.
 • Er is onvoldoende wetenschappelijk onderzoek verricht naar de effectiviteit van mesotherapie.
Bitmap

De reikwijdte en mogelijkheden van mesotherapie tegen haaruitval

Intradermale injecties met werkzame bestanddelen worden met groot succes toegepast. Naast haaruitval worden onder andere spataderen en andere aandoeningen van het vaatstelsel behandeld. Het effect van mesotherapie maakt dat de behandelmethode voorkeur heeft bij het behandelen van bepaalde huidaandoeningen. Het grootste toepassingsgebied van mesotherapie is cosmetisch, van een medische noodzaak of behandeling is zelden sprake. Wat moet u weten voor mesotherapie? Voordat de behandeling wordt gestart, vindt een intakegesprek bij een specialist plaats. In deze fase van het traject is het belangrijk om de arts alles over uw gezondheid te vertellen. Met name als u chronische of allergische aandoeningen heeft, is het belangrijk om de arts hiervan op de hoogte te brengen. Mesotherapie kent geen echte contra-indicaties, m.u.v. een zwangerschap, maar kan afgeraden worden aan mensen die bekend zijn met aandoeningen als diabetes en bepaalde auto-immuunziekten. Bij het selecteren van de bestanddelen die in de injectievloeistof worden opgenomen, wordt rekening gehouden met uw gezondheid en eventueel medicijngebruik. Een arts herinnert u tijdens het consult aan de zaken waar u rekening mee dient te houden na een mesotherapie behandeling. De eerste dagen na een sessie laat u de sauna, het zwembad, het solarium en de fitnessruimte alleen. De arts geeft advies over de manier waarop u de behandelde huid deze dagen kunt verzorgen.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Risico’s en bijwerkingen mesotherapie

De risico’s van een mesotherapie behandeling zijn minimaal, mits de injecties worden toegediend door een ervaren specialist. Gemelde mesotherapie bijwerkingen zijn onder meer:

 • Misselijkheid, gevoeligheid.
 • Pijn, zwellingen, jeuk, roodheid en blauwe plekken op de injectieplaatsen.
 • De huid op de injectieplaatsen kan donker verkleuren en onder de huid kunnen bultjes gevormd worden.
 • Infecties en littekens.

De meeste bijwerkingen van mesotherapie haar zijn tijdelijk. De hoeveelheid van de verschillende bestanddelen die worden geïnjecteerd, zijn minimaal. Ernstige complicaties doen zich zelden tot nooit voor. Ook allergische reacties zijn een zeldzaamheid. Vooraf wordt immers gesproken over uw gezondheid en allergieën.

Wel of geen mesotherapie bij haaruitval?

Naast het behandelen van rimpels, het verwijderen van ongewenst vet en het verbeteren van de gezondheid van de huid, wordt mesotherapie in toenemende mate gebruikt bij haaruitval. Zowel alopecia androgenetica als alopecia areata kunnen behandeld worden. In de hoofdhuid worden met behulp van een mesogun in korte tijd een zeker aantal injecties gegeven, waarbij de vloeistof bestaat uit een unieke combinatie van vitamines, enzymen, mineralen en plantenextracten. Mesotherapie bij haaruitval kan:

 • Een hormonale onbalans herstellen.
 • Voedingsstoffen leveren aan de haarzakjes.
 • De bloedcirculatie verbeteren.
 • De aanmaak van collageen en elastine stimuleren.

Meer weten over de mesotherapie haar voordelen? Hoe en of mesotherapie bij u succesvol is, kan vooraf moeilijk voorspelt worden. De techniek is daarvoor onvoldoende onderzocht. Als mesotherapie het gewenste effect heeft en de haargroei wordt verbeterd, heeft u jaarlijks één of meerdere opvolgbehandelingen nodig. Resultaten zijn niet blijvend. Bent u niet zeker of mesotherapie voor u de juiste behandelmethode is? Laat u voorlichten door een ervaren specialist. U kunt ook informatie inwinnen over andere behandeltechnieken, zoals een haartransplantatie of micro haar pigmentatie. Om aan uw verwachting te kunnen voldoen, is het belangrijk om aanhoudend haarverlies niet te lang te negeren. Hoe eerder u actie onderneemt, hoe beter de resultaten zullen zijn.

Mesotherapie voordelen – FAQ

Mesotherapie is een niet-chirurgische behandeling. Narcose of plaatselijke verdovingen zijn niet nodig. Behandelsessies vinden poliklinisch plaats en duren telkens 10 tot 30 minuten. Behandeling is mogelijk bij tijdelijk en blijvend haarverlies.

In vergelijking met een haartransplantatie of micro haar pigmentatie is mesotherapie relatief voordelig. Losse behandelingen worden vanaf € 125 aangeboden, terwijl behandelkuren verkrijgbaar zijn vanaf € 750.

Nee. De behandelde huid kan licht gezwollen zijn en op de injectieplaatsen kunnen tijdelijk bultjes verschijnen. Dit is nauwelijks zichtbaar. Na een sessie kunt u de gewone werkzaamheden hervatten.

Losse behandelsessies duren 10 tot 30 minuten, afhankelijk van de omvang. Een behandeltraject neemt 4 tot 6 maanden in beslag.

Mesotherapie is non-invasief. Downtime is er niet. De eerste 24 uur is het belangrijk om het haar en de hoofdhuid droog te houden en goed tegen zonlicht te beschermen. De specialist geeft u tips en verzorgingsinstructies die u toe kunt passen.

De resultaten van mesotherapie zijn wetenschappelijk onvoldoende onderzocht. De effecten die bereikt worden, verschillen per persoon. Het succes van de behandeling hangt af van de kennis en kunde waarmee een specialist de werkzame bestanddelen samenstelt. Een enkele keer blijft het gewenste resultaat uit.

In bepaalde gevallen wordt mesotherapie na een haartransplantatie toegepast. De cocktail van mineralen, vitamines, plantenextracten, antioxidanten en aminozuren voedt de haarzakjes en zorgt voor een sterkere haargroei.

De gezonde haargroei die met mesotherapie wordt bereikt, heeft jaarlijks vervolg- of nabehandelingen nodig. Het verschilt per persoon hoe vaak nabehandeling wenselijk is. Een specialist geeft u hier informatie over tijdens een consult.

Mesotherapie wordt bij volwassenen van alle leeftijden toegepast. Zolang u gezond bent en niet allergisch voor de gebruikte bestanddelen, kan behandeling plaatsvinden.

Ja, de meeste klinieken en salons bieden termijnbetalingen als mogelijkheid aan. De kosten die hiervoor in rekening gebracht worden zijn variabel. Om onaangename verrassingen te voorkomen, is het belangrijk om vooraf de totale kostprijs te weten.

Beide technieken bieden een oplossing bij haaruitval. De werkwijze is niet met elkaar te vergelijken. Mesotherapie versterkt de natuurlijke haargroei en vermindert het haarverlies. Micro haar pigmentatie wordt gebruikt om haarverlies te camoufleren en de haardos optisch te verdichten. Nieuwe haargroei of afname van het haarverlies is bij micro haar pigmentatie niet mogelijk.

Nee, de ingrediënten die in de hoofdhuid geïnjecteerd worden zijn bedoeld om de doorbloeding te verbeteren en de haargroei te stimuleren. Uw haardos ziet er gezond en sterk uit. Over beschadigingen of nadelige effecten op de haargroei hoeft u zich geen zorgen te maken.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.