Meer dan 5000 behandelingen...

Mesotherapie voorzorg en nazorg

Bent u benieuwd naar mesotherapie voorzorg en nazorg? Mesotherapie bestaat uit het injecteren van concentraties vitamines, mineralen, aminozuren en antioxidanten. Het is ontworpen om de natuurlijke cel vernieuwing te stimuleren, de doorbloeding te verbeteren en de haarzakjes van noodzakelijke voedingsstoffen te voorzien. De techniek is minimaal belastend en de resultaten veelbelovend. Mesotherapie voorzorg en nazorg zijn van invloed op de behandeling en het resultaat.

Mesotherapie voorzorg aandachtspunten

Iedereen bereidt zich op eigen manier voor op een cosmetische behandeling. Vaak begint u met het aanvragen van informatie en het vergelijken van behandelmogelijkheden. Mesotherapie wordt in Nederland zowel in privé klinieken als schoonheidssalons aangeboden. Succesvolle resultaten worden bereikt door ervaren specialisten. Het samenstellen van de actieve bestanddelen vraagt veel kennis en expertise op diverse vlakken. Behandelaars geven instructies, zodat u zich optimaal kunt voorbereiden op een mesotherapie behandeling.

 • Vermijd in de dagen voor de behandelsessie het gebruik van aspirine, vitamine E, ontstekingsremmende geneesmiddelen zoals Motrin, Advil en/of Alève.
 • Beperk de inname van cafeïne en alcohol vanaf 24 uur voor de behandelsessie.
 • Gebruik eventueel voorgeschreven haargroeimiddelen volgens het schema van de specialist.
 • Breng 45 tot 30 minuten voor de geplande sessie de verdovende crème op de huid die behandeld wordt.
 • Meld u op tijd in de kliniek of salon.
 • Probeer zo ontspannen mogelijk in de behandelstoel plaats te nemen. Het pijngevoel is beperkt, terwijl de behandeltijd tussen de 10 en 30 minuten ligt.
 • Verzorg het haar en de huid voor en tussen de behandelsessies volgens het advies van de specialist.

Als voorbereiding op mesotherapie kunt u online reviews en ervaringen met behandelaars lezen. Haarweb.nl is een forum dat zich volledig richt op haargroei, haaruitval en behandelmogelijkheden. Ook mesotherapie is een onderwerp dat regelmatig wordt besproken. Wanneer u berichten op een forum leest, kijk dan ook naar het foto- en/of videomateriaal dat wordt geplaatst. Hierdoor krijgt u een compleet beeld van het verloop van een mesotherapie behandeltraject.

Bitmap

Mesotherapie nazorg aandachtspunten

Mesotherapie is een behandeling die u tussen de werkzaamheden door kunt laten toepassen. Direct na de sessie kunnen de meeste activiteiten zonder belemmering hervat worden. Een enkele keer kan een specialist adviseren om het behandelde gebied te koelen, om zwellingen tegen te gaan en daar waar nodig te verminderen. Het is mogelijk om na een behandelsessie wat roodheid en een licht branderig gevoel te ervaren. Dit neemt in de uren na de sessie vanzelf af. Andere punten van aandacht bij mesotherapie nazorg zijn:

 • Laat de behandelde huid minimaal 4 uur droog. Vermijd baden of douchen.
 • Eventueel blauwe plekken kunnen met Arnica gel behandeld worden. Mesotherapie bij haaruitval kan kleine blauwe plekjes veroorzaken.
 • Gebruik 24 tot 48 uur na de sessie geen ontstekingsremmers. Algemene pijnstillers zoals paracetamol kunnen wel gebruikt worden. De specialist heeft u eventueel een aangepast doseerschema gegeven voor de medicatie die u gebruikt.
 • De eerste 48 uur na de behandeling worden sauna’s, jacuzzi’s en hot tubs afgeraden.
 • Vermijd directe blootstelling aan de zon, zonnebanken, sauna of andere intense warmtebronnen.
 • Zwemmen in zowel open water als in een zwembad wordt gedurende een week afgeraden.
 • Zware lichamelijke inspanning en fysieke werkzaamheden kunt u na 48 uur weer verrichten.
 • Drink na een behandeling veel water.
 • Het volgen van een koolhydraat beperkt dieet met veel eiwitten kan het resultaat ten goede komen.
 • Drink een aantal dagen geen alcoholische dranken.

Resultaten van mesotherapie worden doorgaans opgemerkt tussen de 4e en 6e sessie, afhankelijk van de aandoening die wordt behandeld en uw natuurlijke metabolisme. Het haarverlies wordt afgeremd, ontstekingen nemen af en de haargroei ziet er gezonder uit. Resultaten lopen sterk uiteen. Niet iedereen bereikt het gewenste resultaat. Eventueel kan geopteerd worden voor een combinatie behandeling van bijvoorbeeld een haartransplantatie en mesotherapie.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Persoonlijke mesotherapie voorzorg en nazorg

Alhoewel de doelstelling om voor een bepaalde techniek te kiezen voor veel mensen gelijk is, namelijk het effectief behandelen van huidveroudering of het verminderen van haaruitval, zijn er verschillende manieren om een behandeling voor te bereiden. Zo kan het gebeuren dat u interesse heeft in een aantal oplossingen bij haarverlies. U vraagt informatie over de betreffende behandelingen en vergelijkt deze met elkaar. Vergelijken kan op basis van techniek, kostprijs, resultaat, duur van de behandeling en de beste kliniek of salon. Wat voor u een ideale oplossing is, hoeft dat niet per definitie voor iemand anders te zijn. Waar u enthousiast bent over mesotherapie bij haaruitval, kan iemand anders een voorkeur hebben voor een permanente oplossing in de vorm van een haartransplantatie. Hetzelfde geldt voor de manier waarop iemand de hoofdhuid en de haargroei verzorgt na een behandeling. Om van een optimaal resultaat te genieten, volgt u de tips en adviezen van de behandelaar zo goed mogelijk op. De instructies zijn vrij beperkt en de hersteltijd verloopt vlot. Bijwerkingen of complicaties doen zich zelden voor. Op de website van de Nederlandse Haarstichting kunt u meer informatie vinden over mesotherapie tegen haaruitval.

Video mesotherapie voorzorg

Wat u kunt doen als aanvulling op uw voorbereiding is het bekijken van mesotherapie video’s. YouTube biedt een groot aantal video’s die de behandeling gedetailleerd in beeld brengen. Zo ziet u hoe de hoofdhuid wordt gereinigd, waarna de oppervlakkige micro-injecties toegediend worden. De video’s laten zien hoe de apparatuur die gebruikt wordt eruit ziet en hoe het samenstellen van de bestanddelen gebeurt. De werkwijze van de mesogun wordt getoond en er komen mannen en vrouwen aan het woord die de behandeling hebben ondergaan. U kunt zowel mesotherapie video’s zien van binnen- als buitenlandse behandelingen.

Consult mesotherapie

Een behandeling bij haaruitval is ingrijpend. Het verminderen van haaruitval en het verbeteren van de haargroei is belangrijk voor het zelfvertrouwen. Uw haardos is onderdeel van uw uitstraling en wanneer deze uitstraling verandert is dat van invloed op zowel uw psychische als fysieke gesteldheid. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden van mesotherapie en uw geschiktheid voor deze techniek, kunt u een afspraak maken voor een consult. Bent u benieuwd naar de combinatie tussen een haartransplantatie en mesotherapie? Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult bij GlobalHair in Leiden. De ervaren consulenten laten u resultaten zien van de behandeling en lichten toe hoe en of uw situatie in aanmerking komt voor een bepaalde behandeling of een combinatie van behandeltechnieken.

Mesotherapie voorzorg en nazorg – FAQ

Van tevoren vindt een consult bij de specialist plaats. Deze vertelt u wat u van de behandeling kunt verwachten en hoe de dagen voor een behandelsessie eruit zien. Eventueel kan uw medicatieschema een aantal dagen anders zijn dan gebruikelijk. Middelen als aspirine en andere niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen verhogen het risico op bloedingen en blauwe plekken.

Bijwerkingen van mesotherapie kunnen zijn: roodheid en een prikkelend tot branderig gevoel op de injectieplaatsen. Eventuele zwellingen en blauwe plekken bereiken hun piek 6 tot 72 uur na de sessie en nemen dan vanzelf af.

Mesotherapie-injecties worden in de epidermis laag van de huid geïnjecteerd. Het zijn oppervlakkige injecties van 1 tot 4 millimeter. Pijn is zelden. De meeste mensen die een beoordeling geven over de techniek spreken nauwelijks over pijn. Gevoelige personen kunnen het advies krijgen om de huid eerst in te smeren met verdovende crème.

Mesotherapie kan de huid verjongen, maar kan ook helpen de bloedcirculatie te verbeteren. Door actieve bestanddelen direct bij de haarzakjes te injecteren, wordt de invloed van DHT afgeremd. De haaruitval verminderd en de haargroei ziet er gezonder en sterker uit.

De eerste uren kunt u een verandert gevoel opmerken. Specialisten adviseren om de huid niet te wassen en/of niet te douchen tot minimaal 4 uur na de behandelsessie.

De eerste uren is het belangrijk om inspanningen te beperken. Bescherm de behandelde huid tegen zon en/of andere warmte bronnen. Beperk het gebruik van alcohol en zout om overmatige zwellingen te voorkomen. Zwellingen kunnen met koel kompressen tegengegaan worden.

Als voorbereiding op een eventuele behandeling, vraagt u advies aan een aantal specialisten. Deze beoordelen uw situatie en stellen een behandelplan op maat samen. Een gemiddelde kuur bestaat uit 6 tot 10 sessies. De ontwikkeling van resultaten verschilt per persoon en de manier waarop uw lichaam reageert op de behandeling.

Mesotherapie is meestal een behandeling die tussendoor gebeurt. U hoeft uw werkzaamheden niet langdurig te onderbreken. De meeste mensen gaan dezelfde dag of de volgende dag terug aan het werk. Verricht u fysiek zware werkzaamheden, vraag dan advies aan de behandelend specialist.

Hoe het behandeltraject eruit ziet en hoeveel tijd er tussen de sessies zit, wordt toegelicht tijdens het consult. Afhankelijk van de fase waarin het behandeltraject zich bevindt, kunt u op vakantie gaan. Hou er wel rekening mee dat u de hoofdhuid beschermt.

Nee, om het bereikte effect te behouden en eventueel verder te ontwikkelen zijn jaarlijkse nabehandelingen nodig. Vaak volstaan 1 à 2 vervolgbehandelingen. Dit verschilt echter sterk per persoon en hangt onder andere af van de manier waarop u de hoofdhuid en haar verzorgt.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.