facebook pixel

Meer dan 5000 behandelingen...

MHP behandeling

Als u last heeft van haaruitval, bent u niet de enige. Een groot aantal mannen en vrouwen heeft te maken met matige tot extreem haarverlies. Haarverlies komt niet alleen op latere leeftijd voor, in sommige gevallen wordt in de puberteit het eerste haarverlies al gezien. Haaruitval en kale plekken nemen onzekerheid en zelfs een minderwaardig zelfbeeld met zich mee. Micro haar pigmentatie, of een MHP behandeling, is een niet chirurgische behandeling waarmee haaruitval en kaalheid gecamoufleerd worden.

MHP behandeling uitgelegd

Micro haar pigmentatie is een innovatieve en geavanceerde methode, waarbij soms de vergelijking met de tatoeage techniek wordt gemaakt. Een MHP behandeling is op verschillende manieren uniek en onderscheidend van een tatoeage. Zo wordt er gebruik gemaakt van gespecialiseerde apparatuur en technieken om het semi-permanente pigment in uw hoofdhuid te injecteren. Micro haar pigmentatie is een behandeling die voor een goed resultaat met uiterste nauwkeurigheid en aandacht dient te worden uitgevoerd. De kwaliteit van de behandeling en het resultaat hangt van twee dingen af: het gebruik van state-of-the-art apparatuur en de ervaring van de MHP specialist die de behandeling uitvoert. Een MHP behandeling is een unieke ingreep die volledig op uw uiterlijk wordt afgestemd. Hierbij wordt rekening gehouden met uw huidskleur, huidtype en haarkleur. De behandeling zelf wordt doorgaans in 2 tot 3 behandelsessies voltooid: • Micro haar pigmentatie wordt door een intakegesprek bij een MHP kliniek voorafgegaan. Tijdens zo’n consult wordt gekeken naar de mogelijkheden en worden uw wensen en verwachtingen besproken. Gekeken wordt hoeveel hoofdzones behandelt kunnen worden en welk pigment de mooiste resultaten geeft. U ontvangt een persoonlijk behandelplan. • De eerste sessie legt de basis voor uw nieuwe look. Met behulp van een fijne naald wordt het gekleurde pigment in de bovenste huidlaag aangebracht. Zichtbare resultaten zijn direct zichtbaar. Na afloop van de ingreep zal de huid wat rood en mogelijk licht gezwollen zijn. Een gedeelte van het aangebrachte pigment wordt op natuurlijke wijze door het lichaam in de dagen en weken die volgen afgebroken. • Bij de tweede behandelsessie wordt het eerder bereikte resultaat verder verfijnd. De meeste mannen en vrouwen die micro haar pigmentatie laten toepassen hebben na 2 behandelingen een prima resultaat. • Een derde behandelsessie dient veelal als touch-up. Slechts een enkele keer zijn aanvullende behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

Bitmap

Resultaten micro haar pigmentatie

Als een van de weinige behandelingen tegen haaruitval geeft micro haar pigmentatie direct resultaat. Kale plekken worden gecamoufleerd, een dunne haardos is optisch voller en zelfs een kale schedel heeft na afloop natuurgetrouwe stoppeltjes. Het aangebrachte pigment is niet van echte haarstoppels te onderscheiden. De meeste MHP klinieken werken met semi-permanent pigment. Dat betekent dat het aangebrachte pigment na verloop van tijd wordt afgebroken. Afhankelijk van de manier waarop u de huid verzorgd gaan hier 1,5 tot 5 jaar overheen. Tussentijds kunt u altijd een nabehandeling of zogenaamde touch-up overwegen. Zo worden de bereikte resultaten behouden.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

MHP Prijzen

De prijzen voor een MHP behandeling variëren per MHP kliniek. Iedere aanbieder hanteert eigen tarieven, al zijn deze doorgaans wel gebaseerd op het aantal hoofdzones dat iemand laat behandelen. Hoofdzones? Ja, uw hoofd heeft een aantal zones. De zijkanten, uw kruin en de haarlijn zijn hiervan voorbeelden. Niet iedereen die een tricopigmentatie behandeling overweegt heeft dezelfde mate van haaruitval. Sommige mensen laten een aantal kale plekken opvullen, terwijl iemand anders voor een verzorgde geschoren look gaat. Vergelijkt u de prijzen? Kijk dan ook naar het aantal behandelsessies dat is inbegrepen. Het is doorgaans voordeliger om een behandelpakket af te nemen en niet te kiezen voor losse behandelsessies. Door de markt heen genomen kan gezegd worden dat MHP tarieven beginnen bij € 550, voor een hoofdzone en drie behandelsessies, en oplopen tot zo’n € 3.000 voor behandeling van alle hoofdzones en drie sessies.

MHP of andere behandeling tegen haaruitval?

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een haartransplantatie kan micro haar pigmentatie bij vrijwel iedereen met haaruitval worden toegepast. Ook bij een ver gevorderde mate van haaruitval en volledige kaalheid kan tricopigmentatie een oplossing bieden. Welke behandeling uw voorkeur heeft hangt niet alleen af van uw wensen en verwachtingen. Zo kunt u een voorkeur hebben voor een haartransplantatie, maar als de oorzaak van het haarverlies deze behandeling niet mogelijk maakt zoekt u wellicht een passend alternatief. Weet u niet direct welk soort behandeling bij u past? Laat u dan voorlichten door bijvoorbeeld een huisarts of dermatoloog. Deze kan, aan de hand van de oorzaak van uw haaruitval, al een eerste selectie maken. Zo heeft u een uitgangspunt en kunt u zich verder inlezen in de mogelijkheden. Op de website van de MHP kliniek kunt u ook veel interessante informatie vinden over de MHP behandeling.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.