Meer dan 5000 behandelingen...

Micro haar pigmentatie lang haar

Is micro haar pigmentatie lang haar mogelijk? Het is een bekend gegeven dat micro haar pigmentatie is ontworpen voor de behandeling van haarverlies en kaalheid. Mensen met kort haar zijn over het algemeen goede MHP kandidaten. De behandeling bootst het uiterlijk van natuurlijke haarstoppels na en geeft een verzorgde look. Maar wat veel mensen niet weten is dat micro haar pigmentatie lang haar ook uitstekende resultaten geeft. Hoewel MHP verschillende oorzaken van haarverlies behandelt, is het niet voor iedereen geschikt. De mogelijkheden hangen niet alleen af van het hebben van kort of lang haar. Ook uw gezondheid speelt een rol.

Doel micro haar pigmentatie lang haar

Het doel van MHP bij lang haar is om kale plekken te verbergen en uw haardos optisch voller te maken. De effectiviteit en het succes van de behandeling hangen af van de vaardigheid van de MHP-specialist en de mate van haarverlies. Mensen met langer haar die aan haarverlies lijden, hebben een grote kans om te profiteren van tricopigmentatie. Het haar moet niet geschoren of geknipt worden voor de behandeling en resultaten zijn meteen zichtbaar. Vaak voorkomende situaties waarbij scalp pigmentatie een oplossing biedt:

Vrouwen met diffuus haarverlies

Vrouwen die alopecia androgenetica en diffuus, of verspreide haaruitval ervaren, komen in de regel in aanmerking voor een MHP-behandeling. Op voorwaarde dat u gezond bent en geen last heeft van actieve hoofdhuidinfecties. Het pigment dat een MHP-specialist in de uitgedunde gebieden aanbrengt, verbergt de hoofdhuid aan het gezicht en maakt uw haardos optisch voller. Om een natuurlijk resultaat te bereiken is het nodig om de kleur van het pigment nauwkeurig af te stemmen op uw haar- en huidskleur. Bijkomend voordeel van de behandeling is dat uw haarlijn intact blijft.

Bitmap

Mannen met beperkt verspreid haarverlies

Veel mannen zijn bekend met verspreid haaruitval. Omdat dunner wordend haar over het algemeen niet zo ingrijpend is als haaruitval, hebben ook mannen met langer haar de mogelijkheid om voor micro haar pigmentatie te kiezen. Het is niet nodig om uw lange haar te millimeteren. De techniek is ook gunstig voor mannen met een terugtrekkende of veranderende haarlijn, zolang er een redelijke haardichtheid in dat gebied is. Niet alle mannen met haarverlies hebben te maken met erfelijke kaalheid. Het goede nieuws is dat micro haar pigmentatie aan verschillende soorten en oorzaken van haarverlies een oplossing biedt.

Mensen met alopecia areata

In tegenstelling tot erfelijke kaalheid, dat een blijvende vorm van haarverlies is, is alopecia areata tijdelijk. Pleksgewijze kaalheid is een auto-immuunaandoening waarbij uw eigen lichaam de haarzakjes aanvalt en ronde, kale plekken veroorzaakt. Omdat alopecia areata geen onderscheid maakt tussen kinderen en volwassenen nemen artsen een afwachtende houding aan als het gaat om behandelingen. In veel gevallen herstelt de haargroei zich uiteindelijk vanzelf, al gaan hier maanden overheen. Als u niet zolang met opvallende kale plekken wilt rondlopen, is micro haar pigmentatie een geschikte behandeltechniek. Specialisten passen scalp pigmentatie toe bij volwassenen van alle leeftijden.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Moeilijke keuze voor de juiste behandeling

Natuurlijk is het vervelend om haaruitval te ervaren. Door het onvoorspelbare karakter van haarverlies, is het niet altijd meteen duidelijk wat de oorzaak is. Ongeacht de reden en of het haarverlies tijdelijk of blijvend is, u bent gebaat bij het vinden van een passende oplossing. Micro haar pigmentatie heeft geen ernstige gevolgen op uw gezondheid en de bijwerkingen blijven vooral beperkt tot tijdelijke zwellingen en soms wat blauwe plekjes. Omdat een ervaren specialist u altijd eerst voorlicht over de techniek en eventueel een proefstukje zet om overgevoeligheid uit te sluiten, is de kans op een allergische reactie klein. Online heeft u toegang tot uitgebreide informatie over niet alleen de oorzaken van haaruitval, maar ook de beschikbare oplossingen en behandelmethodes worden uitgebreid omschreven. Als u niet weet wat in uw situatie de beste behandeltechniek is, is een gesprek met uw huisarts een goed startpunt.

Advies verspreid haarverlies

Ziet u uw hoofdhuid hier en daar tussen uw lange haar door? Het zien van de hoofdhuid kan uw zelfvertrouwen aantasten. Vooral als u niet weet wat de oorzaak is en of u binnenkort al uw haar zult verliezen. Uw huisarts, maar ook een dermatoloog onderzoeken en diagnosticeren de oorzaak van het uitdunnen van uw haar en geven advies over beschikbare behandelingen. Omdat er verschillende oplossingen zijn, doet u online alvast wat onderzoek naar haarklinieken, behandeltechnieken, kosten en resultaten. Bij tijdelijke haaruitval is herstel van de haargroei te verwachten, dit is bij alopecia androgenetica helaas niet het geval. Micro haar pigmentatie is een van de behandelmogelijkheden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een haartransplantatie is dit een niet-chirurgische behandeling die geschikt is voor een brede doelgroep.

Onderzoek en advies tricopigmentatie

Lang haar dat uitvalt, heeft invloed op uw uitstraling. Ook uw zelfvertrouwen heeft onder het haarverlies te lijden. Als u regelmatig vragen krijgt of aangekeken wordt op uw haardos, is een behandeling nodig. U heeft geen zin om uw haar af te knippen en een dure chirurgische ingreep is misschien wat te veel van het goede. Micro haar pigmentatie is dan een prima techniek. Door gekleurd pigment in de hoofdhuid aan te brengen, wordt uw haardos optisch voller en ziet uw haar er gezonder uit. Een behandeling bestaat uit drie afzonderlijke sessies, waarbij u direct resultaat heeft. De resultaten zijn langdurig, maar uiteindelijk zijn touch-ups nodig. De prijs die u voor deze behandeling betaalt, is afhankelijk van de omvang en de specialist die het pigment aanbrengt.

Advies scalp pigmentatie bij lang haar

Zoekt u een geschikte behandeling voor haarverlies met lang haar? Kijk wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen micro haar pigmentatie en een haartransplantatie. In een verblijvend gesprek, laten onze consulenten zien hoe een haartransplantatie nieuwe haargroei op kale plekken weer mogelijk maakt. Dit is iets wat ontbreekt bij een MHP-behandeling. Scalp pigmentatie heeft alleen maar optische resultaten, van nieuwe haargroei is geen sprake. Omdat de meeste mensen om de anderhalf tot drie jaar een nabehandeling nodig hebben, is ook micro haar pigmentatie op termijn een dure behandeltechniek. Een haartransplantatie is eenmalig. Wilt u meer weten over een haartransplantatie? Maak een afspraak voor een gratis consult.

Micro haar pigmentatie voordelen en nadelen FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over micro haar pigmentatie voordelen en nadelen. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Ja, het is niet nodig om uw haar vooraf te knippen of te millimeteren. Het pigment wordt tussen de lange haren aangebracht en geeft uw haardos een voller uiterlijk.

Micro haar pigmentatie creëert het idee van een volle haardos. Als u lang haar heeft dat door haarverlies is uitgedund, kunnen de resultaten er goed uitzien. Verwacht geen nieuwe haargroei. De resultaten zijn langdurig, maar op langere termijn zijn nabehandelingen nodig.

Gemiddeld zit u 2 tot 6 uur in de behandelstoel. Dit is afhankelijk van de mate van het haarverlies. De meeste vrouwen hebben 2 tot 3 sessies nodig om het best mogelijke resultaat te behalen. Tussen de sessies zit een periode van een paar weken.

Nee, micro haar pigmentatie gebeurt zonder (plaatselijke) verdoving. MHP-specialisten adviseren het gebruik van een verdovende crème, zodat u weinig voelt van het aanbrengen van het pigment. De crème kan het lange haar wat vettig maken. Omdat de hoofdhuid een paar dagen droog moet blijven, kan het vette haar wat in het oog springen.

De lengte van het haar is niet van invloed op het behandeltarief. Wat wel bepalend is voor de kostprijs zijn het aantal behandelzones en de sessies die u laat toepassen.

Nee. De apparatuur die gebruikt wordt, is verfijnd en beschadigd de natuurlijke haargroei niet. Het pigment wordt in bovenste hoofdhuidlaag aangebracht, terwijl de haarzakjes dieper gelegen zijn. Als u de instructies en adviezen van de specialist toepast, herstelt de huid zonder bijwerkingen en hoeft u zich over beschadigingen aan het haar geen zorgen te maken.

De kleur van het pigment past bij de natuurlijke kleur van uw haarstoppels en de kleur van uw hoofdhuid. Door de kleur zorgvuldig af te stemmen ontstaat een natuurlijk resultaat.

Niet iedereen en/of alle oorzaken van haarverlies komen in aanmerking voor een haartransplantatie. Micro haar pigmentatie is een techniek die zelfs bij volledige kaalheid met goede resultaten wordt toegepast. Wat de beste oplossing is voor u, bespreekt u met een consulent tijdens een consult in de kliniek.

Onmiddellijk na het aanbrengen van het pigment ziet u resultaat. In het begin is de intensiteit van de kleur feller dan verwacht. Dit normaliseert zich binnen een aantal dagen tot weken. Uw haardos ziet er direct voller uit.

Er is geen downtime en de meeste werkzaamheden of activiteiten kunt u doen. U krijgt het advies om de hoofdhuid de eerste dagen droog te houden en niet te zweten. Water en zweet hebben invloed op de genezing van de hoofdhuid.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.