Het combineren van behandelingen tegen haaruitval is niet vreemd. Het gebruik van een haargroeimiddel in combinatie met laser licht therapie of zelfs een FUE haartransplantatie komt geregeld voor. Maar hoe zit het met micro haar pigmentatie voor of na haartransplantatie? Is dit mogelijk of wordt dit zelden toegepast? Wat veel mensen niet weten is dat de combinatie van deze twee behandelingen in sommige situaties interessant kan zijn en bovendien goede resultaten oplevert.

Micro haar pigmentatie voor of na haartransplantatie – Foto door MHP kliniek.

Micro haar pigmentatie voor een haartransplantatie

Haartransplantaties zijn populair en worden wereldwijd toegepast bij blijvend haarverlies. De resultaten zijn goed en door gebruik te maken van uw eigen donormateriaal is de kans op afstotingsverschijnselen vrijwel nihil. Toch staat niet iedereen die last heeft van haaruitval direct te springen bij het idee van een haartransplantatie. Het is immers een ingrijpende chirurgische ingreep met een behoorlijk kostenplaatje. Als alternatief kan dan tricopigmentatie worden overwogen. Het pigment dat in uw bovenste huidlaag wordt ingebracht, heeft het uiterlijk van natuurlijke haarstoppels waardoor uw huid minder zichtbaar opvalt. Kale plekken worden gecamoufleerd en uw haardos lijkt voller. De meeste MHP klinieken werken met semi-permanente pigmenten, die na verloop van 1,5 tot 5 jaar op natuurlijke wijze vervagen. U kunt voor een touch-up kiezen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om alsnog voor een haartransplantatie te kiezen.

Micro haar pigmentatie na haartransplantatie

Tricopigmentatie, of een haar tattoo, staat bekend om de mooie resultaten die met de behandeling bereikt worden. Dat de behandeling direct zichtbare effecten geeft is absoluut een pluspunt. Regelmatig vragen mensen zich of micro haar pigmentatie na een haartransplantatie mogelijk is. De redenen hiervoor lopen uiteen, maar de directe effecten spelen daar zeker in mee. Wat ook voorkomt is dat mensen die een haartransplantatie hebben ondergaan, soms niet tevreden zijn over de bereikte haardichtheid. Een tricopigmentatie behandeling wordt dan toegepast om de haardos optisch te verdichten. Ook littekens die na een FUT haartransplantatie zijn achtergebleven kunnen met behulp van micro haar pigmentatie gecamoufleerd worden. Wilt u graag meer weten over micro haar pigmentatie na een haartransplantatie? Laat uzelf dan altijd informeren door een ervaren MHP specialist. Vaak kan een haarkliniek u hierover informatie en aanbevelingen geven.

Micro haar pigmentatie voor of na haartransplantatie

Het is niet in iedere situatie even eenvoudig om te bepalen of MHP al dan niet voor of na een haartransplantatie toegepast kan worden. Waar vrijwel iedereen met haarverlies voor micro haar pigmentatie in aanmerking komt, is dat bij een haartransplantatie zeker niet het geval. De mogelijkheden en het succes van een haartransplantatie hangen nauw samen met de oorzaak van het haarverlies en de mate waarin dit reeds is gebeurd. Beschikt u niet over voldoende donormateriaal dan heeft een haartransplantatie weinig zin, dat zal een ervaren haartransplantatie specialist u ook in alle eerlijkheid vertellen. Daarnaast kan voor een haartransplantatie ook niet met zekerheid worden gezegd of na de ingreep tricopigmentatie ‘moet’ laten toepassen. Micro haar pigmentatie na een haartransplantatie is een persoonlijke keuze om het haar optisch voller te laten lijken. Weet u niet wat u moet of kunt doen? Maak afspraken bij zowel haartransplantatie als MHP specialisten deze kunnen u precies vertellen wat de mogelijkheden zijn.

MHP en haartransplantatie ervaringen

Roept de combinatie van tricopigmentatie en een haartransplantatie vragen bij u op? U bent niet de enige die twijfelt tussen een of meerdere behandelmethodes. Vragen en onzekerheden die u heeft, worden voor een gedeelte beantwoord door het meelezen op een forum en door het lezen van ervaringsverhalen van anderen. Waar vindt u dit soort informatie? Haarweb is een goede uitgangsbasis, maar ook persoonlijke blogs en lotgenoten fora kunnen uitkomst bieden. Probeer ook om foto’s en, indien mogelijk, video’s van beide behandelmethodes te bekijken. Zie hoe een resultaat is met de ene behandeling en wat het verschil is als voor een combinatie wordt gekozen. Niet onbelangrijk daarbij is om te zien waarom iemand precies voor micro haar pigmentatie en een haartransplantatie heeft gekozen en in welke volgorde beide ingrepen hebben plaatsgevonden.

adviesgesprek

Wilt u iets doen aan het haarverlies waar u last van heeft? Spreekt micro haar pigmentatie u aan, maar klinkt een haartransplantatie ook interessant? De consulenten van GlobalHair adviseren u vrijblijvend over de FUE haartransplantatie en de resultaten die hiermee bereikt worden. Het verschil en de mogelijkheden in combinatie met tricopigmentatie worden, indien gewenst, toegelicht. Het consult is het aangewezen moment om de vragen die u heeft te stellen. Hoe maakt u een afspraak? Door het contactformulier in te vullen of door te bellen met +316 44 36 36 22. Op de website van de MHP kliniek kunt u ook veel interessante informatie vinden over micro haar pigmentatie.