Home » Saffier techniek haartransplantatie

De saffier techniek is een van de nieuwe ontwikkelingen op FUE haartransplantatie gebied. Dat betekent dat met de toch al succesvolle FUE methode nog betere resultaten bereikt kunnen worden. De techniek wordt in diverse haarklinieken aangeboden. Met de saffier techniek wordt een hogere haardichtheid bewerkstelligt. Het is echter een haartransplantatie methode die duurder is dan de gewone micro FUE techniek. Lees ook alles over de DHI haartransplantatie.

Saffier techniek haartransplantatie.
Saffier techniek haartransplantatie.

Wat houdt de saffier techniek haartransplantatie in?

In tegenstelling tot een traditionele FUE haarimplantatie wordt bij de saffier techniek gebruik gemaakt van een saffieren punt om de kanaaltjes te openen. Deze saffierbladen worden volledig van saffier gemaakt en kunnen het resultaat van de ingreep perfectioneren. Onderzoek heeft uitgewezen dat perfectie inderdaad wordt geboden en dat patiënten minder ongemakken ervaren tijdens de ingreep en de herstelperiode. De mesjes met de speciaal ontworpen saffierbladen worden gebruikt tijdens haartransplantaties die volgens de FUE methode worden uitgevoerd. Een haarchirurg hanteert de mesjes om de kanaaltjes te openen. De saffierbladen zorgen voor een aanzienlijk hogere haardichtheid en natuurlijke groeirichting. Dit is mogelijk omdat de saffierbladen aansluiten bij de haarzakjes, waardoor het haar getransplanteerd kan worden in een hoek van 40-45 graden. De dikte van de naaldjes verschilt van 0.8 tot 1.5 mm. Gekozen wordt voor een diameter die perfect aansluit bij de structuur van uw haar. De samenstelling van de saffierbladen zorgt voor verkleining van infectie risico’s en een slechte wondgenezing. De saffier techniek haartransplantatie brengt de ervaring van een haarimplantatie naar een ander niveau.

Voordelen saffier techniek haartransplantatie

Uiteraard kent de nieuwste behandeltechniek ook een aantal interessante voordelen ten opzichte van bestaande technieken:

  • De doorbloeding wordt gestimuleerd, omdat de kanalen in de juiste huidlaag worden geopend. Hierdoor hebben de getransplanteerde haarzakjes het voordeel van een betere voeding.
  • Kanalen die op de ‘gewone’ manier worden geopend met een mesje, naald of laser kunnen omliggende haren beschadigen. Het saffierenblad beperkt dit risico tot een absoluut minimum.
  • De herstelperiode van kanalen die met een saffierenblad worden geopend is aanmerkelijk lager dan wanneer wordt gewerkt met een mesje, laser of naald. Gemiddeld is de huid na 5 dagen hersteld, terwijl dit anders 7 tot 10 dagen duurt. Herstel verschilt van persoon tot persoon.
  • Het saffierenblad verliest nooit de scherpte. Zo worden alle kanalen op dezelfde wijze geopend, waardoor een hoog succes percentage wordt behaald. De ingreep wordt niet standaard door elke haarkliniek aangeboden. Het is een dure behandelmethode, die wellicht in de toekomst meer regelmatig zal worden toegepast. Op de website van de Nederlandse Haarstichting kunt u meer informatie vinden over haartransplantatie saffier methode.

Verschil saffier techniek en standaard FUE methode

Het enige verschil tussen de saffier haartransplantatie en de klassieke FUE behandelmethode zijn de bladen die gebruikt worden. Saffierbladen vs. Metaalbladen. Naast het feit dat saffier een waardevol kristal is, is het ook een handig element om incisies mee te maken. Het verliest nooit iets van de scherpte. Het gebruik van saffierblad bij de FUE techniek is een innovatieve ontwikkeling bij de haartransplantatie methode. Het is mogelijk om kleine kanaaltjes te openen, wat niet alleen tot een hogere haardichtheid maar ook tot een sneller herstel leidt. Naast de positieve verschillen zit er voorlopig ook nog wel een nadeel aan de techniek en dat is het prijskaartje.

Toepassing saffier techniek

Net zoals bij een FUT of FUE haartransplantatie vindt er eerst een uitgebreid intakegesprek plaats, waarbij de saffier methode uitvoerig wordt toegelicht. Tijdens het gesprek vraagt de arts naar uw gezondheid en medisch verleden. Er wordt gekeken naar de situatie van uw haaruitval, de structuur van het haar en uw hoofdhuid. U kunt uw wensen en verwachtingen toelichten. Vervolgens wordt gekeken of een FUE saffier haartransplantatie de beste oplossing is, voor uw haarverlies. Op de dag van de ingreep wordt uw haar eerst tot een lengte van 3 mm geschoren. Het donorgebied wordt plaatselijk verdoofd, waarna de haarzakjes geoogst worden. Als het oogsten is afgerond, worden de transplantatiegebieden eveneens plaatselijk verdoofd, waarna de haarzakjes geïmplanteerd worden in de kanaaltjes die met behulp van de saffierbladen zijn geopend. Door de minimale diameter die wordt gebruikt, wordt de kans op het niet goed vastgroeien beperkt. De ingreep wordt afgerond met het bedekken van het gebied met een bandage.

Herstel en resultaten

Op het gebied van herstel, verschilt de saffier methode niet of nauwelijks van de standaard FUE haartransplantatie. U krijgt adviezen van de behandelend arts en doet het de eerste dagen na de haarimplantatie rustig aan. De arts bespreekt met u wanneer u uw werkzaamheden weer volledig kunt uitvoeren en datzelfde is ook voor sportieve activiteiten van toepassing. Krijgt u verzorgingstips en/of producten voor uw haar en hoofdhuid? Gebruik deze zolang de arts dit adviseert. U zult zien dat de getransplanteerde haarzakjes vanaf de 2e of 3e weer hun haren verliezen. Geen reden om direct in de stress te schieten! Dit is ook bij de saffier techniek een normaal gevolg van de haartransplantatie die u heeft ondergaan. Het duurt meerdere maanden voordat nieuwe haargroei zichtbaar wordt. Pas na zo’n 12 maanden is het resultaat optimaal. Uiteraard kunt u uw haar in de tussentijd gewoon knippen en stylen naar wens. De resultaten die bereikt worden zijn blijvend. Haarklinieken die de saffier techniek aanbieden geven levenslange groeigarantie op de grafts die met succes getransplanteerd worden. Ook hier wordt gebruik gemaakt van donormateriaal dat afkomstig is uit uw haarkrans en dat andere kenmerken heeft als de overige hoofdharen. De kenmerken blijven na het transplanteren behouden en deze haarzakjes zijn ongevoelig voor het DHT hormoon wat voor erfelijke kaalheid zorgt.

Alternatief saffier techniek haartransplantatie

Nieuwe technologische verbeteringen en ontwikkelingen zijn mooi, zeker als dat een positief effect heeft op de resultaten die u van een ingreep verwacht. Toch doen de resultaten van de saffier techniek weinig onder voor de standaard micro FUE techniek. Het prijsverschil tussen beide behandelmethodes is echter behoorlijk. Als u weet dat u bij GlobalHair 4.500 haarzakjes met de FUE techniek laat transplanteren voor € 2.949 dan kan een saffier behandeling daar niet tegenop. Laat u vrijblijvend voorlichten over een haartransplantatie tijdens een consult. Onze consulenten kunnen u de verschillende behandeltechnieken haarfijn uitleggen. U maakt een afspraak door te bellen of WhatsAppen met +316 333 88 757 .  

Saffier techniek haartransplantatie FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over een Saffier techniek haartransplantatie. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

1. Wat houdt de saffier techniek precies in?

De saffier techniek maakt gebruik van een speciaal ontworpen saffierblad. Dit in plaats van een metalenblad. Het saffierblad wordt toegepast tijdens een FUE haartransplantatie. Het is dus in feite een innovatie of verbetering binnen de bestaande FUE techniek. De methode is ontworpen om de korstvorming tot een minimum te beperken en de genezing te versnellen.

2. Ben ik geschikt voor de saffier techniek?

Uw geschiktheid hangt af van diverse factoren en wordt beoordeeld door een ervaren specialist. U komt meestal in aanmerking voor een haartransplantatie als uw haaruitval wordt veroorzaakt door Alopecia androgenetica en als er nog voldoende donormateriaal aanwezig is. Daarnaast kan de saffier techniek uitkomst bieden voor het camoufleren van littekens, voor het verbeteren van de haardichtheid en voor een baard- snortransplantatie.

3. Wordt de saffier techniek bij vrouwen toegepast?

Meestal wordt het haar voor de haartransplantatie tot een lengte van 3 mm geschoren. Vrouwen die te maken hebben met diffuse haaruitval, voelen weinig voor het millimeteren van het haar. De techniek wordt dan ook niet standaard aan vrouwen voorgesteld. Vrouwen kiezen doorgaans voor een haarsparende FUE haartransplantatie.

4. Hoelang duurt een FUE haartransplantatie met de saffier techniek?

Afhankelijk van het aantal haarzakjes dat getransplanteerd wordt moet u rekenen op een behandelduur van 8 tot 10 uur.

5. Is de saffier techniek pijnlijk?

Nee, zowel het donorgebied als de ontvangstgebieden worden plaatselijk verdoofd voor het oogsten en implanteren van de haarzakjes. Dit gebeurt met behulp van plaatselijke injecties. De meeste mensen, ruim 90%, ervaart geen pijn tijdens de ingreep. Over de behandeling van eventuele napijn krijgt u advies van de behandelend arts.

6. Krijg ik kale plekken in het donorgebied door de haartransplantatie?

Nee, er wordt gekeken naar het beschikbare donormateriaal en daar wordt de behandeling mede op afgestemd. Ervaren haarchirurgen zullen niet te veel haarzakjes uit uw haarkrans wegnemen. Het blijft daardoor aan de achterzijde van uw hoofd onzichtbaar dat u een haartransplantatie heeft laten uitvoeren.

7. Wat kan ik verwachten van de saffier techniek?

Na afloop van de ingreep is uw behandelde huid rood en licht gezwollen. Het herstel gaat sneller dan bij een gewone FUE haartransplantatie. De gaatjes die gemaakt zijn in de transplantatiegebieden zijn kleiner, waardoor de kans op korstvorming ook kleiner is. Bij haartransplantaties waarbij gebruik wordt gemaakt van de saffier techniek is de huid meestal na 5 dagen hersteld. Ondertussen krijgt u het advies om niet aan de huid te krabben en/of te wrijven, hierdoor kan de huid beschadigd raken.

8. Heb ik direct zichtbare resultaten?

Nee, de ontwikkeling van de resultaten verloopt nagenoeg hetzelfde als bij een gewone FUE haartransplantatie. Dat betekent dat de getransplanteerde haren eerst uit kunnen vallen, voordat nieuwe haargroei zichtbaar wordt. Dit gebeurt zo’n 2 tot 3 weken na de ingreep. Drie tot vier maanden later, dit verschilt per persoon, gaat het haar opnieuw groeien. Pas na 12 maanden kan er worden gesproken van een definitief resultaat.

9. Is de saffier techniek veilig?

Ja, als de ingreep wordt uitgevoerd door een ervaren specialist of haarchirurg is het een zeer veilige cosmetische behandeling. Algemene operatie bijwerkingen kunnen zich voordoen, waaronder infecties, slechte wondgenezing, roodheid en zwellingen. De meeste bijwerkingen zijn zeer tijdelijk en nemen af in de dagen na de haartransplantatie. Heeft u een vermoeden van complicaties of aanhoudende koorts? Neem dan contact op met de haarkliniek waar u de haartransplantatie heeft laten toepassen.

10. Is er een leeftijdsgrens van toepassing?

De saffier techniek, als ook de gewone FUE techniek, wordt niet bij minderjarigen toegepast. Vanaf een leeftijd van 18 jaar kan een haartransplantatie uitgevoerd worden.

11. Wat zijn de kosten van een saffier FUE haartransplantatie?

Tarieven worden berekend op basis van het aantal grafts dat wordt getransplanteerd. Haarklinieken zijn vrij om eigen tarieven te bepalen. Hierin worden meestal ook de naamsbekendheid en locatie van de kliniek in mee berekend. Vraag bij meerdere aanbieders een persoonlijke prijsopgave aan. Let bij het vergelijken op dat er is gerekend met hetzelfde aantal haarzakjes.

12. Worden de kosten van een saffier FUE haartransplantatie vergoed?

Nee, zorgverzekeraars vergoeden deze kosten meestal niet. In zeer specifieke situaties kan een uitzondering gemaakt worden.

13. Kan ik een saffier FUE haartransplantatie in termijnen betalen?

Tegenwoordig zijn er diverse mogelijkheden om een cosmetische ingreep, zoals een haartransplantatie, in termijnen te voldoen. Verschillende kredietverstrekkers hebben zich gespecialiseerd in cosmetische behandelingen en/of het verstrekken van relatief kleine kredietbedragen. Om voor een krediet in aanmerking te komen moet u inzicht verschaffen in uw financiële situatie en dus maandelijkse inkomsten, uitgaven en eventuele andere (financiële) verplichtingen. U bent een kredietmaatschappij onder meer rentekosten verschuldigd.

14. Hoeveel haarzakjes kan ik laten transplanteren voor een mooi resultaat?

Dit verschilt per persoon en hangt onder andere af van de mate waarin de haaruitval is gevorderd en hoe het donormateriaal eruit ziet. Een ervaren haarchirurg kan dit nauwkeurig bepalen tijdens een intakegesprek. Uiteraard bespreekt de specialist zijn bevindingen met u. Aan de hand van het aantal haarzakjes dat wordt getransplanteerd ontvangt u een gepersonaliseerde prijsopgave.

15. Wat is een goed alternatief voor een saffier FUE haartransplantatie?

De micro FUE techniek is wereldwijd nog altijd de meest toegepast haartransplantatie methode. Resultaten die bereikt worden zijn uitstekend en zowel mannen als vrouwen kijken met tevredenheid terug op de FUE haarimplantatie die men heeft laten toepassen. De ingreep is veilig en kent nauwelijks bijwerkingen.

16. Is een gewone FUE haartransplantatie goedkoper?

Ja, dat is het zeker. Bij GlobalHair betaalt u voor een FUE haartransplantatie € 2.949 en heeft u de laagste prijsgarantie voor een FUE haartransplantatie in Turkije. Bij dit bedrag zitten ook 2 hotelovernachtingen, medicatie en VIP transfers inbegrepen. U hoeft voor het intakegesprek en de nazorg niet naar Turkije te reizen. GlobalHair beschikt over een vestiging in Leiden waar u welkom bent voor een consult.

17. Wat zijn de voordelen van de saffier techniek?

De voornaamste voordelen van de techniek zijn minder pijn, een kleinere kans op infecties, minder nabloedingen, cosmetisch mooie resultaten en minder littekens.

18. Wat zijn de nadelen van de saffier techniek?

De ontwikkeling van de techniek is relatief nieuw en wordt nog niet overal toegepast. Door het gebrek aan ervaring bij behandelend specialisten en de hoge kostprijs van de techniek is de kans op een teleurstelling aanwezig.

19. Kan ik een natuurlijk resultaat verwachten?

Haartransplantatie resultaten kunnen er volledig natuurlijk uitzien, zolang u naar de juiste haarchirurg gaat. Kandidaten voor een haartransplantatie maken zich geregeld zorgen over de resultaten, maar met een ervaren specialist die aantoonbare resultaten kan laten zien, bent u vrij zeker van een natuurlijk resultaat.

20. Kan ik kaal worden na een haartransplantatie?

Zelfs na een haartransplantatie kan het resterende haar blijven uitvallen. Daarom wordt geadviseerd om de ingreep niet op te jonge leeftijd te ondergaan. Een enkele keer kan na een paar jaar een nieuwe ingreep overwogen worden, om zo de nieuwe kale plekken op te vullen.

21. Kan een haartransplantatie fout gaan?

Een slechte haartransplantatie komt zelden voor. Teleurstellingen, stress, littekens en bijkomende kosten voor een herstelbehandeling kunnen voorkomen worden, door zorgvuldigheid te betrachten bij het selecteren van een haarkliniek en een behandelend haarchirurg.

22. Zijn de resultaten van de saffier techniek blijvend?

Ja, de bereikte resultaten zijn permanent. Getransplanteerde haarzakjes die afkomstig zijn uit de haarkrans blijven op de transplantatiegebieden blijvend haren produceren.

23. Hoe vaak kan ik een haartransplantatie laten toepassen?

Uw haarkrans is niet onuitputtelijk. Gemiddeld kunnen 5.000 haarzakjes geoogst worden uit het donorgebied zonder dat het haar zichtbaar dunner wordt. Wanneer u de eerste haartransplantatie op te jonge leeftijd ondergaat kan het gebeuren dat het donorgebied al zover is gebruikt, dat een eventuele behandeling afgeraden wordt. Laat uzelf altijd goed adviseren voordat u beslist de ingreep toe te laten passen.

24. Wordt de saffier techniek alleen gebruikt bij erfelijke kaalheid?

Haartransplantaties worden doorgaans alleen gedaan wanneer het haar uitvalt als gevolg van erfelijke haaruitval. Tijdelijke vormen van haarverlies worden zelden tot nooit met een haartransplantatie behandelt.

25. Kan ik voor de haartransplantatie roken?

Het is beter om al enkele weken voor de geplande haartransplantatie te stoppen met roken. Dit geldt zowel voor sigaretten, sigaren, pijptabak als een e-sigaret en/of een waterpijp. Ingrediënten die in tabaksproducten zitten hebben een nadelige invloed op de doorbloeding en kunnen de wondgenezing vertragen.

26. Kan ik kort na de haartransplantatie mijn haar in het donorgebied knippen of scheren?

Geadviseerd wordt om te wachten met het scheren of knippen van de haren, totdat nieuwe haargroei zichtbaar wordt. Te snel knippen of scheren kan het haargroeiproces verstoren en leiden tot een lagere haardichtheid.

27. Kan ik de kosten van de ingreep van mijn belastingaangifte aftrekken?

Laat uzelf eerst voorlichten door een belastingconsulent voordat u aangifte doet. Onder bepaalde voorwaarden kunnen zelf betaalde kosten voor medische zorg van de aangifte inkomstenbelasting worden afgetrokken.