Bent u benieuwd naar tricopigmentatie ervaringen? De gedachte aan haaruitval is genoeg reden om een ongemakkelijk gevoel in uw buik te krijgen. Het dunner worden van een gezonde haardos, is voor velen van ons een ontmoedigende gedachte. Maar het hoeft je zelfvertrouwen en sociale leven niet tot stilstand te brengen. Er zijn verschillende behandeltechnieken die u in staat stellen haaruitval op te lossen. Het is normaal om te schrikken van haaruitval, maar eronder lijden is zeker niet nodig. U staat er versteld van als u weet hoeveel mensen dagelijks kampen met haaruitval. Micro haar pigmentatie is een niet-chirurgische behandeltechniek met directe resultaten. Tricopigmentatie ervaringen vindt u online.

Micro haar pigmentatie of tricopigmentatie ervaringen

MHP en tricopigmentatie zijn verschillende benamingen voor dezelfde techniek, waarbij een ervaren specialist gekleurd pigment in de bovenste hoofdhuidlaag aanbrengt. De behandeling heeft als doel de illusie van haarzakjes na te bootsen en haarverlies te camoufleren. Een behandeling bestaat uit drie sessies en geeft langdurige resultaten. Na een langere periode kan het pigment beginnen te vervagen, waardoor nabehandelingen of touch-ups nodig zijn. Afhankelijk van de manier waarop u de haar tattoo verzorgd, is eens in de achttien maanden een touch-up wenselijk.

Volledig nieuwe look

Als tricopigmentatie op de juiste manier gebeurt, is het mogelijk om bij een touch-up een nieuwe look te creëren. Er zijn altijd risico’s voor een behandeling. Het is belangrijk om grondig onderzoek te doen en ervan overtuigd zijn dat micro haar pigmentatie is wat u zoekt. De haarlijn is met pigment te herstellen en uw haardos ziet er optisch voller uit dan eerder. Zelfs bij volledige kaalheid is tricopigmentatie een optie waarmee een geschoren look ontstaat.

Ervaring sleutel naar succes

Net zoals in de cosmetische chirurgie zijn er vakbekwame en minder bekwame MHP-specialisten die tricopigmentatie aanbieden. Iedere behandeling heeft een risico, dus is het belangrijk om altijd de vaardigheid en ervaring van de behandelaar te onderzoeken. Dit bepaalt het resultaat van de behandeling. Het aantal mensen dat micro haar pigmentatie overweegt, neemt toe en de interesse in de techniek stijgt. Behandelaars spelen daar op in door op basis van onder andere prijs te concurreren. Wees alert met aanbiedingen die ‘te’ goedkoop lijken. Zoek online ervaringen van mensen die gebruik gemaakt hebben van de aanbieding en lees wat hun bevindingen zijn. Het kan geen kwaad om kennis te maken met de behandelaar en een prijsofferte te vragen. Vraag tijdens een consult of u voorbeelden mag zien van tricopigmentatie behandelingen die iemand eerder heeft toegepast.

Veilige behandelmethode

Micro haar pigmentatie is veilig. Het aangebrachte pigment vervaagt op natuurlijke wijze en verkleurd niet blauw of groen, zoals bij tatoeage inkt soms wel gebeurd. De specialist kiest de kleurstelling van het pigment nauwkeurig en houdt hierbij rekening met uw natuurlijke haar- en huidskleur. Tijdens het consult heeft u gesproken over de zones die voor behandeling in aanmerking komen. De behandelaar verdeelt het pigment gelijkmatig over deze gebieden. Ervaren MHP-specialisten weten hoe ze natuurlijke resultaten bereiken zonder dat een onnatuurlijke dichtheid ontstaat.

Niet-chirurgische oplossing

Tricopigmentatie is niet-chirurgisch en minimaal-invasief. U kunt de behandeling zonder plaatselijke verdoving laten toepassen. Afhankelijk van uw pijngrens, kiezen mensen ervoor om de hoofdhuid eerst met een verdovende crème te behandelen voordat ze in de behandelstoel plaatsnemen. Het enige nadeel wat regelmatig genoemd wordt, is de tijd die u in deze stoel doorbrengt. Een behandelsessie duurt enkele aaneengesloten uren. Omdat drie sessies zijn inbegrepen, komt u een paar keer naar de kliniek. Al na de eerste sessie is verbetering zichtbaar. Uw hoofdhuid is minder goed zichtbaar en littekens vallen nauwelijks nog op. De kleur van het pigment is in het begin intensief. Dit neemt af in de dagen en weken na de behandeling. De tweede en derde sessie zijn bedoeld om het bereikte effect te verfijnen. Het is een geweldige behandeling voor mensen die last hebben van dunner wordend haar, alopecia areata en alopecia androgenetica. Micro haar pigmentatie verbetert uw zelfvertrouwen.

Ervaringen vergelijken

Iedereen heeft een eigen mening over een cosmetische behandeling die is toegepast. De manier waarop iemand zich voorbereidt varieert. Er zijn mensen die gebruikmaken van de eerste de beste aanbieding die ze krijgen, terwijl het vaak beter is om even verder te kijken en meerdere offertes aan te vragen. Ondanks dat het een niet operatieve ingreep is, bent u benieuwd naar het verloop van de behandeling en de resultaten die mogelijk zijn. Online zijn er websites en forums waar haaruitvalbehandelingen worden omschreven en waar mensen hun ervaringen delen. Deze berichten geven u enig idee van tricopigmentatie en de resultaten die deze techniek heeft. Niet alles aan deze methode is geweldig en niet iedereen is tevreden met het resultaat. Deze negatieve reviews zijn interessant om te lezen. U ziet waar u op moet letten en welke ‘fouten’ iemand heeft gemaakt, waardoor de ervaring is tegengevallen.

Objectief blijven

In uw zoektocht naar een oplossing voor haarverlies is het niet altijd makkelijk om objectief te blijven. Het spreekt voor zich dat u de beste resultaten nastreeft, maar ga niet overhaast te werk. Neem de tijd om de behandeltechnieken grondig te onderzoeken en met elkaar te vergelijken. Laat u adviseren door specialisten en maak kennis met haarklinieken. Heeft u na een consult een positief gevoel over het gesprek en heeft u vertrouwen in de specialist? Deze punten zijn ook met het oog op het resultaat, belangrijker dan de prijs die u voor een behandeling betaalt.

Tricopigmentatie advies

Micro haar pigmentatie is ook bij volledige kaalheid een techniek die u kunt overwegen, om haarverlies te verbergen. Waar een haartransplantatie niet langer mogelijk is, omdat er te weinig donormateriaal is, geeft tricopigmentatie uw hoofdhuid een geschoren look. Door de behandeling volledig op uw situatie af te stemmen, kunt u rekenen op een natuurlijk en langdurig resultaat. Nabehandelingen of het bijwerken van uw haarlijn zijn altijd mogelijk, net zoals met natuurlijke haargroei ziet uw haardracht er verzorgd uit. Overweegt u een tricopigmentatie behandeling? Neem gerust contact met onze consulenten op en maak een afspraak voor een verblijvend consult in Barendrecht. GlobalHair is telefonisch of WhatsApp bereikbaar op +31 6 33388757.

Tricopigmentatie ervaringen – FAQ

1. Is tricopigmentatie blijvend?

Nee. Tricopigmentatie heeft langdurige resultaten, maar door de geleidelijke vervaging van het gekleurde pigment zijn op den duur touch-ups nodig. Afhankelijk van de manier waarop het pigment beschermd is dit gemiddeld om de 18 tot 24 maanden.

2. Is tricopigmentatie geschikt voor alle vormen van haaruitval?

Tricopigmentatie is toegankelijk voor een brede doelgroep. In tegenstelling tot een haartransplantatie die eigenlijk alleen maar bij erfelijke kaalheid wordt toegepast, behandelt u met tricopigmentatie uiteenlopende oorzaken van haaruitval en/of haarproblemen. Wel is er voor de behandeling een consult met een specialist die uw geschiktheid beoordeelt.

3. Kan ik tricopigmentatie ongedaan laten maken?

Het gebeurt niet vaak, maar soms zijn er redenen om het pigment te laten verwijderen. Dit kan met laserbehandelingen, net zoals dat bij een gewone tatoeage gebeurt. Laserbehandelingen zijn gevoelig en de hoofdhuid is sowieso al extra gevoelig, waardoor het beter kan zijn om te wachten tot het pigment op natuurlijke wijze vervaagd.

4. Hoe vaak mislukt tricopigmentatie?

Als u kiest voor een ervaren specialist en een gerenommeerde kliniek, is de kans op mislukking klein. Door een uitgebreide screening vooraf, kan een specialist de resultaten vrij nauwkeurig inschatten. Het kan gebeuren dat het resultaat niet aan uw verwachting voldoet. Dit is niet hetzelfde als een mislukte behandeling, maar het gevolg van een teleurstellend gevoel.

5. Ziet tricopigmentatie er echt uit?

Tricopigmentatie kan er natuurlijk uitzien als het pigment op de juiste manier in de hoofdhuid wordt aangebracht. Ervaringen van anderen laten zien dat mensen regelmatig horen dat ze er jonger uitzien of dat er vragen gesteld worden over een nieuw kapsel. De exacte verandering is niet zichtbaar. Het pigment heeft indrukwekkende optische resultaten.

6. Hoelang duurt een behandelsessie?

De duur van de sessie hangt af van de omvang van de behandeling. Gemiddeld zit u tussen de 2 en 6 uur in de behandelstoel. De specialist vertelt u vooraf hoelang een sessie naar verwachting zal duren.

7. Krijg ik door tricopigmentatie een jongere uitstraling?

Haarverlies verandert uw uitstraling en wekt de indruk van veroudering. Tricopigmentatie helpt bij het vergroten van uw zelfvertrouwen door haarverlies te camoufleren. Het resultaat is een nieuwe look waardoor u er jeugdiger uitziet.

8. Is tricopigmentatie ook een behandeling voor grijs haar?

Tricopigmentatie biedt een oplossing voor alle haar- en huidskleuren. Een MHP-specialist weet hoe de kleur van het pigment het beste op uw natuurlijke haarkleur afgestemd wordt. Omdat regelmatige touch-ups nodig zijn, is de kleur van het pigment altijd in overeenstemming met uw natuurlijke haarkleur, deze verandert dikwijls als gevolg van veroudering.

9. Hoelang duurt een volledige tricopigmentatie behandeling?

De behandeling bestaat uit drie sessies met telkens een tussenpoos van een paar weken. Dat betekent dat een volledige behandeling een aantal maanden duurt. Door de sessies vooraf te plannen, weet u wanneer u klaar bent. Zeker als u de behandeling ondergaat voor een grote of bijzondere gebeurtenis is goed plannen nodig om stralend voor de dag te komen.

10. Is tricopigmentatie duur?

GlobalHair biedt tarieven tussen € 690 en € 2395. U ontvangt een prijsofferte tijdens een consult in de kliniek.