Is tricopigmentatie lang haar een gangbare behandeling? Het vinden van oplossingen voor haaruitval is moeizaam. De gedachte om uw haar te verliezen, maakt u onzeker en geeft uw zelfvertrouwen een flinke deuk. Toch is haaruitval een probleem waar mannen en vrouwen mee te kampen hebben. Het is een schrale troost, maar weet dat er met u velen zijn die hetzelfde ervaren als u. Er zijn veel redenen voor haarverlies, van stress tot erfelijk en alles wat daar tussen zit. Hoewel er veel oplossingen zijn, is tricopigmentatie lang haar een ideale behandeling voor tijdelijk en blijvend haarverlies. Micro haar pigmentatie lang haar en haar tattoo lang haar zijn ook belangrijk.

Techniek tricopigmentatie lang haar

Tricopigmentatie, ook wel micro haar pigmentatie of scalp pigmentatie genoemd, is een techniek voor het injecteren van pigment in de bovenste hoofdhuidlaag. De pigmenten bootsen de natuurlijke haarstoppels perfect na. Deze behandeling gebeurt met speciaal ontwikkelde apparatuur, uitgerust met kleine gesteriliseerde wegwerpnaalden, waarmee het hypoallergene pigment tot ongeveer 1 mm diep in de huid dringt. De stippels weerspiegelen haarstoppels en bedekken onder andere kale plekken en een uitgedunde haardos. Micro haar pigmentatie is een behandeling voor beginnend haarverlies, maar ook kaalheid is met de techniek te behandelen. Als u langer haar heeft, waardoor de hoofdhuid zichtbaar is of wordt, geeft tricopigmentatie optisch verbetering. Het pigment maakt het haar optisch voller zonder dat het van invloed is op de natuurlijke haargroei.

Succesvolle behandeltechniek haaruitval

MHP kent een toenemende mate van succes. Mensen zien de techniek meer als cosmetisch dan een chirurgische ingreep. In tegenstelling tot een haartransplantatie is het een eenvoudige, niet-invasieve techniek die bovendien goedkoper is. Het is ook niet onomkeerbaar: de pigmenten vervagen na verloop van tijd, waarna u de keuze heeft om een nabehandeling te laten doen of misschien toch voor een haartransplantatie te kiezen. De kleur van het pigment is aangepast om het perfect bij uw haarstoppelkleur te laten passen. Specialisten gebruiken meestal verschillende kleurpigmenten om verschillende tinten te creëren, net zoals dat ook bij een natuurlijke haardos het geval is. De redenen om voor tricopigmentatie te kiezen variëren:

Verbergen van haarverlies

Voor beginnend haarverlies, maar ook bij verspreide haaruitval en/of lichte kaalheid is tricopigmentatie een goede oplossing. Het is niet nodig om uw haar te knippen, het pigment kan tussen bestaande korte of lange haren aangebracht worden.

Creëren van meer haardichtheid en volume

Wanneer uw haar dun is en/of niet genoeg volume heeft, maakt tricopigmentatie de haardos optisch voller. Door het pigment tussen de bestaande haren aan te brengen, ziet uw haargroei er vol en gezond uit.

Verbergen van littekens

Littekens op de hoofdhuid geven u een ongemakkelijk gevoel. Vooral als het haar niet teruggroeit tast het litteken uw zelfvertrouwen aan. Micro haar pigmentatie biedt in dat geval een geweldige oplossing. Het litteken is door de kleur van het pigment niet langer zichtbaar.

Aanvullen haartransplantatie

Een enkele keer gebeurt micro haar pigmentatie als aanvulling op een haartransplantatie. Dit is om de geïmplanteerde gebieden verder te verdichten. Omdat het pigment geen invloed heeft op de natuurlijke haargroei, komt het resultaat van een haartransplantatie niet in moeilijkheden.

Behandeling begint met consult

Net zoals elke andere cosmetische of chirurgische ingreep, begint ook tricopigmentatie bij lang haar met een consult bij een specialist. Online presenteren micro haar pigmentatie specialisten zich en is het mogelijk om het aanbod met elkaar te vergelijken. Tijdens het gesprek laat een specialist zien hoe de behandeling eruit ziet, met welke apparatuur iemand werkt, hoe de voorbereiding en nazorg eruit zien en waar u verder rekening mee moet houden. Bent u bekend met allergieën? Het consult is het ideale moment om een proefstukje te laten doen, zodat allergische reacties uitgesloten worden. Na gebleken geschiktheid ontvangt u een prijsofferte op maat en kunt u de eerste sessie plannen.

Twee tot drie behandelsessies

Een behandelsessie gebeurt zonder plaatselijke verdoving. Van tevoren heeft u met de specialist het gebruik van een verdovende crème besproken. Na het desinfecteren van de hoofdhuid begint de sessie, die afhankelijk van de omvang enkele uren duurt. Het aanbrengen van het pigment is niet pijnlijk, maar ook niet helemaal vrij van ongemakken. Na de eerste sessie is de kleur van aangebrachte pigment intenser en feller dan verwacht. Deze felheid neemt geleidelijk aan af en heeft uiteindelijk een natuurlijke uitstraling. Vier tot zes weken later gebeurt de tweede sessie en verfijnd de specialist het effect. De derde sessie dient bij veel mensen als touch-up. Voor het verlaten van de kliniek krijgt u nazorginstructies.

Interessante techniek bij lang haar

Ook voor lang haar is tricopigmentatie een interessante techniek. Het haar hoeft niet geknipt of geschoren te worden. Micro haar pigmentatie simuleert een grotere haardichtheid en vermindert het contrast tussen de huidskleur en het haar. Het is mogelijk om meerdere hoofdzones te laten behandelen. Kies altijd voor een ervaren specialist. Deze weet de kleur van het pigment op de beste manier samen te stellen, zodat het onopvallend de hoofdhuid aan het zicht onttrekt.

Kosten tricopigmentatie bij lang haar

De kosten van micro haar pigmentatie liggen lager dan wanneer u voor een haartransplantatie kiest. Natuurlijk zijn beide technieken niet met elkaar te vergelijken en is bij tricopigmentatie geen nieuwe haargroei op uitgedunde plaatsen te verwachten. De prijzen variëren afhankelijk van het te behandelen gebied en de omvang van de behandeling. De kosten liggen gemiddeld tussen € 590 en € 3500, waarbij drie sessies in de behandeling zijn inbegrepen. Kies voor een deskundige specialist, die over aantoonbare ervaring beschikt. Vraag tijdens het gesprek of u voorbeelden mag zien van eerdere resultaten.

Tricopigmentatie of haartransplantatie?

Twijfelt u tussen tricopigmentatie en een haartransplantatie? Vraag advies aan verschillende specialisten. De consulenten van GlobalHair in Leiden vertellen u alles over een haartransplantatie en op welke manier de techniek bij u een mooi resultaat geeft. We laten u zien wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen deze chirurgische behandeling en een cosmetische haar tattoo. Blijkt uit het consult dat u in aanmerking komt voor een FUE haartransplantatie, dan krijgt u een behandeladvies en prijsofferte op maat. Een afspraak voor een gratis consult maakt u telefonisch of via WhatsApp op +31 6 3338 8757.

Tricopigmentatie lang haar – FAQ

1. Is tricopigmentatie mogelijk bij langer haar?

Tricopigmentatie is er voor mensen met zowel lang als kort haar. Ook volledige kaalheid kan met micro haar pigmentatie behandeld worden. Het doel van tricopigmentatie bij langer haar is het optisch verhogen van de volheid en dichtheid. Zowel haarverlies als gevolg van alopecia androgenetica, alopecia areata, tractie alopecia als telogeen effluvium wordt met tricopigmentatie gecamoufleerd.

2. Welke bijwerkingen heeft tricopigmentatie?

Tricopigmentatie is een veilige behandeling. Mogelijke bijwerkingen zijn allergische reacties. Dit risico wordt verkleind door vooraf een proefstukje te doen. Andere tijdelijke verschijnselen zijn lichte zwellingen, roodheid en blauwe plekjes op de hoofdhuid.

3. Hoeveel kost tricopigmentatie?

De kosten van tricopigmentatie variëren, omdat dit afhankelijk is van de mate van haarverlies en uw individuele behoeften. Tijdens een consult krijgt u van de specialist een offerte voor een behandelplan. GlobalHair hanteert een minimumprijs van € 690.

4. Duurt tricopigmentatie bij lang haar langer dan bij volledige kaalheid?

De duur van een sessie varieert tussen de twee en zes uur. De complexiteit en het aantal behandelzones is hierop van invloed. Wanneer u alleen maar een kale plek laat behandelen, bent u sneller klaar dan bij een sessie waarin alle hoofdzones aan bod komen.

5. Is het resultaat van een tricopigmentatie blijvend?

Een haar tattoo wordt aangebracht met semipermanent pigment. Onder invloed van zowel in- als externe factoren vervaagd de kleur met de tijd. Mensen die een haar tattoo laten aanbrengen, kiezen regelmatig voor een touch-up. De periode tussen de behandelingen is 18 tot 24 maanden.

6. Mag ik na een haar tattoo een hoofddeksel dragen?

Wees de eerste dagen voorzichtig met de manier waarop u de hoofdhuid aanraakt en behandelt. U kunt een hoofddeksel dragen dat niet te strak om de hoofdhuid zit en waarmee u niet gaat zweten. Het is beter om een paar dagen te wachten.

7. Waarom mag ik mijn haar niet wassen na een haar tattoo?

De hoofdhuid is gevoelig en aangeprikt om het pigment aan te brengen. Het duurt een paar dagen voordat de huid is herstelt. Vanaf 48 uur na een sessie kunt u de hoofdhuid en het haar voorzichtig wassen. Volg de adviezen van de specialist op en gebruik de voorgestelde verzorgingsproducten.

8. Krijg ik nieuwe haargroei na een tricopigmentatie behandeling?

Nee, de resultaten van tricopigmentatie zijn alleen maar optisch. Nieuwe haargroei is niet het gevolg van micro haar pigmentatie.

9. Hoeveel sessies heb ik nodig?

Een gemiddeld tricopigmentatie traject bestaat uit drie sessies, met telkens een tussenliggende periode van een paar weken. Door omstandigheden gebeurt het een enkele keer dat iemand meer sessies nodig heeft.

10. Is het pigment zichtbaar als ik mijn lange haar in een staart of vlecht draag?

Nee, ook dan is het pigment niet opvallend aanwezig.

11. Krijg ik de kosten vergoed?

Nee, tricopigmentatie is een cosmetische behandeling zonder medische noodzaak. Zorgverzekeraars vergoeden deze kosten niet. Als u een medische indicatie heeft, door bijvoorbeeld brandwonden of ongevallen, kunt u bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden en voorwaarden vragen.