facebook pixel

Meer dan 5000 behandelingen...

Tricopigmentatie lang haar

Is tricopigmentatie lang haar een gangbare behandeling? Het vinden van oplossingen voor haaruitval is moeizaam. De gedachte om uw haar te verliezen, maakt u onzeker en geeft uw zelfvertrouwen een flinke deuk. Toch is haaruitval een probleem waar mannen en vrouwen mee te kampen hebben. Het is een schrale troost, maar weet dat er met u velen zijn die hetzelfde ervaren als u. Er zijn veel redenen voor haarverlies, van stress tot erfelijk en alles wat daar tussen zit. Hoewel er veel oplossingen zijn, is tricopigmentatie lang haar een ideale behandeling voor tijdelijk en blijvend haarverlies.

Techniek tricopigmentatie lang haar

Tricopigmentatie, ook wel micro haar pigmentatie of scalp pigmentatie genoemd, is een techniek voor het injecteren van pigment in de bovenste hoofdhuidlaag. De pigmenten bootsen de natuurlijke haarstoppels perfect na. Deze behandeling gebeurt met speciaal ontwikkelde apparatuur, uitgerust met kleine gesteriliseerde wegwerpnaalden, waarmee het hypoallergene pigment tot ongeveer 1 mm diep in de huid dringt. De stippels weerspiegelen haarstoppels en bedekken onder andere kale plekken en een uitgedunde haardos. Micro haar pigmentatie is een behandeling voor beginnend haarverlies, maar ook kaalheid is met de techniek te behandelen. Als u langer haar heeft, waardoor de hoofdhuid zichtbaar is of wordt, geeft tricopigmentatie optisch verbetering. Het pigment maakt het haar optisch voller zonder dat het van invloed is op de natuurlijke haargroei.

Succesvolle behandeltechniek haaruitval

MHP kent een toenemende mate van succes. Mensen zien de techniek meer als cosmetisch dan een chirurgische ingreep. In tegenstelling tot een haartransplantatie is het een eenvoudige, niet-invasieve techniek die bovendien goedkoper is. Het is ook niet onomkeerbaar: de pigmenten vervagen na verloop van tijd, waarna u de keuze heeft om een nabehandeling te laten doen of misschien toch voor een haartransplantatie te kiezen. De kleur van het pigment is aangepast om het perfect bij uw haarstoppelkleur te laten passen. Specialisten gebruiken meestal verschillende kleurpigmenten om verschillende tinten te creëren, net zoals dat ook bij een natuurlijke haardos het geval is. De redenen om voor tricopigmentatie te kiezen variëren:

Bitmap

Verbergen van haarverlies

Voor beginnend haarverlies, maar ook bij verspreide haaruitval en/of lichte kaalheid is tricopigmentatie een goede oplossing. Het is niet nodig om uw haar te knippen, het pigment kan tussen bestaande korte of lange haren aangebracht worden.

Creëren van meer haardichtheid en volume

Wanneer uw haar dun is en/of niet genoeg volume heeft, maakt tricopigmentatie de haardos optisch voller. Door het pigment tussen de bestaande haren aan te brengen, ziet uw haargroei er vol en gezond uit.

Verbergen van littekens

Littekens op de hoofdhuid geven u een ongemakkelijk gevoel. Vooral als het haar niet teruggroeit tast het litteken uw zelfvertrouwen aan. Micro haar pigmentatie biedt in dat geval een geweldige oplossing. Het litteken is door de kleur van het pigment niet langer zichtbaar.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Aanvullen haartransplantatie

Een enkele keer gebeurt micro haar pigmentatie als aanvulling op een haartransplantatie. Dit is om de geïmplanteerde gebieden verder te verdichten. Omdat het pigment geen invloed heeft op de natuurlijke haargroei, komt het resultaat van een haartransplantatie niet in moeilijkheden.

Behandeling begint met consult

Net zoals elke andere cosmetische of chirurgische ingreep, begint ook tricopigmentatie bij lang haar met een consult bij een specialist. Online presenteren micro haar pigmentatie specialisten zich en is het mogelijk om het aanbod met elkaar te vergelijken. Tijdens het gesprek laat een specialist zien hoe de behandeling eruit ziet, met welke apparatuur iemand werkt, hoe de voorbereiding en nazorg eruit zien en waar u verder rekening mee moet houden. Bent u bekend met allergieën? Het consult is het ideale moment om een proefstukje te laten doen, zodat allergische reacties uitgesloten worden. Na gebleken geschiktheid ontvangt u een prijsofferte op maat en kunt u de eerste sessie plannen.

Twee tot drie behandelsessies

Een behandelsessie gebeurt zonder plaatselijke verdoving. Van tevoren heeft u met de specialist het gebruik van een verdovende crème besproken. Na het desinfecteren van de hoofdhuid begint de sessie, die afhankelijk van de omvang enkele uren duurt. Het aanbrengen van het pigment is niet pijnlijk, maar ook niet helemaal vrij van ongemakken. Na de eerste sessie is de kleur van aangebrachte pigment intenser en feller dan verwacht. Deze felheid neemt geleidelijk aan af en heeft uiteindelijk een natuurlijke uitstraling. Vier tot zes weken later gebeurt de tweede sessie en verfijnd de specialist het effect. De derde sessie dient bij veel mensen als touch-up. Voor het verlaten van de kliniek krijgt u nazorginstructies.

Interessante techniek bij lang haar

Ook voor lang haar is tricopigmentatie een interessante techniek. Het haar hoeft niet geknipt of geschoren te worden. Micro haar pigmentatie simuleert een grotere haardichtheid en vermindert het contrast tussen de huidskleur en het haar. Het is mogelijk om meerdere hoofdzones te laten behandelen. Kies altijd voor een ervaren specialist. Deze weet de kleur van het pigment op de beste manier samen te stellen, zodat het onopvallend de hoofdhuid aan het zicht onttrekt.

Kosten tricopigmentatie bij lang haar

De kosten van micro haar pigmentatie liggen lager dan wanneer u voor een haartransplantatie kiest. Natuurlijk zijn beide technieken niet met elkaar te vergelijken en is bij tricopigmentatie geen nieuwe haargroei op uitgedunde plaatsen te verwachten. De prijzen variëren afhankelijk van het te behandelen gebied en de omvang van de behandeling. De kosten liggen gemiddeld tussen € 590 en € 3500, waarbij drie sessies in de behandeling zijn inbegrepen. Kies voor een deskundige specialist, die over aantoonbare ervaring beschikt. Vraag tijdens het gesprek of u voorbeelden mag zien van eerdere resultaten.

Tricopigmentatie of haartransplantatie?

Twijfelt u tussen tricopigmentatie en een haartransplantatie? Vraag advies aan verschillende specialisten. De consulenten van GlobalHair in Leiden vertellen u alles over een haartransplantatie en op welke manier de techniek bij u een mooi resultaat geeft. We laten u zien wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen deze chirurgische behandeling en een cosmetische haar tattoo. Blijkt uit het consult dat u in aanmerking komt voor een FUE haartransplantatie, dan krijgt u een behandeladvies en prijsofferte op maat. Een afspraak voor een gratis consult maakt u telefonisch of via WhatsApp op +31 6 3338 8757.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.