Als u last heeft van haarverlies dan is tricopigmentatie vrouwen misschien iets voor u. Deze techniek werkt als een oplossing voor haaruitval. Zelfs als u in het verleden andere behandelingen heeft geprobeerd, kan micro haar pigmentatie voor u werken. Tricopigmentatie is het proces waarbij het uiterlijk van haarstoppels wordt nagebootst door gekleurd pigment in de hoofdhuid aan te brengen. Tricopigmentatie vrouwen is een van de snelst groeiende oplossingen voor haarverlies. Het is niet-invasief, heeft een natuurlijke verschijningsvorm en is langdurig. Het is bovendien een oplossing bij haaruitval die onmiddellijke resultaten biedt.

Succesvolle tricopigmentatie vrouwen

Tricopigmentatie is een andere benaming voor micro haar pigmentatie en een haar tattoo. Het is een procedure die minimaal invasief is en die langdurige resultaten biedt. Het bijzondere van tricopigmentatie is dat het een techniek is die bij uiteenlopende oorzaken van haarverlies een oplossing biedt. Vrouwen beschouwen de methode als een veiligere optie, of als een kans om hun nieuwe look te testen. De meeste vrouwen die voor tricopigmentatie kiezen, doen dit met de bedoeling om het effect regelmatig bij te laten werken. Zo ontwikkelt een haardos zich mee met het natuurlijke verouderingsproces en ziet er altijd verzorgt uit. Aan de andere kant biedt micro haar pigmentatie mogelijkheden voor vrouwen die er niet van overtuigd zijn dat dit de juiste oplossing is voor de behoefte die ze hebben. Als u na een behandeling niet tevreden bent en/of het gevoel heeft dat u een fout heeft gemaakt, vervaagt het pigment vanzelf. De MHP kliniek en GlobalHair zijn de bekendste klinieken voor micro haar pigmentatie.

Micro haar pigmentatie techniek

Als u de tijd neemt om micro haar pigmentatie als behandeling voor haarverlies te onderzoeken, dan weet u misschien dat het een populaire techniek is die wereldwijd wordt toegepast. Gespecialiseerde klinieken en specialisten passen de procedure toe, waarbij duurzaam en hypoallergeen pigment in de bovenste hoofdhuidlaag wordt aangebracht. Het doel van de behandeling is het nabootsen van natuurlijke haarstoppels. MHP-specialisten werken met speciaal ontwikkelde apparatuur voor een effectief resultaat. Het ondergaan van tricopigmentatie verbetert uw zelfvertrouwen. De behandeling komt steeds vaker voor en voor een mooi resultaat bent u afhankelijk van een ervaren en deskundige beoefenaar die bedreven is met het gebruik van de verfijnde apparatuur en het afstemmen van de pigmentkleur. Het aangebrachte pigment vervaagt geleidelijk, waardoor nabehandeling wenselijk is. De meeste vrouwen kiezen om de anderhalf tot drie jaar voor een zogenaamde touch-up.

Minimaal-invasieve behandeling bij haarverlies

Voor een goed resultaat is het belangrijk om vanaf het begin open en eerlijk met een specialist te praten over de verwachting die u heeft. Alleen op deze manier krijgt u een realistisch beeld van wat u kunt verwachten. Het is ook belangrijk om te weten met wie u te maken heeft. Is een gekozen behandelaar ervaren? Beschikt iemand over de vereiste GGD-vergunning? Vooronderzoek stelt gerust en u bent er zeker van dat alle apparatuur en technieken zowel professioneel als van hoogwaardige kwaliteit zijn.

Anesthesie niet nodig

De meeste specialisten voeren tricopigmentatie bij vrouwen zonder plaatselijke verdovingen doe. Het is goed om hier al tijdens het consult naar te informeren, zodat u weet waar u aan toe bent. Tricopigmentatie is een behandeling die niet echt pijnlijk is, omdat gevoel iets persoonlijks is, ervaart de een het aanbrengen van het pigment op een andere manier dan iemand anders. Bent u gevoelig voor pijn? Bespreek dit onderwerp met de specialist. Een specialist kan voorstellen de hoofdhuid te behandelen met een verdovende crème, zodat u niets voelt van de MHP-behandeling.

Langdurige behandelsessies

Een van de nadelen van tricopigmentatie bij vrouwen is de lengte van de behandelduur. U zit al snel een paar uur in de behandelstoel. Omdat een volledige behandeling uit twee tot drie sessies bestaat, komt het vooral aan op geduld. De precieze behandelduur verschilt per persoon en hangt af van hoeveel haarverlies u heeft en welke gebieden u laat behandelen. Om de beste resultaten te bereiken bestaat een typische behandeling uit drie sessies, waarbij een specialist rekening houdt met uw comfort. Het voordeel is wel dat u al na de eerste sessie resultaat ziet. Omdat een zeker percentage van het aangebrachte pigment in de dagen en weken na de behandeling verloren gaat, zijn de volgende sessies bedoelt om het resultaat te optimaliseren en verfijnen.

Optisch vollere haargroei

Tricopigmentatie bij vrouwen heeft zonder invloed te hebben op de natuurlijke haargroei, optische resultaten. Heeft u last van verspreide haaruitval? Na het aanbrengen van het pigment op de uitgedunde plaatsen, ziet uw haardos er voller en gezonder uit. De huid is minder goed of zelfs helemaal niet meer zichtbaar door het haar.

Redenen voor tricopigmentatie

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor micro haar pigmentatie bij haarverlies. Traditioneel denken veel vrouwen dat het vooral een behandeloptie is bij erfelijke kaalheid. De techniek biedt ook prima resultaten in andere gevallen en oorzaken van haaruitval:

  • Alopecia areata of pleksgewijze kaalheid;
  • Alopecia universalis;
  • Dunner wordend haar door veroudering;
  • Tijdelijke haaruitval door telogeen effluvium;
  • Voor en na een haartransplantatie;
  • Het camoufleren van littekens;

Tricopigmentatie verbetert de kwaliteit van leven en vergroot het zelfvertrouwen. Het is een prima oplossing bij haarverlies en geeft direct resultaat. Het is ook een behandeling die de voorkeur heeft bij mensen die nog niet toe zijn aan een haartransplantatie.

Micro haar pigmentatie of haartransplantatie

Tricopigmentatie en een haartransplantatie zijn twee totaal verschillende behandeltechnieken, met andere doelstellingen. Micro haar pigmentatie is niet-chirurgisch, heeft geen invloed op de haargroei, geeft optische resultaten en is mogelijk bij verschillende oorzaken van haarverlies. Een haartransplantatie daarentegen, wordt bijna alleen gedaan bij alopecia androgenetica en heeft als bedoeling nieuwe haargroei te ontwikkelen op kale plekken. Deze ingreep is chirurgisch en gebeurt onder plaatselijke verdoving. De doelgroep voor een haartransplantatie is minder uitgebreid dan voor tricopigmentatie. Ook de prijzen tussen beide behandeltechnieken lopen flink uiteen. Een haartransplantatie is voor de meeste mensen een eenmalige behandeling, terwijl tricopigmentatie uit meerdere sessies bestaat. Onderzoekt u welke behandeling bij haarverlies het beste bij u past? De consulenten van GlobalHair laten u zien hoe een haartransplantatie gebeurt en welke resultaten met deze techniek mogelijk zijn. Een afspraak voor een gratis consult, maakt u door telefonisch of via WhatsApp contact op te nemen met 06 33388757.

Tricopigmentatie vrouwen – FAQ

1. Wat houdt tricopigmentatie in?

Tricopigmentatie is ook bekend als micro haar pigmentatie. Het is een behandeltechniek om haaruitval te camoufleren. Door het inbrengen van gekleurd pigment in de hoofdhuid valt haarverlies nauwelijks op en ziet een haardos er voller uit.

2. Is tricopigmentatie veilig?

Cosmetische behandelingen hebben altijd een kans op bijwerkingen, dat geldt ook voor tricopigmentatie. Bekende bijwerkingen zijn zwellingen, rode huidverkleuringen en blauwe plekken. Dit is allemaal tijdelijk. Laat de huid na een behandelsessie met rust. Voorkom wrijven en krabben waardoor u de huid en het pigment beschadigt.

3. Hoeveel sessies zijn nodig voor een natuurlijk resultaat?

Een tricopigmentatie behandeling bestaat uit drie sessies. Resultaat is direct zichtbaar na de eerste sessie. De specialist verfijnt het resultaat in de volgende twee sessies. Door persoonlijke omstandigheden gebeurt het soms dat iemand een extra sessie nodig heeft.

4. Mag ik een tricopigmentatie sessie aan het werk?

Ja, er is geen downtime. Normale werkzaamheden kunnen zonder onderbreking gebeuren. Fysiek zware inspanning en zweten hebben invloed op het pigment en de huid, wees daarom extra voorzichtig en vermijd dat de hoofdhuid nat wordt.

5. Is tricopigmentatie bij vrouwen anders dan bij mannen?

Nee, specialisten werken op dezelfde manier met dezelfde apparatuur. Het aantal hoofdzones dat u laat behandelen wijkt misschien af. Vrouwen laten de haardos optisch voller maken, zodat de hoofdhuid niet langer door de haargroei heen zichtbaar is.

6. Valt het op dat ik iets aan mijn haar heb laten doen?

Nee, tricopigmentatie heeft de bedoeling om niet op te vallen. Uw haardos ziet er voller uit, zonder dat er sprake is van nieuwe haargroei. Mensen zullen een mooie haardos zien.

7. Kan de kleur van het pigment veranderen?

Nee, het pigment verkleurd niet. Wel vervaagt het met de tijd, afhankelijk van uw levensstijl. Tricopigmentatie heeft geen permanente resultaten. Touch-ups zijn nodig om het resultaat te behouden. Bij een nabehandeling is het mogelijk om de kleur van het pigment aan te passen.

8. Mag ik zelf de kleur kiezen?

Om een natuurlijk ogend resultaat te krijgen, stemt de MHP-specialist de kleur van het pigment zorgvuldig samen. Daarbij wordt gekeken naar de natuurlijke haarkleur van de haarstoppels en de kleur van de hoofdhuid. Voordat het pigment gebruikt wordt, vraagt de specialist uw mening over de kleur en past deze, indien nodig aan.

9. Kan ik na een sessie zelfstandig autorijden?

Tricopigmentatie gebeurt zonder verdoving. U kunt gebruikmaken van een verdovende crème, die de huid tijdelijk gevoelloos maakt. Het is niet nodig om u op te laten halen. Zelfstandig aan het verkeer deelnemen is geen bezwaar.

10. Is tricopigmentatie duur?

Afhankelijk van de omvang van de ingreep en het aantal sessies dat u laat toepassen, heeft GlobalHair een tricopigmentatie tarief vanaf € 690.

11. Hoelang duurt een volledig behandeltraject?

De tijd tussen de verschillende sessies is telkens een paar weken. De behandelde huid krijgt zo voldoende kans en gelegenheid om te herstellen. U moet rekening houden met een behandeltraject dat een paar maanden duurt.