Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
98% slagingspercentage
10.000+ operaties
Logo

Micro haar pigmentatie kosten

Wilt u weten hoeveel de micro haar pigmentatie kosten zijn? Micro haar pigmentatie is een niet-chirurgische haarherstelprocedure. De techniek is bij een brede doelgroep inzetbaar en niet beperkt tot mensen met alopecia androgenetica. Bent u volledig kaal? Is uw haardos uitgedund? Tricopigmentatie biedt optische verbetering. De micro haar pigmentatie kosten zijn divers en onder andere afhankelijk van de omvang van de ingreep. Lees ook alles over tricopigmentatie kosten en haar op hoofd tatoeëren kosten.

Invloedsfactoren micro haar pigmentatie kosten

Micro haar pigmentatie is een sterk geïndividualiseerde behandeling. Er zitten aanzienlijke variaties en verschillen in haarverdeling, dichtheid, algehele uitstraling en gezondheid. MHP specialisten maken gebruik van de Norwood schaal om het haarverlies te beoordelen. Micro haar pigmentatie behandelt zowel een kleine kale plek, als volledige kaalheid als alles wat daartussen zit. Soms is tricopigmentatie een onderdeel van een haartransplantatie, waarbij het doel is de resultaten te verbeteren. De kosten van de behandeling zijn afhankelijk van wie de ingreep uitvoert, waar u de ingreep ondergaat, hoeveel sessies u nodig heeft en de eventuele onderhoudsbehandelingen of touch-ups.

Daadwerkelijke kosten

Dus, waar betaalt u voor bij een MHP-behandeling? De kosten voor de procedure liggen bij GlobalHair tussen € 690 en € 2395, afhankelijk van het aantal hoofdzones dat behandeld wordt. Standaard zijn drie sessies inbegrepen. Omdat niet iedereen op dezelfde manier reageert, gebeurt het een enkele keer dat iemand extra sessies nodig heeft om aan de verwachting te voldoen. Goed om te weten is dat al direct na de eerste behandeling verbetering zichtbaar is. Een kale plek valt minder op, een kaal hoofd heeft een geschoren uiterlijk en uw uitgedunde haardos heeft optisch meer dichtheid.

Het is gebruikelijk om tarieven van cosmetische en medische behandelingen met elkaar te vergelijken. Waar het al lang niet meer vreemd is om voor een haartransplantatie naar Turkije te gaan, is dat met micro haar pigmentatie anders. Omdat drie sessies gepland zijn, ligt het niet voor de hand om deze techniek bij een kliniek in Turkije te laten doen. De sessies vinden niet achter elkaar plaats, maar hebben een tussenpauze van meerdere weken. Heen en weer reizen brengt extra kosten met zich mee, waardoor het niet de moeite loont om voor een buitenlandse behandelaar te kiezen. GlobalHair biedt een prima prijs-kwaliteitverhouding en de ervaren specialisten staan bekend als deskundig en professioneel.

Kostenvergoeding zorgverzekeraar

Veel mensen willen weten hoe en/of een kostenvergoeding mogelijk is. Het korte antwoord hierop is nee. Zorgverzekeraars zien micro haar pigmentatie als een cosmetische behandeling om uw uiterlijk en zelfbeeld te verbeteren. Dit staat haaks op een medische behandeling die nodig is door bijvoorbeeld een aangeboren afwijking, trauma’s, infecties, tumoren of ziekte. Behandelingen waar een medische indicatie voor is, worden doorgaans gedekt door de ziektekostenverzekering en cosmetische ingrepen niet. Uw zorgverzekeraar geeft informatie over mogelijke uitzonderingen en voorwaarden waar u aan moet voldoen om toch op een vergoeding aanspraak te maken.

Vindt u dat er een groot verschil zit tussen de kosten voor MHP en een haartransplantatie? Dat komt doordat de resultaten tricopigmentatie puur optisch zijn. Het pigment ontwikkelt geen nieuwe haargroei, maar schept de illusie van haarstoppels. Voor de behandeling stemt de specialist de kleur van het pigment zorgvuldig samen. Hiervoor wordt gekeken naar uw natuurlijke haarstoppelkleur en uw huidskleur. Met verfijnde apparatuur injecteert de specialist het pigment in het behandelgebied. De techniek is vergelijkbaar met een tatoeage. Het pigment komt echter in de bovenste hoofdhuidlaag, terwijl tatoeage-inkt in diepere huidlagen zit.

Langdurig effect

MHP specialisten werken met semipermanent, duurzaam pigment dat een langdurig effect heeft. Als gevolg van onder andere uv-stralen en uw levensstijl vervaagt het pigment met de tijd. Dat houdt in dat u op den duur een touch-up of nabehandeling nodig heeft om het effect bij te laten werken. U heeft te maken met terugkerende kosten, al is een touch-up vaak voordeliger dan een volledige MHP behandeling. Afhankelijk van verschillende factoren laten de meeste mensen het pigment eens in de twaalf tot achttien maanden bijwerken. Het voordeel is dat u zo altijd een haarlijn heeft die bij uw leeftijd en natuurlijke haargroei past.

Als u zoekt naar een behandeling voor haarverlies, is micro haar pigmentatie misschien een oplossing. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een haartransplantatie biedt de techniek uitkomst bij tijdelijke, maar ook blijvende haaruitval. Niet alleen alopecia androgenetica, maar ook alopecia areata en littekens zijn met tricopigmentatie te behandelen. Wilt u weten of en wat micro haar pigmentatie voor u kan betekenen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult bij GlobalHair in Leiden. In de meeste gevallen is het niet nodig om te verdoven en is het gevoel van het aanprikken van de huid beperkt. Heeft u een gevoelige huid? Gebruik vooraf een verdovende crème, waardoor u nauwelijks iets voelt van de behandeling. Is er op de behandeldag sprake van een actieve hoofdhuidinfectie? De specialist stelt in dat geval voor de ingreep tot een later tijdstip uit te stellen.

Gezondheid en medische achtergrond

Tijdens het consult bespreekt u samen met de MHP specialist uw gezondheid en medische achtergrond. De techniek is weliswaar breed inzetbaar, toch zijn er situaties waarin u helaas een negatief behandeladvies krijgt. Dit is het geval bij mensen die last hebben van alopecia areata die niet onder controle is, maar ook sommige auto-immuunaandoeningen maken de behandeling onmogelijk. Om het risico op bijwerkingen te verkleinen, neemt u beschikbare informatie over uw gezondheid en medicijngebruik mee naar het consult.

Heeft u last van haarverlies en zoekt u een passende behandeling? Maak een afspraak voor een gratis consult bij GlobalHair in Leiden. Onze specialisten lichten de verschillende technieken toe en laten zien of en hoe micro haar pigmentatie bij u tot een natuurlijk resultaat leidt. Het is mogelijk om resultaten van eerdere MHP behandeling te zien en vragen te stellen over de techniek. U ontvangt een behandelplan met prijsofferte op maat. Wilt u meer weten? Het consult is vrijblijvend. Een afspraak maakt u door telefonisch of via WhatsApp contact op te nemen met +31 6 33388757.

 

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis
Selecteer onderwerp
Vraag
Medicatie / allergie?
Hele naam
Telefoonnummer
Emailadres
Land

Photo 1

Photo 2

Photo 3

Photo 4