Meer dan 5000 behandelingen...

Wenkbrauwtransplantatie

Een gebied waar de haartransplantatie behandeling ook geschikt voor is, zijn de wenkbrauwen. Dit wordt ook wel een wenkbrauwtransplantatie genoemd. Er kunnen verschillende redenen zijn, waarom u een dergelijke haartransplantatie behandeling overweegt. Bent u ontevreden over de vorm van de wenkbrauwen? Of heeft u jarenlang uw wenkbrauwen geëpileerd, waardoor ze erg dun zijn geworden? Sommige mensen hebben vanaf hun geboorte al weinig wenkbrauw haargroei en willen hier door middel van een haartransplantatie iets aan laten doen.

Wat verwacht u van de wenkbrauwtransplantatie?

Net als bij alle andere soorten haartransplantaties is het belangrijk dat u van tevoren een beeld krijgt dat reëel is. Met de haartransplantatie specialist waarmee u het consult heeft, kunt u uw wensen bespreken. In de inleiding van dit artikel hebben we verschillende problemen opgesomd die mensen kunnen hebben met hun wenkbrauwen. In veel gevallen kan een haartransplantatie voor de wenkbrauwen een goede oplossing zijn.

Bitmap

Moet het getransplanteerde haar naar de wenkbrauwen anders worden verzorgd?

Een belangrijk voordeel van een haartransplantatie is dat uw eigen haar wordt getransplanteerd. Wij krijgen wel eens de vraag of het haar van de ene persoon naar de andere persoon kan worden getransplanteerd. Dit is helaas niet mogelijk, omdat het haar door het lichaam dan als lichaamsvreemd wordt gezien. Het getransplanteerde haar zal dan na verloop van tijd door het lichaam worden uitgestoten. Wanneer u ervoor kiest om uw hoofdhaar te transplanteren naar het wenkbrauw gebied, zal dit getransplanteerde haar in eerste instantie de eigenschappen van het hoofdhaar overnemen. Hierdoor kan dit haar langer worden dan de normale wenkbrauwen. In het begin moet u uw wenkbrauwen daarom regelmatig bij knippen. Na verloop van tijd gaat het getransplanteerde haar zicht echter gedragen als wenkbrauwhaar.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Wenkbrauw haartransplantatie ervaringen

Er ondergaan natuurlijk minder mensen een wenkbrauwtransplantatie dan een ‘normale’ haartransplantatie. Toch zijn er online aardig wat wenkbrauwtransplantatie ervaringen gedeeld. Deze kunt u onder andere terug vinden op het forum Haarweb. Op dit forum zijn diverse ervaringen gedeeld over dergelijke haartransplantaties. Bestudeer zowel de positieve als negatieve ervaringen met wenkbrauwtransplantatie. Door deze te bestuderen, kunt u namelijk veel leren over wat er goed kan gaan, maar ook over wat er fout kan gaan. Op de website van de Nederlandse Haarstichting kunt u meer informatie vinden over wenkbrauwtransplantatie.

Wenkbrauwtransplantatie kosten in Turkije

De kosten van een wenkbrauwtransplantatie zijn in Turkije veel lager dan in Nederland. Voor een offerte op maat kunt u foto’s opsturen van uw huidige situatie of u kunt op consult komen. U kunt dan uw wensen voorleggen aan de haartransplantatie consulent.

Een consult inplannen voor een haartransplantatie in Turkije?

Indien u na het lezen van de tekst ‘haartransplantatie Amsterdam’ een consult wilt inplannen, kunt u contact opnemen via het contactformulier. U kunt er ook voor kiezen om foto’s op te sturen van uw huidige situatie. Er kijkt dan een haartransplantatie arts naar uw haar, waarbij wordt gekeken naar het aantal benodigde grafts. Er volgt advies op maat, met hierbij een offerte speciaal voor u.

Wenkbrauwtransplantatie FAQ – Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over een wenkbrauwtransplantatie. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Ja, het komt geregeld voor dat mensen minder volle of zelfs ontbrekende wenkbrauwen hebben. Dit kan zowel aangeboren zijn als een gevolg van ziekte, ongevallen of medische behandelingen. Een wenkbrauwtransplantatie kan in dit soort gevallen uitkomst bieden.

GlobalHair maakt bij een wenkbrauwtransplantatie gebruik van de moderne FUE haartransplantatie techniek. Uit uw haarkrans worden met een micro motor haarzakjes geoogst. De arts kan hierbij selectief te werk gaan en haren oogsten die zowel qua kleur als structuur lijken op uw wenkbrauwhaartjes. Na het oogsten worden de haarzakjes voorbereidt op de plaatsen in uw wenkbrauwen. Het terugplaatsen gebeurt uiterst precies, waarbij de groeirichting van uw andere wenkbrauwharen wordt aangehouden.

Nee, u voelt door de lokale verdovingen niets van pijn. Het is een wat vreemde gewaarwording omdat het terugplaatsen vlak boven uw ogen gebeurt, maar pijn ervaart u zeker niet. Achteraf kunt u een paracetamol gebruiken tegen eventuele napijn.

Het hebben van geen of onvoldoende wenkbrauwharen heeft uiteenlopende oorzaken en overkomt zowel mannen als vrouwen. Ondanks dat u een wenkbrauwtransplantatie als de oplossing ziet voor het ontbreken van wenkbrauwharen, komt u niet automatisch in aanmerking voor de ingreep. Uiteraard speelt de oorzaak van het haarverlies een rol, maar ook uw gezondheid en de aanwezigheid van donormateriaal zijn van invloed op uw geschiktheid. Het is bewezen dat sommige medische aandoeningen beter niet met een wenkbrauwtransplantatie behandelt kunnen worden, omdat de resultaten die bereikt worden onvoldoende en dus teleurstellend zijn. Als u wilt weten of u een geschikte kandidaat bent voor een wenkbrauwtransplantatie dan kunt u een afspraak maken voor een consult.

De wenkbrauwen kunnen na de ingreep gezwollen zijn. Rode en blauwe verkleuringen zijn zichtbaar. In overleg met de specialist kan het gebied gekoeld worden om op deze manier de zwellingen zoveel mogelijk tot een minimum te beperken. Overigens zijn zowel de zwellingen als verkleuringen tijdelijk. U zult zien dat ze in de dagen na de ingreep afnemen. Voelen de wenkbrauwen pijnlijk aan? Napijn kan bestreden worden met paracetamol. Van langdurige ongemakken is meestal geen sprake. Het herstel verloopt vlot en al na een aantal dagen is het niet meer zichtbaar dat u een ingreep heeft ondergaan.

De getransplanteerde haren hebben een aantal dagen nodig om vast te groeien in het wenkbrauwgebied. Met name de eerste week tot tien dagen na de wenkbrauwtransplantatie bent u daarom extra voorzichtig met het verzorgen van uw wenkbrauwen. Schrikt u alstublieft niet als na twee tot vier weken de haren uitvallen. Dit hoort bij een haartransplantatie. Hernieuwde haargroei wordt zichtbaar twee tot vier maanden na de wenkbrauwtransplantatie. Eens de haren gaan groeien, zult u ze regelmatig bij moeten knippen. Vaak wordt gezien dat de getransplanteerde haren, die afkomstig zijn uit uw haarkrans, na verloop van tijd de structuur aannemen van wenkbrauwharen waardoor u ze minder vaak bij dient te knippen.

Ja, u kunt het resultaat zowel op positieve als negatieve manier beïnvloeden. Om een positieve invloed uit te oefenen, volgt u de tips en adviezen van de consulent en ervaren specialist op. De tips bevatten onder meer het advies om ruim voor de geplande wenkbrauwtransplantatie te stoppen met roken. Roken vernauwd de bloedvaten, waardoor de getransplanteerde haren minder vlot vastgroeien. In de weken na de ingreep wordt roken eveneens afgeraden. Beperk daarnaast het gebruik van alcohol vanaf 72 uur voor tot 72 uur na de ingreep tot een minimum. Verzorg uw wenkbrauwen voorzichtig en doe het de eerste week tot twee weken na de ingreep zowel op arbeids- als sportief vlak rustig aan.

De wenkbrauwtransplantatie wordt niet onder volledige narcose toegepast. Zowel het donorgebied als de wenkbrauwen worden lokaal verdoofd, waardoor er van pijn tijdens de behandeling geen sprake is. Bent u erg zenuwachtig of ziet u op tegen de behandeling die vlak boven uw ogen plaatsvindt? U kunt vooraf aan de specialist vragen om een kalmerend middel.

Na een succesvolle ingreep heeft u weer vollere wenkbrauwen, zonder dat u zichtbare littekens aan de behandeling overhoudt. De resultaten die bereikt worden zijn bovendien blijvend.

De gespecialiseerde artsen van GlobalHair werken met de moderne FUE haartransplantatie methode. Deze methode laat, in tegenstelling tot andere technieken, geen zichtbare littekens achter. Er wordt niet gesneden en/of gehecht. Voor het oogsten van de haarzakjes uit uw haarkrans werkt de arts met een micro motor. Het enige zichtbare hiervan zijn kleine witte puntjes. Deze puntjes trekken in de dagen en weken na de ingreep weg. U hoeft dan ook niet bang te zijn dat u of in het donorgebied of in de wenkbrauwen littekens overhoudt.

De wenkbrauwtransplantatie bestaat uit verschillende fasen. Elke fase neemt een zekere tijd in beslag, waardoor u rekening moet houden met een behandelduur van zo’n 4 tot 8 uur. Het aantal haarzakjes dat getransplanteerd wordt, speelt hierbij een rol. De ingreep begint met het verdoven van het donorgebied, waarna de nodige grafts geoogst worden. De behandelend arts gaat hierbij nauwkeurig te werk en selecteert haren die qua structuur en kleur overeenkomen met uw natuurlijke wenkbrauwharen. Na het oogsten worden de haren gecontroleerd en voorbereidt op het plaatsen in de wenkbrauwen. Dit terugplaatsen gebeurt met uiterste precisie, waarbij veel aandacht wordt besteed aan de groeirichting. Tussendoor heeft u tijd om wat te wandelen, zodat u niet non-stop in de behandelstoel zit.

Nee, dat is helaas niet het geval. De zichtbare resultaten na een wenkbrauwtransplantatie laten enige tijd op zich wachten. U zult ervaren dat de getransplanteerde haren eerst uitvallen, voordat nieuwe haargroei zichtbaar wordt. De haaruitval vindt 2 tot 4 weken na de ingreep plaats. De meeste mensen zien 2 tot 3 maanden na de wenkbrauwtransplantatie voorzichtig de eerste nieuwe haren verschijnen. Al met al duurt het zo’n 9 tot 12 maanden, voordat het eindresultaat is bereikt.

Ja, het plaatsen van de geoogste haarzakjes gebeurt in de groeirichting van de eventueel omliggende wenkbrauwharen. U zult de nieuwe haren regelmatig moeten knippen, omdat het van origine hoofdharen zijn. Na enige tijd past de haargroei zich aan en groeien de haren niet langer door en is knippen minder vaak tot nooit nodig. De wenkbrauwen zien er vol en normaal uit.

Iedere chirurgische ingreep heeft een zekere kans op het ontstaan van complicaties en bijwerkingen. Dit is bij een wenkbrauwtransplantatie niet anders. Over het algemeen kan gezegd worden dat zowel een haar- als wenkbrauwtransplantatie veilige ingrepen zijn, zeker als u kiest voor een ervaren specialist die de ingreep toepast in een daartoe geschikte omgeving. De luxe kliniek van GlobalHair beschikt over moderne haartransplantatie apparatuur en de ingreep wordt uitgevoerd in een hygiënische, steriele behandelkamer. De kans op bijwerkingen wordt tot een minimum beperkt. Toch komt het een enkele keer voor dat, tijdelijke, bijwerkingen zich voordoen. Zwellingen en verkleuringen van het behandelde gebied behoren hiertoe. Net zoals slechte wondgenezing met daarbij mogelijke infecties. Soms blijkt iemand allergisch te zijn voor de verdovingsmiddelen.

Onze artsen streven samen met u naar de optimale resultaten en symmetrische wenkbrauwen. Heeft u een verkeerd of ander verwachtingspatroon? Dan kan het resultaat tegenvallen en/of teleurstellend zijn. Volgt u de tips en adviezen niet of onvoldoende op in de dagen en weken na de ingreep? Ook dan kan het resultaat niet zijn wat u er van verwacht.

Ja, de succesvol getransplanteerde haarzakjes zullen uw nieuwe haren blijven produceren, dit zolang u leeft. Wel is het zo dat de haren naarmate u ouder wordt, dunner kunnen worden.

GlobalHair biedt de laagste prijsgarantie voor haartransplantaties in Turkije. De gespecialiseerde artsen werken met de moderne FUE methode. De kosten voor een wenkbrauwtransplantatie zijn veel lager dan in Nederland. Tijdens een persoonlijk consult ontvangt u een vrijblijvende offerte. U kunt ook foto’s opsturen van uw wenkbrauwen en het donorgebied. Aan de hand hiervan kan een specialist u eveneens een behandelvoorstel met een offerte sturen.

Waarschijnlijk niet. Dat betekent dat u zelf de kosten betaald, zeker als het een ingreep om cosmetische redenen betreft blijft vergoeding uit. Bent u uw wenkbrauwen verloren door een ongeval of brandwonden? Dan kan uw zorgverzekeraar mogelijk een uitzondering maken. De voorwaarden die hiervoor gehanteerd worden zijn strikt. U vraagt ze op bij uw zorgverzekeraar.

GlobalHair biedt in samenwerking met mijnbetaalplan.nl betaling in termijnen aan. Hiermee wordt het mogelijk gemaakt om toch de gewenste ingreep te ondergaan en niet in een keer het volledige behandelbedrag te betalen. Dit betekent echter wel dat u te maken heeft met bijkomende kosten, waardoor het totaalbedrag verhoogd wordt. Uiteraard wordt uw kredietverleden getoetst bij het BKR en wordt de nieuwe financiering eveneens aangemeld bij het BKR.

In de meeste gevallen volstaat een verblijf van 3 dagen / 2 nachten. Dat houdt in dat u op dag 1 aankomt in Istanbul. Vervolgens vindt op dag 2 de ingreep plaats en op dag 3 kunt u, na een laatste controle bij de specialist, de terugreis aanvangen. Het is mogelijk om uw verblijf met een of meerdere dagen te verlengen.

Voordat u naar huis vertrekt, heeft de behandelend specialist de laatste controle uitgevoerd en u van tips en adviezen voorzien. De nazorg gebeurt bij GlobalHair in Leiden. Hier kunt u terecht voor vragen over onder meer de verzorging van uw wenkbrauwen. Heeft u last van complicaties? Ook dan zijn de ervaren consulenten in Leiden het aangewezen aanspreekpunt.

Nee, u hoeft niet naar Istanbul te reizen voor een consult. De Nederlandse vestiging in Leiden beschikt over diverse ervaren consulenten die u alles kunnen vertellen over een wenkbrauwtransplantatie. Tijdens het consult wordt gekeken naar uw wenkbrauwen en de mogelijkheden die er zijn om een succesvolle transplantatie mogelijk te maken. U ontvangt een behandeladvies en een offerte. Direct beslissen is niet nodig. Neem de tijd om de informatie die u krijgt te verwerken.

Afspraken kunnen flexibel ingepland worden, waarbij er van lange wachttijden geen sprake is.

U dient zelf uw reis naar Turkije te regelen. Dit doet u door online een vliegticket te reserveren of dit door een reisagent te laten doen. Zowel Schiphol als de regionale luchthavens bieden dagelijks verschillende vluchten naar Istanbul aan. Let goed op bij het boeken van de vluchten, u kunt hier uw voordeel mee doen.

Na een geslaagde wenkbrauwtransplantatie heeft u vollere wenkbrauwen. Het is en blijft overigens een ingreep die u niet te licht op moet nemen. Enige voorbereiding is noodzakelijk, zeker als u streeft naar een optimaal resultaat. Vergelijk daarom verschillende mogelijkheden met elkaar. Maak kennis met meerdere aanbieders en volg uw gevoel. Een ingreep die vlak bij uw kwetsbare ogen plaatsvindt vraagt vertrouwen in de arts. Stelt u zich voor dat het onmogelijk is om gedurende 6 tot 8 uur ontspannen in een behandelstoel te zitten. Dat maakt een behandeling er niet makkelijker op. Voelt u zich niet begrepen? Kijk dan verder. Ook het lezen van wenkbrauwtransplantatie ervaringen van anderen kan helpen met krijgen van meer inzicht in de behandeling en de resultaten.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.