Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
98% slagingspercentage
10.000+ operaties
Logo

Haargroeimiddel kopen

Wilt u een haargroeimiddel kopen? Bij het opmerken van tekenen van dunner wordend haar en haarverlies, is het moeilijk om niet direct in paniek te raken. Haarverlies is verontrustend, maar hoeft niet meteen tot stress te leiden. Haaruitval heeft verschillende tijdelijke oorzaken en is in deze gevallen goed te behandelen. Erfelijk haarverlies is weliswaar blijvend, maar bij een tijdige aanpak voorkomt u erger. Een haargroeimiddel kopen is een mogelijkheid. Om resultaat te bereiken is het goed om vooraf te kijken naar de werking en effectiviteit van een product.

Bewezen haargroeimiddel kopen

Gezonde haargroei is het resultaat van meerdere factoren, waaronder levensstijl, erfelijkheid, voedingspatroon, verzorging en onderhoud. Een mooie, gezonde haardos is vaak vanzelfsprekend. Dat is ook zo, totdat uw haar meer dan normaal uitvalt. De hoofdhuid is beter zichtbaar, er ontstaan kale plekken, de haarlijn trekt zich terug en de inhammen zien er plotseling dieper uit dan eerder. Er zijn enkele stappen die u kunt nemen om de haargroei te bevorderen. Om hierin succesvol te zijn, is het nodig om de oorzaak van het haarverlies te kennen.

Haarverlies onderzoeken

Hulp vragen bij haarverlies. Het is een stap en in zekere mate een uitdaging om naar een huisarts te gaan met haaruitval. Toch is het niet nodig om u ongemakkelijk of gegeneerd te voelen. Huisartsen hebben kennis en ervaring om de oorzaak van haarverlies vast te stellen. Haaruitval is een aandoening die vaak voorkomt. De onderzoeksmethodes zijn niet ingrijpend en pijnloos. Op basis van uw verhaal, familie achtergrond en uiterlijke kenmerken van haarverlies bevestigt een arts erfelijke kaalheid zonder aanvullend onderzoek. Om mogelijke gezondheidsproblemen uit te sluiten is bloedonderzoek soms nodig. Bij gecompliceerde gevallen en/of duidelijke tekenen van hoofdhuidproblemen verwijst een huisarts u naar een dermatoloog voor verder onderzoek. Als de oorzaak duidelijk is, bespreekt u met een arts de beschikbare behandelingen.

Het vrije aanbod van producten die de haargroei zouden verbeteren is groot. Advertenties, reclames en ervaringen over het gebruik van deze middelen worden dagelijks onder de aandacht gebracht. Hetzij op televisie, in tijdschriften en online vindt u voorbeelden van vrij verkrijgbare haargroeimiddelen. Vooral bij beginnende haaruitval is het aantrekkelijk om zo’n haargroeimiddel te kopen en uit te proberen. Jammer genoeg blijft resultaat dikwijls uit en zet het haarverlies door. Het merendeel van deze middelen is niet bewezen en heeft geen enkel effect op de haargroei. Hetzelfde geldt voor voedingssupplementen. Koop een supplement dat bestaat uit vitamines en mineralen die gericht zijn op de haargroei, zoals vitamine B-complex. Let tegelijk op dat u niet teveel van bepaalde stoffen opbouwt. Dit is net zo schadelijk voor uw lichaamsfuncties als een tekort.

Haargroeimiddelen op voorschrift

Naast vrij verkrijgbare producten, zijn er haargroeimiddelen die op recept verkrijgbaar zijn. Deze geneesmiddelen zijn bewezen en verminderen de werking van het DHT-hormoon, dat de oorzaak is van erfelijke haaruitval. Een haargroeimiddel heeft het beste resultaat, als u op tijd begint met het gebruik. Dat wil niet zeggen dat u binnen een paar weken weer een gezonde, volle haardos heeft. Pas na een gebruiksperiode van drie tot zes maanden ziet u of het gebruikte middel het gewenste effect heeft. De bekendste haargroeimiddelen zijn dutasteride, finasteride en minoxidil.

Dutasteride of finasteride kopen

Beide middelen zijn van oorsprong ontwikkeld voor het behandelen van prostaatproblemen. De gunstige werking op de haargroei heeft ervoor gezorgd dat de geneesmiddelen voorgeschreven worden aan mannen met erfelijke haaruitval. Dutasteride en finasteride zijn verkrijgbaar in tabletvorm. Artsen adviseren om de dagelijkse dosis telkens rond hetzelfde tijdstip in te nemen. Blijf alert op onbekende klachten, die u ervaart bij het gebruik een haargroeimiddel. Ernstige complicaties zijn soms blijvend. Maak daarom melding als u zich niet lekker voelt, als u ejaculatiestoornissen ontwikkeld en/of bij mannelijke borstvorming. Zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor dutasteride en finasteride voorgeschreven als haargroeimiddel niet. U heeft met maandelijks terugkerende kosten te maken. Realiseer uzelf dat u de medicatie moet blijven gebruiken om de bereikte effecten te houden. Anders keert het haarverlies terug.

Minoxidil is een haargroeimiddel dat ook geschikt is voor vrouwen met erfelijk haarverlies. U brengt de lotion dagelijks op de kale plekken aan. Het haarverlies neemt af en nieuwe haargroei krijgt een stimulans. Minoxidil is veilig in gebruik. Bekende bijwerkingen zijn tijdelijke huidirritaties. Let op dat de lotion alleen met de huid in contact komt op plaatsen waar u haarverlies heeft. Onvoorzichtigheid leidt tot haargroei op plaatsen waar u dat liever niet heeft. Net zoals de andere haargroeimiddelen die op voorschrift verkrijgbaar zijn, heeft Minoxidil tijdelijke resultaten. U moet het middel blijven gebruiken.

Jarenlang dagelijks gebruik van haargroeimiddelen

Ondanks dat een haargroeimiddel de haargroei afremt en haargroei stimuleert, ziet u misschien op tegen jarenlang gebruik van een geneesmiddel dat een risico op bijwerkingen heeft. Telt u bovendien de maandelijkse kosten door de jaren heen bij elkaar op, dan geeft u een behoorlijk bedrag uit aan medicatie. Omdat niet iedereen blij is met de gedachte om jarenlang dagelijks een haargroeimiddel te blijven gebruiken, is het interessant om de alternatieven te onderzoeken. Er zijn meer behandelingen voor erfelijke kaalheid die langdurige en zelfs blijvende resultaten hebben. Lasertherapie, mesotherapie bij haaruitval, PRP-behandeling en/of een haartransplantatie. Sommige mensen geven de voorkeur aan het dragen van een haarwerk op maat.

Als u een haargroeimiddel gebruikt om alopecia androgenetica af te remmen, kijkt u misschien naar een andere oplossing. Erfelijke haaruitval is op verschillende manieren te behandelen en het is niet nodig om af te wachten tot al uw haar is uitgevallen. Zoekt u een eenmalige behandeling met blijvend resultaat? Een FUE-haartransplantatie is een chirurgische ingreep. Op de kale plaatsen ontstaat nieuwe haargroei en u heeft blijvend plezier van de operatie. De ingreep wordt in binnen- en buitenland aangeboden. GlobalHair laat u kennismaken met de behandeling en toont u de voordelen van een haartransplantatie. Omdat we een comfortabel ingerichte kliniek in Istanbul hebben, zijn de tarieven lager dan in Nederland. Het consult en de nazorg gebeuren in Leiden. Nederlandse begeleiding is voorzien. Bel ons voor het maken van een gratis adviesgesprek. U bereikt ons op 06 3338 8757.

Veelgestelde vragen

Koop nooit zomaar een haargroeimiddel. De oorzaken van haarverlies zijn divers en effectieve haargroeimiddelen richten zich vooral op erfelijke haaruitval. Producten die u in supermarkten en drogisterijen ziet, beloven meer dan dat ze waarmaken.

Als haarverlies een gevolg is van een vitamine of mineraal tekort, kan een supplement dit aanvullen. Wat veel mensen niet weten is dat bij een gevarieerd voedingspatroon u dagelijks de aanbevolen hoeveelheid vitamines binnenkrijgt. Supplement brengen soms meer schade aan, dan dat ze goed doen. Als u per se een supplement wilt gebruiken, kies dan voor een product dat zich uitsluitend op de haargroei richt en voornamelijk bestaat uit vitamine B-complex.

Overleg eerst met uw huisarts, voordat u naar een haargroeimiddel zoals finasteride grijpt. Dit specifieke product, maar ook andere geneesmiddelen kunnen een positief effect hebben op erfelijke kaalheid. Het mag alleen door mannen gebruikt worden. Vrouwen die zwanger zijn, zwanger willen worden en/of borstvoeding geven mogen op geen enkele manier met het middel in aanraking komen. Het is onvoldoende bekend wat de eventuele bijwerkingen op het (on)geboren kind zijn.

De prijzen van vrij verkrijgbare middelen variëren van goedkoop naar duur. Omdat deze producten niet bewezen zijn, kan het een dure ervaring zijn waarbij het gewenste resultaat uitblijft. Voor wetenschappelijke haargroeimiddelen liggen de prijzen per maand tussen € 10 en € 50. Ondanks een voorschrift, worden deze middelen niet vergoed.

Ja. Er zijn bepaalde producten die ondanks dat ze niet of onvoldoende wetenschappelijk bewezen zijn, van positieve invloed zijn op haaruitval. Bepaalde shampoos, lotions en poeders hebben bij de ene persoon invloed en bij de ander niet. Het is een kwestie van proberen. Wees niet teleurgesteld als een middel toch niet het gewenste resultaat heeft. U kunt altijd overstappen naar een effectief haargroeimiddel of met uw huisarts andere behandeltechnieken bespreken.

Zolang u bij een bekende leverancier koopt, is een online aankoop veilig en betrouwbaar. Pas op met buitenlandse aanbieders en onbekende producten. Uw gezondheid is belangrijk en u wilt niet dat een verkeerd haargroeimiddel en/of de onjuiste ingrediënten daar invloed op hebben.

Haargroeimiddelen, maar ook andere producten die u in het buitenland koopt zijn vaak goedkoper dan in Nederland. De kwaliteit is hierop van invloed. Nu is dat niet zo erg bij zaken als tuindecoratie, maar u doet liever geen toezeggingen op de kwaliteit van een haargroeimiddel. Het is beter om het product gewoon bij de apotheek te kopen. De apotheker is er om uw vragen te beantwoorden en voorziet u van betrouwbare informatie.

Minoxidil is een middel dat in sterktes van 2% en 5% verkrijgbaar is. Het is een lotion die op de kale plekken wordt aangebracht. De bijwerkingen zijn beperkt tot een geïrriteerde hoofdhuid en schilfers. Minoxidil mag door mannen en vrouwen gebruikt worden.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis
Selecteer onderwerp
Vraag
Medicatie / allergie?
Hele naam
Telefoonnummer
Emailadres
Land

Photo 1

Photo 2

Photo 3

Photo 4