Zoekt u informatie over mesotherapie Dutasteride of dutasteride in combinatie met een mesotherapie haar behandeling? Alopecia androgenetica, AGA, algemeen bekend als mannelijke kaalheid is het meest voorkomende type van progressieve haaruitval bij mannen. Onder invloed van het dihydrotestosteron worden de haarzakjes aangevallen en vernietigd. Beschikbare behandelingen, naast een haartransplantatie, zijn het gebruik van haargroeimiddelen, micro haar pigmentatie en mesotherapie. De werkzaamheid van mesotherapie Dutasteride is plaatselijk en remt de invloed van DHT af. Het kan zowel bij mannen als vrouwen worden gebruikt.

Mesotherapie dutasteride.
Mesotherapie dutasteride.

Mesotherapie Dutasteride procedure

De techniek van micro-injecties met dutasteride wordt ook wel infiltratie van antiandrogenen of mesotherapie met Dutasteride genoemd. De methode bestaat uit het rechtstreeks injecteren van werkzame ingrediënten in de hoofhuid op de plaatsen waar het haar uitvalt of is uitgevallen. De stoffen hebben een directe werking en hebben een positief effect op de doorbloeding. De procedure wordt uitgevoerd zonder verdoving. De naaldjes die gebruikt worden zijn klein en fijn, waardoor het aanprikken van de hoofdhuid nauwelijks wordt gevoeld. De duur van een behandeling is 10 tot 30 minuten. Mesotherapie laat geen zichtbare sporen achter en u kunt onmiddellijk terugkeren naar de activiteiten waar u voorheen mee bezig was. In tegenstelling tot het gebruik van Dutasteride als haargroeimiddel, kan mesotherapie met Dutasteride wél bij vrouwen toegepast worden. Het gebruik en voorschrijven van het haargroeimiddel is alleen aan mannen voorbehouden. Dutasteride is een medicijn dat van oorsprong werd voorgeschreven aan mannen met prostaatproblemen. De invloed op haarverlies en haargroei werd later vastgesteld. Het middel kan echter ernstige, blijvende bijwerkingen hebben. Artsen raden het gebruik van Dutasteride bij vrouwen af. Ook wanneer u als koppel een kinderwens heeft en er sprake is van het gebruik van Dutasteride tabletten, zal een arts adviseren het gebruik tijdelijk te stoppen. Hiermee wordt voorkomen dat Dutasteride van invloed is op de ongeboren foetus en complicaties veroorzaakt.

Veilige behandelmethode

De werkzame ingrediënten die tijdens een mesotherapie behandeling worden geïnjecteerd zijn veilig voor mannen en vrouwen. Het zijn kleine doses van vitamines, mineralen, plantenextracten, antioxidanten, aminozuren en indien besproken met een specialist Dutasteride of Minoxidil. Door middel van het geven van oppervlakkige injecties worden de ingrediënten in dieptes van 0,5 mm tot 4 mm in de huid geïnjecteerd. De huid raakt hierdoor minimaal beschadigd en herstelt zichzelf binnen een aantal dagen. Mesotherapie is niet-chirurgisch en wordt bij de meeste mensen zonder plaatselijke verdovingen toegepast. Een enkele keer, of wanneer u aangeeft erg gevoelig te zijn, kan de arts u het gebruik van een verdovende crème voor de behandelsessie adviseren. Bijwerkingen zijn zeldzaam, complicaties doen zich vrijwel nooit voor. Een enkele keer kan de behandelde huid enige tijd gevoelig zijn of zijn blauwe plekjes en kleine zwellingen zichtbaar. Dit neemt vanzelf af. In extreme gevallen is er sprake van een allergische reactie of is de huid beschadigd, waardoor de kans op infecties en ontstekingen toeneemt. Wanneer u zich houdt aan de adviezen van de specialist, verloopt het behandeltraject vlot en hoeft u zich geen zorgen te maken over eventuele bijwerkingen.

Kosten mesotherapie Dutasteride

Mesotherapie bij haaruitval wordt in 90% van alle behandelingen in kuurvorm toegepast. Een behandeltraject bestaat uit 6 tot 10 behandelsessies. Uiteraard kunt u ook losse behandelingen laten toepassen. In verhouding is mesotherapie in kuurvorm voordeliger dan het afspraken van afzonderlijke behandelmomenten. Prijzen voor mesotherapie bij haaruitval beginnen bij € 750 en lopen ver op. Behandelaars bepalen zelf de tarieven die in rekening gebracht worden. Net zoals wanneer u Dutasteride als haargroeimiddel zou gebruiken, wordt ook mesotherapie met Dutasteride niet vergoed door zorgverzekeraars. De basisverzekering heeft geen vergoedingsmogelijkheden en ook aanvullende zorgverzekeringen bieden nauwelijks uitkomst. Behandelaars en klinieken kunnen online met elkaar vergeleken worden. Vergelijkt u mesotherapie behandelingen met elkaar? Let dan op de inhoud van een behandeling. Hoeveel behandelsessies zijn inbegrepen? Welke actieve bestanddelen worden gebruikt? Wat is de ervaring van de specialist? Is een behandeling elders goedkoper? Wat zijn bijkomende kosten? Wordt de behandeling in het buitenland goedkoper aangeboden? Het onderzoeken en vergelijken van de behandelmogelijkheden kan interessante voordelen met zich meebrengen. Wees niet direct té enthousiast bij het zien van een goedkoop mesotherapie tarief bij een buitenlandse kliniek. Wanneer een mesotherapie kuur wordt geadviseerd, betekent dat dat u een aantal keer naar de kliniek gaat. In Nederland is dat niet moeilijk. U stapt in de auto of reist met het openbaar vervoer naar de behandelaar. Na afloop van een sessie bent u snel terug op uw werk of kunt u naar huis. Mesotherapie behandelingen die in het buitenland gebeuren, zijn vaak beperkt toegankelijk. Zo bent u misschien afhankelijk van een vluchtschema om naar de kliniek te reizen. Is er dezelfde dag een retourvlucht of moet u ter plaatse overnachten? Zaken die van invloed zijn op de prijs die u uiteindelijk voor mesotherapie betaald.

Unieke mesotherapie behandeling

Mesotherapie is in meerdere opzichten een unieke behandeltechniek. De ingrediënten die worden geïnjecteerd om het haarverlies te verminderen en de haargroei te stimuleren, worden op uw persoon afgestemd. Daarbij wordt rekening gehouden met de oorzaak van het haarverlies, uw gezondheid, eventuele aandoeningen en medicijngebruik. Ondanks beperkte wetenschappelijke onderzoeksresultaten is de bekendheid van mesotherapie als effectieve behandelmogelijkheid bij haaruitval de afgelopen jaren sterk gestegen. Een toenemend aantal mannen en vrouwen overweegt de techniek bij beginnend haarverlies. Mesotherapie is een behandeling die niet direct zichtbare verbetering of resultaten heeft. Het duurt een aantal weken voordat veranderingen merkbaar en zichtbaar worden. Het haarverlies neemt af, de haargroei herstelt zich en uw haar ziet er gezonder en voller uit. Vaak is het wel zo dat een specialist jaarlijks een aantal vervolgbehandelingen adviseert. Hiermee wordt voorkomen dat het haarverlies doorzet en de bereikte effecten verloren gaan.

Mesotherapie Dutasteride advies

Twijfelt u aan de veiligheid van Dutasteride bij een mesotherapie behandeling? Wilt u meer weten over het behandeltraject? Maak een afspraak voor een consult bij een behandelaar. U kunt ook informatie opvragen over een haartransplantatie en een specialist de verschillen laten toelichten. Ervaren specialisten laten u voorbeelden zien van verschillende behandelmogelijkheden bij haaruitval en geven aan welke behandeling in uw geval de beste is. De specialisten van GlobalHair laten u zien wat een haartransplantatie inhoudt en hoe de ingreep uitgevoerd wordt. Het consult is gratis.