Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
98% slagingspercentage
10.000+ operaties
Logo

Haartransplantatie lang haar

Is een haartransplantatie lang haar mogelijk? Haarverlies als gevolg van veroudering is typisch, maar het probleem van androgene alopecia is dat het leidt tot progressieve en opvallend haarverlies. Net zoals mannen, hebben ook vrouwen hier last van. Haaruitval presenteert zich bij vrouwen anders. Vrouwen met haaruitval zien een diffuus, wijdverbreid haarverlies. Geleidelijk aan is het moeilijker om het haar te stylen of een scheiding in het midden te dragen. Jarenlang namen vrouwen hun toevlucht tot haarwerken, omdat haartransplantaties geen praktische optie waren. Tegenwoordig is dat veranderd, een haartransplantatie lang haar is voor vrouwen een goede oplossing.

Moderne haarherstelchirurgie maakt gebruik van gezonde haarzakjes uit de haarkrans. Hoewel met een haartransplantatie niet meer haar gemaakt wordt, kan het verplaatsen van de haarzakjes wel zorgen voor meer dichtheid in de gebieden waar het haar is uitgevallen. Het proces is makkelijker voor mannen. Mannen verliezen meestal haar aan de bovenkant en behouden het meeste haar aan de achterkant en zijkanten. Het haar op deze plaatsen, de haarkrans, is van nature ongevoelig voor dihydrotestosteron. DHT is het hormoon dat verantwoordelijk is voor erfelijke haaruitval. De donorharen zijn robuust en behouden na de transplantatie de unieke structuur. Bij een gemiddelde haartransplantatie verplaatst een haarchirurg tussen de 500 en 4.500 haarzakjes.

Vrouwen hebben het moeilijker. Het patroon van diffuus haarverlies en een zichtbare hoofdhuid, maken behandeling lastig. Nieuwe haartransplantatie technieken maken het mogelijk om zonder al het haar te scheren de ingreep te laten doen. Een haarsparende haartransplantatie met lang haar biedt uitkomst. In de kliniek scheert een assistent het donorgebied, wat later bedekt is door de lange haren. De techniek werkt bijna hetzelfde als een gewone FUE haartransplantatie, maar vereist een strategische planning en een ervaren hand die de ingreep toepast. Het resultaat is dat de donorgebieden discreet en verborgen zijn.

Voordelen haartransplantatie lang haar

De haarsparende FUE techniek is een methode die geschikt is voor mensen die het haar liever niet scheren. Een ander voordeel van de techniek is dat het nauwelijks opvalt. Het donorgebied is bedekt en anderen zien niet of nauwelijks dat u iets aan uw hoofd en/of haar heeft laten doen. Andere voordelen van een haartransplantatie bij lang haar zijn:

  • Dagopname. Na de haartransplantatie verlaat u de kliniek en gaat u terug naar het hotel.
  • Vlot herstel. De huid geneest binnen 5 tot 10 dagen na de haarimplantatie.
  • Veilige ingreep met blijvende resultaten.

Haarsparende haartransplantaties zijn geschikt voor gezonde mensen die hun haar niet willen scheren en die hun haartransplantatie willen verbergen.

Voorbereiding haartransplantatie

Zoekt u naar een oplossing voor haarverlies en overweegt u een haartransplantatie? De chirurgische ingreep is minimaal invasief. U komt voor de operatie in aanmerking als u gezond bent. Diabetici, maar ook hartpatiënten en mensen met een auto-immuunaandoening komen niet altijd in aanmerking. Overleg uw plan met de specialist waar u onder behandeling bent. Deze kan eventueel informatie meegeven voor het haartransplantatie consult. Hoe zijn de resultaten van een haartransplantatie lang haar? Haartransplantatie voor en na foto’s ziet u tijdens het consult, maar u kunt ook op een forum voorbeelden zien van eerdere haartransplantaties. Op een forum leest u ervaringsverhalen, maar ook antwoorden op vragen en kliniekbeoordelingen staan op een forum.

Haartransplantatie lang haar Turkije

GlobalHair past haartransplantaties toe in Istanbul. De moderne kliniek is van alle comfort en faciliteiten voorzien. Haarchirurgen die bij de kliniek werken, zijn ervaren specialisten. Jaarlijks vinden honderden succesvolle haartransplantaties plaats. De haarsparende FUE techniek is een van de technieken die de specialisten beheersen. Omdat de haartransplantatie in Turkije plaatsvindt, is het niet mogelijk om op een dag heen en weer te reizen. U verblijft 3 dagen en 2 nachten in een comfortabel hotel op korte afstand van de kliniek. Wilt u Istanbul ontdekken? De haartransplantatie kan met een meerdaagse stedenreis gecombineerd worden. Artsen adviseren om eerst het vrije tijdsgedeelte van de reis te doen en met de haartransplantatie af te sluiten. Na de ingreep ontziet u de hoofdhuid. Lichamelijke inspanningen en zweten zijn beperkt tot een minimum.

De kosten voor een haartransplantatie bij lang haar wijken nauwelijks af van de tarieven voor een standaard FUE operatie. Tot 1.500 haarzakjes betaalt u bij GlobalHair € 2.249 en € 2.949 tot 4.500 grafts. Bij een grote, complexe operatie duurt de behandeldag 5 tot 9 uur. De lange behandeltijd is een nadeel. U ligt langdurig in een behandelstoel. De haarchirurg verdoofd de hoofdhuid plaatselijk. U maakt de haartransplantatie bewust mee. Het lange liggen kan onderbroken worden door een of meerdere pauzes. Tussen het oogsten en terugplaatsen van de grafts is er de mogelijkheid om te lunchen en uw benen te strekken. Voordat u aan de terugreis begint, vindt een controle bij de haarchirurg plaats. Deze legt u uit hoelang u de voorgeschreven medicatie gebruikt en wat u doet om de hoofdhuid en het haar te verzorgen.

Nazorg haartransplantatie met lang haar

Het duurt tot 6 weken voordat u volledig bent herstelt van de ingreep. De eerste dagen zijn cruciaal voor het nestelen van de grafts en het genezen van de hoofdhuid. Raak de huid niet aan en probeer huidbeschadiging door wrijven of krabben te voorkomen. Zwellingen, blauwe plekjes en korstjes zijn gekende, maar tijdelijke bijwerkingen. Heeft u na een haartransplantatie last van koorts, aanhoudende pijn en roodheid? Neem contact op met de kliniek. In overleg met de specialist wordt actie ondernomen.

Meer haartransplantatie informatie

Draagt u uw haar in een langer kapsel, maar komt de hoofdhuid hier en daar bloot te liggen? Een haartransplantatie biedt een uitkomst. Zonder het haar te millimeteren transplanteert de haarchirurg het vooraf vastgestelde aantal haarzakjes. Wanneer u meer wilt weten over een haarimplantatie, maak dan een afspraak voor een consult bij GlobalHair in Leiden. Stel de vragen die u heeft en ontdek of u een geschikte haartransplantatie kandidaat bent. Heeft u in het verleden medische ingrepen meegemaakt of gebruikt u medicatie? Neem zoveel mogelijk informatie over uw gezondheid met medische geschiedenis mee. Een afspraak is snel gemaakt. Bel of WhatsApp met GlobalHair via 06 3338 8757.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis
Selecteer onderwerp
Vraag
Medicatie / allergie?
Hele naam
Telefoonnummer
Emailadres
Land

Photo 1

Photo 2

Photo 3

Photo 4