Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
98% slagingspercentage
10.000+ operaties
Logo

Haartransplantatie tijdlijn

Hoe ziet een haartransplantatie tijdlijn eruit? Overweegt u een haartransplantatie? Iedereen heeft gehoord van bekende mensen die een haarimplantatie hebben ondergaan en velen hebben de voor en na foto’s van deze cosmetische ingreep gezien. Maar hoe werkt een transplantatie echt en wat moet u verwachten als u erover nadenkt en uiteindelijk de sprong in het diepe waagt? Onderzoek is het belangrijkste bij het overwegen van een haartransplantatie. Het is goed om voorbereid te zijn op de hoogte- en dieptepunten na de operatie. Een haartransplantatie tijdlijn is overzichtelijk en laat zien wat u kunt verwachten.

Maanden en weken voor een haartransplantatie

De voorbereiding is alles. Uw levensstijl en voedingsgewoonten zijn belangrijk. Vanaf 6 weken voor de haartransplantatie stopt u met roken. Als u dit lastig vind, is het goed om te weten dat zorgverzekeraars verschillende hulpmiddelen bij het stoppen vergoeden. Om het resultaat niet te verstoren rookt u ook in de weken na de ingreep niet. Afhankelijk van het voorschrift van de specialist volgt u in de dagen voor de haartransplantatie een aangepast medicatieschema. Vanaf 48 uur tot 72 uur voor de operatie drinkt u geen alcohol. Op de dag van de haarimplantatie drinkt u geen koffie, het nuttigen van een licht ontbijt is toegestaan. Meld u ruim op tijd in de kliniek.

Haartransplantatie tijdlijn behandeldag

Op de dag van de ingreep is het normaal om wat nervositeit te ervaren. U staat op het punt om een van de meest positieve levens veranderende ingrepen van uw leven te ondergaan. De haarchirurg tekent de haarlijn af en maakt foto’s van uw hoofdhuid en haaruitval. Daarna heeft u de keuze tussen scheren of niet. Beide zijn een optie, afhankelijk van uw haarverlies en verwachtingen van de ingreep. De operatie bestaat uit twee delen: het extraheren van de grafts en het implanteren van de haarzakjes in de ontvangende gebieden.

In het eerste deel van de haartransplantatie, haalt de haarchirurg grafts uit het donorgebied. Dit gebeurt na het verdoven van de hoofdhuid. U voelt minimale pijn, alleen de zachte druk van de handen van de chirurg zijn voelbaar. Voor de ingreep is bepaald hoeveel grafts nodig zijn om de kalende plekken op te vullen. Het extraheren gebeurt met een FUE haartransplantatie micromotor. Na het oogsten is er tijd om te lunchen.

Voor het terugplaatsen van de grafts, boort de arts kleine kanaaltjes in het ontvangstgebied. Dit gebeurt opnieuw met een plaatselijke verdoving. U kunt ontspannen, terwijl de arts de haarzakjes in de kanaaltjes plaatst. Dit is het meesterwerk van de haartransplantatie. Leun achterover, relax, luister naar muziek of val in slaap. De arts werkt met een team van assistenten aan de haardos van uw dromen.

Haartransplantatie tijdlijn – 2 weken na de ingreep

Goede verzorging na de ingreep is nodig. Slaap een paar nachten met een extra hoofdkussen, rechtop zitten is niet nodig. Door het hoofd wat hoger te leggen, neemt de druk af. Gebruik de voorgeschreven antibiotica en medicatie volgens voorschrift. Rook niet en drink de eerste dagen geen alcohol. Na een paar dagen beginnen zich korstjes te vormen. Hoe verleidelijk het ook is om over de jeukende huid en korstjes te wrijven, weersta de verleiding. De huid is bijna genezen en wanneer de huid beschadigd raakt door het krabben, neemt de kans op infecties toe. Na twee weken is de huid genezen en gaan de meeste mensen voorzichtig terug aan het werk. U bent dan weer terug van de haartransplantatie in Turkije.

Na de haartransplantatie is het normaal dat de getransplanteerde haren 3 tot 4 weken later uitvallen. Dit kan een paniek reactie veroorzaken. Het is goed om te weten dat dit deel uitmaakt van het proces. Het zijn alleen de haren die uitvallen. De haarzakjes komen in de rustfase, maar zijn niet beschadigd en/of verloren gegaan.

In deze periode van het herstel is het belangrijk om het geloof en geduld te behouden. De haarzakjes zitten in de rustfase en u ziet een tijd lang weinig tot geen vooruitgang. U ziet in deze fase nauwelijks verandering of verbetering. U kunt de naast liggende haren bijwerken om een ongelijkmatige look te voorkomen.

Vanaf 3 maanden na de haartransplantatie begint de haargroei zich langzaam, maar zeker te ontwikkelen. De groeifase is begonnen. Het doorkomen van nieuwe haren verwijst naar het moment waarop de haren voor het eerst zichtbaar worden. Rijping is het proces waarbij de haren meer stevigheid krijgen en er natuurlijker uitzien. In de dagen, weken en maanden die volgen, worden de resultaten beter. Aan het einde van de 9e maand is ongeveer 90% tot 100% van haarzakjes in ontwikkeling.

De meeste haren zijn doorgekomen, maar het resultaat is nog niet compleet. Samen met de haarchirurg beoordeelt u het eindresultaat. Dit gebeurt meestal 12 maanden na de ingreep. Een haartransplantatie tijdlijn bestaat voornamelijk uit het op kunnen blijven brengen van geduld.

Iedereen is anders

De meeste mensen zullen tegen het einde van de 12 maanden volledige groei zien. Het is belangrijk om erop te wijzen dat iedereen anders is en dat sommige mensen veel eerder of juist later resultaten zien dan anderen. De tijdlijn is een ruw gemiddelde van wat u mag verwachten in het jaar na een haartransplantatie. Als u merkt dat u sneller of langzamer vooruitgang ziet, betekent dit niet dat het resultaat beter of slechter zal zijn dan bij wie dan ook. Een haartransplantatie tijdlijn is een grove richtlijn. U moet vertrouwen houden en wachten tot u nieuwe haargroei ziet. Als u interesse heeft in een haartransplantatie, is het misschien de beste beslissing die u ooit zult nemen. De ingreep herstelt haarverlies op kale, dunne plekken en is goed voor het zelfvertrouwen.

Gratis consult

Wilt u meer weten over het verloop van een haartransplantatie? Maak een afspraak voor een gratis haarimplantatie consult bij GlobalHair in Leiden. U kunt ons dagelijks telefonisch en via WhatsApp bereiken op 06 3338 8757.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis
Selecteer onderwerp
Vraag
Medicatie / allergie?
Hele naam
Telefoonnummer
Emailadres
Land

Photo 1

Photo 2

Photo 3

Photo 4