FUE haartransplantatie

Home » FUE haartransplantatie
Awards haartransplantatie
Kom op adviesgesprek!
Of bel vrijblijvend 06 3338 8757

  Gekwalificeerde kliniek

  Gekwalificeerde kliniek, uw haar herstelt snel, weinig pijn, veilige methode

  Moderne techniek

  Moderne techniek van haartransplantatie. Micro FUE voor een natuurlijk resultaat, inclusief haargroei stimulerende plasmabehandeling

  ISHRS haarchirurg

  Behandeling wordt uitgevoerd onder toezicht van een geregistreerd ISHRS haarchirurg

  Interesse in een FUE haartransplantatie bij GlobalHair? Er bestaan verschillende methodes waar u tussen kunt kiezen. Onder andere de FUE haartransplantatie methode en FUT haartransplantatie methode worden veelal toegepast. In dit artikel wordt uitgelegd hoe deze behandeling er uit ziet, wat u er van kunt verwachten en waar u op moet letten. Daarnaast wordt ook de FUE haartransplantatie in Turkije verder toegelicht.

  Waar staat FUE haartransplantatie voor?

  FUE haartransplantatie staat eigenlijk voor follicle unit extraction. Wat hier mee wordt bedoeld, is dat de follikels of grafts één voor één worden verwijderd. Dit is een belangrijk voordeel van de FUE haartransplantatie ten opzichte van de FUT haartransplantatie methode, omdat bij de FUT methode een groot litteken achter blijft op het achterhoofd.

  Hoe werkt de FUE haartransplantatie methode?

  Bij de FUE haartransplantatie methode wordt u normaal gesproken eerst kort geschoren. We zien tegenwoordig dat sommige mensen ook kiezen voor een haarsparende haartransplantatie methode, maar bij grote behandelingen wordt dit meestal afgeraden. Nadat het haar kort is geschoren, wordt bepaald hoe uw haarlijn precies wordt en welke gedeeltes van het hoofd zullen worden behandeld.

  Vervolgens wordt het donorgebied (de achterkant van het hoofd) verdoofd, gevolgd door het ontvangstgebied. Het ontvangstgebied is de plek of zijn de plekken waar haar naartoe zal worden getransplanteerd. Het totale haartransplantatie proces bestaat uit diverse fases.

  Bij de FUE haartransplantatie methode worden de grafts één voor één uit het donorgebied verwijderd. Een graft wordt ook wel een haarwortelzakje genoemd. Uit een haarwortelzakje groeien meestal één tot vier haren. De grafts met één haar worden meestal gebruikt voor de haarlijn. De grafts die meerdere haren bevatten, worden achter de haarlijn of op andere plekken geplaatst.

  Nadat de grafts zijn uitgenomen, worden incisies gemaakt op het ontvangstgebied. Deze ‘gaatjes’ zijn nodig om de getransplanteerde haren in te plaatsen. Na de behandeling wordt uw hoofd meestal gedeeltelijk ingepakt. Hierdoor zullen de zwellingen namelijk minder worden. Op de website van de Nederlandse Haarstichting kunt u meer informatie vinden over FUE haartransplantatie. Let op dat er bij eczeem soms geen haartransplantatie kan worden uitgevoerd. Let op dat er tijdens haartransplantatie in Turkije in corona tijd wel zaken zijn waar u rekening mee dient te houden.

  FUE haartransplantatie in Turkije of in Nederland?

  In Turkije wordt over het algemeen tegenwoordig de FUE haartransplantatie uitgevoerd. Dit zien we in Nederlandse klinieken ook steeds vaker terug komen. De reden hiervan is dat de FUE haartransplantatie verschillende voordelen heeft ten opzichte van de oude  methodes. Kiest u ook voor de nieuwste behandel methode? Dan is de FUE haartransplantatie erg geschikt voor u. Het belangrijkste voordeel om te kiezen voor haartransplantatie in Turkije, is het kostenvoordeel. Dit scheelt namelijk al snel duizenden euro’s, zonder dat u hoeft in te boeten op de kwaliteit.

  FUE haartransplantatie ervaringen op het forum Haarweb

  Als er wordt gesproken over FUE haartransplantatie ervaringen of over een haartransplantatie forum, komt u al snel op Haarweb uit. Haarweb wordt door veel mensen gezien als hét forum op het gebied van haartransplantatie. Er zijn op dit forum duizenden van dergelijke ervaringen gedeeld. Een belangrijk voordeel van deze ervaringen, is dat het vaak om zeer uitgebreide ervaringen gaat. Hierbij worden naast duidelijke FUE haartransplantatie voor en na foto’s ook beschreven hoe de desbetreffende persoon voor, tijdens en na de behandeling heeft ervaren. GlobalHair is gevestigd in Leiden.

  FUE haartransplantatie FAQ – Veelgestelde vragen

  FUE haartransplantatie FAQ – Veelgestelde vragen

  Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over een FUE haartransplantatie. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

  1. Wat is een FUE haartransplantatie?

  Folliculaire Unit Extractie, FUE, is een moderne haartransplantatie methode. De ontwikkelde techniek maakt het mogelijk om met behulp van een micro motor individuele haarzakjes uit de haarkrans van uw hoofd te oogsten. Na controle worden de geoogste grafts voorbereidt op de plaatsing in de transplantatie gebieden. Een FUE haartransplantatie kent een relatief korte herstelperiode en mooie resultaten.

  2. Zijn er andere haartransplantatie methodes?

  Naast de FUE methode worden zowel de FUT techniek als de haarstamcel transplantatie toegepast.

  3. Wat is het verschil tussen een FUT en FUE haartransplantatie?

  Het betreft twee verschillende haartransplantatie technieken. Alhoewel de doelstelling overeenkomt: het oogsten en implanteren van haarzakjes verschillen de beide methodes van elkaar. Waar er bij de verouderde FUT techniek een reepje huid van de achterzijde van uw hoofd wordt verwijderd, is er bij de FUE methode geen sprake van snijden en hechten. De FUE methode is meer geavanceerd en kent een korter, vlotter herstel waarbij er na afloop ook geen sprake is van zichtbare littekens. De FUT haartransplantatie laat altijd een ontsierend litteken achter in het donorgebied.

  4. Kan iedereen een FUE haartransplantatie ondergaan?

  Alhoewel een FUE haartransplantatie voor veel mensen een oplossing betekent bij haaruitval, is dat echter niet altijd vanzelfsprekend. Zo is het belangrijk om te weten wat de oorzaak is van het haarverlies. Heeft u als man of vrouw te maken met erfelijke kaalheid? Dan heeft u een reële kans om voor een behandeling in aanmerking te komen. Is de haaruitval al te ver gevorderd of beschikt u niet over voldoende kwalitatief donormateriaal dan zal een specialist u een alternatieve behandeling adviseren.

  5. Is een FUE haartransplantatie pijnlijk?

  Mensen rapporteren meestal weinig tot geen pijn tijdens of na de ingreep. De behandeling wordt zonder toepassing van volledige narcose, maar met lokale verdovingen uitgevoerd. Ook een kalmerend middel kan voorafgaand aan de haartransplantatie worden gegeven. Na afloop van de ingreep komt het soms voor dat er sprake is van lichte zwellingen, rode en blauwe huidverkleuringen en napijn. De napijn verdwijnt het snelste en kan desgewenst met een pijnstiller worden bestreden. Zwellingen en verkleuringen nemen in de dagen na de haartransplantatie af.

  6. Wie voert de FUE haartransplantatie in Turkije uit?

  Bij GlobalHair zijn ervaren, ISHRS geregistreerde haarchirurgen werkzaam. Tijdens een FUE haartransplantatie werkt de haarchirurg nauw samen met verschillende assistenten waardoor een groot aantal, tot maximaal 4.500, grafts geoogst kan worden. Het oogsten gebeurt met een micro motor. De haarchirurgen volgen geregeld trainingen, workshops en conferenties om op de hoogte te zijn en te blijven van de ontwikkelingen op haartransplantatie gebied.

  7. Wat zijn de voordelen van een FUE haartransplantatie?

  In vergelijking met andere haartransplantatie technieken is de FUE techniek vrijwel pijnloos. Achteraf is er geen sprake van zichtbare littekens en het herstel verloopt bij de meesten spoedig. Omdat de haarzakjes individueel geoogst worden, kan er rekening gehouden worden met het in stand houden van de haardichtheid in het donorgebied. Er ontstaan geen kalende plekken en/of littekens op de achterzijde van uw hoofd.

  8. Wat zijn de nadelen van een FUE haartransplantatie?

  Het is een langdurige behandeling met een gemiddelde behandelduur tussen 6 en 8 uur. Daarnaast kan ook de hoge kostprijs als een nadeel worden gezien. Temeer omdat zorgverzekeraars de kosten doorgaans niet vergoeden. Een enkele keer is het resultaat niet in lijn met uw verwachtingen.

  9. Is een FUE haartransplantatie geschikt voor vrouwen?

  Ja, al zijn er een aantal kleine verschillen. Waar mannen wordt gevraagd het haar voor de FUE haartransplantatie volledig kort te scheren, is dat bij vrouwen niet direct nodig. Haarchirurgen passen dan een zogenaamde haarsparende FUE behandeling toe. In plaats van al het haar te scheren, wordt alleen een stukje in het donorgebied geschoren. Dit maakt echter wel dat er bij een FUE haartransplantatie bij vrouwen op een dag minder grafts geoogst en getransplanteerd kunnen worden dan bij mannen het geval is.

  10. Wat kan ik verwachten van een FUE haartransplantatie in Turkije?

  Iedereen heeft eigen, andere verwachtingen van een haartransplantatie. Tijdens een consult worden uw wensen uitvoerig besproken. Na een haartransplantatie heeft u weer haar op plaatsen die voorheen dunner begroeid of kaal waren. Toch is het niet realistisch om te denken dat u na een FUE haartransplantatie een volle haardos heeft, zeker niet als dat vroeger ook niet het geval is geweest.

  11. Zijn de resultaten meteen na de ingreep zichtbaar?

  Nee. Het duurt gemiddeld 9 tot 12 maanden voordat het eindresultaat wordt bereikt. Laat u hierdoor niet afschrikken. Het haargroeiproces begint na de ingreep met het herstel. Dit verloopt stapsgewijs. Nadat de getransplanteerde haren zijn uitgevallen, 2 tot 4 weken na de haartransplantatie, ziet u 2 tot 3 maanden later de eerste nieuwe haargroei. Eens dit zichtbaar is, ontwikkeld het resultaat zich zienderogen.

  12. Hoe lang moet ik herstellen na de ingreep?

  Zwellingen en bloeduitstortingen trekken in de dagen na de ingreep vanzelf weg. Meestal is het na 7 tot 14 dagen niet meer zichtbaar dat u een ingreep heeft ondergaan. Gedurende deze eerste 2 weken doet u het voornamelijk rustig aan, waarbij zware lichamelijke arbeid, intensief sporten en blootstelling aan de zon tot een absoluut minimum worden beperkt. Daarna kunt u in overleg met de behandelend arts uw dagelijkse werkzaamheden en overige activiteiten hervatten.

  13. Waar moet ik opletten na de haartransplantatie?

  Volg de tips en instructies van de haarchirurg altijd op. Dat houdt in dat rokers, die al ruim voor de ingreep zijn gestopt met roken, dit ook na de haartransplantatie volhouden. Beperk het drinken van alcohol de eerste 72 uur na de ingreep en let op dat u uw hoofd niet stoot of te veel onder druk zet. Krijgt u slaapinstructies? U slaapt wellicht de eerste dagen wat minder goed, maar u ziet dit tijdelijke ongemak later terug in een mooi resultaat.

  14. Hoeveel haarzakjes worden er getransplanteerd?

  Dat hangt af van uw wens, de mogelijkheden, de mate waarin de haaruitval is gevorderd en de beschikbaarheid van donormateriaal. GlobalHair transplanteert op een dag maximaal 4.500 grafts.

  15. Ik heb kroeshaar, kom ik in aanmerking voor een haartransplantatie?

  Ja, als tijdens het consult blijkt dat u een geschikte kandidaat bent voor een FUE haartransplantatie is dat zeker mogelijk. Haartransplantaties bij mensen die kroeshaar hebben, zijn complexer dan bij ‘normaal’ haar het geval is. Kroeshaar krult immers ook onderhuids. De ervaren haarchirurgen van GlobalHair voeren de haartransplantatie bij kroeshaar met zorgvuldigheid uit, zodat u een goed resultaat kunt verwachten.

  16. Is er sprake van een leeftijdsbeperking bij een FUE haartransplantatie?

  Nee, al worden zelden minderjarigen behandelt. Haaruitval komt soms al op zeer jonge leeftijd voor, waarbij een haartransplantatie de enige oplossing biedt. In dit soort situaties dient een ouder en/of voogd schriftelijke toestemming te verlenen, vaak wordt ook gevraagd aan de ouders/voogd om bij de ingreep aanwezig te zijn. Een bovengrens is niet van toepassing. Zolang uw gezondheid het toe laat en er voldoende donormateriaal aanwezig is, kan de ingreep succesvol worden toegepast.

  17. Hoe lang duurt een haartransplantatie?

  De arbeidsintensieve ingreep duurt tussen de 6 en 8 uur. Hoe lang een haartransplantatie in uw situatie duurt hangt af van het aantal haarzakjes dat u laat transplanteren. U hoeft zich tijdens de ingreep niet te vervelen. Internetten of televisie kijken zijn beiden mogelijk. Aangezien de behandeling uit verschillende fasen bestaat, heeft u tussendoor de gelegenheid om wat op te staan en rond te lopen. Tussen de middag krijgt u een lunch aangeboden.

  18. Is een haartransplantatie veilig?

  Wereldwijd wordt de FUE haartransplantatie dagelijks toegepast. Het is een veilige chirurgische ingreep, waarbij een kleine kans op complicaties bestaat. Als gevolg van een slechte wondgenezing kunt u te maken krijgen met een infectie en kleine littekens. Een enkele keer is iemand allergisch voor de verdovingsmiddelen. Om de kans op bijwerkingen tot een minimum te beperken vindt er bij GlobalHair een uitgebreid consult plaats, waarbij onder meer wordt gesproken over uw gezondheid, medisch verleden, doorgemaakte operaties en eventueel medicijngebruik.

  19. Hoe moet ik slapen na een haartransplantatie?

  Aangezien de behandeling erg persoonlijk is, ontvangt u een slaapadvies. De mogelijkheid om normaal te slapen hangt af van het gebied dat u heeft laten behandelen. Sowieso zult u het advies krijgen om met name gedurende de eerste week na de ingreep wat hoger te liggen. Dit doet u door een extra kussen te gebruiken. Hierdoor krijgt uw hoofd meer rust, en is de belasting niet te hoog waardoor de getransplanteerde haarzakjes onder optimale omstandigheden vast kunnen groeien.

  20. Mag ik na de ingreep mijn haar wassen?

  De eerste dagen mag het haar niet gewassen worden. Tijdens de laatste controle in de kliniek ontvangt u verzorgingsinstructies hoe u de huid en het haar in de daarna volgende dagen kunt verzorgen. Wees zeker de eerste week voorzichtig, waarbij u oplet dat u de korstjes niet van de huid wrijft of krabt. Na een week tot tien dagen is normaal wassen weer mogelijk.

  21. Is het toegestaan om een pet of muts te dragen direct na de haartransplantatie?

  Wees de eerste dagen voorzichtig. De getransplanteerde haren hebben tijd nodig om vast te groeien. Na een week kunt u een muts, pet dragen. Let wel op dat de materialen het behandelde gebied niet raken.

  22. Wat kost een FUE haartransplantatie?

  De FUE haartransplantatie is een kostbare ingreep. Bij Nederlandse aanbieders liggen de kosten al snel tussen de € 5.000 en € 10.000, afhankelijk van de kliniek waar u voor kiest. GlobalHair biedt de laagste prijsgarantie voor een FUE haartransplantatie in Turkije. Om de kosten overzichtelijk te houden is bewust gekozen voor een all-in tarief, waarbij tot maximaal 4.500 grafts getransplanteerd worden. U betaalt bij GlobalHair € 2.949 voor de haartransplantatie inclusief 2 hotelovernachtingen, VIP transfers en medicatie.

  23. Worden de kosten vergoed door mijn zorgverzekering?

  Nee, dat is meestal niet het geval. De meeste mensen kiezen voor een haartransplantatie uit cosmetisch oogpunt. Van een medische noodzaak is in de regel geen sprake. Als u medisch onderbouwd aan kunt tonen dat u ernstig psychisch lijdt, of dat uw door een ongeval of brandwonden uw haar bent verloren kan een zorgverzekeraar soms de kosten vergoeden. Hiervoor gelden strikte voorwaarden.

  24. Kan ik een FUE haartransplantatie in termijnen betalen?

  De hoge kosten kunnen u ervan weerhouden om op korte termijn voor een haartransplantatie te kiezen. Betaling in termijnen kan een oplossing zijn om de gewenste behandeling toch te ondergaan. Hiervoor sluit u een kredietovereenkomst met mijnbetaalplan.nl. De kredietverstrekker toetst uw kredietverleden en bekijkt uw maandelijkse inkomsten en uitgaven patroon. Wordt uw financieringsaanvraag ingewilligd? Dan betaalt u maandelijkse aflossingsbedragen. Over het totale bedrag bent u rente verschuldigd.

  25. Wat als ik niet in aanmerking kom voor een FUE haartransplantatie?

  Als tijdens het consult blijkt dat u niet in aanmerking komt voor een haartransplantatie, dan kan een specialist u een alternatieve behandeling voorstellen. Mogelijke alternatieven zijn onder meer micro haar pigmentatie of een haarwerk.

  26. Hoeveel kost een eerste consult?

  Het eerste consult is gratis en verplicht u tot niets. Het consult vindt plaats in Leiden, u hoeft hiervoor niet naar Istanbul te reizen. Tijdens het consult wordt uw situatie bekeken en kan een ervaren specialist u een behandeladvies geven.

  27. Is er nog meer dat ik moet weten over een FUE haartransplantatie?

  De FUE techniek is modern en biedt uitstekende resultaten. De resultaten die bereikt worden zijn blijvend. Succesvol getransplanteerde haarzakjes blijven uw leven lang nieuwe haren produceren. Maak een keuze voor een haarkliniek en specialist die bij u passen. Heeft u na een consult een onvoldaan of ontevreden gevoel? Kijk dan rustig verder. Een behandeldag duurt zomaar 8 uur. Als u dan met weinig of geen vertrouwen in een behandelstoel plaatsneemt is dat zowel voor uzelf als voor een haarchirurg niet bevorderlijk. Bereidt uzelf voor op het gesprek door vooraf ervaringen van anderen te lezen en uw mogelijkheden met elkaar te vergelijken. U doet een investering in uw eigen welzijn en daar mag best grondig over nagedacht worden.

  Gerelateerde onderwerpen:

  Kom op adviesgesprek!
  Of bel vrijblijvend 06 4436 3622

   De FUE haartransplantatie kosten

   Ongeveer vijf jaar geleden was de FUE haartransplantatie nog aanzienlijk duurder dan de FUT haartransplantatie. Tegenwoordig is dit echter niet meer zo. De FUT haartransplantatie behandeling wordt steeds minder uitgevoerd en steeds meer mensen kiezen voor de FUE methode. De FUE haartransplantatie kosten verschillen sterk per land en per kliniek. Wilt u de FUE  kosten vergelijken tussen verschillende klinieken? Dan kunt u het beste de verschillende sites van deze klinieken raadplegen. Wat u direct zal opvallen, is dat Global Hair zeer scherpe prijzen hanteert. Veel klinieken rekenen ongeveer €2,- tot €4,- per graft. Bij Global Hair liggen deze kosten veel lager. U betaalt bij ons meestal €0,50 tot €1,- per graft. De FUE haartransplantatie kosten in Turkije zijn uiteraard lager dan veel haarklinieken in Nederland.

   De FUE haartransplantatie voordelen en nadelen

   Eigenlijk zijn er geen FUE haartransplantatie nadelen op te noemen, wanneer de behandeling wordt vergeleken met andere methodes. De belangrijkste voordelen van een FUE haartransplantatie zijn:

   • Relatief korte hersteltijd.
   • Uitblijven van haartransplantatie littekens.
   • Groot aantal mogelijkheden.
   • Mooie en natuurlijke resultaten.

   Heeft u de FUE haartransplantatie voor- en nadelen afgewogen en heeft u ook een behandeling in Turkije overwogen? We nodigen u graag uit, om zelf de voordelen van een behandeling in Turkije te ervaren..

   Een consult inplannen voor haartransplantatie in Turkije?

   Indien u na het lezen van de tekst ‘FUE haartransplantatie’ een consult wilt inplannen, kunt u contact opnemen via het contactformulier. U kunt er ook voor kiezen om foto’s op te sturen van uw huidige situatie. Er kijkt dan een haartransplantatie arts naar uw haar, waarbij wordt gekeken naar het aantal benodigde grafts. Er volgt advies op maat, met hierbij een FUE haartransplantatie offerte speciaal voor u.

   Kom op adviesgesprek!
   Of bel vrijblijvend 06 3338 8757