Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
10.000+ operaties

Voel u goed met een volle bos haar

  image

  Minimaal invasieve techniek

  De FUE-methode is een minimaal invasieve techniek die individuele haarzakjes verplaatst zonder grote insnijdingen of littekens, waardoor het herstel sneller en comfortabeler is.

  image

  Natuurlijke resultaten

  Een FUE haartransplantatie zorgt voor natuurlijke resultaten, doordat de getransplanteerde haren in dezelfde groeirichting en dichtheid worden geplaatst als het oorspronkelijke haar.

  image

  Kortere hersteltijd

  FUE-haartransplantaties bieden een kortere hersteltijd, dankzij de minimaal invasieve techniek en het vermijden van grote littekens.

  Haaruitval vitamine fabel of feit?

  Heeft u de nieuwste reclame voor haaruitval verminderende vitamine supplementen al gezien? Als u de advertenties en reclames moet geloven zijn vitamine en mineralen supplementen de ideale oplossing voor een dunner wordende haardos. Feit is dat uw lichaam niet meer vitamines nodig heeft dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid en dat u de oorzaak van haaruitval door uw huisarts vast kunt laten stellen om gerichte behandeling mogelijk te maken. Haaruitval kan veroorzaakt worden door een tekort aan bepaalde vitamines. Als u dagelijks gevarieerd, verantwoord eet en daarbij regelmatig beweegt krijgt u normaal gezien genoeg vitamines binnen. Een gebrek kan op verschillende manieren ontstaan. Van een gebrek aan vitamine B tot een ijzertekort, hoe langer het gebrek aanhoudt hoe groter de kans op dof, droog, broos haar en haaruitval. Uw huisarts kan met een bloedonderzoek vaststellen of er sprake is van vitaminetekort. Indien dit het geval is, kan met behulp van een supplement het tekort worden aangevuld. Wees terughoudend met het gebruik van voedingssupplementen die beweren de haargroei te bevorderen. Indien u van bepaalde vitamines te veel binnenkrijgt, komt dat uw lichaam niet ten goede.

  Vitamines voor gezond en dikker haar

  Van verschillende vitamines en mineralen is bekend dat ze een goede werking hebben op de haargroei en de gezondheid van uw hoofdhuid:

  • Biotine of vitamine B8. Biotine draagt bij aan de natuurlijke productie van keratine, dat onmisbaar is voor een gezonde haargroei, sterke nagels en een gezonde huid. Producten als melk, pinda’s, noten, eieren en lever bevatten Biotine.
  • Vitamine B. Zo’n beetje alle vitamines uit de B groep zijn belangrijk voor uw haargroei. Fruit, groenten, vlees, vis, zuivel, eieren, peulvruchten, noten, zaden, aardappelen etc. zijn allemaal rijk aan diverse B vitamines.
  • IJzer. Een langdurig ijzertekort maakt het haar broos en veroorzaakt haaruitval. IJzer zit onder meer in donkergroene bladgroenten, maar ook broccoli, volkorenbrood, sperziebonen, rund- en lamsvlees bevatten ijzer.
  • Vitamine C. Deze wonderbaarlijke vitamine zorgt ervoor dat ijzer optimaal opgenomen kan worden en de haargroei optimaliseert. Vitamine C zit onder meer in citrusvruchten, aardbeien, spinazie en broccoli.
  • Daarnaast zijn ook mineralen als zink en koper onmisbaar voor een gezonde haargroei.

  Door dagelijks gezond en gevarieerd te eten krijgt u vanzelf voldoende vitamines en mineralen binnen. Af en toe een keer voor iets minder gezonds te kiezen is zeker niet schadelijk voor de haargroei. Maar wees uzelf er van bewust dat u voldoende afwisseling creëert tussen de verschillende voedingsschijven:

  • Zuivel producten, eieren, vis, vlees, vleeswaren en vleesvangers
  • Oliën en vetten
  • Brood, granen, rijst, aardappelen, peulvruchten en pasta
  • Groenten en fruit
  • Drank

  Bij een gevarieerd voedingspatroon krijgt u doorgaans voldoende vitamines en mineralen binnen. Toch kiezen mensen geregeld voor het gebruik van een aanvullend voedingssupplement. De zogenaamde multivitamines worden daarbij het vaakst gekozen. Dat het gebruik hiervan vaak overbodig is, is nauwelijks bekend. Wilt u een haaruitval vitamine gebruiken? Kies dan voor een voedingssupplement dat ontwikkeld is om de haargroei te stimuleren.

  Ervaringen haaruitval vitamine

  Diverse producenten hebben een voedingssupplement ontwikkeld dat zich volledig op de haargroei richt. Hoe anderen het gebruik van deze supplementen ervaren, kunt u lezen in gebruikerservaringen. U vindt deze meningen online op onder meer een haarforum. Overweegt u het gebruik van een vitamine om haaruitval te verminderen? Wees er dan allereerst zeker van dat de haaruitval ook daadwerkelijk door een vitaminetekort wordt veroorzaakt. Afhankelijk van het soort vitamine gebrek waar u mee te maken heeft, kan voor aanvulling gekozen worden. Huisartsen kunnen hoge dosis vitaminepillen of ijzertabletten voorschrijven. Verwacht echter niet dat uw haargroei een week later is hersteld. Hier kunnen meerdere maanden overheen gaan. Gebruikt u een voedingssupplement om de haargroei te bevorderen? Wees dan consequent met het gebruik. Het heeft geen nut om zo af en toe eens een tablet of capsule te nemen. Regelmaat is cruciaal. Uw haar zal bovendien niet sneller gaan groeien. Het komt aan op geduld. Gaandeweg ziet u het haarverlies afnemen. Uw hoofdhuid wordt gezonder en uiteindelijk wordt uw haardos voller. Vitamines bij haaruitval zijn zeker geen wondermiddel voor een snelle oplossing.

  Zoekt u informatie over haaruitval vitamine? Er is een scala aan factoren die bijdragen aan haaruitval. Veelvoorkomende oorzaken variëren van genetica, hormonen en stress tot slechte voeding en roken. Dit betekent dat het vinden van de oorzaak van een dunner wordende of kalende haardos niet altijd eenvoudig is. Een van de factoren die het waard is om vroeg te onderzoeken, is vitaminegebrek. Vitaminen en mineralen zijn allemaal op hun eigen manier belangrijk voor de haargroei. Een tekort leidt soms tot haaruitval. Haaruitval vitamine komt regelmatig voor en is goed te behandelen.

  Haaruitval vitamine of mineralen tekort

  Oorzaken van haarverlies verschillen van persoon tot persoon. Als u last heeft van dunner wordend haar of overmatig haarverlies is het de moeite waard om onderzoek te doen naar de oorzaak. Stress, angst, genetica of hormonen er zijn veel boosdoeners als het gaat om haarverlies. Een verkeerd voedingspatroon en een slechte levensstijl spelen ook een rol in een gezonde haargroei. Als u uw lichaam niet voorziet van de juiste vitamines en mineralen, heeft dit uiteindelijke tekorten tot gevolg. Haaruitval is hiervan een van de symptomen. Welke vitamines en mineralen zijn nodig voor een goede, gezonde haargroei?

  Haargroei en vitamine D

  Een gebrek aan vitamine D is een van de bekendste boosdoeners als het om haaruitval gaat. Vitamine D is aanwezig in voedingsmiddelen zoals vette vis, rood vlees, eieren, avocado, noten en zaden. Deze vitamine is onmisbaar voor een gezonde haargroei, omdat het zowel nieuwe als oude haarzakjes stimuleert. Onderzoekers hebben een langdurig gebrek aan vitamine D in verband gebracht met alopecia areata, pluksgewijze kaalheid. Andere symptomen van een vitamine D tekort zijn vermoeidheid, chronische pijn, depressiviteit, onvruchtbaarheid en spierzwakte. Manieren om meer vitamine D binnen te krijgen:

  • Pas uw voedingspatroon aan en eet vaker vette vis en rood vlees;
  • Gebruik een vitamine D supplement. Als bloedonderzoek aantoont dat er een tekort is, schrijft uw huisarts een supplement voor. Gebruik dit volgens voorschrift;
  • Ga naar buiten en geniet van de zon.

  IJzertekort en haarverlies

  IJzer is een voedingsstof die betrokken is bij de aanmaak van hemoglobine, een eiwit in het bloed dat ervoor zorgt dat zuurstof door het lichaam getransporteerd wordt. Als er niet voldoende ijzer in het lichaam is, wordt onvoldoende hemoglobine aangemaakt en is het lichaam niet in staat voldoende zuurstof te transporteren. Langdurig ijzertekort kan bloedarmoede veroorzaken. Een van de kenmerken van bloedarmoede is haarverlies. Andere symptomen van ijzertekort zijn vermoeidheid, broze nagels, angst, kortademigheid en een droge huid. Als u het tekort laat behandelen dan is het haarverlies meestal tijdelijk. Hoe krijgt u meer ijzer binnen?

  • Eet ijzerrijk voedsel, zoals lever en rood vlees. Ook kikkererwten, gedroogd fruit, verrijkte ontbijtgranen en kidneybonen zijn rijk aan ijzer.
  • Vraag bij een aangetoond ijzertekort aan uw huisarts om ijzerpillen. De haargroei herstelt zich bijna altijd, nadat het ijzertekort is aangevuld.

  Vitamine A tekort

  De relatie tussen de haargroei en vitamine A is ingewikkeld. Het is niet alleen een tekort waar u zich zorgen over moet maken, ook een teveel kan leiden tot haaruitval. Hoge hoeveelheden vitamine A sturen de haarzakjes sneller dan normaal aan, waardoor veel haren tegelijk in de rustfase komen en u haaruitval opmerkt. Een gebrek daarentegen is ook van invloed op haarverlies. Vitamine A is een vitamine die de hoofdhuid hydrateert en het haar gezond houdt. Meer/minder vitamine A krijgt u door:

  • Bij een tekort eet u meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine A. Donkergele of oranje groenten en fruit, donkere bladgroenten, eieren, zuivelproducten en lever zijn hier van nature rijk aan.
  • Bij een teveel is het belangrijk om uw voedingspatroon te bekijken. Misschien krijgt u onbewust teveel vitamine A binnen. Dit kan zowel door uw dagelijkse voedingsgewoonte als door opname via de huid.

  Biotine en haaruitval

  Biotine zet voedingsstoffen, koolhydraten en vetten om in energie, maar het speelt ook een rol in de gezondheid van uw haar, huid en nagels. Een gebrek aan biotine komt op verschillende manieren tot uiting. Van huidschilfers, rode uitslag en broze nagels tot haar dat dunner wordt en uitvalt. U heeft niet zomaar een tekort aan biotine. Als u dagelijks voldoende afwisselend eet, krijgt u normaal gezien voldoende binnen. Chronisch alcoholgebruik, roken en bepaalde medicijnen zijn van invloed op de biotine waarde. Hoe krijgt u meer biotine binnen?

  • Neem een biotine supplement. Wees voorzichtig met het gebruik van supplementen. Als u last heeft van haarverlies kies dan een vitamine B-complex supplement dat zich richt op een gezonde haargroei.
  • Eet biotine rijke voeding zoals amandelen, orgaanvlees, eigeel, pinda’s, bananen, volle granen en/of paddenstoelen.

  Gebrek aan selenium

  Selenium is een antioxidant die bijdraagt aan een goede functie van het immuunsysteem. Het biedt bescherming tegen stress. Een laag selenium gehalte is van nadelige invloed op de gezondheid van uw haar. Het is echter zeldzaam dat iemand een tekort aan selenium ontwikkeld. Uw lichaam heeft aan een kleine hoeveelheid selenium voldoende en dit zit over het algemeen in gevarieerde en evenwichtige voeding. Als u rookt of veel alcohol drinkt, heeft uw lichaam het moeilijker om selenium op te nemen. Symptomen van een tekort zijn vermoeidheid, concentratieproblemen en uiteindelijk haaruitval. Het selenium gehalte aanvullen doet u door:

  • Het eten van seleniumrijk voedsel zoals vis, noten, zaden, verrijkte granen eieren, champignons en spinazie.
  • Op voorschrift van een arts een supplement gebruiken. Let op dat een teveel schadelijke bijwerkingen veroorzaakt.

  Haaruitval door vitaminetekort behandelen

  Niet alleen de bovenstaande vitamines en mineralen hebben bij een tekort haaruitval tot gevolg. Andere vitamines en mineralen zijn eveneens van invloed op de gezondheid en kwaliteit van de haargroei. Om een tekort vast te stellen is bloedonderzoek nodig. Dit kunt u door een arts laten aanvragen, maar het is ook mogelijk om een thuistest van het Haaronderzoekscentrum te bestellen. Zodra u de resultaten heeft, is behandeling nodig om het tekort aan te vullen en nieuwe tekorten te voorkomen. Dit betreft vaak meer dan alleen het nemen van een supplement. Het aanpassen van uw voedingspatroon en leefstijl zijn onderdeel van de behandeling. Als het tekort is aangevuld ziet u dat de haargroei vanzelf herstelt. Hier gaat een periode van zes tot negen maanden overheen. In ernstige gevallen duurt het langer dan een jaar voordat uw haardos er weer gezond uitziet. Haaruitval na corona komt ook soms voor.

  Tevreden klanten

  Ervaringen van
  Onze klanten

  Bekijk overige reviews op Kiyoh

  Behandelingen Nederland

  Haartransplantatie
  All inclusive prijzen!

  FUE
  Haartransplantatie

  5.250,-

  Saffier Haartransplantatie

  5.550,-

  V6 Hairboost

  250,-/ Behandeling
  • Direct resultaten, perfect als preventief middel
  • Ontwikkelt door eigen research team
  • Zeer goede resultaten
  • Locatie in Barendrecht en Leiden
  • Elders kost het € 750,-
  • Pakketvoordeel: € 190,- per behandeling

  *Alleen van toepassing op behandelingen in Turkije.

  Behandelingen

  GlobalHair biedt de volgende behandelingen aan

  1