facebook pixel

Meer dan 5000 behandelingen...

Minoxidil ervaringen

Hoe zijn Minoxidil ervaringen bij haarverlies? Als u haaruitval heeft, heeft u misschien gehoord van Minoxidil. Dit populaire haargroeimiddel is door de Amerikaanse FDA goedgekeurd als behandeling tegen haaruitval. In Nederland mag het alleen door apotheken en daartoe bevoegde aanbieders verkocht worden. Minoxidil werkt bij erfelijke kaalheid, maar helaas niet bij iedereen. Lees Minoxidil ervaringen om meer te weten te komen over de effectiviteit van deze oplossing voor haaruitval.

Wisselende Minoxidil ervaringen

Minoxidil is een geneesmiddel dat de bloedvaten verwijd. Artsen en onderzoekers gaan ervan uit dat het middel de invloed van dihydrotestosteron sterk afremt. Dihydrotestosteron is het androgene hormoon dat aan de basis van erfelijke haaruitval ligt. Door de negatieve werking af te remmen, neemt het haarverlies af en verbetert in sommige gevallen de haargroei. Minoxidil is verkrijgbaar in lotion vorm in sterktes van 2% en 5%. Het middel werkt het beste bij beginnend haarverlies is en veilig in gebruik door mannen en vrouwen. Minoxidil helpt niet bij volledige kaalheid. Het is een geneesmiddel dat u langere tijd gebruikt, voordat u effect begint te zien. Helaas, verdwijnt het effect als u Minoxidil stopt te gebruiken.

Bitmap

Haargroeimiddel voor vrouwen

Minoxidil is ook effectief bij vrouwen met alopecia androgenetica. Waar andere haargroeimiddelen, Dutasteride en Finasteride, door het risico op bijwerkingen alleen aan mannen met haaruitval voorgeschreven worden is Minoxidil er ook voor vrouwen. Artsen adviseren vrouwen de 2% lotion om typisch vrouwelijk haarverlies te verminderen. Omdat erfelijke kaalheid bij vrouwen gewoonlijk pas vanaf de menopauze en op latere leeftijd ontstaat, is er geen gevaar voor bijwerkingen bij een zwangerschap. Vrouwen die het middel dagelijks op de dun behaarde plaatsen aanbrengen, zien na een paar maanden een forse afname van het haarverlies. Als verbetering uitblijft, is het na een periode van 6 tot 12 maanden niet langer zinvol om het middel te gebruiken.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Eenvoudig gebruikersgemak

Bij het lezen van Minoxidil reviews praten mensen over het gebruikersgemak. U brengt de lotion 1 à 2 keer daags op de hoofdhuid aan. Wel moet u oppassen dat de lotion niet op andere plaatsen met de huid in aanraking komt. Dit heeft mogelijk ongewenste haargroei tot gevolg. Vergeet u de lotion een dag aan te brengen? Het is niet nodig om de vergeten keren in te halen. U gaat de volgende dag gewoon verder met het behandelen van de gewenste plekken.

Niet voor iedereen met haaruitval

Minoxidil is ondanks het veilige gebruik en de eenvoudige gebruikersmethoden, niet geschikt voor iedereen die een vorm van haaruitval heeft. In bepaalde gevallen is het beter om het product niet te gebruiken en eerst met een arts uw zorgen over haarverlies te bespreken:

 • Erfelijke haaruitval komt binnen uw familie niet voor.
 • U heeft last van plotselinge haaruitval.
 • U bent minderjarig.
 • De hoofdhuid is verkleurd, geïnfecteerd en/of doet pijn bij aanraking.
 • Het haarverlies een gevolg is van chemicaliën, agressieve verzorgingsproducten.
 • Uw haarverlies een andere aandoening heeft, zoals een voedingstekort, schildklierproblemen of een medische behandeling.

Behoort u vermoedelijk tot een risicogroep? Overleg altijd met uw (huis)arts voordat u Minoxidil gaat gebruiken.

Bekende bijwerkingen van Minoxidil

Ervaringen gaan verder dan het melden van het gebruiksgemak en het succes. Mensen maken ook melding van bijwerkingen en complicaties. Minoxidil is een geneesmiddel met een zeker risico op bijwerkingen. De meest voorkomende zijn:

 • Irritaties van de hoofdhuid, op plaatsen waar de lotion is aangebracht.
 • Haargroei op ongewenste plaatsen, zoals het voorhoofd.
 • Merkbare veranderingen in de textuur van het haar en/of de kleur.

Wees voorzichtig met het aanbrengen van Minoxidil. Komt de lotion per ongeluk in uw oog? Spoel dan gelijk met veel koud water. Gebruikers melden zelden ernstige complicaties. Als u tijdens het gebruik van Minoxidil bij haarverlies last krijgt van:

 • Plotselinge en onverklaarbare gewichtstoename.
 • Duizelingen of flauwvallen.
 • Pijn op de borst.
 • Gezwollen handen en/of voeten.

Neem dan altijd onmiddellijk contact op met uw huisarts.

Minoxidil vergelijken met andere haargroeimiddelen

Minoxidil is niet het enige haargroeimiddel dat effect heeft bij het behandelen van alopecia androgenetica. Ervaringen met zowel Minoxidil als andere haargroeimiddelen leest u onder meer op Haarwebl.nl.

Finasteride en Dutasteride

Finasteride en Dutasteride zijn DHT-blokkers, geneesmiddelen die mannelijke kaalheid afremmen. Het zijn middelen met een zekere kans op blijvende en tijdelijke bijwerkingen die soms heftig verlopen. Mannen die het middel voorgeschreven krijgen, zien pas na enkele maanden vermindering van het haarverlies. Door de invloed van DHT af te remmen, neemt het haarverlies af en stabiliseert de haargroei zich. Mannen met een kinderwens krijgen het advies deze middelen niet te gebruiken, omdat de gevolgen op de ongeboren foetus onbekend zijn en niet uitgesloten kunnen worden. Heeft het middel effect? Voortzetting van het gebruik is nodig, anders zet het haarverlies door.

Diane 35 pil

Vrouwen met erfelijke haarverlies, krijgen het advies om de Diane 35 pil te gebruiken. De samenstelling van deze anticonceptiepil zorgt voor een afname van haarverlies. De Diane pil is niet onomstreden en bijwerkingen als trombose zijn bekend.

Haargroeimiddel of cosmetische behandeling?

De effecten van diverse haargroeimiddelen zijn bewezen. De middelen worden wereldwijd door honderdduizenden mensen met wisselend succes gebruikt. Vooral als u niet jarenlang dagelijks een geneesmiddel wilt gebruiken, zijn er ook cosmetische en chirurgische oplossingen voor erfelijke haaruitval. Het is niet vreemd om combinaties van behandelingen toe te laten passen. Welke behandelingen in uw geval de beste resultaten geven, bespreekt u met uw huisarts, een dermatoloog of een ervaren haartransplantatie specialist. Wacht bij erfelijke kaalheid niet te lang met het zoeken naar een oplossing. DHT vernietigd de haarzakjes, waardoor nieuwe haargroei niet meer mogelijk is.

Ervaringen met haargroeimiddelen delen

Zoekt u naar een haargroeimiddel dat echt werkt? Gebruikt u een middel en wilt u anderen laten weten wat uw mening is over de voor- en nadelen? Plaats uw ervaring op een forum, zoals Haarweb.nl. De site waar mensen met uiteenlopende vormen van haarverlies bij elkaar komen voor het uitwisselen van advies, ervaringen en resultaten. Vertel hoe u het gebruik van bijvoorbeeld Minoxidil ervaart en hoelang het heeft geduurd, voordat verbetering zichtbaar werd. Hoe ervaren anderen bijwerkingen en welke combinatie behandelingen hebben de voorkeur? Hou er wel rekening mee dat een ervaring of mening persoonlijk is.

Micro haar pigmentatie vrouwen FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over micro haar pigmentatie vrouwen. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Specialisten en artsen adviseren om bij het gebruik van minoxidil dagelijks het haar te wassen. Als u dit niet doet, krijgt u mogelijk last van een branderig gevoel op de hoofdhuid. Ook jeuk, roodheid en irriterende huidschilfering hebben kans zich te ontwikkelen. Om dit te vermijden, wast u uw haar dagelijks.

Breng de lotion eerst aan op de gebieden die u wilt behandelen. Daarna wrijft u de lotion over de hoofdhuid. Zorg ervoor dat het haar de eerste vier uur na het aanbrengen niet nat wordt. Was uw handen grondig en voorkom dat de lotion op andere plaatsen in contact komt met de huid.

Een keer per dag minoxidil aanbrengen is goed. De gemiddelde levensduur van de minoxidil die u aanbrengt, is 20 uur. Dit verschilt per persoon. Voor betere resultaten is het beter om de lotion twee maal daags op de huid aan te brengen.

Het is beter om 20 tot 30 minuten te wachten. Zo kan de hoofdhuid de minoxidil opnemen, zonder dat u de lotion uit het haar kamt.

De lotion brengt u direct op de hoofdhuid aan en is bedoeld om twee keer per dag te gebruiken. De meeste mensen geven de voorkeur aan het ’s ochtends en ’s avonds aanbrengen. Breng minoxidil een paar uur voordat u naar bed gaan aan. Probeer om de lotion dagelijks rond hetzelfde tijdstip aan te brengen.

Om de effectiviteit te zien, is het nodig om het middel minimaal drie tot zes maanden te gebruiken. Na enkele weken tot een paar maanden moet er een verbetering zichtbaar zijn. Het haarverlies neemt af en de haargroei ziet er gezonder uit. Ziet u na zes maanden nog geen verandering dan heeft minoxidil waarschijnlijk niet het gewenste effect en is verder gebruik meestal niet zinvol.

Ja. Verdeel het haar in een of meerdere rijen om het uitgedunde gebied bloot te leggen. Houdt de flacon ondersteboven en breng de lotion aan op de huid. Gebruik uw vingers om de lotion over het behandelgebied te verdelen en zachtjes in de hoofdhuid te masseren. Was uw handen na gebruik zorgvuldig.

Minoxidil werkt door de haarzakjes langer in de groeifase te laten. Bij veel mensen die de lotion gebruiken vertraagt of stopt het haarverlies. De haargroei ziet er gezonder en steviger uit.

Bij de behandeling van erfelijke kaalheid is blijvend gebruik nodig. Als minoxidil wordt gestopt, keert het haarverlies terug. Dat geldt voor alle bewezen haargroeimiddelen. Minoxidil is een veilig product, met een kleine kans op bijwerkingen. Blijvend gebruik kan op den duur als een belasting gezien worden.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.