Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
98% slagingspercentage
10.000+ operaties
Logo

Haartransplantatie herstel en genezing

Herstel na een haartransplantatie is een proces dat u niet licht moet nemen. Om tot het perfecte eindresultaat te komen, moet u voorzichtig omgaan met de gevoelige hoofdhuid, om de nieuwe haartjes de tijd te geven om te nestelen. Een haartransplantatie is een ingrijpende gebeurtenis. Achteraf wordt vaak gezegd dat het allemaal is meegevallen, maar voordat u het eindresultaat bereikt is een lange periode verstreken. Wat weet u over haartransplantatie herstel en genezing? Voorzichtigheid is geboden. Daarnaast kunt u ook uw voordeel halen door tips en adviezen die u krijgt en leest op te volgen.

Wat is belangrijk met genezing en herstel na haartransplantatie?

Het herstel van een haartransplantatie duurt even, zo is het uiteindelijke resultaat pas na ongeveer een jaar te zien. Dit verschilt per persoon, hoe snel het haar groeit en hoe u hiermee omgaat in het herstelproces. De eerste 10 dagen na een haartransplantatie zijn het belangrijkst. De eerste dagen na de transplantatie zijn de wondjes namelijk nog open en is de kans het grootst dat er nabloedingen komen of dat de hoofdhuid gezwollen en gevoelig is. Op de tweede dag na de haartransplantatie wordt de hoofdhuid gewassen, dit doet u samen met ons in de kliniek.

Tips haartransplantatie herstel en genezing

Om het herstel zo goed mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dat u de verschillende adviezen goed opvolgt. Dit wordt allemaal toegelicht wanneer u voor de wassing komt en zal ook meegegeven worden zodat u rustig de adviezen nog eens kunt doornemen. Aan het begin van het herstel is het belangrijk dat u voorzichtig omgaat met uw hoofdhuid. De getransplanteerde haren hebben tijd nodig om vast te groeien. Het is daarom niet verstandig een pet of muts op te doen. Ook tijdens het slapen kunt u beter het contact tussen het kussen en het ontvangstgebied minimaliseren.

Na een aantal dagen gaan er korstjes ontstaan, de getransplanteerde haren hebben namelijk allemaal kleine wondjes achtergelaten. Het wordt afgeraden om hieraan te komen. Deze korstjes laten namelijk vanzelf los, dit is 5 tot 10 dagen na de behandeling. Let op dat u na de behandeling voorzichtig met uw hoofdhuid omgaat. Draag dus geen pet, muts of helm de eerste weken na de behandeling en ga ook de eerste 2 weken niet sporten. Deze dingen kunnen het herstel in de weg zitten waardoor het eindresultaat niet optimaal is. Het belangrijkste na een haartransplantatie is dat u geduld hebt en de eerste weken voorzichtig omgaat met uw hoofdhuid en de grafts.

Het succes van het eindresultaat valt of staat met de manier waarop u omgaat met het herstel. De eerste 10 dagen na de ingreep zijn daarbij van doorslaggevend belang. Een aantal handige tips kan daarbij van pas komen:

Haarverzorging na de haartransplantatie. Na het transplanteren hebben de haarzakjes een paar dagen nodig om vast te groeien in de ontvangstgebieden. Voor uw vertrek naar huis ontvangt u van GlobalHair verzorgingsproducten die u de eerste 10 dagen na de ingreep gebruikt. De haarchirurg geeft u tevens aan wanneer, hoe en hoe vaak u het haar kan en mag wassen. Voorzichtigheid is de eerste dagen geboden. Let daarbij ook altijd op dat u de korstjes die ontstaan niet los krabbelt, maar dat deze de kans krijgen zelf los te laten en van de huid te vallen.

Slaap de eerste nachten met een extra kussen. Probeer om uw hoofd wat hoger te laten liggen, dit zorgt er onder meer voor dat zwellingen afnemen en de haarzakjes onder optimale omstandigheden kunnen vastgroeien. Zo zal het herstel na haartransplantatie voorspoedig verlopen. Vanaf de 3e nacht na de haartransplantatie kunt u weer gewoon slapen zonder extra kussen.

Kleed uzelf voorzichtig aan en uit. Kies op de dag van de haartransplantatie en de dagen daarna voor een blouse of overhemd die u niet over het hoofd hoeft aan trekken.

Pas op voor stoten, bukken en tillen. Voorkom het stoten van uw hoofd, ook tijdens het instappen in de auto. De eerste dagen wordt ook het dragen van een hoofddeksel niet toegejuicht. Zo’n 7 tot 10 dagen na de haartransplantatie is uw hoofdhuid genezen en kan een losse muts, pet of hoofd gedragen worden. Heeft u toch uw hoofd gestoten na de haartransplantatie? Dan hoeft dit er niet direct voor te zorgen dat er bijvoorbeeld geen haar meer groeit. Laat een arts er voor de zekerheid naar kijken, zodat u zeker weet dat er niks verkeerd gaat en er niet te veel haarimplantaten verloren zijn gegaan.

Wees voorzichtig met direct zonlicht en de zonnebank. Bent u veel buiten en is het zonnig weer? Kies dan voor het gebruik van een zonnecrème met hoge SPF factor. Sowieso wordt het de eerste maand na de FUE haarimplantatie afgeraden om de behandelde huid bloot te stellen aan de zon en zonnebank om optimaal te herstellen van een haartransplantatie.

Ga verstandig om met de styling tips voor een goede genezing. Gebruik de eerste tijd geen gel, wax of haarspray. Vermijd het gebruik van warme stylingapparatuur zoals een föhn, stijl- en/of krultang.

Stoppen met roken doet u, indien van toepassing, al ruim voor de behandeling. Roken heeft een negatieve invloed op het herstel en het eindresultaat. Rook dus ook niet in de weken die volgen op de haartransplantatie. Vindt u stoppen moeilijk? Overweeg dan het gebruik van een hulpmiddel zoals nicotinepleisters of nicotinekauwgum.

Zware lichamelijke arbeid kunt u hervatten in overleg met de behandelend arts. Meestal duurt het zo’n 14 dagen voordat u voldoende hersteld bent om dit verantwoord weer te kunnen doen.

Sportieve activiteiten, contact sporten, zwemmen en sauna bezoekjes staan in de weken na de haartransplantatie eveneens op een laag pitje. De meeste sporten kunnen na 14 dagen hervat worden. Hetzelfde geldt ook voor zwembad en/of sauna.

Vlot haartransplantatie herstel en genezing

De meeste mannen en vrouwen herstellen zonder enig probleem op vlotte wijze van de haarimplantatie. Toch is er altijd een kleine kans op bijwerkingen en/of complicaties. Wat deze risico’s zijn, wordt al uitgebreid met u doorgenomen tijdens het intakegesprek dat plaatsvindt bij GlobalHair. Om het herstel na haartransplantatie te bespoedigen, en dus een positieve invloed op het eindresultaat te hebben, volgt u de tips en adviezen van de consulent en haarchirurg op. Ondanks alle voorbereidingen en voorzorgen die u neemt kan het gebeuren dat u een allergische reactie heeft op de verdovingsmiddelen die gebruikt worden. Soms doen zich infecties, slechte wondgenezing en littekenvorming voor. De meeste bijwerkingen, zoals zwellingen, rode en blauwe verkleuringen van de huid, zijn echter tijdelijk en nemen in de dagen na de haartransplantatie in Turkije vanzelf af. Binnen 7 tot 10 dagen is uw huid genezen. Dat betekent echter niet dat u op dat moment ook het eindresultaat kunt zien. Pas na 2 tot 3 maanden is de eerste nieuwe haargroei zichtbaar en het duurt dan nog meerdere maanden, 9 tot 12, voordat het resultaat definitief is. Lees uzelf daarom altijd goed in in de volledige behandeling. Laat uzelf daarnaast voorlichten door ervaren consulenten en haarchirurgen. Daarvoor kunt u terecht bij GlobalHair voor een consult. U kunt ons bereiken door te bellen of WhatsAppen met +316 44 36 36 22.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis
Selecteer onderwerp
Vraag
Medicatie / allergie?
Hele naam
Telefoonnummer
Emailadres
Land

Photo 1

Photo 2

Photo 3

Photo 4