Alternatief haarwerken

Regelmatig worden haaruitval, kalende plekken en een dunner wordende haardos gecamoufleerd met een haarwerk. Zowel mannen en vrouwen dragen natuurlijke haarwerken, waardoor het nauwelijks opvalt dat iemand te maken heeft met haarverlies. Uiteraard bestaan er diverse alternatieven voor een haarwerk. Niet iedereen staat te springen bij het idee van een pruik of toupetje. Welk alternatief haarwerken bij u past hangt onder meer af van de oorzaak van het haarverlies. Vergelijk de diverse alternatieven, zodat u een weldoordachte keuze kunt maken.

Alternatief natuurlijke haarwerken

Pruiken en haarwerken bestaan eigenlijk al sinds mensenheugenis. Door de jaren heen is de kwaliteit van de bestaande haarwerken enorm verbeterd en zijn ook de technieken verder ontwikkeld. Het is daardoor vrijwel onzichtbaar geworden dat iemand een haarwerk of haarstuk draagt. Zowel de materialen als de verschillende modellen sluiten tegenwoordig prima aan bij een natuurlijke haarkleur en uw eigen, vertrouwde snit. Zeker als uw haaruitval tijdelijk van aard is, kan een haarwerk uitkomst bieden. Op lange termijn kan het dragen van een haarwerk als een bron van irritaties gezien worden. Gerichte informatie over alternatief haarwerken is niet als zodanig te vinden. Vaak komt u bij een haarwerkspecialist terecht of bij een website waar uiteenlopende pruiken en haarstukjes verkocht worden. Haarwerkspecialisten kunnen u informeren over de mogelijke alternatieven die passen bij uw situatie. Gekeken wordt daarbij naar de oorzaak van de haaruitval en de mate waarin dit gevorderd is. Breed genomen kunnen de alternatieven in vieren verdeeld worden:• Haargroeimiddelen. • Micro haar pigmentatie. • Haartransplantatie. • Biofibre haarimplantatie.

FUE haartransplantatie als alternatief haarwerken

Zeker als u een blijvende oplossing zoekt bij haaruitval en het haarverlies nog niet te ver gevorderd is, kan een FUE haartransplantatie een mooi resultaat bieden. Met name erfelijke kaalheid wordt met een haarimplantatie succesvol behandeld. De behandeling wordt in binnen- en buitenland aangeboden en kent uiteenlopende tarieven. Haartransplantaties worden uitgevoerd met behulp van donormateriaal dat afkomstig is uit uw haarkrans, de achterzijde van het hoofd. Vooraf wordt besproken hoeveel haarzakjes u kunt laten transplanteren. De ingreep wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Resultaten zijn niet direct zichtbaar. Het duurt 9 tot 12 maanden voordat het resultaat definitief is. GlobalHair biedt betaalbare haartransplantaties in Turkije aan. Onze tarieven zijn de laagste van Turkije, waarbij u kunt vertrouwen op de beschikbaarheid van internationale kwaliteitskeurmerken, gecertificeerde haarchirurgen en deskundige begeleiding gedurende het hele behandelproces.

Micro haar pigmentatie als alternatief haarwerken

Is een haartransplantatie niet de behandeling die u zoekt of is uw haaruitval niet geschikt om met een haartransplantatie te behandelen? Micro haar pigmentatie kan bij een grote groep mannen en vrouwen toegepast worden. Bovendien kunnen meerdere vormen van haaruitval met behulp van micro haar pigmentatie behandeld worden. Het is een techniek die tot doel heeft om met behulp van pigment natuurlijke haarstoppeltjes na te bootsen. Resultaten zijn nauwelijks van echte haarstoppels te onderscheiden. De techniek wordt toegepast bij een volledig kale schedel, maar ook kale plekken worden op deze manier gecamoufleerd en uw dunner wordende haardos ziet er na micro haar pigmentatie optisch voller uit. Het is een behandeling die goedkoper is dan bijvoorbeeld een haartransplantatie. Om de resultaten te behouden en/of om uw haarlijn bij te laten werken, kan na een bepaalde periode voor een nabehandeling worden gekozen.

Overige alternatieven voor een haarwerk

Uiteraard is het ook mogelijk om een haargroeimiddel te gebruiken in de strijd tegen haaruitval. Laat u vooraf adviseren door een arts. Deze kan u een wetenschappelijk effectief bewezen middel voorschrijven. Gebruik ook nooit meer dan de voorgeschreven dosis. Hebben medicijnen niet uw voorkeur? Biofibre haarimplantaties geven direct zichtbare resultaten, maar zijn niet goedkoop. Deze kunstharen worden tijdens een behandelsessie in de kale gebieden geïmplanteerd. Jaarlijks verliest u een bepaald percentage van het haar, waardoor nabehandeling nodig kan zijn. Biofibre haren zijn in diverse lengtes, kleuren en structuren beschikbaar. U kunt het haar laten knippen, maar het groeit niet terug. De mogelijkheden, met name op knip- en stylingsgebied, worden door sommigen dan ook als beperkt gezien.

Betaalbaar alternatief haarwerken

Met een medische indicatie worden haarwerken en pruiken meestal gedeeltelijk door uw zorgverzekeraar vergoed. Toch kan het gebeuren dat u een andere oplossing prefereert in de vorm van een haartransplantatie. Dit is echter een behandeling die doorgaans om cosmetische redenen wordt gekozen, waarbij er geen sprake is van medische noodzaak. Zorgverzekeraars vergoeden de kosten zelden. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor de betaalbare FUE haartransplantatie van GlobalHair? Laat u dan vrijblijvend informeren en voorlichten door onze deskundige consulenten. Maak direct een afspraak door te bellen of WhatsAppen met +316 44 36 36 22.

Veelgestelde vragen

Nee. De mogelijkheden om haaruitval te camoufleren of verbergen zijn divers. Afhankelijk van de vorm van het haarverlies, blijvend of tijdelijk, en de mate waarin uw haar uitvalt kunt u voor een bepaalde oplossing kiezen. Mutsjes, sjaaltjes, haargroeimiddelen, micro haar pigmentatie of een haartransplantatie zijn veel gebruikte oplossingen.

Het effect van een haargroeimiddel hangt af van de oorzaak van het haarverlies. Wanneer u te maken heeft met tijdelijk haarverlies als gevolg van een medische behandeling, stress of vitaminegebrek dan is het gebruik van een haargroeimiddel meestal niet zinvol. Erfelijke haaruitval, Alopecia androgenetica, kan wel verminderd worden door het gebruik van een wetenschappelijk effectief bewezen haargroeimiddel.

Het merendeel van de beschikbare haargroeimiddelen is niet of nauwelijks effectief bewezen. Middelen als Dutasteride, Finasteride, Minoxidil en de Diane pil, zijn wetenschappelijk effectief bewezen. Deze haargroeimiddelen zijn op recept verkrijgbaar en kunnen bijwerkingen als gevolg hebben. Bespreek het haarverlies met uw (huis)arts, deze kan u een recept geven voor het haargroeimiddel dat naar verwachting bij u het beste resultaat heeft.

Nee, de kosten van haargroeimiddelen worden niet door uw zorgverzekeraar vergoed.

Micro haar pigmentatie is het aanbrengen van gekleurd pigment in de bovenste hoofdhuidlaag. De techniek wordt wel eens vergeleken met tatoeëren. Het pigment dat wordt aangebracht heeft het uiterlijk van natuurlijke haarstoppels.

Na een micro haar pigmentatie behandeling zijn kalende plekken nagenoeg onzichtbaar en heeft een uitgedunde haardos een optisch voller uiterlijk. Ook wanneer al het haar is uitgevallen, krijgt een kalende schedel een verzorgde geschoren look.

Niet iedere vorm van haarverlies kan met een haartransplantatie behandeld worden. Tijdelijk haarverlies wordt zelden tot nooit met een haarimplantatie opgelost. Mannen en vrouwen die te maken hebben met Alopecia androgenetica komen meestal wel in aanmerking. Uw geschiktheid wordt beoordeeld door een haartransplantatie specialist.

Het haarverlies mag niet te ver gevorderd zijn. De ingreep wordt met uw eigen donormateriaal uitgevoerd. Ook uw algehele gezondheid is van invloed op uw geschiktheid.

De kosten van een haartransplantatie worden doorgaans bepaald door de omvang van de ingreep en het aantal haarzakjes dat u laat transplanteren. GlobalHair rekent een all-in tarief van € 2.949 waarbij tot maximaal 4.500 grafts getransplanteerd worden.

Hair extensions worden aan uw natuurlijke haren bevestigd. Voor een natuurlijk resultaat laat u hair extensions aanbrengen door een gespecialiseerde kapper. Deze kan u adviseren over de meest geschikte kleur en stijl.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis