Pruiken zijn een veel gebruikt hulpmiddel bij haaruitval. Het aanbod is divers en zeker bij tijdelijke haaruitval is het een prima manier om het dunner wordende haar te camoufleren. Dat het niet nodig is om voor een pruik te kiezen, bewijzen de verschillende alternatieven. Welk alternatief pruik het beste bij u past, weet u vaak zelf het beste. Begin met het lezen van informatie en het vergelijken van de verschillende haarwerk of pruik alternatieven.

Alternatief pruik.
Alternatief pruik.

Ken de oorzaak van het haarverlies

Behandelingen bij de vermindering van haaruitval en de verbetering van haargroei worden gerelateerd aan de oorzaak van het haarverlies. Er is een groot onderscheid tussen tijdelijke haaruitval die veroorzaakt wordt door medische behandelingen, ziektes, haaraandoeningen, stress, vitaminegebrek en/of hormonale schommelingen. Daartegenover staat blijvende haaruitval, waarbij de meest voorkomende oorzaak Alopecia androgenetica, ofwel erfelijke kaalheid, is. Een geschikt alternatief voor een pruik begint met het kennen van de oorzaak van uw haaruitval. Dit kunt u laten vaststellen door een huisarts of dermatoloog. Wist u trouwens dat uw huisarts u kan informeren over de alternatieven voor een pruik? Een huisarts kan u wijzen op alternatieve behandelingen zoals haargroeimiddelen, micro haar pigmentatie of een haartransplantatie.

Haargroeimiddel als alternatief pruik

Bij het bekijken van de alternatieven voor een pruik, zult u zien dat er een breed aanbod haargroeimiddelen verkrijgbaar is. Het merendeel van dit soort middelen is niet wetenschappelijk bewezen en heeft weinig tot geen effect op de haaruitval. Bewezen haargroeimiddelen zoals Finasteride, Minoxidil en de Diane pil zijn op recept verkrijgbaar. Wat wel ter overweging mee genomen dient te worden zijn de bijwerkingen die dit soort haargroeimiddelen kenmerken. Slaat een haargroeimiddel aan? Dan dient u het te blijven gebruiken en dit kan u op den duur tegen gaan staan. Als alternatief voor een pruik, kan een haargroeimiddel overwogen worden als de haaruitval in een beginfase zit en/of tijdelijk van aard is.

Tricopigmentatie als alternatief pruik

Tricopigmentatie, zoals micro haar pigmentatie ook wordt genoemd, kan een alternatief zijn voor het dragen van een pruik. Het is een behandeling die voor een grote groep mensen geschikt is en die zelfs bij volledige kaalheid toegepast kan worden. Micro haar pigmentatie maakt gebruik van gekleurd pigment dat met een geavanceerd apparaat in uw bovenste huidlaag wordt ingebracht. Het resultaat hiervan is het nabootsen van natuurlijke haarstoppels. De kleur van het pigment wordt afgestemd op uw eigen haarkleur, waardoor het resultaat niet van echte stoppeltjes is te onderscheiden. Micro haar pigmentatie geeft een uitgedunde haardos een optisch vollere look, kalende plekken worden gecamoufleerd en een kaal hoofd krijgt een geschoren uiterlijk. Tricopigmentatie kan een uitstekend alternatief zijn voor een pruik. De resultaten zijn langdurig.

Haartransplantatie als alternatief pruik

Haaruitval die veroorzaakt wordt door het mannelijke DHT hormoon, kan met behulp van een haartransplantatie behandeld worden. Het is de enige alternatieve behandeling die blijvende resultaten biedt. De behandeling kan niet bij iedereen met Alopecia androgenetica worden uitgevoerd. U dient over voldoende donormateriaal te beschikken, zodat een natuurlijk resultaat bereikt kan worden. Donormateriaal wordt geoogst uit uw haarkrans, de achterzijde van het hoofd. De haarzakjes worden met een holle naald geoogst en vervolgens in de kalende gebieden geplaatst. De ingreep wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Het bijzondere van de grafts afkomstig uit uw haarkrans is dat ze andere kenmerken hebben, waardoor ze niet gevoelig zijn voor het DHT hormoon. Dat betekent dat ze ook na de haartransplantatie haren blijven produceren. GlobalHair geeft levenslange groeigarantie op de succesvol getransplanteerde haarzakjes. Ziet u in een haartransplantatie een waardig alternatief voor een pruik? Laat u dan informeren over de mogelijkheden. Het is een populaire behandeling waarvoor u in binnen- en buitenland terecht kunt. GlobalHair staat bekend om de persoonlijke begeleiding en uitstekende resultaten. Bovendien bieden wij u de laagste prijsgarantie voor een haartransplantatie in Turkije.

Gratis haartransplantatie consult

De keuze voor het meeste geschikte alternatief voor een pruik is vaak een lange zoektocht. U vergelijkt de verschillende behandelingen met elkaar en praat met zowel haarwerkspecialisten, artsen, MHP specialisten en haartransplantatie specialisten. Om een duidelijke afweging te kunnen maken is het belangrijk om bij een haarkliniek naar een intakegesprek te gaan. Tijdens zo’n gesprek wordt uitgebreid naar uw situatie gekeken en wordt de FUE haartransplantatie nader toegelicht. Uw gezondheid wordt besproken en daarnaast wordt ook uw medische achtergrond doorgenomen. Gebruikt u medicijnen, zoals bloedverdunners? Neem dan een overzicht mee naar het kennismakingsgesprek. Het consult bij GlobalHair is gratis en vindt plaats in Leiden, u hoeft hiervoor niet naar Istanbul te reizen. Meer weten of direct een afspraak maken? Bel of WhatsApp met +316 44 36 36 22.