Dun haar

Helaas is niet iedereen van nature gezegend met een mooie, volle bos haar. Hangt uw haar er futloos bij of is uw haardos de laatste tijd dunner geworden? Wanneer haaruitval aanhoudt en u dagelijks meer dan 100 haren verliest, kan uw mooie haardos opvallend uitdunnen. Haaruitval heeft uiteenlopende oorzaken. Wilt u uw dunne haar weer voller laten lijken en laten stralen? Dan is het om te beginnen belangrijk om de oorzaak van het haarverlies te kennen.

Oorzaken dun haar

Sommige mensen hebben altijd dun haar gehad. Van nature kan het voorkomen dat u gewoon geen volle haardos heeft. Heeft u echter altijd een mooie bos haar gehad, maar wordt dit de laatste tijd wat minder? Dan kunt u last hebben van overmatige haaruitval. Haaruitval kan zowel tijdelijk als blijvend zijn en kent meerdere oorzaken. Medische behandelingen, huid- en haaraandoeningen, medicatie gebruik, stress, crash diëten en hormonale veranderingen zijn veel voorkomende oorzaken van tijdelijke haaruitval en dunner wordend haar. Dun haar kan echter ook een gevolg zijn van Alopecia androgenetica ook wel erfelijke of mannelijke kaalheid genoemd. In dit geval is het haarverlies blijvend en is nieuwe haargroei niet langer mogelijk. Tegenwoordig zijn er meerdere manieren om een dun geworden haardos gezonder en voller te maken. Naast de invloed van voedingsmiddelen en voedingssupplementen zijn er andere wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen, die een positieve invloed hebben op uw haargroei.

Verzorging en styling dun haar

Dun haar kan met de juiste verzorging en styling voller lijken. Uw keuze voor de geschikte verzorgings- en stylingsproducten speelt hier zeker een rol in.• Haar wassen. Regelmatig gaat het fout bij het wassen van uw haar. Een goede haarverzorging begint met een shampoo en conditioner die passen bij uw haartype en de structuur van het haar. Spoel de shampoo en conditioner altijd zorgvuldig uit, zorg dat er geen restjes achterblijven die het haar vet maken of voor een irritatie van de hoofdhuid zorgen. Was en spoel het haar met lauw water goed uit. • Touperen. Dun haar kan optisch voller gemaakt worden door het te touperen. Het beste gebruikt u hiervoor een speciale borstel die ontworpen is om te touperen. U kunt het getoupeerde haar fixeren met een geschikte haarspray. • Laagjes kapsel. Dun haar lijkt voller als u kiest voor een zogenaamd laagjes kapsel. Zeker vrouwen met dun haar kunnen op deze manier meer volume aan het haar toevoegen. • Volumepoeder. Steeds meer hulpmiddeltjes zijn beschikbaar om zonder dure cosmetische ingrepen uw haar voller te laten lijken. Volumepoeder is hiervan zo’n typisch voorbeeld. U kunt dit in het haar masseren en uw haar ziet er voller uit. Volg voor een optimaal resultaat altijd de gebruiksaanwijzing zoals vermeld op de verpakking.

Cosmetische behandelingen dun haar

Dun haar kan ook met behulp van een cosmetische ingreep behandeld worden. Afhankelijk van de oorzaak van het eventuele haarverlies zijn er tegenwoordig meerdere oplossing die u kunt overwegen. Regelmatig wordt micro haar pigmentatie toegepast om een dunnere haardos optisch voller te laten lijken. MHP, ook wel tricopigmentatie genoemd, wordt in een gespecialiseerde kliniek toegepast. Met behulp van verfijnde apparatuur wordt gekleurd pigment in de bovenste huidlaag ingebracht, waardoor de illusie van natuurlijke haarstoppels ontstaat. Hiermee worden kale plekken gecamoufleerd, dunner haar ziet er voller uit en een kalende schedel krijgt een verzorgd geschoren uiterlijk. Tricopigmentatie wordt bij mannen en vrouwen toegepast en kent langdurige resultaten. Een andere populaire behandeling bij haaruitval en dunner wordend haar is de FUE haartransplantatie. In tegenstelling tot haargroeimiddelen en overige behandelmethodes is de haartransplantatie enige behandeling die blijvende resultaten garandeert. De ingreep wordt in binnen- en buitenland met veel succes toegepast en heeft de laatste jaren veel aan bekendheid gewonnen. GlobalHair biedt u een betaalbare FUE haartransplantatie aan in de moderne haarkliniek in hartje Istanbul. De ingreep wordt toegepast met een micro motor waarmee haarzakjes uit uw haarkrans worden geoogst. Na een controle worden de grafts in de dunnere plekken teruggeplaatst. Een haartransplantatie geeft natuurlijke resultaten en haar dat behandeld kan worden zoals u dat gewend bent.

Consult haartransplantatie in Turkije

Wordt uw haardos dunner en bent u op zoek naar een blijvende oplossing? Wellicht dat een FUE haartransplantatie ook voor u een geschikte behandeling is. De consulenten van GlobalHair nodigen u graag uit voor een consult in Leiden. Tijdens het consult wordt de ingreep nader toegelicht en wordt gekeken of uw situatie geschikt is voor een haartransplantatie. Het spreekt voor zich dat er gelegenheid is voor het stellen van de vragen die u heeft. Meer weten of direct een afspraak maken? Bel of WhatsApp met +316 44 36 36 22.

Dun haar FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over dun haar. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Nee, ook iemand met relatief dun haar kan veel haar hebben. Het verschil zit in de dikte van de individuele haren.

Dun haar kan binnen een familie voorkomen, toch kan iedereen op een bepaald moment merken dat het haar dunner is. Dun haar kan op elke leeftijd voorkomen. In de regel verbetert dit niet vanzelf.

Tegenwoordig kunt u gebruik maken van verschillende producten die een ‘volle haardos’ geven. Poeders, mousses en wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen kunnen gebruikt worden. Daarnaast is het ook mogelijk om door middel van micro haar pigmentatie uw haardos optisch voller te laten lijken.

Ja, mits u aan de voorwaarden voldoet en in goede algehele gezondheid verkeert. De mogelijkheden verschillen van persoon tot persoon. Laat uzelf voorlichten door ervaren haartransplantatie specialisten, zodat u weet wat u van de ingreep en het resultaat kunt verwachten.

De resultaten die worden bereikt verschillen. Heeft u van nature zeer dun haar, dan is het onrealistisch om te denken dat u na een haarimplantatie een volle bos haar heeft, die om uw hoofd danst. Wanneer u realistisch bent, bent u na afloop tevreden met het bereikte resultaat.

De techniek wordt wel eens vergeleken met een tatoeage. Met behulp van moderne apparatuur worden gekleurde pigmenten in de bovenste hoofdhuidlaag ingebracht. Het pigment lijkt op natuurlijke haarstoppels en een dunne haardos wordt optisch voller. Micro haar pigmentatie biedt langdurige resultaten, waarbij het pigment niet van invloed is op de natuurlijke haargroei. Door middel van nabehandelingen ziet uw haardos er altijd verzorgd uit.

De voorwaarden om voor MHP in aanmerking te komen zijn minder strikt dan bij een haartransplantatie. Micro haar pigmentatie kan ook bij volledige kaalheid toegepast worden. Een behandelend MHP specialist kan de ingreep met u bespreken en een toelichting geven op uw eventuele geschiktheid.

Ja, al zal het resultaat hiervan tijdelijk zijn. Wees voorzichtig met het gebruik van een föhn en zet deze niet op de warmste stand. Houdt de föhn bovendien op enige afstand van uw haar. Regelmatig föhnen met te warme lucht, kan het haar beschadigen.

Naast het gebruik van een volume shampoo, een goede haarmousse of een haargroeimiddel, kunt u overwegen om het haar te touperen. Dit kan in het begin van onwennig zijn. Een goede kapper kan de juiste techniek laten zien en u laten oefenen. Wees bij het uitkammen van het haar voorzichtig en trek niet te hard aan de haren.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis