Helaas is niet iedereen van nature gezegend met een mooie, volle bos haar. Hangt uw haar er futloos bij of is uw haardos de laatste tijd dunner geworden? Wanneer haaruitval aanhoudt en u dagelijks meer dan 100 haren verliest, kan uw mooie haardos opvallend uitdunnen. Haaruitval heeft uiteenlopende oorzaken. Wilt u uw dunne haar weer voller laten lijken en laten stralen? Dan is het om te beginnen belangrijk om de oorzaak van het haarverlies te kennen.

Dun haar.
Dun haar.

Oorzaken dun haar

Sommige mensen hebben altijd dun haar gehad. Van nature kan het voorkomen dat u gewoon geen volle haardos heeft. Heeft u echter altijd een mooie bos haar gehad, maar wordt dit de laatste tijd wat minder? Dan kunt u last hebben van overmatige haaruitval. Haaruitval kan zowel tijdelijk als blijvend zijn en kent meerdere oorzaken. Medische behandelingen, huid- en haaraandoeningen, medicatie gebruik, stress, crash diëten en hormonale veranderingen zijn veel voorkomende oorzaken van tijdelijke haaruitval en dunner wordend haar. Dun haar kan echter ook een gevolg zijn van Alopecia androgenetica ook wel erfelijke of mannelijke kaalheid genoemd. In dit geval is het haarverlies blijvend en is nieuwe haargroei niet langer mogelijk. Tegenwoordig zijn er meerdere manieren om een dun geworden haardos gezonder en voller te maken. Naast de invloed van voedingsmiddelen en voedingssupplementen zijn er andere wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen, die een positieve invloed hebben op uw haargroei.

Verzorging en styling dun haar

Dun haar kan met de juiste verzorging en styling voller lijken. Uw keuze voor de geschikte verzorgings- en stylingsproducten speelt hier zeker een rol in.• Haar wassen. Regelmatig gaat het fout bij het wassen van uw haar. Een goede haarverzorging begint met een shampoo en conditioner die passen bij uw haartype en de structuur van het haar. Spoel de shampoo en conditioner altijd zorgvuldig uit, zorg dat er geen restjes achterblijven die het haar vet maken of voor een irritatie van de hoofdhuid zorgen. Was en spoel het haar met lauw water goed uit. • Touperen. Dun haar kan optisch voller gemaakt worden door het te touperen. Het beste gebruikt u hiervoor een speciale borstel die ontworpen is om te touperen. U kunt het getoupeerde haar fixeren met een geschikte haarspray. • Laagjes kapsel. Dun haar lijkt voller als u kiest voor een zogenaamd laagjes kapsel. Zeker vrouwen met dun haar kunnen op deze manier meer volume aan het haar toevoegen. • Volumepoeder. Steeds meer hulpmiddeltjes zijn beschikbaar om zonder dure cosmetische ingrepen uw haar voller te laten lijken. Volumepoeder is hiervan zo’n typisch voorbeeld. U kunt dit in het haar masseren en uw haar ziet er voller uit. Volg voor een optimaal resultaat altijd de gebruiksaanwijzing zoals vermeld op de verpakking.

Cosmetische behandelingen dun haar

Dun haar kan ook met behulp van een cosmetische ingreep behandeld worden. Afhankelijk van de oorzaak van het eventuele haarverlies zijn er tegenwoordig meerdere oplossing die u kunt overwegen. Regelmatig wordt micro haar pigmentatie toegepast om een dunnere haardos optisch voller te laten lijken. MHP, ook wel tricopigmentatie genoemd, wordt in een gespecialiseerde kliniek toegepast. Met behulp van verfijnde apparatuur wordt gekleurd pigment in de bovenste huidlaag ingebracht, waardoor de illusie van natuurlijke haarstoppels ontstaat. Hiermee worden kale plekken gecamoufleerd, dunner haar ziet er voller uit en een kalende schedel krijgt een verzorgd geschoren uiterlijk. Tricopigmentatie wordt bij mannen en vrouwen toegepast en kent langdurige resultaten. Een andere populaire behandeling bij haaruitval en dunner wordend haar is de FUE haartransplantatie. In tegenstelling tot haargroeimiddelen en overige behandelmethodes is de haartransplantatie enige behandeling die blijvende resultaten garandeert. De ingreep wordt in binnen- en buitenland met veel succes toegepast en heeft de laatste jaren veel aan bekendheid gewonnen. GlobalHair biedt u een betaalbare FUE haartransplantatie aan in de moderne haarkliniek in hartje Istanbul. De ingreep wordt toegepast met een micro motor waarmee haarzakjes uit uw haarkrans worden geoogst. Na een controle worden de grafts in de dunnere plekken teruggeplaatst. Een haartransplantatie geeft natuurlijke resultaten en haar dat behandeld kan worden zoals u dat gewend bent.

Gratis consult haartransplantatie in Turkije

Wordt uw haardos dunner en bent u op zoek naar een blijvende oplossing? Wellicht dat een FUE haartransplantatie ook voor u een geschikte behandeling is. De consulenten van GlobalHair nodigen u graag uit voor een gratis consult in Leiden. Tijdens het consult wordt de ingreep nader toegelicht en wordt gekeken of uw situatie geschikt is voor een haartransplantatie. Het spreekt voor zich dat er gelegenheid is voor het stellen van de vragen die u heeft. Meer weten of direct een afspraak maken? Bel of WhatsApp met +316 44 36 36 22.