Zoekt u informatie over haar op hoofd tatoeëren dames? Dagelijks zijn er vrouwen die te maken hebben met ernstige haarproblemen. Haaruitval gaat verder dan een slecht kapsel of een verkeerde haarkleur. Vrouwen die last hebben van haarverlies, zien hoe hun zelfvertrouwen afneemt en hoe een sociaal isolement op de loer ligt. Haar op hoofd tatoeëren dames, of micro haar pigmentatie is een geweldige manier om haaruitval te verbergen.

Waarom is haar op hoofd tatoeëren dames nodig?

Misschien heeft u wat gehoord of gelezen over een haar tattoo bij mannen die aan haaruitval lijden. Helaas beperkt haaruitval zich niet tot mannen. Het is een probleem waar een groot aantal vrouwen dagelijks mee te maken heeft. Hoewel het normaal is om tot 100 haren per dag te verliezen, ervaren sommige vrouwen zwaar haarverlies waardoor de hoofdhuid tussen het haar zichtbaar wordt. Verschillende vormen van haarverlies, hebben baat bij micro haar pigmentatie:

Vrouwelijke kaalheid

De grootste boosdoener voor vrouwelijk haarverlies is erfelijke kaalheid, ook bekend als alopecia androgenetica. De mate van haaruitval is zichtbaar in de Ludwig-schaal, de schaal die specialisten gebruiken om erfelijke haaruitval bij vrouwen weer te geven. Erfelijk haarverlies is met een haartransplantatie goed op te lossen. Dit is een grote ingreep met een bepaalde hersteltijd en hoge kosten. Als u te maken heeft met een milde vorm van vrouwelijke kaalheid is tricopigmentatie een interessant alternatief.

Vrouwelijk dunner wordend haar

Het uitdunnen van de haardos is vaak een gevolg van hormonale problemen. Schildklieraandoeningen, de menopauze of het gebruik van hormoontherapie is hierop van invloed. Dunner wordend haar is minder erg dan vrouwelijke kaalheid. Er zijn verschillende manieren om deze vorm van haarverlies tegen te gaan. Van een verandering in uw levensstijl tot het aanpassen van uw voedingspatroon. Deze methoden lonen beperkt. Andere oplossingen zijn het gebruik van haargroeimiddelen, zoals Minoxidil, of het laten aanbrengen van een haar tattoo.

Alopecia areata

Alopecia areata, pleksgewijze kaalheid, is een auto-immuunziekte die haaruitval veroorzaakt. De aandoening is herkenbaar aan de typische kale plekken die op het hoofd ontstaan. Het is bovendien een ziekte waarbij artsen een afwachtende houding aannemen. In veel gevallen herstelt de haargroei zich, al gaat hier soms een lange periode overheen. Om de kale plekken te camoufleren heeft u de mogelijkheid om micro haar pigmentatie toe te laten passen. Het pigment verbergt het haarverlies en verbetert uw zelfvertrouwen.

Andere oorzaken van haarverlies bij vrouwen

Andere, veelvoorkomende oorzaken voor vrouwelijk haarverlies zijn:

 • Schildklierproblemen
 • PCOS of polycysteus ovariumsyndroom
 • Zwangerschap en bevalling
 • Chemotherapie
 • Het gebruik van de anticonceptiepil
 • Crash diëten
 • Angststoornissen en stress
 • Auto-immuunaandoeningen

Haar tattoo bij vrouwen

Als u een haar tattoo overweegt, brengt een MHP-specialist gekleurd pigment aan in de bovenste hoofdhuidlaag. Het vooraf knippen of scheren van het haar is niet nodig, de specialist werkt tussen het bestaande haar. Eventueel wordt de hoofdhuid eerst verdoofd met een crème, zodat u niets voelt van het aanbrengen van het pigment. De kleur is zorgvuldig op uw natuurlijke haarstoppel kleur afgestemd. Deze pigmenten dragen bij aan de dichtheid van uw bestaande haardos en camoufleren kale plekken. Nieuwe haargroei op de kale of uitgedunde plekken is niet te verwachten. Resultaten van een haar tattoo zijn uitsluitend optisch.

Duur en herstel

Een zorg voor vrouwen die een haar tattoo overwegen is de invloed van het pigment op de haargroei. Micro haar pigmentatie beschadigt het bestaande haar op geen enkele manier. De cosmetische procedure gebeurt in de bovenste hoofdhuidlaag, de naald komt niet in de buurt van de haarzakjes. Na de behandelsessie is de huid rood verkleurd en soms gezwollen. Vrijaf nemen van uw werk is niet nodig, normale werkzaamheden mogen direct hervat worden. Een volledige behandeling bestaat uit drie sessies. Het semipermanente pigment vervaagd met de tijd. Afhankelijk van de manier waarop u de hoofdhuid verzorgd en beschermd, gaat dit vervagen bij de een sneller dan bij de ander. Nabehandelingen of touch-ups zijn nodig om het effect te behouden. De specialist vertelt u wanneer en hoe vaak een nabehandeling mogelijk is.

Prima oplossing voor haarverlies bij vrouwen

Zoals u heeft gelezen en/of onderzocht, zijn er verschillende manieren om haaruitval te behandelen. Zowel chirurgische als niet-chirurgische technieken zijn beschikbaar. Iedere behandeling heeft unieke kenmerken en eigen voor- en nadelen. Micro haar pigmentatie is een oplossing voor blijvend en tijdelijk haarverlies. De techniek heeft opvallende kenmerken:

 • Niet-chirurgisch en op poliklinische basis;
 • Geen narcose of plaatselijke verdoving;
 • Minder pijnlijk en intensief dan een haartransplantatie;
 • Direct en langdurig resultaat;
 • Geen downtime;
 • Onderhoudsvrij;
 • Dekking voor littekens en/of andere problemen met de hoofdhuid;

Kosten haar tattoo

Ondanks dat de vergelijking met een tatoeage snel is gemaakt, verschilt tricopigmentatie op verschillende manieren van een echte tatoeage. Zo is er onderscheidt in de apparatuur die een tatoeëerder en een MHP-specialist gebruiken en zijn tatoeage-inkt en MHP pigment niet hetzelfde. De kosten lopen uiteen. Tricopigmentatie kosten zijn gerelateerd aan het aantal hoofdzones dat u laat behandelen. Bij GlobalHair zijn bij de kosten drie behandelsessies inbegrepen. Tarieven liggen tussen € 690 en € 2395. Uw zorgverzekering vergoedt deze kosten niet, een haar tattoo is een cosmetische behandeling. Eventueel is het mogelijk, als uw kredietwaardigheid dat toelaat, om bij mijnbetaalplan.nl een krediet aan te vragen. Het kredietbedrag lost u in termijnen af. Let wel dat een kredietverstrekker rentekosten in rekening brengt.

Meer informatie haar tattoo bij vrouwen

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is haarverlies niet alleen een mannen probleem. Het treft dagelijks een grote groep vrouwen. Naast fysieke effecten en een veranderende uitstraling, heeft haaruitval psychische gevolgen. Het zelfvertrouwen neemt af en u kijkt met ander gevoel naar uw spiegelbeeld. Gelukkig is het niet nodig om haarverlies onbehandeld te laten. Zonder ingrijpende operatie verbergt tricopigmentatie zowel kale plekken als een uitgedunde haardos. U krijgt uw zelfvertrouwen terug en neemt weer actief deel aan het sociale leven. Overweegt u micro haar pigmentatie? Maak gerust een afspraak voor een gratis consult bij onze consulenten in Barendrecht. Niet alleen beantwoorden we uw vragen, u heeft ook de mogelijkheid om voor en na foto’s van haar tattoos bij vrouwen te zien. GlobalHair is telefonisch bereikbaar op +31 6 33388757.

Haar op hoofd tatoeëren dames – FAQ

1. Is haar op het hoofd tatoeëren schadelijk?

Nee, de techniek brengt geen schade toe aan de natuurlijke haargroei en/of uw gezondheid. Het is een veilige, bewezen methode die natuurlijke resultaten heeft. Vooraf kan eventueel een proefstukje worden gezet, zodat een allergische reactie al voor de behandeling kan worden uitgesloten.

2. Hoelang duurt een haar tatoeage sessie?

De behandelduur varieert. De mate van haarverlies is hierop van invloed. U moet rekening houden met een sessie die 2 tot 6 uur duurt. De specialist kan dit vooraf vrij goed inschatten, zodat u weet hoelang u in de behandelstoel zit. Bij uitgebreide behandelingen, is er tijd om pauzes in te lassen.

3. Kan ik alleen een litteken laten verbergen?

Ja. Micro haar pigmentatie kan uitgebreid zijn, maar zich ook beperken tot het camoufleren van een litteken. Al na de eerste sessie valt het litteken minder op.

4. Zijn de resultaten blijvend?

Nee. Ondanks dat ze langdurig zijn, zijn de resultaten niet permanent. Het pigment vervaagd en u heeft de mogelijkheid om een touch-up te laten doen om het natuurlijk ogende resultaat te behouden.

5. Past de kleur van het pigment bij mijn haarkleur?

Ja. De MHP specialist stemt de kleuren nauwkeurig af op uw natuurlijke haarkleur. Daarbij wordt rekening gehouden met uw huidskleur. Alleen zo is het pigment niet van natuurlijke haarstoppels te onderscheiden.

6. Kan ik een verbetering van de haargroei verwachten?

Nee. Een haar tattoo heeft geen invloed op de natuurlijke haargroei. De resultaten zijn alleen maar optisch. Door het pigment ziet uw haar er voller uit, maar ook dit is optisch.

7. Hoe werkt haar op hoofd tatoeëren?

Specialisten werken met apparatuur die is ontworpen voor micro haar pigmentatie. Aan het einde van het gebruikte apparaat zit een korte, fijne naald waarmee het pigment onder de bovenste hoofdhuidlaag wordt aangebracht. Het gevoel is niet echt pijnlijk, maar de vaak lange behandelduur kan het wel vervelend maken.

8. Is het gebruikte pigment veilig?

Ja, het pigment dat onze specialisten gebruiken is hypoallergeen en duurzaam. Alleen door te werken met pigmenten van hoogwaardige kwaliteit kunnen we realistische en langdurige resultaten bereiken.

9. Kan het pigment blauw of groen verkleuren?

Nee. In tegenstelling tot de inkt die bij echte tatoeages gebruikt wordt, verkleurd het pigment niet groen of blauw. Het vervaagd met de tijd. Dit gaan bij de een sneller dan bij de ander.

10. Kan een haar tattoo mislukken?

Een enkele keer zijn meer dan 3 sessies nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Mislukken doet een haar tattoo zelden, wel kunt u teleurgesteld zijn in het resultaat. Een goede voorbereiding is nodig. Verwacht geen nieuwe haargroei, want dat is niet mogelijk. Als u echt teleurgesteld bent, kan het pigment met laserbehandelingen sneller afgebroken worden.

11. Is een haar tattoo goed?

In tegenstelling tot een haartransplantatie is micro haar pigmentatie niet-chirurgisch en is er geen risico op littekens. Andere voordelen zijn het verbergen van littekens, het camoufleren van kale plekken, het optisch voller maken van een haardos en het geven van een geschoren uiterlijk aan een kaal hoofd.