Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
98% slagingspercentage
10.000+ operaties
Logo

Haargroei stimuleren

Zoekt u manieren om uw haargroei stimuleren? U bent niet de enige die zich afvraagt hoe de haargroei het beste te stimuleren is. De gemiddelde persoon verliest dagelijks zo’n 100 haren. Dit is niet merkbaar, omdat ze vervangen worden door nieuwe haren. Als is het proces van haaruitval en haargroei natuurlijk, het kan ontmoedigend zijn om haar te verliezen. Vooral als het verlies sneller lijkt te gaan dan de groei. Veel mensen vragen zich af wat ze moeten of kunnen gebruiken voor een gezonde haardos, de haargroei stimuleren en minder haren te verliezen. Er zijn verschillende methoden om de haargroei op positieve manier te stimuleren en de haargroei te bevorderen.

Haargroei stimuleren met natuurlijke remedies

Veel mensen die haaruitval ervaren, zijn geïnteresseerd in manieren om het haar op natuurlijke wijze terug te laten groeien. Weten wat te gebruiken bij haarverlies is lastig, omdat iedereen anders is en haaruitval diverse oorzaken heeft. Sommige natuurlijke remedies werken voor de ene persoon, maar helaas niet bij de andere. Waar bepaalde remedies zicht richten op de noodzaak om de haarzakjes te stimuleren zijn er andere remedies die opperen vitamines en voedingsstoffen te leveren en zo de haargroei bevorderen. De bekendste natuurlijke remedie om haargroei te stimuleren is het masseren van de hoofdhuid met essentiële oliën. Masseer de olie met de vingertoppen over de hoofdhuid. De masserende beweging bevordert de doorbloeding en is van invloed op de haarzakjes.

Andere bekende natuurlijke remedies

Het gebruik van een vitamine B-complex supplement is populair. Supplementen zijn eenvoudig in gebruik, maar niet altijd even goed voor lichaam en geest. Een teveel aan bepaalde vitamines doet soms meer kwaad dan goed. Kies altijd alleen voor een supplement dat zich richt op de haargroei en vraag eventueel advies aan de huisarts voor een verantwoord gebruik. Pas uw voedingspatroon indien nodig aan. Een gezonde haargroei heeft baat bij een afwisselend en verantwoord voedingspatroon. Wees zorgvuldig en volg de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamines en mineralen zoveel mogelijk op. Wilt u extra lief zijn voor uw haar? Breng twee losgeklopte eierdooiers in combinatie met olijfolie aan op de hoofdhuid, masseer het mengsel in en laat maximaal 20 minuten intrekken. Was uw haar, na het uitspoelen met een milde shampoo zonder agressieve ingrediënten.

Hoewel natuurlijke remedies nuttig zijn voor het verbeteren van de haargroei, is het belangrijk om uw algehele gezondheid en levensstijl nader te bekijken. Misschien zijn er punten die na verbetering daadwerkelijk van invloed zijn op een gezondere haargroei. Om uw gezondheid en levensstijl te verbeteren zijn bepaalde aanpassingen mogelijk. Breng uw hormonen in balans. Haarverlies is vaak een gevolg van een verstoorde hormoonspiegel. Cortisol, oestrogeen en schildklierhormonen hebben allemaal invloed op de lichaamsfuncties en dus de haargroei. Er is niet veel voor nodig om een onbalans te veroorzaken. Met een bloedonderzoek onderzoekt u de hormoonwaarden en ziet u of er verbeteringen mogelijk zijn.

Stoppen met roken

Misschien ligt het niet direct voor de hand, maar roken is wel degelijk van invloed op het uiterlijk van uw haardos en haaruitval. De tabaksingrediënten hebben invloed op de doorbloeding en zorgen ervoor dat de haarzakjes minder voedingsstoffen krijgen dan dat ze nodig hebben in optimale omstandigheden. Dat roken effect heeft op uw gezondheid is inmiddels wel bekend. Stoppen verbetert uw algemene gezondheid en stelt ook de haargroei in staat zich te verbeteren. Om uw stopkansen te vergroten, vergoeden zorgverzekeraars diverse hulpmiddelen en stopmethodes.

Haarbeschadiging voorkomen

Om de haargroei te stimuleren is het belangrijk dat u haarbeschadiging voorkomt. Alledaagse handelingen hebben invloed op de gezondheid van het haar. Tips om de dagelijkse kans op haarbeschadigingen te verminderen:

  • Kies voor een mild reinigende shampoo die past bij uw haartype.
  • Spoel de shampoo en conditioner goed uit, gebruik daarbij water dat niet te warm is. Wees zorgvuldig en let op dat er geen restjes achterblijven.
  • Wrijf het natte haar niet droog met een handdoek. Dep het meeste water af en laat het haar zo drogen.
  • Vermijd het gebruik van te warme stylingapparaten zoals krul- en stijltangen.
  • Draag het haar niet in te strakke kapsels. Vermijd strakke staarten en vlechten.
  • Breng bij zichtbare haaruitval een bezoek aan uw huisarts of een dermatoloog voor advies en behandeltips.

Maak uzelf niet te snel zorgen over haarverlies. Pas als u gedurende langere tijd dagelijks grotere hoeveelheden haar verloren ziet gaan, is het tijd om naar een huisarts te gaan. Plotseling haarverlies is een gevolg van emotionele stress, maar net zo goed van lichamelijke trauma’s als gevolg van ongevallen en operaties. Stress, hormonale schommelingen, ziekte, hoge koorts, medische behandelingen en medicijngebruik zijn allemaal mogelijke oorzaken van tijdelijk en plotselinge haaruitval. De haargroei is in staat om te herstellen, wel moet de oorzaak aangepakt worden. In tegenstelling tot erfelijke haaruitval ziet u na een periode van enkele maanden tot ruim een jaar hoe de haargroei zich geleidelijk aan herstelt. Om herhaling te voorkomen is het vermijden van stress noodzaak.

Haarverlies beperken

Als er geen sprake is van telogeen effluvium, maar alopecia androgenetica is snelle behandeling nodig om erger te voorkomen. Typisch mannelijk en/of typisch vrouwelijk haarverlies is erfelijk en komt helaas binnen veel families voor. Het is niets om u voor te schamen en er zijn tegenwoordig prima oplossingen beschikbaar. U heeft daarbij de keuze uit het dagelijks gebruik van een haargroeimiddel, maar er is ook een chirurgische ingreep waarmee de haargroei hersteld wordt. Praat met een specialist om te zien welke techniek het beste bij u past.

Heeft u last van beginnend haarverlies of wilt u meer weten om de haargroei te stimuleren? Neem contact op met de consulenten van GlobalHair in Leiden. Niet alleen geven we u uitleg over de FUE haartransplantatie. We laten u ook kennismaken met de V6 Hair Boost behandeling om de haargroei te stimuleren. De V6 Hair Boost is een mesotherapie behandeling, waarmee micro-injecties in de hoofdhuid worden gegeven. Het resultaat is een verbeterde haargroei en een afname van haarverlies. Wilt u meer weten over deze behandelmethode? Neem telefonisch of via WhatsApp contact met ons op. U bereikt ons op 06 3338 8757.

Veelgestelde vragen

Er bestaan geen middelen die uw haar sneller laten groeien. Wel kunt u met de juiste stimulans ervoor zorgen dat de haarzakjes langer in de groeifase blijven, waardoor het haar er voller en gezonder uitziet. De manier waarop u uw haar behandelt, is van cruciaal belang voor een natuurlijke haargroei.

Gebruik de vingertoppen van beide handen om lichte tot milde druk op de hoofdhuid uit te oefenen, waarbij u de vinger in kleine cirkels beweegt. Probeer de hoofdhuid meerdere keren per dag, minimaal 5 minuten per keer met uw vingers te masseren.

Elke dag de hoofdhuid masseren, verbetert de bloedcirculatie en kan de haarzakjes versterken. Zorg ervoor dat u niet te hard drukt of wrijft, hierdoor kan het haar breken. Als u olie gebruikt bij het masseren, spoel deze dan binnen uur zorgvuldig en helemaal uit.

Haarzakjes die door alopecia androgenetica vernietigd zijn, komen door hoofdhuidmassages en/of stimulatie niet terug. De techniek is bedoeld om de doorbloeding te verbeteren, waardoor de haarzakjes meer voedingsstoffen ontvangen wat haarverlies helpt af te remmen. De haargroei kan er dikker en steviger uitzien.

Breng de koffie met cafeïne aan op het natte haar. Masseer de koffie vervolgens enkele minuten lang in het haar en op de hoofdhuid. Zet een bad- of douchemuts op en laat de koffie ongeveer 20 minuten intrekken. Spoel het haar daarna zorgvuldig uit, zorg ervoor dat er geen restjes achterblijven.

Castorolie is beste olie voor haargroei, haardikte en volume. Het is een dikke olie die moeilijk uit het haar te spoelen is. Meng castorolie met sesamolie, waardoor de viscositeit afneemt. Verwarm de combinatie van oliën voordat u ze op uw hoofdhuid aanbrengt en inwrijft. Goed naspoelen is nodig.

Het lijkt een mythe te zijn dat haarolie de haargroei zou bevorderen. Oliën voeden het haar en de massagetechniek bevordert de doorbloeding. Haarolie is niet van invloed op haarverlies en de haargroei. Het gebruik van haarolie laat het haar er gezond uitzien.

Het hangt ervan af. Als een haarzakje is verdwenen, met littekens is bedekt of in jaren geen nieuwe haar heeft gegeneerd is nieuwe haargroei moeilijk. Is het haarzakje nog intact, dan is de ontwikkeling van haargroei niet onmogelijk. Het vinden van de beste stimulans is niet makkelijk, maar ook niet onmogelijk.

Raadpleeg uw huisarts als u zich zorgen maakt over het aantal haren dat u dagelijks verliest. Het geleidelijk dunner worden van de kruin, het verschijnen van kale plekken op de hoofdhuid zijn soms tekenen van aandoeningen die met haarverlies gepaard gaan. Een huisarts onderzoekt de oorzaak van haaruitval.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis
Selecteer onderwerp
Vraag
Medicatie / allergie?
Hele naam
Telefoonnummer
Emailadres
Land

Photo 1

Photo 2

Photo 3

Photo 4