Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
98% slagingspercentage
10.000+ operaties
Logo

Haargroeimiddel ervaringen

Zoekt u naar recente haargroeimiddel ervaringen? Het is normaal om dagelijks haar te verliezen. Deze haren, ongeveer 100, vallen uit en worden vervangen door nieuwe haren. Naarmate u ouder wordt en als gevolg van erfelijke bepalingen neemt dit haarverlies toe. Ook ontstaan kale plekken en ziet uw haardos er minder vol uit dan eerder. Naast erfelijkheid zijn ook stress, auto-immuunaandoeningen, een tekort aan voedingsstoffen, lichamelijke trauma’s en schildklierproblemen veel voorkomende oorzaken van haaruitval. Haarverlies is tegenwoordig goed te behandelen. Lees haargroeimiddel ervaringen voordat u aan een behandeling begint.

Vrij verkrijgbare haargroeimiddel ervaringen

Het gebeurt vaak dat mensen beginnend haarverlies willen behandelen met een product dat vrij verkrijgbaar is. Deze middelen zijn onder andere te koop bij de drogist en andere (online) verkooppunten. Ondanks de reclames die u ziet, heeft het merendeel van deze middelen nauwelijks tot geen effect op erfelijke haaruitval. Wanneer u een vrij verkrijgbaar middel wilt proberen, praat dan met een specialist over Minoxidil. Minoxidil is een middel dat bewezen effect heeft op haarverlies en dat bij enkele gespecialiseerde verkooppunten zonder voorschrift verkrijgbaar is. U brengt de lotion dagelijks twee keer op de kale plekken aan. Vrouwen gebruiken 2% sterkte, terwijl mannen 5% aanbevolen krijgen. Om verbetering te zien, moet u het product minimaal drie tot zes maanden gebruiken. Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, al zijn er ook mensen die geen verschil merken.

Haargroei supplementen

Veel voedingssupplementen voor onder andere de haargroei worden op de markt gebracht. Deze supplementen bevatten vaak een hoog Biotine gehalte. Het is niet of onvoldoende bewezen dat alleen het gebruik van een supplement bijdraagt aan de verbetering van de haargroei. Dit tenzij u last heeft van haarverlies dat een gevolg is van een voedingstekort. In dat geval schrijft een arts u een hoge dosis van de betreffende vitamine of het mineraal voor om het tekort aan te vullen. Wilt u per se een voedingssupplement gebruiken? Kies dan voor een supplement dat zich toelegt op de haargroei. Let op dat u geen overdosis binnenkrijgt. Een teveel is in sommige gevallen net zo schadelijk als een tekort.

Huisartsen en specialisten schrijven ook haargroeimiddelen op recept voor. Dit soms in combinatie met Minoxidil voor een beter resultaat. Finasteride en Dutasteride zijn geneesmiddelen die eigenlijk ontwikkeld zijn voor de behandeling van een hoge bloeddruk en prostaatproblemen bij mannen. Het zijn zogenaamde DHT-remmers die een positief effect hebben op haarverlies. Door het risico op bijwerkingen mogen deze middelen niet aan vrouwen voorgeschreven worden. Het is bekend dat deze geneesmiddelen het libido beïnvloeden en erectiestoornissen tot gevolg hebben. Ernstiger is dat ook geboorteafwijkingen een gevolg zijn van Finasteride en Dutasteride. Artsen raden het gebruik aan koppels met een kinderwens dan ook af.

Spironolacton bij haaruitval

Spironolacton heeft soms effect op haaruitval. Het onderdrukt de invloed van DHT en artsen schrijven het middel ook aan vrouwen voor. Vooral bij mensen met verhoogde androgeenspiegels is spironolacton een effectief haargroeimiddel. Aan de andere kant heeft ook dit geneesmiddel een kans op bijwerkingen. Het middel is van invloed op uw bloeddruk en nierfunctie. Regelmatig bloedonderzoek is noodzakelijk. Artsen schrijven het middel niet graag voor aan vrouwen die nog niet in de menopauze zitten en die geen anticonceptiemiddel gebruiken.

Beperkingen haargroeimiddelen

Haaruitval tegengaan of verminderen met een haargroeimiddel is niet altijd effectief. Bovendien is het gebruik niet altijd makkelijk. U moet een haargroeimiddel dagelijks gebruiken en u ziet pas na enkele maanden resultaat. Afhankelijk van het middel dat u gebruikt, moet u rekening houden met een minimale gebruiksperiode van drie tot acht maanden. Als er dan nog geen zichtbare verbeteringen zijn, is het duidelijk dat het middel bij u niet het gewenst resultaat heeft. In overleg met een huisarts of specialist kunt u een ander haargroeimiddel proberen. Ziet u verbetering in de haargroei? Om het bereikte effect te waarborgen, moet u het middel blijven gebruiken. Doe u dit niet, dan zet het haarverlies vanzelf door en ziet u binnen een paar weken tot maanden het haar opnieuw uitvallen.

Een haargroeimiddel is niet de enige beschikbare behandeling bij haarverlies. Laat altijd eerst de oorzaak van haarverlies onderzoeken, voordat u zomaar een oplossing kiest. Haarverlies is vaak erfelijk, maar heeft ook tijdelijke oorzaken zoals stress of gezondheidsaandoeningen. Tijdelijke haaruitval herstelt zich in veel gevallen vanzelf, zonder dat daar een behandeling bij nodig is. Erfelijke kaalheid is een ander verhaal. Zonder behandeling blijft het haarverlies duren en dat leidt bij mannen regelmatig tot kaalheid. Vrouwen zien pas op latere leeftijd, vanaf de menopauze hoe ze erfelijk gevoelig zijn voor haarverlies. Alhoewel volledige kaalheid een zeldzaamheid is, dunt de haardos uit en is de hoofdhuid beter zichtbaar dan eerder. Schroom niet bij haaruitval een arts om advies te vragen. Is de drempel te hoog? Het is mogelijk om thuis een DNA-haaruitval test of bloedwaarden test te doen. Het Haaronderzoekscentrum biedt deze betrouwbare testen aan.

Oplossing met blijvend resultaat

Misschien denkt u bij beginnend haarverlies niet direct aan een chirurgische ingreep. Haarverlies dat al wat verder gevorderd is of mensen die een haargroeimiddel al enige tijd gebruiken, zoeken regelmatig naar alternatieve oplossingen. De enige oplossing met blijvend nieuwe haargroei is een haartransplantatie. Zorgverzekeraars vergoeden deze cosmetische ingreep niet. Om deze reden is de behandeling soms te duur en zien mensen van de ingreep af. GlobalHair heeft mogelijkheden om de ingreep in termijnen te betalen. Zo hoeft u niet in een keer een groot bedrag te missen en is het toch mogelijk om een haartransplantatie te ondergaan.

Gebruikt u een haargroeimiddel om erfelijke kaalheid te behandelen? Zoekt u naar een blijvende oplossing voor alopecia androgenetica? Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult bij GlobalHair in Leiden. Onze consulenten laten u graag voorbeelden zien van haartransplantaties die eerder in de kliniek zijn toegepast. De ingreep vindt plaats in onze comfortabele kliniek in Istanbul en wordt uitgevoerd door ISHRS-geregistreerde haarchirurgen. Nederlandse begeleiding is tijdens uw verblijf aanwezig. Meer weten of wilt u een afspraak maken voor een gratis consult? Bel of WhatsApp via 06 3338 8757. Als u ons een e-mail stuurt of het contactformulier invult, kunt u zo snel mogelijk een reactie verwachten.

Veelgestelde vragen

Helaas hebben vrij verkrijgbare producten nauwelijks effect op haarverlies. Producten zoals minoxidil en finasteride zijn onderzocht en goedgekeurd. Deze middelen zijn effectief, maar hebben een relatief grote kans op bijwerkingen.

Haargroeimiddelen werken niet direct. De meeste producten hebben een paar maanden nodig, voordat u verbeteringen ziet. De effecten variëren en hangen af van zowel het middel als de manier waarop u het gebruikt. Mensen die een haargroeimiddel dagelijks rond hetzelfde tijdstip nemen zien vaak eerder resultaat.

Minoxidil is een van de beste middelen. Het is efficiënt en eenvoudig in gebruik. Minoxidil is verkrijgbaar is sterktes van 2% voor vrouwen en 5% voor mannen. Gebruikers zijn over het algemeen tevreden met de resultaten.

Als de reden van het haarverlies genetisch is, groeit het niet vanzelf terug. Om een gezonde, volle haardos te hebben is een passende behandeling nodig. Een haargroeimiddel herstelt de haargroei niet, het voorkomt verdere haaruitval en stimuleert een gezondere haargroei.

Er is onvoldoende bewijs dat de effectiviteit van haargroeisupplementen ondersteunt. Gebruik een supplement dat zich richt op de haargroei en dat bestaat uit vitamine b-complex. Pas op dat u van bepaalde vitamines niet te veel binnenkrijgt, omdat dit haarverlies kan verergeren.

Bewezen zijn dutasteride, finasteride en minoxidil. Gebruik de producten volgens voorschrift en zoveel mogelijk rond hetzelfde tijdstip. Veel mensen geven de voorkeur aan het gebruik van minoxidil, de bijwerkingen zijn minder heftig dan van dutasteride en finasteride. Minoxidil is het enige middel, naast de Diane-35 pil dat door vrouwen gebruikt mag worden bij haarverlies.

Haargroeimiddelen hebben geen invloed op de groeisnelheid van haar. Gemiddeld groeit een haar 1 cm per maand. Het komt aan op geduld.

Bewezen haargroeimiddelen zijn op recept verkrijgbaar. Een huisarts of specialist schrijft de middelen voor. Hiervoor wordt eerst onderzoek gedaan naar de oorzaak van haarverlies. Niet elke oorzaak van haaruitval heeft een behandeling met haargroeimiddelen nodig. Koop of bestel geen geneesmiddelen online. U weet niet wat de bestanddelen zijn en/of het originele middelen betreft.

Dermatologen schrijven medicijnen voor als ze weten wat het haarverlies veroorzaakt. Bij erfelijke haaruitval zijn dat middelen als minoxidil, finasteride en dutasteride. Heeft het haarverlies al enige tijd geduurd, dan bespreekt de arts andere behandelmogelijkheden met u.

Haar stopt om verschillende redenen met groeien, zoals leeftijd, genetische bepalingen, hormonen of stress. De oorzaak kan tijdelijk of blijvend zijn. Na onderzoek krijgt u een behandeladvies.

Het nadeel van haargroeimiddelen is dat u ze moet blijven gebruiken om de resultaten te behouden. Niet iedereen wil jarenlang een geneesmiddel gebruiken. Onderzoek ondertussen de alternatieven. Misschien zijn een laserbehandeling of een haartransplantatie behandelmethodes die u aanspreken en waarbij u rekent op langdurige en zelfs blijvende resultaten.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis
Selecteer onderwerp
Vraag
Medicatie / allergie?
Hele naam
Telefoonnummer
Emailadres
Land

Photo 1

Photo 2

Photo 3

Photo 4