Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
98% slagingspercentage
10.000+ operaties
Logo

Haargroeimiddel mannen

Bestaat een effectief haargroeimiddel mannen? Mannelijke kaalheid of alopecia androgenetica is het gevolg van genetica. Er zijn verschillende behandelopties beschikbaar die haaruitval vertragen en de haargroei stimuleren. Haargroeimiddelen met bewezen effect zijn van oorsprong geneesmiddelen voor de behandeling van onder meer prostaat- en bloeddruk problemen. Gebruik een haargroeimiddel mannen na overleg met uw (huis)arts.

Wanneer u advertenties van cosmeticaproducenten moet geloven zijn er verschillende wondermiddelen tegen haaruitval beschikbaar. Niet alleen beloven deze producten de haaruitval te stoppen, ze bevorderen bovendien de haargroei. Het is moeilijk om onderscheid te maken tussen effectieve middelen en producten die vooral veel geld kosten en geen enkel resultaat bieden. Helaas bestaat er geen wondermiddel voor erfelijke kaalheid. Iedereen die u iets vertelt, vertelt niet de waarheid. Wel zijn er behandelingen waarvan bewezen is dat ze veilig en effectief zijn in het voorkomen en behandelen van mannelijke kaalheid.

Preventie en behandeling haarverlies

Voorkomen is beter dan genezen. Dit is een feit. Haarverlies is niet altijd te voorkomen. U kunt er wel wat aan doen om haarverlies te verminderen en af te remmen. De mogelijkheden hangen vooral af van de oorzaak. Methoden om haarverlies te verminderen zijn:

  • Een afwisselend, gezond voedingspatroon.
  • Regelmatige lichaamsbeweging, voldoende ontspanning.
  • Eventueel aanpassen van medicatie.
  • Kapsels die niet te strak zitten en/of waarbij aan het haar wordt gedraaid of getrokken.

Het is goed om te weten dat haaruitval bij mannen verschillende oorzaken heeft. Laat een (huis)arts onderzoek door naar oorzaak. Als deze bekend is, kan een passende oplossing voorgesteld worden. Ziet u er tegenop om naar uw huisarts te gaan? Bestel dan een betrouwbare thuistest bij het Haaronderzoekscentrum. Zo weet u pijnloos en snel meer over de oorzaak van het haarverlies. Manieren om haaruitval te behandelen zijn divers en niet beperkt tot alleen maar een haargroeimiddel.

Medicatie bij haaruitval

Als u online zoekt, ziet u dat er vrij verkrijgbare middelen beschikbaar zijn om haarverlies te behandelen. Ook hierbij geldt dat er alleen maar een paar geneesmiddelen effectief bewezen zijn. Zowel finasteride als minoxidil zijn voorbeelden van medicatie die van oorsprong bedoeld zijn om andere aandoeningen en problemen te behandelen. De positieve effecten op de mannelijke haargroei werden later duidelijk.

Finasteride

Finasteride is een bekend haargroeimiddel voor alopecia androgenetica bij mannen. Het middel is bewezen effectief, maar is tegelijk bekend om de bijwerkingen. Daarom mag Finasteride alleen door mannen gebruikt worden, maar niet als u een kinderwens heeft. De gevolgen op een ongeboren foetus zijn onbekend. Finasteride is van oorsprong een geneesmiddel voor prostaatproblemen. Het werkt door de invloed van dihydrotestosteron, DHT, af te remmen. Dit zorgt ervoor dat het haarverlies afneemt en de haarzakjes beter in staat zijn haren te laten groeien. Finasteride is verkrijgbaar in tabletvorm en u moet het dagelijks gebruiken. Bekende bijwerkingen van finasteride zijn erectiestoornissen, verminderd libido en depressieve gevoelens. Als u begint het middel te gebruiken duurt het meerdere maanden voordat u resultaat ziet. Niet iedereen heeft baat bij het gebruik. Heeft u na zes maanden nog geen verbetering of afname van het haarverlies dan is verder gebruik zinloos.

Minoxidil, een geneesmiddel voor het behandelen van een hoge bloeddruk, heeft als ‘bijwerking’ dat het ongewenste haargroei had. Dit effect was reden om onderzoek te doen naar de werking bij mannelijke kaalheid. Bewezen is dat minoxidil een positieve invloed heeft en de werking van DHT afremt. Bovendien lijkt minoxidil de groeiperiode van het haar te verlengen, wat leidt tot een gezondere haargroei. Minoxidil is een veilig en effectief middel. Bijwerkingen van het middel zijn huidirritaties, roodheid, schilfering van de hoofdhuid, allergische huidreacties en ongewenste haargroei op andere plaatsen van het lichaam waar de lotion in contact komt met de huid. Artsen schrijven het middel niet voor aan mensen die overgevoelig zijn voor de bestanddelen van het medicijn.

Oorzaak mannelijk haarverlies

Bekend is dat haarverlies bij mannen verschillende oorzaken heeft. In veel gevallen is genetica de oorzaak. Wanneer u bevestigt heeft wat de oorzaak is, kan een arts helpen bij het bepalen van de beste oplossing of behandelingskuur. Alopecia androgenetica is een erfelijke aandoening, die al in de puberteit kan beginnen. Het haarverlies gebeurt geleidelijk en volgt voorspelbare patronen. Zonder behandeling blijft haargroei in de vorm van een hoefijzer over en is kaalheid niet uit te sluiten. Andere meer voorkomende oorzaken van haarverlies bij mannen zijn:

  • Hoofdhuidinfecties. Aandoeningen zoals ringworm hebben invloed op de hoofdhuid en haargroei, wat haarverlies kan veroorzaken.
  • Hormonale schommelingen. Hormonale veranderingen veroorzaken tijdelijke haaruitval. Schildklierproblemen zijn hier regelmatig oorzaak van.
  • Alopecia areata. Pleksgewijze kaalheid, waarbij de haargroei meestal spontaan herstelt.
  • Medicatie. Bepaalde geneesmiddelen hebben haarverlies als bijwerking.

Omgaan met haaruitval

De impact van haarverlies verschilt. U kunt zich eraan storen en onzekere gevoelens ontwikkelen, terwijl iemand anders het veranderende uiterlijk omarmt. Het is normaal om hulp te zoeken bij het vinden van de beste oplossing. Anderen kiezen een kapsel dat haarverlies omarmt en scheren misschien de rest van haar kort. Blijft het feit dat haarverlies uw zelfvertrouwen beschadigd en vergaande gevolgen zoals een sociaal isolement tot gevolg kan hebben. Gaat de kwaliteit van uw dagelijks leven achteruit door overmatig haarverlies? Vraag advies aan uw huisarts. Haarverlies is niet iets om onbesproken of onbehandeld te laten. Diverse oplossingen zijn beschikbaar.

Niet iedereen wil een haargroeimiddel jarenlang gebruiken. De effecten zijn tijdelijk en het haarverlies keert terug als een middel niet langer wordt gebruikt. Mannelijke haaruitval is met een haartransplantatie te verbeteren. De haargroei herstelt zich en aan het einde van het behandeltraject heeft u blijvend een gezonde haardos. Ondanks het succes van de behandelmethode, stopt de veroudering niet. Dat betekent dat de verschillende lichaamsprocessen, zoals de haargroei beïnvloed worden door de tand des tijds. Als u een betaalbare haartransplantatie zoekt, biedt GlobalHair u deze mogelijkheid. Onze ervaren haarchirurgen werken met hoogwaardige technologie en passen moderne technieken toe. Een haartransplantatie is al beschikbaar vanaf € 2249. Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek bij onze consulenten in Leiden. We zijn telefonisch en via WhatsApp bereikbaar op 06 3338 8757. Stel ons de vragen die u heeft en bekijk resultaten van eerder bereikte resultaten.

Veelgestelde vragen

Geneesmiddelen waaronder dutasteride, finasteride en minoxidil remmen de invloed van dihydrotestosteron, waardoor het haarverlies afremt. Deze middelen hebben geen effect op andere oorzaken van haaruitval.

Haargroeimiddelen zijn veilig, maar hebben een risico op bijwerkingen. Bijwerkingen zijn vaak van voorbijgaande aard, maar in uitzonderlijke gevallen blijvend.

Er zijn verschillende bijwerkingen gemeld, waarvan overgevoeligheid en allergische reacties bekend zijn. Daarnaast bestaat er een risico op een verminderd libido, ejaculatieproblemen, borstvorming bij mannen en seksuele problemen. Maak altijd melding van klachten die u ervaart tijdens het gebruik van een haargroeimiddel.

Gebruik geen haargroeimiddel zoals dutasteride, finasteride of minoxidil zonder eerst met een arts te praten. Deze middelen zijn oorspronkelijk ontwikkeld als medicijn tegen een hoge bloeddruk bij mannen en bij prostaatproblemen. Beginnend haarverlies kan baat hebben bij het gebruik van een haargroeimiddel. Andere oorzaken, als ook tijdelijk haarverlies hebben niet altijd evenveel baat bij een bewezen haargroeimiddel.

Als u stopt, begint u na enige tijd weer haar te verliezen. Het haarverlies kan sneller gaan dan eerder. Een enkele keer heeft iemand roodheid, jeuk, droogheid, schilfering of andere irritaties van de hoofdhuid. Bijwerkingen zijn ongebruikelijk, maar niet helemaal uitgesloten.

Het duurt enkele maanden voordat verbetering zichtbaar wordt. Als er na zes maanden nog geen zichtbare verbeteringen zijn, is verder gebruik meestal niet zinvol. U kunt eventueel overstappen op het gebruik van een ander middel.

Ja, een haargroeimiddel gebruikt u elke dag het liefste rond hetzelfde tijdstip. Als u een dag vergeet, is het niet nodig om de vergeten dosis de volgende dag in te halen. U gaat gewoon verder zoals voorgeschreven. Wees consequent in het gebruik en denk niet te licht over haargroeimiddelen.

Als een haarserum ingrediënten bevat die de hoofdhuid hydrateren en de doorbloeding stimuleren, is het mogelijk dat de conditie van uw hoofdhuid verbeterd. Alhoewel een haarserum de haargroei niet verhoogd of versneld, worden de haarzakjes gestimuleerd om dikker, glanzend haar te laten groeien.

Ja en nee. Mannelijke haaruitval is geen gevolg van een gezondheidsprobleem. Het is genetisch bepaald en komt bij sommige families vaker voor dan andere. Er zijn ook andere oorzaken van haarverlies, die wel met gezondheidsproblemen, zoals schildklierproblemen of auto-immuunziekten verband houden. Onder meer met bloedonderzoek is de oorzaak van haaruitval aan te tonen.

Combinatie behandelingen zijn niet ongebruikelijk. Overleg met een haarchirurg, voordat u een haargroeimiddel gaat gebruiken. Na een bepaalde herstelperiode helpt minoxidil de haargroei te stimuleren. Het versnellen van de haargroei na een haartransplantatie is niet mogelijk.

De kosten van een haargroeimiddel komen regelmatig terug. Maandelijks betaal je tussen de € 20 en € 50 voor een product.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis
Selecteer onderwerp
Vraag
Medicatie / allergie?
Hele naam
Telefoonnummer
Emailadres
Land

Photo 1

Photo 2

Photo 3

Photo 4