Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
10.000+ operaties

Voel u goed met een volle bos haar

  image

  Minimaal invasieve techniek

  De FUE-methode is een minimaal invasieve techniek die individuele haarzakjes verplaatst zonder grote insnijdingen of littekens, waardoor het herstel sneller en comfortabeler is.

  image

  Natuurlijke resultaten

  Een FUE haartransplantatie zorgt voor natuurlijke resultaten, doordat de getransplanteerde haren in dezelfde groeirichting en dichtheid worden geplaatst als het oorspronkelijke haar.

  image

  Kortere hersteltijd

  FUE-haartransplantaties bieden een kortere hersteltijd, dankzij de minimaal invasieve techniek en het vermijden van grote littekens.

  Onderzoek effecten haargroeimiddel vrouwen

  Om een haargroeimiddel effectief te gebruiken, is het nodig om de oorzaak van haarverlies te weten. Haarverlies volgens een typisch vrouwelijk patroon heeft een sterke genetische component en kan zowel afkomstig zijn van moeders of vaders kant van de familie. Deze vorm van haaruitval is bekend als alopecia androgenetica en uit zich bij vrouwen veelal omstreeks de menopauze. In tegenstelling tot mannen uit erfelijk haarverlies bij vrouwen zich op een andere manier. Geen terugwijkende haarlijn of kale plekken op de hoofdhuid, maar een zichtbare verdunning van het haar en het breder worden van de scheiding zijn typische kenmerken voor deze vorm van haaruitval. Er zijn verschillende behandelopties voor vrouwelijke haaruitval. Overleg met uw (huis)arts om een oplossing te vinden die het beste bij u past.

  Vrouwelijk haarverlies behandelen

  Behandelingen bevatten medicatie zoals Minoxidil, spironolacton of de Diane 35 pil. Anders opties zijn hormoontherapie, mesotherapie bij haaruitval, lasertherapie en/of een haartransplantatie. Om volledige resultaten te zien heeft u geduld en doorzettingskracht nodig. Haarverlies is niet binnen een week of een maand te herstellen. Afhankelijk van de behandeling duurt het maanden voordat verbetering zichtbaar wordt. Haarverlies als gevolg van een zwangerschap of stress heeft niet altijd behandeling nodig. In plaats daarvan herstelt de haargroei zich binnen een paar maanden vanzelf. Haarverlies dat een gevolg is van een voedingstekort is te stoppen door het tekort aan te vullen. Begeleiding van een arts is nodig als het tekort een gevolg is van een medische aandoening, zoals bloedarmoede. Medische aandoeningen met haaruitval tot gevolg hebben behandeling nodig. Alleen zo zal het haarverlies verminderen en stabiliseren. Haargroeimiddelen die succes hebben bij het verlies van haaruitval bij vrouwen, zijn onder andere:

  Ketoconazolshampoo

  Beginnend vrouwelijk haarverlies is te behandelen met ketoconazol shampoo, ook bekend als Nizoral. Deze shampoo is een geneesmiddel om schimmelinfecties van de hoofdhuid te behandelen. Deze samenstelling helpt bij het verminderen van de productie van androgenen die tot haaruitval leiden. De shampoo is eenvoudig in gebruik, maar kan huidirritaties als bijwerking hebben. Een enkele keer ontstaat een vette of droge hoofdhuid en verkleuring van de haartextuur.

  Retinol shampoo

  Retinol wordt soms gebruikt als een combinatiebehandeling met Minoxidil. Als alleenstaand product ontbreekt het wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van retinol shampoo. Bijwerkingen van dit product kunnen zijn irritaties van de hoofdhuid, pijn op de behandelplaatsen, pigmentveranderingen.

  Minoxidil foam

  Minoxidil foam is voor vrouwen verkrijgbaar in een sterkte van 2% en is van origine een geneesmiddel bedoelt voor de behandeling van een hoge bloeddruk bij mannen. Het remt de invloed van DHT af en vermindert erfelijke haaruitval in een vroeg stadium. Helaas heeft niet iedereen baat bij het middel. U moet het middel minimaal 6 maanden gebruik om het effect te beoordelen. Bekende bijwerkingen zijn irritaties van de hoofdhuid, haargroei op delen van het lichaam die in contact komen met de foam en/of een snellere hartslag. Artsen raden het gebruik in diverse omstandigheden af:

  • Bij plotseling haarverlies of telogeen effluvium.
  • Bij minderjarigen.
  • Als er binnen de familie geen bekendheid is met haarverlies.
  • Bij actieve hoofdhuidinfecties.
  • Haaruitval veroorzaakt door een agressieve verzorgingsmethode.
  • Het haarverlies een andere oorzaak heeft dan erfelijkheid.

  Spironolacton bij haaruitval

  Artsen schrijven bij vrouwelijk haarverlies soms ook het medicijn spironolacton voor. Dit middel vermindert de werking van testosteron in het lichaam. Wetenschappers en onderzoekers zijn het niet volledig over eens dat het middel effectief werkt bij vrouwen met haarverlies. Het is een diureticum middel dat artsen onder meer voorschrijven voor de behandeling van een hoge bloeddruk, hartfalen en extra vocht afvoert. Sommige mensen zijn gevoelig voor bijwerkingen zoals huidreacties, misselijkheid, buikkrampen, beenkrampen, duizeligheid, hoofdpijn, jeuk en een hoge kaliumspiegel. Spironolacton gaat de werking van bepaalde andere medicijnen tegen. Een (huis)arts is voorzichtig met het voorschrijven van dit haargroeimiddel.

  Corticosteroïde-injecties bij alopecia areata

  Vrouwen met alopecia areata overleggen met hun arts het gebruik van corticosteroïden. De injecties werken door de activiteiten van het immuunsysteem te reguleren en ontstekingen te verminderen. Uw arts zet de injecties op plaatsen met haarverlies. Na enkele weken ontstaat nieuwe haargroei. Overigens nemen veel artsen bij alopecia areata een afwachtende houding aan. De haargroei herstelt zich vaak spontaan, al kan hier lange tijd over heen gaan. Bijwerkingen van corticosteroïden zijn een dunnere hoofdhuid en veroudering van de huid.

  Levensstijl en haarverlies

  Niet iedere vrouw met haarverlies is erfelijk belast. Haaruitval is vaker dan gedacht een gevolg van uw levensstijl en voedingspatroon. Gaat u gebukt onder fysieke of emotionele stress? Heeft u kortgeleden een traumatisch ongeval of medische ingreep meegemaakt? Ook dit zijn oorzaken van haarverlies. Plotselinge haaruitval is een paar maanden na een gebeurtenis zichtbaar. Goed om te weten is dat het bijna altijd volledig omkeerbaar is. Na meerdere maanden herstelt de haargroei zich en ziet uw haardos er gezonder uit. Neem tijd voor ontspanning. Eet gevarieerd en beweeg regelmatig.

  Haargroeimiddel of haartransplantatie?

  Als u een haargroeimiddel gebruikt en verbetering ziet van de haargroei, dan weet u waarschijnlijk ook dat het effect tijdelijk is. Op het moment dat u een middel niet langer gebruikt, keert het haarverlies op den duur terug. Erfelijke haaruitval bij vrouwen kan blijvend behandeld worden met een FUE haartransplantatie. De haarchirurgen van GlobalHair hebben jarenlange ervaring met de haarsparende haarimplantatie. Wanneer u meer wilt weten over de haartransplantatie, de kosten en mogelijkheden van deze chirurgische ingreep, neemt u contact op met GlobalHair in Leiden. Onze consulenten lichten de techniek toe en laten voorbeelden zien van eerdere toegepaste behandelingen.

  Tevreden klanten

  Ervaringen van
  Onze klanten

  Bekijk overige reviews op Kiyoh

  Behandelingen Nederland

  Haartransplantatie
  All inclusive prijzen!

  FUE
  Haartransplantatie

  5.250,-

  Saffier Haartransplantatie

  5.550,-

  V6 Hairboost

  250,-/ Behandeling
  • Direct resultaten, perfect als preventief middel
  • Ontwikkelt door eigen research team
  • Zeer goede resultaten
  • Locatie in Barendrecht en Leiden
  • Elders kost het € 750,-
  • Pakketvoordeel: € 190,- per behandeling

  *Alleen van toepassing op behandelingen in Turkije.

  Behandelingen

  GlobalHair biedt de volgende behandelingen aan

  WhatsApp