Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
98% slagingspercentage
10.000+ operaties
Logo

Haarimplantatie man

Is een haarimplantatie man de beste oplossing voor haarverlies? Haarverlies roept onzekerheid op, het knaagt aan uw zelfvertrouwen. Ruim tweederde van alle mannen ziet rond het 35e jaar dat de haardos niet meer zo vol is als eerder. Erfelijk haarverlies is een bekende en gevreesde oorzaak. Er zijn verschillende oplossingen beschikbaar, het is belangrijk om niet te wachten totdat het te laat is. Een haarimplantatie man is een behandelmogelijkheid. Om hiervoor in aanmerking te komen, heeft u voldoende donorhaar nodig. Haartransplantaties zijn populair en succesvol.

Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep die u met plaatselijke verdovingen ondergaat. De operatie bestaat uit twee delen. Om de transplantatie mogelijk te maken, zal een arts eerst het benodigde, en vooraf afgesproken aantal haarzakjes uit uw haarkrans extraheren. De haarkrans bevindt zich aan de achter- en zijkanten van uw hoofd. Het oogsten gebeurt met een FUE micro motor, het is niet nodig om incisies te maken en deze later te hechten. Assistenten controleren de verzamelde haarzakjes en doen de voorbereiding voor de transplantatie ergens anders op het hoofd. Het tweede deel van de operatie omvat het implanteren van de geoogste grafts. Eerst boort de arts kleine kanaaltjes in de ontvangstgebieden, daar worden de haarzakjes een voor een in geïmplanteerd. Een gemiddelde haartransplantatie bestaat uit het behandelen van 1500 tot 4500 grafts en duurt 6 tot 9 uur.

Geschikte haartransplantatie kandidaten

Helaas is niet iedere man een ideale haarimplantatie kandidaat. Terwijl erfelijk haarverlies goed te behandelen is, komen andere oorzaken van haarverlies zelden voor deze operatie in aanmerking. Als het haarverlies te lang onbehandeld is gebleven, kan het zijn dat u te weinig donormateriaal heeft, waardoor een haarchirurg de haarimplantatie afraadt. Op basis van de Norwood-schaal, beoordeelt een specialist uw situatie. De oorzaak en mate van haarverlies zijn niet de enige factoren die invloed hebben op uw geschiktheid. Mensen die bekend zijn met chronische (auto-immuun)aandoeningen, hart- en vaatziekten en/of diabetes hebben vaak toestemming nodig van een behandelend specialist. Neem informatie over uw gezondheid mee naar een consult bij een haarkliniek. Tot slot moet u ook rekening houden met uw leeftijd. Mannen die op jonge leeftijd, voor het 25e levensjaar een haarimplantatie ondergaan, hebben een grote kans op nabehandeling. Het haarverlies houdt in de loop van de tijd aan.

Blijvende haarimplantatie resultaten

Het bijzondere en grootste voordeel van een haarimplantatie zijn de blijvende resultaten. Het duurt drie tot vier maanden, voordat de nieuwe haargroei zich begint te ontwikkelen. De meeste mannen zullen negen tot twaalf maanden na de ingreep het eindresultaat kunnen beoordelen. Als de ingreep door een ervaren specialist is gedaan, ziet de haargroei er natuurlijk uit en kijkt u met een tevreden blik terug op de behandeling. Wanneer een ingreep niet helemaal volgens wens is verlopen en u met een beginnend haarchirurg te maken heeft gehad, bestaat er een kans op een onnatuurlijk resultaat. Om de kans op een mooi resultaat te vergroten, volgt u de nazorginstructies die de arts geeft. Laat de hoofdhuid met rust en krab korstjes niet los. Open wondjes hebben een vergroot risico op infecties en ontstekingen. Dit komt het herstel en het resultaat niet ten goede.

Als gevolg van de operatie heeft u zwellingen en blauwe plekken op het hoofd. Ook zijn er rode stipjes zichtbaar op de transplantatie plaatsen. Het uitwerken van de verdovingen gaat soms gepaard met napijn. Om de pijn te bestrijden gebruikt u een gewone pijnstiller, zoals paracetamol. De bijwerkingen zijn tijdelijk en nemen snel af. De huid geneest binnen zeven tot tien dagen, waarna het niet meer zichtbaar is dat u een haartransplantatie heeft laten doen. Heeft u in de dagen na de ingreep klachten, of voelt u zich anders dan gebruikelijk? Neem contact op met de kliniek, zodat een arts indien nodig een behandeling voorschrijft. Waar veel mannen van schrikken is het haarverlies dat drie tot vier weken na de ingreep ontstaat. Het is een normale bijwerking en betreft alleen de haren die in de getransplanteerde haarzakjes zitten. Deze haren worden vervangen door nieuwe, maar hier gaat een paar maanden overheen.

Vind een goede haarkliniek

Haartransplantaties zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Het aantal klinieken in binnen- en buitenland is toegenomen. Om een kliniek te vinden die bij u past en waar u zich begrepen voelt, is onderzoek nodig. Natuurlijk is de prijs die u voor een haarimplantatie betaalt van indirecte invloed op uw voorkeur, maar dit is een aspect waar u zich niet volledig op moet focussen. Bezoek meerdere klinieken en doe onderzoek naar de haarchirurgen die zich aan u voorstellen. Bekijk haarimplantatie voor en na foto’s van de resultaten die een arts eerder heeft behaald en lees reviews. Wanneer u naar een eerste consult gaat, voel u dan op geen enkele manier onder druk gezet om direct een beslissing te nemen. Een goede kliniek vertelt meer over het verloop van de behandeling, onderzoekt en bepaalt uw geschiktheid en licht de risico’s op bijwerkingen toe. Ook de manier waarop iemand de nazorginstructies toelicht telt hierin mee. Nazorg is een belangrijk onderdeel van de behandeling.

Binnen- en buitenlandse haarklinieken

Omdat zorgverzekeraars de kosten niet vergoeden, hebben veel mensen een voorkeur voor een betaalbare haartransplantatie in Turkije. Nu is het misschien niet vanzelfsprekend om haartransplantatie ervaringen van Turkse haarklinieken te lezen. Goed om te weten is dat onder andere op het forum Haarweb.nl, mensen hun ervaringen delen van behandelingen in binnen- en buitenland. Zo vindt u ook reviews van haartransplantaties die in Turkije zijn toegepast. Bovendien is er een aantal Turkse klinieken met een vertegenwoordiging in Nederland. Deze klinieken beschikken meestal over een Nederlandse website, waar in samenwerking met een reviewsite, ervaringen worden weergegeven. Dit betreft dan uiteraard ingrepen die in de betreffende kliniek hebben plaatsgevonden. Overigens zijn er ook internationale review sites waar u uiteenlopende ervaringen terugleest.

Gratis behandeladvies

Zoekt u een betaalbare oplossing voor mannelijke kaalheid? Spreekt nieuwe en blijvende haargroei u aan? Maak gerust een afspraak voor een gratis consult bij GlobalHair in Leiden. Onze consulenten laten u de mogelijkheden zien, lichten de ingreep en verschillende behandeltechnieken toe. De kliniek in Istanbul is van alle moderne, comfortabele gemakken voorzien. Bij onze kliniek werken ISHRS geregistreerde haarchirurgen en kunt u rekenen op een mooi resultaat. Tijdens het consult is er tijd om vragen te stellen en heeft u de mogelijkheid om resultaten van eerdere behandelingen te zien. Een afspraak maakt u telefonisch of via WhatsApp op 06 3338 8757.

Veelgestelde vragen

Haartransplantaties zijn een succesvolle oplossing voor mannelijke kaalheid. Er zijn factoren waar u rekening mee moet houden. Zo werkt de techniek het beste bij alopecia androgenetica en bij mannen die voldoende donormateriaal hebben.

Ja, als u de implantatie op de juiste manier laat toepassen en niet al op te jonge leeftijd voor de ingreep kiest is het resultaat blijvend. Bovendien is het dan een eenmalige behandeling. Mannen die al voor hun 25e een haartransplantatie laten doen, hebben jaren later soms een extra ingreep nodig. Het is moeilijk om vooraf het verdere verloop van haarverlies te voorspellen.

Nee, dat is helaas niet het geval. Er vindt eerst een uitgebreid consult bij een haarchirurg plaats. Deze beoordeelt uw geschiktheid en kijkt daarbij onder andere naar de oorzaak en mate van haarverlies. Ook uw gezondheid en medische geschiedenis worden besproken. Bepaalde aandoeningen zorgen ervoor dat het niet vanzelfsprekend is om een haartransplantatie te ondergaan.

Nee, de ingreep vindt poliklinisch plaats. Na afloop van operatie gaat u terug naar hotel om te herstellen. De volgende dag komt u terug bij de haarchirurg. Als alles goed gaat, is het mogelijk om daarna naar huis te reizen.

Ja, GlobalHair heeft een aantrekkelijk all-in tarief vanaf € 2.249. Naast de behandeling zitten hier 2 hotelovernachtingen, medicatie, VIP transfers en nazorg in Nederland bij inbegrepen.

Een haartransplantatie heeft tijd nodig. Pas na drie tot vier maanden wordt nieuwe haargroei zichtbaar. Onze deskundige haarchirurgen plaatsen de haarzakjes onder de juiste hoek en groeirichting in de transplantatiegebieden. De resultaten zijn natuurlijk en gaan volledig op in de ‘gewone’ haargroei.

Haarchirurgen adviseren de eerste nachten met een extra kussen te slapen. Zo ligt uw hoofd iets hoger en ontlast u de hoofdhuid. Het is niet nodig om zittend te slapen. Na een paar nachten kunt u weer slapen zoals u gewend bent.

De ingreep is kostbaar en u wilt graag een mooi resultaat. Dat betekent dat u het zeker tien dagen rustig aan doet. Lichte, huishoudelijke klusjes kunnen gedaan worden. Afhankelijk van de aard van de werkzaamheden en de werkomgeving krijgt u advies over werkhervatting. Lichamelijk zware inspanningen moet u vier tot zes weken vermijden. In dat geval is het beter om uw werk in stappen terug op te pakken.

Ja, met uitzondering van kroeshaar kunnen alle haartypes getransplanteerd worden. Er zijn een beperkt aantal haarchirurgen die de ingreep bij kroeshaar aanbieden. De moeilijkheid van dit haartype is dat de haar ook onder de huid krult. Het vinden van de juiste groeirichting is moeilijk. Omdat een mooi resultaat niet kan worden gegarandeerd, en de ervaring ontbreekt, biedt niet elke haarkliniek een haartransplantatie bij kroeshaar aan.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis
Selecteer onderwerp
Vraag
Medicatie / allergie?
Hele naam
Telefoonnummer
Emailadres
Land

Photo 1

Photo 2

Photo 3

Photo 4